Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-26 20:05


RADUCU

#34752 Partidul Victoria

2015-02-26 21:38

Ba prostilor voi plecati acasa chiar daca unii din noi sunt maistri cu Scoala Profesionala  avem sustinerea conducerii si vom ramane in continuare iar pe Tugurin lasatil ca este prietenul nostru.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-27 00:02


BREAKING NEWS OLTCHIM:

#34754 Așa văd soluționarea problemei… Sindicaliștii „Victoria” Oltchim vor să se renunțe la Arpechim Piteș

2015-02-27 08:00

Așa văd soluționarea problemei… Sindicaliștii „Victoria” Oltchim vor să se renunțe la Arpechim Pitești

Chimiștii din cadrul Sindicatului „Victoria” Oltchim au venit, în fața prefectului de Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu, cu propunerea de a se renunța la piroliza de la Arpechim Pitești care consumă 700.000 euro/lună, dar de cinci ani nu funcționează. În urma discuțiilor cu sindicaliștii, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Dumitru Nicu Cornoiu, le-a promis că va dezbate problema și cu prefectul de Argeș, dar și cu miniștrii de resort. Rămâne de văzut dacă omologul lui Cornoiu din Argeș își va da și acordul, având în vedere că, la rândul său, susține salariații Arpechim Pitești.

BREAKING NEWS OLTCHIM:

#34755 Continuă războiul dintre Piperea şi sindicalişti

2015-02-27 08:05

Continuă războiul dintre Piperea şi sindicalişti

La aproape o lună de la depunerea planului de reorganizare al combinatului chimic Oltchim, administratorul judiciar, Gheorghe Piperea, a susţinut la Bucureşti o conferinţă de presă în care a debordat de optimism. Avocatul a comparat combinatul cu o mârţoagă pe care nu o putea vinde pe trei gâşte, ca Dănilă Prepeleac şi a spus că privatizarea va reuşi în 2015: "Metoda prin care încercăm să obţinem un succes al acestui plan de reorganizare este crearea acelui SPV, acelui Oltchim 2, în care să se treacă toate activele, licenţele, autorizaţiile, plus personalul, în aşa fel încât să poată fi cumpărate părţile sociale de un investitor. Eu personal am văzut lucrurile acestea, în aşa fel încât să nu fiu considerat un fel de Dănilă Prepeleac. Nu m-am dus cu mârţoaga la iarmaroc ca s-o vând pe trei gâşte. Dacă am văzut că nu există posibilitatea să vinzi mârţoaga, am zis că mă întorc acasă şi încerc s-o fac să arate mult mai bine, ca să pot să o vând la un preţ corect". Piperea a mai spus că situaţia actuală a companiei s-a îmbunătăţit semnificativ, iar Oltchim nu mai este "un pacient bolnav, în stare de comă", ci unul "în convalescenţă". Conform avocatului, combinatul funcţionează în prezent la 30% din capacitate şi generează lunar un rulaj de 15 milioane euro şi un EBITDA de peste 700.000 euro, iar peste 70% din producţie pleacă la export.

"Visează cu acel Oltchim SPV"

De partea cealaltă, sindicaliştii îl aduc cu picioarele pe pământ pe Piperea. Liderul de la SL Oltchim, Mihai Diculoiu, spune că Oltchim SPV este o utopie şi îi cere să îşi ceară scuze pentru comparaţia făcută: "De la început am, spus că acest plan de reorganizare este în contradicţie cu ceea ce vrem noi, adică salvarea Oltchimului. Din câte văd eu, au de gând să mai disponibilizeze şi alţi salariaţi, după calculele mele aproximativ 1300 de muncitori. Mă surprinde în mod deosebit faptul că se insistă pe vânzarea acelui Oltchim SPV pentru că în 2014 s-au organizat cinci licitaţii şi nu s-a pretentat nimeni. E şi normal, cine să vină să cumpere ceva ce nu există. Mai spune domnul Piperea că este la 30% din capacitate Oltchimul. Nu e adevărat, s-a pornit instalaţia de Oxo dar s-a oprit într-o lună. Trebuie să îşi ceară scuze vâlcenilor pentru declaraţiile făcute, Oltchim nu a fost şi nu este nici acum o mârţoagă pe care să o vândă pe trei gâşte. Să nu uite că s-a prezentat la licitaţii şi nu a venit cineva să ofere pe combinat măcar o gâscă. Îi mai sugerez să lase declaraţiile şi să-i ia pe investitorii care s-au prezentat dispuşi să vină alături de noi, să nu mai ascundă informaţiile şi să-i ducă la minister şi la guvern!"

BREAKING NEWS OLTCHIM:

#34756 Sindicaliştii de la Oltchim cer ajutorul premierului Ponta

2015-02-27 08:14

Sindicaliştii de la Oltchim cer ajutorul premierului Ponta

Printr-o scrisoare deschisă către prim-ministrul Victor Ponta, Sindicatul Liber Oltchim îi solicită şefului Guvernului intervenţia rapidă la combinatul chimic din Râmnicu Vâlcea în vederea salvării acestuia de la faliment.

