Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#34851 Re:

2015-03-01 14:52

#34850: -  

 CA BINE ZICI,TERMINATI L PE DUMITRU CA E UN COPIL SUGACI SI LINGAU DE FUNDURI[POLITICIENI]SLINOASE,AVEM SI NOI IN OLTCHIM DESTUI LINGAIIIIIIIIIII.


Musafir

#34852 Telenovela românească: „Oltchim, dragostea mea”!

2015-03-01 16:13

Telenovela românească: „Oltchim, dragostea mea”

http://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=12673
Scris sâmbătă, februarie 28th, 2015

Episodul I

 

Urcă în maşină, aruncă ţigara pe geam, se gândi în primă fază să o sune pe Lavinia. Dar ce să-i spună? Că e pe listă? Cinci ani apucase să vină aici, şi asta din cauza lui tac-so, nea Florică. El voia să dea la jandarmi, dar nea Florică care fusese prieten bun cu Ăl Mare, l-a adus aici. Şi acum, gata.

Îl durea capul, dar era destul de calm. Aflase de două săptămâni, de când se făcuseră listele, că numele lui figura pe acolo.

„Salut Bebe. Mergem la o bere în oraş? Hai, mă, dă-o dracu de treabă. Om vedea noi ce om face. Doar nu credeai că o să mori cu combinatul de gât. Şi apoi ne dă compnsatoriile şi vedem ce mişcăm”, strigă Tică, atât de tare că-l şi sperie.

„Nu, nu am chef. Să văd ce îi spun Laviniei întâi. Oricum o să-i spun şi ei că s-a terminat. Mă uit la combinat, ultima dată. Cred că se alege praful de el. Ne-a zis nouă când a pelcat dom director, că se duce dracu”

„Ce faci, acum plângi după Roibu…Îl vaieţi p-ăsta. Crezi că i-o fi rău? Uite-l şi pe Cernev. S-a scos, acum îi pupă în cur pă noii stăpâni. Hai zi, bă, ne vedem la bere la Tic-Tac, mai pe seară”

„Să văd, Tică. Să văd. Hai, noroc. Chiar tu ce ai de gând să faci?”

„Nu ştiu, cred că plec în Italia la văru-meu. Cică lucrează la un patron de gaşcă. Interioare. O mie o mie jumate pe lună şi cu contract. Vine acum, săptămâna viitoare. El mi-a spus de la Paşte să vin că nu mai ţine şandramaua asta mult. Hai că vorbim”, spus Tică şi apoi se duse la maşină.

Bebe dădu cu spatele şi ieşi din parcare, o luă spre pod, dar se răzgândi şi făcu dreapta spre Căzăneşti. Se uită la combinat, oftă şi apoi călcă pe acceleraţie.

„În fine asta e. Ce dracu fac cu rata asta la mobilă. Erau bani, unde naiba oi găsi eu ceva de muncă cu 15 milioane pe lună. Iar asta mai voia şi copii acum”. Îl întrerupse din gânduri, telefonul. Era maică-sa. Nu vru să răspundă în primă fază. Era singura care ştia ce se întâmplă. Telefonul insistă. Se hotărî totuşi să-i răspundă, dar văzu poliţie pe stânga la Copăceni. Apoi formă el.

„Ce faci puiule! Ia spune! Că auzi eu că azi să dădură listele, aşa-i?”

„Aha. Le şi semnarăm. Gata. Trebuie să-,mi fac lichidarea. De aici de la Vâlcea suntem vreo 600 iar de la Argeş vreo 300 am auzit eu”

„Au. Pe dracu, mamă. Şi nu vorbişi şi tu cu Diculoiu sau cu Cernev. Ce dracu, chiar nu se poate face nimic!”

„Mamă, nu am chef de d-astea. Asta e, oricum la secţia la care lucram eu nu mai mergea treaba de 4 ani, ce dracu. Era aşa totul de faţadă. Era clar că o să pice odată toată chestia asta!”

„Păi şi toată secţia a fost dată afară?”

