-

CERERE COLECTIVĂ de INFORMARE PENTRU SPORURI, BENEFICII ȘI OBLIGATIUNI INTR-O PERIOADĂ CU  RISC DE IMBOLNAVIRE PATOLOGIC/RIDICAT:

• Conform prevederilor Legii 319/2016, angajatorii au obligatia de a asigura securitatea si sanatatea lucratorilor in toate aspectele legate de munca si de a respecta principiile generale de prevenire, de evitare si de combatere a riscurilor precum si de adoptare, in mod prioritar, a masurilor de protectie colectiva.
  • Categoriile de salariati fata de care aceste masuri pot fi impuse: Pentru categoriile de salariați care nu își pot desfășura activitatea la domiciliu, angajatorul trebuie sa respecte introducerea unor masuri adecvate de protectie pentru evitarea îmbolnăviri cu virusul pandemic CoVID-19; -Precum reducerea programului de lucru sau obligativitatea purtarii unor echipamente de protectie puse la dispozitie de catre angajator, pe cheltuiala acestuia.
  • A pune în aplicare sporirea contravalorii muncii prestate de salariat in condiţii de muncă deosebit de periculoase - totalitatea condiţiilor de muncă care pot produce îmbolnăviri ale lucrătorilor prin expunere la agenţi biologici, substanţe chimice periculoase, suprasolicitare neuropsihică deosebită şi unde riscul este prezent, indiferent de utilizarea mijloacelor de protecţie individuală sau colectivă, cum sunt:
  • - transmitere aerogenă, expunere biologică la CoVid-19 ce poate produce numeroase simptome care vor afecta persoane intr-un mod periculos cu posibilitate fatală de supraviețurire
  • condiţii de muncă deosebite cu stres sau suprasolicitare psihică sau fizică determinată de responsabilitatea crescută a muncii, necesitatea luării unor decizii de intervenţie rapidă şi eficientă, ortostatism prelungit sau efort fizic.
  • Recompensarea fiecărui angajat cu o contravaloare pentru activitatea prestată in continuare in aceasta perioadă critică dăunătoare ce este răspunzătoare cu îmbolnăvire, vătămare care poate ajunge până la un punct critic unde o persoana poate deceda.

- Fiecare persoana care alege să semneze aceasta petiție o face în deplinătatea totala a drepturilor sale și pe răspundere proprie.

Prin semnare, autorizez pe să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.