Planul de reorganizare nu e bun

„După doi ani de insolvenţă, în data de 5 februarie 2014, administratorii judiciari au depus la Tribunalul Vâlcea singurul Plan de Reorganizare al S.C. Oltchim care încalcă Legea Nr. 85/2006 - privind procedura insolvenţei şi nu rezolvă problemele economice şi sociale ale S.C. Oltchim deoarece: - Nu prevede un program cu termene de punere în funcţiune a instalaţiilor tehnologice pe parcursul celor trei ani de reorganizare; - Nu include programul obligatoriu de plată a creanţelor (inclusiv a creanţelor salariale) aşa cum menţionează art. 95 alin. 2 din Legea nr. 85/2006; - Se menţionează ca variantă de redresare a S.C. Oltchim conversia creanţelor bugetare garantate, dar n-a existat acordul creditorilor respectivi, aşa cum se menţionează în art. 95, alin. 6 pct. 1 din Legea nr. 85/2006, înainte de admiterea Planului de Reorganizare; - Menţionează în Anexa numărul 5 că din trimestrul II după aprobarea Planului de Reorganizare suma aferentă disponibilizaţilor creşte de la 8,6 milioane Euro la 17,8 milioane Euro, ceea ce se deduce că din S.C. Oltchim se vor mai concedia aproximativ 1200 de salariaţi. - În fiecare din cele două scenarii (A şi B) de funcţionare, S.C. Oltchim înregistrează pe fiecare trimestru din cele 12 trimestre de reorganizare pierderi de 5 milioane Euro, se menţine un sold al datoriilor nete acumulate în insolvenţă în sumă de 50 milioane Euro, din care 3,3 milioane Euro pentru salariile nete restante pe trei luni şi 8,6 milioane Euro pentru salariile compensatorii aferente persoanelor disponibilizate în 14 iunie 2013; - Menţionează că singura sursă financiară necesară achitării totale sau parţiale a creanţelor este vânzare activelor viabile din SC Oltchim prin constituirea Oltchim SPV SRL”, spun reprezentanţii Sindicatului Liber Oltchim în scrisoarea adresată premierului Ponta. În aceeaşi scrisoare, aceştia se întreabă şi îl întreabă şi pe premier dacă trebuie să se aştepte încă trei ani, în condiţiile în care s-au organizat 5 (cinci) licitaţii pentru vânzare activelor viabile din S.C. Oltchim prin constituirea Oltchim SPV SRL, în 2014, şi nu a venit nici un ofertant.

Sindicaliştii vin cu soluţii

În continuare, sindicaliştii de la Oltchim îl roagă pe premierul Victor Ponta să intervină personal prin intermediul creditorilor Electrica şi AAAS care deţin împreună creanţe în sumă de 400 milioane Euro din totalul de 800 milioane Euro pentru revigorarea S.C. Oltchim. Sindicatul Liber Oltchim vine şi cu măsurile prin care reprezentanţii săi consideră că poate interveni şeful Guvernului: „Conversia creanţelor AAAS în sumă de 250 milioane Euro în acţiuni conform art. 10 din OUG nr. 25/ 2014 şi a art. 95 alin. 6 lit. J din Legea 85/2006; - Conversia creanţelor Electrica S.A în sumă de 150 milioane Euro în acţiuni conform art. 95 , alin 6 Lit. J din Legea 85/2006; - Analiza tuturor ofertelor investitorilor care doresc să desfăşoare un proiect pentru relansarea S.C. Oltchim în colaborare cu principalii creditori: AAAS, Electrica, BCR, BTR. Menţionăm că asemenea oferte sunt cunoscute de administratorii judiciari, dar nu le-au acceptat din diferite motive; - Modificarea Planului de Reorganizare a S.C. Oltchim în funcţie de analiza ofertelor investitorilor interesaţi de S.C. Oltchim şi de conversia creanţelor Electrica şi AAAS în acţiuni astfel încât acesta să asigure: - funcţionarea la capacitate a instalaţiilor tehnologice în condiţii de siguranţa şi eficienţă; achitarea eşalonată în primul an de reorganizare a tuturor creanţelor salariale; - recuperarea creanţelor creditorilor (altele decât cele salariale) din profitul realizat din activitatea de producţie; Dacă Electrica S.A a renunţat la creanţa în sumă de 100 milioane de Euro, fiind trecută în Planul de Reorganizare la „Alte creanţe chirografare”, să se prevadă plata în primul an de reorganizare a creanţelor salariale în sumă de 14,2 milioane Euro reprezentând: 2,3 milioane Euro salarii din tabelul definitiv de creanţe 8,6 milioane Euro pentru personalul disponibilizat în 14.06.2013, 3,3 milioane Euro pentru restanţe salariale nete pe trei luni. Avem convingerea că dumneavoastră, domnule prim-ministru Victor Viorel Ponta, veţi lua o decizie fermă pentru salvarea S.C. Oltchim de la faliment ţinând cont de elaborarea unui Plan de Reorganizare în conformitate cu legislaţia naţională şi europeană şi ţinând cont de importanţa economică şi socială a SC. Oltchim la nivel local şi naţional”, îşi încheie Sindicatul Liber Oltchim scrisoarea către premier.

BREAKING NEWS OLTCHIM:

#34757 Declaratie socanta a lui Gheorghe Piperea

2015-02-27 08:20

Declaratie socanta a lui Gheorghe Piperea

"Nu m-am dus cu o mârtoaga sa o vând la iarmaroc"

 

Continua tensiunile la Oltchim. Planul de reorganizare al combinatului va fi discutat de creditori in martie, suma recomandata de evaluatori pentru vânzarea companiei fiind de 307 milioane euro, a declarat avocatul Gheorghe Piperea, care spera ca tranzactia va avea loc pâna la finele anului. "Metoda prin care incercam sa obtinem un succes al acestui plan de reorganizare este crearea acelui SPV, acelui Oltchim 2, in care sa se treaca toate activele, licentele, autorizatiile, plus personalul, in asa fel incât sa poata fi cumparate partile sociale de un investitor.", a declarat marti, intr-o conferinta de presa, Gheorghe Piperea, partener coordonator al RomInsolv SPRL, unul din administratorii judiciari ai combinatului chimic. Piperea a afirmat ca situatia actuala a companiei s-a imbunatatit semnificativ, iar Oltchim nu mai este "un pacient bolnav, in stare de coma", ci unul "in convalescenta". In opinia administratorului judiciar,  comparativ, in vara anului 2012, când functiona la o capacitate de 80%, compania avea pierderi lunare de cinci milioane de euro. "Eu personal am vazut lucrurile acestea, in asa fel incât sa nu fiu considerat un fel de Danila Prepeleac. Nu m-am dus cu mârtoaga la iarmaroc ca s-o vând pe trei gâste. Daca am vazut ca nu exista posibilitatea sa vinzi mârtoaga, am zis ca ma intorc acasa si incerc s-o fac sa arate mult mai bine, ca sa pot sa o vând la un pret corect.", a spus Piperea.