„Nu toată, rămase inginerul şi maistrul ăla gras. I-a mutat în altă parte. În rest tot valea! Oricum nu mă haleam deloc cu ăştia doi. Inginerul ăla era mai prost ca noaptea. Iar maistrul ăla moldovean avea nişte pile”

„Bebe, nu e bine, ascultă-mă tu pe mine. Trebuia şi tu să spui ceva. Lasă că-l pun eu pe tac-to să-l sune pe domnu Roibu să vedem dacă se poate face ceva”

„Mamă, gata, te rog. Deci fără d-astea. Ce dracu să facă domnu Roibu. Nu mai are pe aici nicio putere şi nici nu am chef de alte. Văd eu ceva. Oi pleca pe afară la muncă, oi suna şi eu pe aici, mă apuc de taxi. Văd. Gata, hai că o să trec mâine pe la voi. Vorbim că vreau să văd dacă e Lavinia acasă”. Închise telefonul şi se opri la semafor. Prin spatele lui trecu o ambulanţă şi o luă spre oraş..

Vru să-şi aprindă o ţigară, se răzgândi, din spate îl claxonă unul grăbit care nu avea loc, se  mută pe prima bandă. Formă numărul Laviniei. Şi aşteptă. Nu răspunse, intră mesageria vocală.

Pe Lavinia o cunsocuse chiar înainte cu o două zile de a se angaja la Oltchim. Era de fapt prietenă bună cu fosta, cu Camelia. Lavinia îl anunţase de fapt de jocul pervers al Cameliei. „Vezi că are pe cineva. Nu voiam să-ţi spun, că nu se cade, apoi când te-am cunoscut şi am văzut că eşti un tip chiar onest, mi-am zis că e păcat să fii luat de prost”, asta i-a spus atunci pe trotuar, a doua oară când s-au văzut. Prima dată fusese la Camelia acasă.

Atunci, a doua oară au rămas la cafea, sus la Mall.

Telefonul sună, era Lavinia.

 

(Va urma)

Man

#34853

2015-03-01 16:45

Hai ca avem toti loc pe pamant ,pana la urma toti isi vor primi drepturile ce li se cuvin.In legatura cu Pitestiu ,baietii ati cam somat si nu este drept sa luatii salarii fara munca ,chiar zero munca.Din 2008 paza si salariu ,o fi corect?Nu fiti tristi ca oricum plecatii cu banu jos ,salarii restante plus compensatorii ca doar ati muncit si voi nu?Traiasca Romania


Musafir

#34854 Acum, ca acum doi ani de zile!!!

2015-03-01 17:35

Acum, ca acum doi ani de zile.
Nimic nu s-a schimbat - exceptie disponibilizarile care au fost si care vor fi!

 

PRELUARE "VIATA VALCII"

 

Joi, 28 Martie 2013
Scris de Redactia "VIATA VALCII" (N.A.: EXCELENTA PRELUCRARE!)

"Stimaţi reprezentanţi ai presei,

Apelăm la dumneavoastră pentru a reflecta starea de fapt instaurată la Oltchim de circa o lună de zile, INTOLERABILĂ DE ALTFEL!!!! Pentru noi, angajaţii neplătiţi de trei luni de zile, situaţia devine dramatică, motiv pentru care am decis să apelăm la suportul dumneavoastră în a semnala abuzurile la care suntem supuşi şi la presiunile de a nu divulga realităţile. Din cauza neplăţii salariilor şi trăind sub spectrul şomajului iminent, ca urmare a neaplicării nici uneia dintre măsurile promise de circa 6 luni de zile de redresare a combinatului, am ajuns la prezenta stare de fapt intolerabilă. Cum vă spuneam la Oltchim s-a instaurat teroarea. 

Sindicatul Victoria ameninţă angajaţii !

Este practicată politica “pumnilor în gură” sub diverse ameninţări: desfacerea contractelor individuale de muncă, diminuarea salariilor, retrogradarea în funcţii etc. Salariaţii sunt în permanenţă monitorizaţi şi urmăriţi. Secretul corespondenţei electronice este violat în mod barbar pentru a evita transmiterea nemulţumirilor salariaţilor în exteriorul combinatului.

De ce se doreşte ascunderea realităţii şi a stării de fapt actuale????

Promotorii acestor acţiuni sunt: administratorii judiciari şi conducerea actuală de la Oltchim (familia Spiru, Tălpăşanu, Popescu, Pârvu). De ce se aplică aceste măsuri detaliem imediat: semnalăm că liderii “braţului armat” al conducerii Oltchim - aşa zisul Sindicat Victoria - au început să facă uz de ameninţarea opozanţilor stării actuale de nefuncţionare a combinatului şi de restanţe salariale de 3 luni, fiind ameninţaţi chiar cu acţiuni asupra integrităţii corporale, situaţie care presupune nerespectarea dreptului la liber protest şi exprimare a opiniei publice colective legat de situaţia iminentă de faliment a combinatului Oltchim - situaţie generată de neaplicarea unui plan coerent de redresare în ultimele luni de zile.

