Redați fanfara “Argeșul”… argeșenilor. SUSȚINEM… acești artiști în uniformă

FB_IMG_16153805672543.jpg

Chiar în anul în care Fanfara “Argeșul” trebuia să aniverseze 15 ani de activitate și desfășurarea celei de a- X-a ediții a Festivalului Internațional de fanfare și majorete, incepând cu data de 01 februarie 2021, li s-au retras sprijinul financiar din partea Consiliului Județean Argeș.

În urma unor negocieri neclare, vocea reprezentantului culturii argeșene, a dat asigurari argeșenilor prin intermediul mass-media, că discuțiile vor fi reluate după aprobarea bugetului, că nu se dorește desființarea Fanfarei “Argeșul” că respinge cu fermitate astfel de informații,  că sunt deschişi dialogului şi identificării soluţiilor de continuare a colaborării.  Însă … acest lucru nu s-a mai întămplat.

Așa se face că de 15 ani participăm la toate evenimentele culturale, istorice și aniversări, activități cu caracter militar- religios, la invitația partenerilor noștri.  La fiecare apariție publică simțim admirația concetățenilor noștri, prezenți, în orice anotimp, în număr impresionant, bucuria și emoția pe care reușesc să ni le restituie. Pentru noi. aceasta este cea mai mare apreciere!

Nevoia de o fanfară, oferă o educație gratuită maselor, formând gusturi, orientări estetice. Concertele, reprezentațiile  în parcurile publice, constituie cel mai bun instrument de educare al acestora.

Fanfara “Argeșul” a arătat și a dovedit profesionalism și seriozitate în toate acțiunile sale, a realizat schimburi culturale cu diferite țări : Polonia, Turcia, Letonia, Bulgaria, Grecia SUA și altele.

Participarea online la Carnavalul Mazateco din Guatemala (America Centrală) a adus în Argeș, locul 3 mondial.

În semn de solidaritate față de situația delicată prin care trece Fanfara “Argesul”  6 țări din America Latină au trimis Consiliului Judetean Argeș, o petiție pe care o publicam aici. Semnatari:  Columbia, Costa Rica, Venezuela, Ecuador, Honduras, Guatemala

Subsemnații, semnatari ai prezentei petiții publice, în numele interesului cultural al comunității noastre, solicităm READUCEREA Fanfarei “Argeșul”  în mijlocul argeșenilor și nu numai, menținerea acestei formații astfel încât activitatea culturală din Argeș, să fie cât mai diversificată și pe gustul tuturor .

Cu speranța găsirii unor soluții rezonabile și constructive vă încredințăm, de toată considerația și colaborarea noastră. 

Noi piteștenii, ne alăturăm instrumentiștilor ce formează fanfara Argeșul, un brand cu recunoaștere natională și internațională, destul de apreciată de public și dorim să revină, să-și recapete locul  în peisajul cultural argeșean. 

Vă rugăm să ne sprijiniți în demersul nostru pentru a salva Fanfara “Argeșul” de la DESFIINȚARE, prin semnarea acestei petiții!

Semneaza si TU… și putem convinge autoritatea județeană de a reda Fanfara “Argeșul” …argeșenilor

Colectivul Fanfarei “Argeșul”

Predoiu Gheorghe dirijor/ Instrumentisti: Georgescu Gheorghe, Badea Gheorghe, Oprea Costel, Marin Marian, Iancu Costel, Nitulescu Marian, Kindilide Cristian, Popa Florin, Truta Florin, Avram Stefan, Tudorache Gabriel, Placinta Marian, Cojocaru Florin, Oprica Eduard, Oprea Liviu, Matiasi Adrian, Linca Marian, Georgescu Tiberiu, Badanau Sandu, Sima petición_de_rumania-page-0013.jpg   petición_de_rumania-page-0023.jpg   


Gheorghe Predoiu    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Gheorghe Predoiu să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.







Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...