 

 

"Nici macar o gâsca nu i s-a oferit pe Oltchim"

 

 

In replica, presedintele Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, spune ca Piperea bate câmpii: "Vorbeste de Oltchim ca de o mârtoaga. Nu a fost niciodata combinatul o mârtoaga, nici acum nu este. Tot vorbeste de acel Oltchim SPV, deja ne-am plictisit. Cum sa vinzi ceva care nu exista? Au fost cinci licitatii si nu s-a prezentat nimeni, nici macar un investitor care sa dea o gâsca pe combinat. Domnul Piperea ar face bine sa transmita catre guvern ca exista o oferta clara de la doua fonduri de investitii care sunt dispuse sa investeasca. Astfel de intentii nu trebuie ascunse, asa cum se intâmpla acum."

 

BREAKING NEWS: E OFICIAL! CET GOVORA a preluat minele de la Alunu şi Berbeşti

#34758 BREAKING NEWS: E OFICIAL! CET GOVORA a preluat minele de la Alunu şi Berbeşti

2015-02-27 08:31

BREAKING NEWS: E OFICIAL! CET GOVORA a preluat minele de la Alunu şi Berbeşti

Şedinţa Ordinară a AGA Complexului Energetic Oltenia din data de 26 februarie a.c. a adus pentru CET Govora şi pentru Consiliul Judeţean Vâlcea o veste bună: s-a aprobat preluarea minelor de la Alunu şi Berbeşti.

Transferul minelor ar fi trebuit să se facă în urmă cu mai bine de o lună de zile, însă Fondul Proprietatea s-a opus, blocând operaţiunea. "Conform statutului companiei, astfel de decizii trebuie luate cu 100% din voturi. Am repus transferul pe ordinea de zi si la AGEA din 26 februarie, când decizia poate fi luata cu majoritatea voturilor actionarilor prezenti.", spunea Laurenţiu Ciurel, directorul CEO.

Astfel, în data de 26 februarie a.c. a luat fiinţă Complexul Energetic Vâlcea, din care fac parte şi minele de la Berbeşti şi Alunu.

BREAKING NEWS OLTCHIM:

#34759 Piperea: Sper să vindem Oltchim în 2015

2015-02-27 08:32

Piperea: Sper să vindem Oltchim în 2015

Planul de reorganizare a Oltchim (OLT) va fi discutat de creditori în martie, suma recomandată de evaluatori pentru vânzarea combinatului din Râmnicu Vâlcea fiind de 307 milioane euro, a declarat avocatul Gheorghe Piperea, care speră că tranzacţia va avea loc până la finele anului.

"Metoda prin care încercăm să obţinem un succes al acestui plan de reorganizare este crearea acelui SPV, acelui Oltchim 2, în care să se treacă toate activele, licenţele, autorizaţiile, plus personalul, în aşa fel încât să poată fi cumpărate părţile sociale de un investitor", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, Gheorghe Piperea, partener coordonator al RomInsolv SPRL, unul din administratorii judiciari ai combinatului din Râmnicu Vâlcea.
Piperea a afirmat că situaţia actuală a companiei s-a îmbunătăţit semnificativ, iar Oltchim nu mai este "un pacient bolnav, în stare de comă", ci unul "în convalescenţă".
Combinatul funcţionează în prezent la 30% din capacitate şi generează lunar un rulaj de 15 milioane euro şi un EBITDA de peste 700.000 euro, iar peste 70% din producţie pleacă la export.
Comparativ, în vara anului 2012, când funcţiona la o capacitate de 80%, compania avea pierderi lunare de cinci milioane de euro, potrivit sursei citate.
"Eu personal am văzut lucrurile acestea, în aşa fel încât să nu fiu considerat un fel de Dănilă Prepeleac. Nu m-am dus cu mârţoaga la iarmaroc ca s-o vând pe trei gâşte. Dacă am văzut că nu există posibilitatea să vinzi mârţoaga, am zis că mă întorc acasă şi încerc s-o fac să arate mult mai bine, ca să pot să o vând la un preţ corect", a spus Piperea.
El a precizat că adunarea creditorilor a fost convocată la 9 martie pentru votul asupra planului de reorganizare, asumat de întreaga echipă implicată în acest proces.
"Pe 9 martie sperăm să obţinem votul celor cinci categorii de creditori", a afirmat avocatul.
Dacă va fi aprobat, planul prevede o perioadă de reorganizare de trei ani, cu posibilitatea prelungirii cu încă un an.
Suma recomandată de un evaluator pentru vânzarea business-ului Oltchim, în baza planului de reorganizare, este de 307 milioane euro, a arătat avocatul, care speră ca o tranzacţie să fie finalizată până la sfârşitul acestui an.
Costurile necesare pentru crearea SPV sunt estimate la aproape 1,5 milioane euro.
"Am acordat un grad de recuperare de 70% creditorilor garantaţi, 100% pentru creanţele salariale, cu 30% m-am dus la creditorii esenţiali, indispensabili, iar pentru bugetari este o diferenţă care se calculează luând în calcul toate aceste valori. Creditorii chirografari nu primesc nimic în această ipoteză, pentru că toate celelalte creanţe sunt semnificative", a arătat Niculae Bălan, partener coordonator în cadrul BDO Business Restructuring SPRL, celălalt administrator judicar al Otchim.
Tabelul creanţelor totalizează 800 milioane euro, primii trei creditori fiind AAAS, Electrica şi BCR.
Oltchim a anunţat în ianuarie că planul de reorganizare a companiei va prevede vânzarea către un cumpărător eligibil.
Autorităţile au încercat de mai multe ori, în ultimii ani, să privatizeze compania, dar demersurile au eşuat, cel mai recent anul trecut, din lipsă de oferte.
Combinatul chimic este controlat de stat prin Ministerul Economiei, care deţine 54,8% din acţiuni, şi se află în insolvenţă din ianuarie 2013.
Cifra de afaceri a Oltchim a crescut anul trecut cu 25%, la 141,19 milioane euro, în principal ca urmare a majorării exporturilor, dar şi reducerii preţurilor la ţiţei, iar combinatul chimic a avut din octombrie profit EBITDA lunar pozitiv, pentru prima dată în ultimii trei ani.


Musafir

#34760 COMUNICAT: Consortiul de administratori judiciari ai Oltchim SA,

2015-02-27 09:11

#34681: - COMUNICAT: Consortiul de administratori judiciari ai Oltchim SA, 

  COMUNICAT 

Consortiul de administratori judiciari ai Oltchim SA, respectiv Rominsolv SPRL si BDO Business Restructuring SPRL, impreuna cu administratorul special, dl. Bogdan Stanescu, precum si conducere societatii,

la solicitarea de clarificare a comunicatului din 24.02.2015 venita din partea unor salariati disponibilizati, aducem la cunostinta publica urmatoarele:

1. Planul de reorganizare prevede plata tuturor creantelor curente (nascute dupa data deschiderii procedurii – 30.01.2013), deci si a salariilor compensatorii. 

2. Sursele de plata a salariilor compensatorii datorate de Oltchim SA in urma disponibilizarii colective din iunie 2013 sunt:

a.       Surplus de numerar din activitatea curenta, cu avantajul ca suma disponibila lunar poate fi cuantificata si asumata de catre managementul Oltchim SA

Dezavantajul acestei surse este ca, pe termen scurt, nu este suficienta la nivelul intregului grup de salariati disponibilizati. De aceea, surplusul de numerar ce provine dinactivitatea curenta recomandam a fi directionat catre cazuri sociale si medicale grave, catre familiile fara nici un alt venit dupa iesirea din stagiul de somaj si venit de completare.

b.      Pretul obtinut din vanzarea SPV, este sursa principal, din punct de vedere al procedurii de reorganizare, si prezinta avantajul ca se achita integral datoria Oltchim SA catre disponibilizati (inclusive sumele de la masa credala).

Dezavantajul acestei surse este orizontul lung de timp necesar indeplinirii conditiilor procedural si de expunere pe piata a noului Oltchim, de evaluare economico-tehnica din partea potentialilor cumparatori. Estimam ca acest demers nu poate fi finalizat mai devreme de un an de la data confirmarii planului de reorganizare.

c.       Prin intermediul unei cesiuni / subrogatii, act la care guvernul lucreaza. Este necesar acest demers tocmai pentru a diminua efectele sociale provocate de dezavantajele prezentate la punctele a si b. Pes curt, acest mechanism presupune plata creantelor salariatilor disponibilizati de catre o entitate bugetara, direct in contul salariatilor disponibilizati, urmand ca respective entitate bugetara sa preia drepturile si obligatiile aferenta acestor creante. Evident, conditia punerii in aplicare a acestei masuri va fi ca fiecare persoana disponibilizata sa faca dovada ca are o creanta curenta, de natura salariilor compensatorii, impotriva unui debitor care detine un plan de reorganizare confirmat de catre judecatorul syndic, plan care sa prevada expres plata integral a creantelor curente.

3. Din punct de vedere legal, in planul de reorganizare este obligatorie o comparatite intre scenariul falimentului si scenariul reorganizarii. Efectul unui vot negative asupra planului de reorganizare este falimentul OLTCHIM SA. In caz de faliment, legea insolventei prevede refacerea tabelului definitive al creantelor prin consolidarea creantelor nascute in timpul procedurii. Asadar, creanta provenita din salarii compensatorii va fi inscrisa in tabelul definitive consolidate al creantelor pe pozitia creantelor salariale.

4. Costurile aferente operatiunilor de mediu obligatoriu de efectuat la dezafectarea / demontarea / vinderea instalatiilor sunt acoperite de sumele de bani previzionate a fi incasate. In consecinta, nici una din categoriile de creante inscrise in tabelul definitive consolidate la data deschiderii falimentului nu va incasa sume de bani din lichidarea judiciara a Oltchim SA.

In concluzie, eforturile managementului Oltchim SA sunt canalizate spre functionarea eficienta a combinatului, in parallel cu demersurile de publicitate international atat pentru obtinerea de finantare cat soi pentru identificarea unui investitor de talie. Estimam ca plata tuturor datoriilor catre disponibilizati si salariati sa fie facuta in maxim 36 de luni de la data confirmarii planului de reorganizare. Pana atunci, din surplusul de numerar generat de activitatea curenta, vom plati lunar, incepand cu luna aprilie 2015, sume de bani care sa permita rezolvarea unor cazuri sociale / medicale urgente, ori sa fie impartite in mod egal catre disponibilizati.

De asemenea, cu amendamentul ca Oltchim SA va continua sa functioneze sub un Plan de reorganizare, Ministerul Economiei impreuna cu ministerele de resort se afla la acest moment in identificarea unei solutii care sa permita salariatilor disponibilizati sa poata incasa platile compensatorii restante. Solutie ce se va reflecta intr-un act normativ.

Semneaza:
Rominsolv SPRL
BDO Business Restructuring SPRL
Administrator special, Bogdan Stanescu
Director General, Victor Avram


Musafir

#34761 IAR SE VINDE PIELEA URSULUI DIN PADURE

2015-02-27 09:25

........Iar fraierii de angajati sa dea buzna sa semneze ultima bashina. a lui piperea si acolitii,,,,,,,,,

BREAKING NEWS OLTCHIM:
Musafir

#34762 Re: Re: Re: JUDECATORUL-SINDIC.

2015-02-27 09:41

#24326: - Re: Re: JUDECATORUL-SINDIC. PLANUL DE REORGANIZARE FIIND DEPUS LA TRIBUNAL ESTE ADMIS SI CONFIRMAT DIN OFICIU DUPA AGA OLTCHIM RAMNICU VALCEA.

 

JUDECATORUL-SINDIC.

2014-05-16 18:03

Atributiile judecatorului sindic in lumina prevederilor din Legea insolventei nr. 85/2006

http://www.euroavocatura.ro/articole/255/Atributiile_Judecatorului_Sindic


Cadrul legal: a) Legea 85/2006 privind procedura insolventei, b) Legea 304/2004 privind organizarea judiciara, republicata, in mod aleatoriu, in sistem informatizat.

Judecatorul-sindic are un rol activ in aplicarea procedurii insolventei, detine statutul de judecator al tribunalului si este nominalizat de catre presedintele tribunalului, dintre judecatorii desemnati ca judecatori sindici. El indeplineste o functie publica, de interes general; organizeaza si conduce intreaga procedura a insolventei sub autoritatea tribunalului.
Judecatorul-sindic actioneaza in calitatea sa de magistrat, iar nu ca reprezentant al debitorului sau al creditorilor. In consecinta, actele sale sunt obligatorii atat pentru debitor, cat si pentru creditori.

Conform art. 11 din Legea 85/2006, principalele atributii ale judecatorului-sindic sunt urmatoarele:
a) pronuntarea motivata a hotararii de deschidere a procedurii si, dupa caz, de intrare in faliment atat prin procedura generala, cat si prin procedura simplificata;
b) judecarea contestatiei debitorului impotriva cererii introductive a creditorilor pentru inceperea procedurii; judecarea opozitiei creditorilor la deschiderea procedurii;
c) desemnarea motivata, prin sentinta de deschidere a procedurii, dintre practicienii in insolventa care au depus oferta de servicii in acest sens la dosarul cauzei, a administratorului judiciar provizoriu sau, dupa caz, a lichidatorului care va administra procedura pana la confirmarea ori, dupa caz, inlocuirea sa de catre adunarea creditorilor, stabilirea remuneratiei in conformitate cu criteriile stabilite prin legea de organizare a profesiei de practician in insolventa, precum si a atributiilor acestuia pentru aceasta perioada . In vederea desemnarii provizorii a administratorului judiciar, judecatorul-sindic va tine cont de toate ofertele de servicii depuse de practicieni, de cererile in acest sens depuse de creditori si, dupa caz, de debitor, daca cererea introductiva ii apartine;
d) confirmarea, prin incheiere, a administratorului judiciar sau a lichidatorului desemnat de adunarea creditorilor, confirmarea onorariului negociat cu adunarea creditorilor;
e) inlocuirea, pentru motive temeinice, prin incheiere, a administratorului judiciar sau a lichidatorului;
f) judecarea cererilor de a i se ridica debitorului dreptul de a-si mai conduce activitatea;
g) judecarea cererilor de atragere a raspunderii membrilor organelor de conducere care au contribuit la ajungerea debitorului in insolventa, potrivit art. 138, sesizarea organelor de cercetare penala in legatura cu savarsirea infractiunilor prevazute la art. 143-147;
h) judecarea actiunilor introduse de administratorul judiciar sau de lichidator pentru anularea unor acte frauduloase si a unor constituiri ori transferuri cu caracter patrimonial, anterioare deschiderii procedurii;
i) judecarea contestatiilor debitorului, ale comitetului creditorilor ori ale oricarei persoane interesate impotriva masurilor luate de administratorul judiciar sau de lichidator;
j) admiterea si confirmarea planului de reorganizare sau, dupa caz, de lichidare, dupa votarea lui de catre creditori;
k) solutionarea cererii administratorului judiciar sau a comitetului creditorilor de intrerupere a procedurii de reorganizare judiciara si de intrare in faliment;
l) solutionarea contestatiilor formulate la rapoartele administratorului judiciar sau ale lichidatorului;
m) judecarea actiunii in anularea hotararii adunarii creditorilor;
n) pronuntarea hotararii de inchidere a procedurii.

Judecatorul-sindic pronunta hotarari in indeplinirea atributiilor sale. Hotararile sale sunt definitive si executorii, art. 12 alin. 1 Legea 85/2006. Acestea pot fi atacate separate cu recurs exercitat la Curtea de Apel – instanta competenta . Termenul de recurs este de la 10 zile de la comunicarea hotararii, daca lege nu prevede altfel – art. 8 alin. 2.
Judecatorul-sindic poate fi ajutat de persoane desemnate de acesta, de ex. experti, avocati, etc. Retributiile acestora vor fi platite din patrimoniul debitorului, conform art. 10 din Legea 85/2006.

DNA S.O.S. OLTCHIM VALCEA SI ARGES !!!!

#34763 DNA S.O.S OLTCHIM

2015-02-27 09:53

OLTCHIM si ARPECHIM!

JUSTITIA:  SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA 

SC. OLTCHIM SA.

DNA S.O.S. OLTCHIM RAMNICU VALCEA

OLTCHIM

#34764 Re: Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim.

2015-02-27 09:56

#25006: - Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim.  

 

 Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim
Data publicarii: 10-08-14

• Mai mulţi angajaţi ai combinatului sunt nemulţumiţi de activitatea conducerii societăţii
• Piperea dă vina pe apropiaţii lui Cernev

Zilele trecute, un grup de angajaţi ai SC Oltchim SA a acuzat conducerea şi administratorii combinatului chimic vâlcean de fapte grave, în perioada de insolvenţă derulată din 24 ianuarie 2013 şi până în prezent. Potrivit unui document oficial, angajaţii susţin că, în intervalul menţionat, au fost comise o serie de acte de ilegale, respectiv subminarea economiei societăţii şi, implicit, a economiei naţionale, de către conducerea SC Oltchim SA, cu ştiinţa administratorilor judiciari Gheorghe Piperea (Rominsolv SPRL) şi Niculae Bălan (BDO Business Restructuring SPRL) şi cu aprobarea administratorului special Bogdan Stănescu. Administratorul judiciar Gheorghe Piperea a declarat că, dacă grupul de angajaţi este cel din jurul lui Corneliu Cernev (liderul Sindicatului Victoria din SC Oltchim SA), acuzaţia nu este doar falsă, artificială şi neconformă realităţii, dar şi necredibilă. Piperea a precizat: „Corneliu Cernev se răzbună pe toată lumea acum, pentru că a fost demis disciplinar, şi nu de mine, ci de o comisie din fabrică. Până acum, însă, domnul în cauză declara peste tot că este în relaţii amicale cu conducerea. Când o fi spus adevărul, când o fi fost ipocrit? Eu, cel puţin, sunt ultimul care le-ar refuza dreptul la informare salariaţilor, iar informaţiile publice pot fi comentate de toţi, inclusiv de angajaţi. În legătură cu acuzaţia de corupţie, în primul rând, este o glumă proastă, mai ales când acuzaţia îmi este adusă mie. În al doilea rând, oricine poate acuza pe cine vrea, dar mai trebuie şi probe. În al treilea rând, întrucât nimeni nu m-a acuzat niciodată de vreo ilegalitate, cel care o va face abuziv şi calomnios va plăti daune morale.”. Grupul de angajaţi din SC Oltchim SA susţine că, de la începutul intrării în insolvenţă a combinatului chimic vâlcean, au fost şi sunt promovate acţiuni ilegale de dezafectare a instalaţiilor şi activelor, fără aprobarea creditorilor şi a judecătorului sindic, societatea aflându-se sub incidenţa Legii nr. 85/2006, a insolvenţei. Potrivit salariaţilor, deşeurile de inox rezultate prin dezafectarea ilegală a instalaţiilor şi echipamentelor funcţionale ale SC Oltchim SA sunt vândute sub cotaţia de piaţă a inoxului, în beneficiul unor apropiaţi ai administratorilor sau managerilor combinatului chimic vâlcean şi generează pierderi imense pentru SC Oltchim SA.

Pierderile Oltchim s-au dublat, ca urmare a practicilor de devalizare

Semnatarii sesizării au mai precizat: „Am atras atenţia managementului şi administratorilor SC Oltchim SA asupra acestor acţiuni ilegale, dar am fost trataţi cu dispreţ şi nici la acest moment nu s-au luat măsuri de către organele în drept. Mai mult, am fost şi suntem în continuare ameninţaţi de conducerea actuală a SC Oltchim SA şi de administratorul Gheorghe Piperea că, dacă vom devoala presei ilegalităţile în curs, vom fi disponibilizaţi. În fapt, din combinat dispar utilaje, ba chiar secţii întregi, iar totul se face cu girul managerilor şi administratorilor care s-au perindat pe la conducerea societăţii după intrarea în insolvenţă a acesteia, imediat ce fostul manager, Constantin Roibu, a fost înlăturat, fiind acuzat că ar fi generat insolvenţa combinatului chimic vâlcean”. Angajaţii afirmă că administratorul judiciar Gheorghe Piperea emite puncte de vedere nesustenabile legat de eficienţa administrării în insolvenţă a SC Oltchim SA sub conducerea lui, pentru a induce în eroare opinia publică în ceea ce priveşte actele de corupţie care se produc de fapt. „Cu toate că Gheorghe Piperea se victimizează în presă, indicând că sindicatele şi angajaţii îi vor capul nejustificat şi lansează mesaje liniştitoare către presă şi opinia publică, dezinformând inclusiv Ministerul Economiei faţă de situaţia economică reală în care a fost adus SC Oltchim SA, devalizarea şi înfundarea în datorii a combinatului continuă”, potrivit documentului citat. Cifra de afaceri a SC Oltchim SA a scăzut vertiginos anul trecut, iar pierderile s-au dublat ca urmare a practicilor de devalizare a combinatului chimic vâlcean prin sistem suveică, au mai spus angajaţii SC Oltchim SA, care susţin că instalaţiile tehnologice funcţionale ale combinatului chimic vâlcean au fost dezmembrate şi vândute pe bucăţi, la fier vechi. Potrivit sursei citate, ingineriile financiare privind reevaluarea activelor societăţii, în sensul scăderii valorii contabile a acestora, sub administratorul Gheorghe Piperea, aduc un prejudiciu semnificativ economiei societăţii, în folosul personal al membrilor conducerii şi administratorilor.
 

http://www.impactreal.ro/

OLTCHIM

#34765 OLTCHIM

2015-02-27 10:01

 

 

OLTCHIM ARE PLAN DE REORGANIZARE 2015:

https://www.youtube.com/

Publicat pe 5 feb. 2015

Administratorii judiciari au depus la tribunal planul de reorganizare pentru combinatul chimic din Rm. Vîlcea, la doi ani de la declanşarea procedurii de insolvenţă a societăţii. Termenul de executare a planului este de 36 de luni, cu posibilitatea de prelungire. În timp ce angajaţii se tem că reorganizarea ar putea să-i lase fără loc de muncă, sindicaliştii speră să fie astfel evitat falimentul combinatului.

BREAKING NEWS:Plan de Reorganizare S.C. OLTCHIM

CREANTELE OLTCHIM.

 PLAN DE REORGANIZARE este la Tribunal, JUDECATORUL-SINDIC. Se va face public dupa AGA CREDITORII OLTCHIM si IN BULETINUL DE INSOLVENTA...

ESTE PUBLIC SI PE SITE-UL BDO DIN LINK-UL PUBLICAT MAI JOS :

aici : Plan_Reorganizare_Oltchim

 Bursa de Valori Bucuresti, in data de 20 ianuarie:

5 februarie 2015 - propunerea planului de reorganizare si depunerea acestuia;

9 februarie 2015 - publicarea in Buletinul Procedurilor de Insolventa a anuntului referitor la planul de reorganizare;

2 - 10 martie 2015 - votarea planului in cadrul adunarii creditorilor;

in termen de 15 zile anul 2015 de la depunerea la tribunal a procesului-verbal al adunarii creditorilor, prin care planul a fost aprobat, judecatorul sindic trebuie sa se pron

unte asupra confirmarii acestuia.  

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata  ABROGATA

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO. www. oltchim.ro

 

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

http://portal.just.ro/

 

Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 30.07.2014
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

 

NumeCalitate parte
SC OLTCHIM SA RM VALCEA Debitor
CONSORTIUL ROMINSOLV SPRL - RFO 0122/2006 Lichidator
BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL - RFO 0239/2006 Lichidator
JUDECĂTORIA RÂMNICU VÂLCEA Reprezentant legal
OFICIUL REGISTRULUI COMERŢULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL VÂLCEA Reprezentant legal
D.G.F.P VÂLCEA Reprezentant legal
COMISIA NAŢIONALĂ A VALORILOR MOBILIARE Reprezentant legal

 si TOTI CREDITORII CU CREANTE....

 

Şedinţe

25.03.2015

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:    

OLTCHIM ARE PLAN DE REORGANIZARE 2015

#34766 CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

2015-02-27 10:04

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII SI ANGAJATI)

 

DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,TRIBUNAL...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

 

SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

 

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 TOATE.

CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

#34767 CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

2015-02-27 10:24

 

ACHITARE!!!!!!!!!!CREANTELE TOATE DISPONIBILIZATILOR 2013 (FARA MASA CREDALA pana-n  ultima zi din an 2012, care o sa fie din  DIN VANZAREA SPV...) LA TOTI SI PENTRU TOTI...,TOTI SI MORTI SI VI OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

 

COMUNICAT: Consortiul de administratori judiciari ai Oltchim SA

 

 

c.       Prin intermediul unei cesiuni / subrogatii, act la care guvernul lucreaza. Este necesar acest demers tocmai pentru a diminua efectele sociale provocate de dezavantajele prezentate la punctele a si b. Pe scurt, acest mecanism presupune plata creantelor salariatilor disponibilizati de catre o entitate bugetara, direct in contul salariatilor disponibilizati, urmand ca respectiva entitate bugetara sa preia drepturile si obligatiile aferenta acestor creante. Evident, conditia punerii in aplicare a acestei masuri va fi ca fiecare persoana disponibilizata sa faca dovada ca are o creanta curenta, de natura salariilor compensatorii, impotriva unui debitor care detine un plan de reorganizare confirmat de catre judecatorul sindic, plan care sa prevada expres plata integral a creantelor curente. 

 

         SUSTINEM PUNCTUL C: Dovada este facuta si evidentiata de catre planul de reorganizare si inscrisurile si demersurile create deja de catre administratorul judiciar si Oltchim peste tot cat si de DISPONIBILIZATII 2013, fiind suma inscrisa si toti cei disponibilizati colectiv in 2013 avand drept de achitare pe sumele din acte pe care le detin.

ACHITARE!!!!!!!!!!CREANTELE TOATE DISPONIBILIZATILOR 2013

 


"Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări."

http://www.rominsolv.ro/

http://www.oltchim.ro/i

CREANTELE OLTCHIM.

"5.1 Situatia datoriilor generate de functionarea societatii debitoare dupa deschiderea procedurii insolventei si neachitate pana la data de 30 noiembrie 2014


La data de 30 noiembrie 2014, Oltchim S.A. inregistra datorii curente si restante in valoare de aproximativ 50 milioane Euro, defalcate dupa cum urmeaza:

Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro:

Participatie RCS-RDS 1,509

Dobanzi Credite Banci 5,850 Furnizori interni si externi 21,574

Clienti in avans interni si externi 478

Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699

Bugetul de stat 7,334

Bugetul local 1,542

TOTAL DATORII 50,340

Sursa: Informatii furnizate de catre socie

tatea debitoare

pag 81 din 315"

ESTE PUBLIC SI PE SITE-UL BDO DIN LINK-UL PUBLICAT MAI JOS : Plan_Reorganizare_Oltchim

link directional => Bursa de Valori Bucuresti, in data de 20 ianuarie:

 5 februarie 2015 - propunerea planului de reorganizare si depunerea acestuia;

9 februarie 2015- publicarea in Buletinul Procedurilor de Insolventa a anuntului referitor la planul de reorganizare;

2 - 10 martie 2015- votarea planului in cadrul adunarii creditorilor;

in termen de 15 zile de la depunerea la tribunal a procesului-verbal al adunarii creditorilor, prin care planul a fost aprobat, judecatorul sindic trebuie sa se pronunte asupra confirmarii acestuia.

 

Societate in insolventa,

in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII SI ANGAJATI)

 

DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,TRIBUNAL...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

 

SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

 

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 TOATE.


Musafir

#34768 SINDICALIȘTII „VICTORIA” OLTCHIM VOR SĂ SE RENUNȚE LA ARPECHIM PITEȘTI!!!

2015-02-27 12:21

http://curieruldevalcea.ro/asa-vad-solutionarea

AȘA VĂD SOLUȚIONAREA PROBLEMEI… SINDICALIȘTII „VICTORIA” OLTCHIM VOR SĂ SE RENUNȚE LA ARPECHIM PITEȘTI

Chimiștii din cadrul Sindicatului „Victoria” Oltchim au venit, în fața prefectului de Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu, cu propunerea de a se renunța la piroliza de la Arpechim Pitești care consumă 700.000 euro/lună, dar de cinci ani nu funcționează.

În urma discuțiilor cu sindicaliștii, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Dumitru Nicu Cornoiu, le-a promis că va dezbate problema și cu prefectul de Argeș, dar și cu miniștrii de resort.

Rămâne de văzut dacă omologul lui Cornoiu din Argeș își va da și acordul, având în vedere că, la rândul său, susține salariații Arpechim Pitești.


Musafir

#34769 Hai sa ne amintim! 2012-09-07. Ieri "cozi de topor" astazi SVO - lovitura de gratie pt. UNIREA.

2015-02-27 12:35

#115: Vocea Valcii - Eşecul de la Palatul Parlamentului 

Avocat făcut la bariera Vâlcii
Prezent la întâlnire, şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, avocatul Remus Vulpescu le-a explicat celor trei conducători vâlceni de ce nu vrea să fie convertită datoria istorică a Oltchim în acţiuni, teoria sa diletantistă sfidând realitatea şi regulile economiei de piaţă. Monologul său a lăsat, străveziu, să se înţeleagă că se doreşte lichidarea societăţii, negând că a afirmat că dacă echipa de manageri îşi va da demisia se va face conversia acţiunilor şi se vor da garanţii pentru obţinerea finanţării şi bani pentru plata salariilor restante.

Privatizarea nu se va face!
După ce s-a bătut apa-n piuă timp de câteva ore bune, inutilii miniştri şi avocatul Vulpescu au promis că se vor duce, în această seară, la întâlnire cu premierul Ponta şi seful Finanţelor Florin Georgescu, consultându-i pe aceştia asupra paşilor de urmat în viitorul de numai două săptămâni până la privatizare. Care nu se va face! 

Dacă Oltchim-ul pornea rafinăria dela Arpechim şi producea combustibili auto, la un preţ mai mic decât la Petrom sau la Lukoil, mafia petrolului ar fi fost grav deranjată şi aceştia, încă de la cumpărare, s-au pus în gardă, “stimulând” – totul şi pe toţi – cei care pot hotărî soarta societăţii voastre. 


PS :
La ordin şi bine dirijat, se încearcă destabilizarea sindicatului OLTCHIM.
Autorii si instigatorii protestelor din faţa Pavilionului societăţii vâlcene sunt 5 “săgeţi” ale sindicatului UNIREA, de la Arpechim, care au gasit câteva cozi de topor oltchimiste – vezi veşnicul Cernev - nemulţumit că-i “roata” a nu ştim câta, in sindicat, la Rm. Vâlcea - care incită oamenii prin secţii să-şi lase locurile de muncă şi să părăsească incinta combinatului în favoarea străzii, pentru a se da in spectacol, prin cererea lor de schimbarea liderilor de sindicat.
Îi semnalăm pofticiosului Cernev ca Sindicatul UNIREA/Arpechim este “sponsorizat” de Petrom, nu are numărul statutar de membri pentru a funcţiona legal şi nu este afiliat la cartelul ALFA, după cum este afiliat sindicatul OLTCHIM. (vom reveni)

• Romeo POPESCU


Musafir

#34770 Re:

2015-02-27 12:36

#34740: -  

 in ritmul asta nu se mai poate face nimic  trebuie rupt pitestiu de vl ,nu mai are nici o sansa iar la olt vl sa traiasca ce e legat de chimia sari cu pers necesar restu protectie sociala si pa 

asa au vrut MARI POLITICIENI AI ROMINIEI ,iar domnule doctor ing in chimie daca ai stiut aceasta soarta si sigur ai stiuto si nu ai restructurat personalu cind oltchim avea resurse financiare sa nu stea saraci nemincati pe la div instituti sa isi ceara drepturile sa ai soarta luiPATRICI.


Musafir

#34771

2015-02-27 13:28

Sa ne bucuram fratilor ca sindicatul SVRO(R vine de la rahat) nu vrea sa intre la guvernare,in rest o sleahta de analfabeti, doar unu are o "facultate" si a fost exmatriculat din combinat, restul nici macar sofer nu e,e sudor si alti care de vreo 5 ani se chinuie sa termine niste scoli obscure, au ajuns sa dicteze cum este mai bine ptr. Oltchim.O sa avem un viitor luminos ceva gen Koreea de Nord.Hai ca tioping.


Musafir

#34772 FRATILOR AM AJUNS SA MUNCIM PT.TRADATORII SI TRINTORII OLTCHIMULUI?

2015-02-27 13:31

#34770: - Re:  

 NU BA,NU ASTA I ADEVARUL,NU ROIBU A GRESIT,AU GRESIT TRADATORI DE POLITICIENII,AI INTELWES BA CEVA,BA CACANARULE DUTE LA MATA SI MAI SUGE O ACADEA DIN PARTEA LUI X.MEN,IAR PT D L DIR.AVRAM VICTOR,AVEM SI NOI MUNCITORII O INTREBARE;CINE LE DA VOIE SI ASI PERMIT SA RACOLEZE OAMENII IN TIMPUL SERVICIULUI LA ACESTI SOBOLANI CERNEVISTII SI JEGOSII,NUMITII;TUGURIN,GHIOCA,GIORNOIU[BIDIN] SI MARCELA, CINE D LE AVRAM VICTOR,CINEEEEEEE?


Musafir

#34773

2015-02-27 13:36

Oare cine la votat pe pacaliciul care acum nici doctor nu mai e, ca aplagiat un pic, ca si cu soarta Oltchimului,ba proasta satului Oltchim avea in 2005 ,5400 de angajati,iar in 2012 cu Pitesti cu tot 3300,mai bine va eutanasia pe voi mizeriile naziste de cernevisti,hai pune piciorul pe grumaz nesimtitule,ptr cine, ptr.uni care mai au cativa ani pana la pensie,proasta satului si ca drept dovada dupa cum scrii, se vede cat de incult esti, macar scrie corect analfabetule.

AVEM SI MARTORII D LE AVRAM VICTOR.

#34774 Re: FRATILOR AM AJUNS SA MUNCIM PT.TRADATORII SI TRINTORII OLTCHIMULUI?

2015-02-27 13:41

#34772: - FRATILOR AM AJUNS SA MUNCIM PT.TRADATORII SI TRINTORII OLTCHIMULUI? 

 TOT PT. D L DIR.AVRAM VICTOR O INTREBARE;CINE I A DAT VOIE LA NEMERNICUL SI SOBOLANUL JEGOS NUMIT GHIOCA SA VINA SI SA PLECE CU MASINA OLTCHIMULUI ACASA?  24 CCH?  CINE D LE AVRAM ,CINE,CA PE DATA DE 23 SAU 24 FEBRUARIE HIOCA VENEA DIMINEATA CU FORDUL DE ACASA,DE CE?    CINE I PERMITE LUXUL ASTA LA SUDORU DE GHIOCA?


Musafir

#34775 MINTI TRADATORULEEEEEE,TI O SPUNE CHIAR FOTAAA,JAVRA ORDINARAAA...

2015-02-27 14:00

#34764: OLTCHIM - Re: Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim.  

 NU BA PIPEREA NU BA TRADATORULE,NU DA VINA PE CERNEV,CA ATI FOST IN TAINA IN OLTCHIM CU VOSGANIAN SI ZAREMBA SA NE VINDETI,NU BA ESCROCULE DE PIPEREA NU E BA DE VINA NUMAI CERNEV,TU ESTI BA MAGAR IMPUTIT DE TOATE,ATI READUC AMINTE CE SPUNE A CERNEV PE VL1,SUNTEM PRIETENI SI COLEGI DE SRERVICIU,SUNTEM AMICII,DE CE TE LEPEZI BA PIPEREA DE SATANA?[CERNEV?]