Suplimentar, noi salariaţii am constatat lipsa de dialog cu administratorii Oltchim în vederea transparenţei aplicării planului de salvare a combinatului. Constatăm şi semnalăm presei următoarele stări de fapt neacceptabile care ar trebui să fie cunoscute şi investigate şi de către instituţiile abilitate ale statului SRI, SIE, ANI, DNA pentru a stabili dacă neaplicarea unui plan real de salvare a combinatului este subiectul incompetenţei, neputinţei, a rea voinţei sau este un blat clar între administraţie şi acţionarul minoritar al Oltchim, firma PCC, care doreşte încă din toamna anului trecut preluarea combinatului pe o sumă derizorie.


Musafir

#34855 Disponibilizaţii de la Oltchim se pregătesc să facă greva foamei în faţa Guvernului

2015-03-01 17:49

#34854: - Acum, ca acum doi ani de zile!!! 

 http://www.infopuls.ro/index.php/economic

Disponibilizaţii de la Oltchim se pregătesc să facă greva foamei în faţa Guvernului!

Aproximativ 1300 de angajaţi ai combinatului chimic din Râmnicu Vâlcea vor deveni şomeri în primăvara  şi vara acestui an.

Mai nou, listele cu noii disponibilizaţi se fac prin şantaj, cu cei care refuză să semneze planul de reorganizare al administratorului judiciar, un plan prost făcut, după cum spuneau chiar administratorii combinatului.

Astfel, suma alocată pentru salariile compensatorii va ajunge la 17 milioane de euro, dacă administratorul Gheorghe Piperea şi Guvernul îşi vor respecta promisiunea, deocamdată nu au făcut nimic în acest sens. Disperaţi că în luna aprilie le va expira şomajul, disponibilizaţii primei serii s-au hotărât să facă greva foamei în faţa Guvernului şi a Ministerului Economiei.

Angajaţii Oltchim au aflat săptămâna trecută, după depunerea planului de reorganizare al societăţii de către administratorul judiciar, că 1300 dintre ei urmează să fie daţi afară imediat după semnarea lui. Punerea în aplicare a respectivului plan are o hibă, nu poate fi aplicat decât dacă este semnat şi de celălalt partener…de către angajaţi. Şi aşa a început teroarea în Oltchim. O parte dintre sindicalişti încearcă să-i convingă pe angajaţi să semneze pentru că au semnat şi disponibilizaţii, conducerea încearcă să-i ,,convingă” sub ameninţarea concedierilor disciplinare, adică fără respectarea contractului colectiv de muncă, nefuncţional dealtfel.
 "Se folosesc de noi pentru a-i convinge pe cei din combinat să semneze. Au venit la noi cu o listă, să semnăm. Ne-au spus că pe baza ei ne vom lua banii din compensatorii, că vom avea prioritate. Apoi am înţeles că s-au dus cu ea prin secţii şi le-au spus muncitorilor că noi am semnat că suntem de acord cu planul de reorganizare. Asta e păcăleală, înşelăciune", au spus  reprezentanţii disponibilizaţilor prezenţi la întâlnirea cu prefectul.
Şi tot în cadrul aceleiaşi întâlniri cu prefectul, sindicaliştii şi disponibilizaţii prezenţi  au precizat că au aflat de noile disponibilizări din  planul de reorganizare întocmit de administratorul judiciar de la Oltchim, unde  se specifică faptul că suma datorată persoanelor disponibilizate se dublează din acest an. În prezent, societatea trebuie să plătească primilor disponibilizaţi  peste 8 milioane de euro, restanţă salarială ce va fi achitată, conform planului de reorganizare, abia după vânzarea Oltchim SPV.  „De la 8,6 milioane de euro, suma destinată plăţii salariilor compensatorii se dublează la 17 milioane de euro, ceea ce înseamnă că se vor face alte disponibilizări şi aproximativ 1 300 de oameni îşi vor pierde locurile de muncă după aprobarea planului de reorganizare. Este aberant ca tu, ca şi salariat al Oltchim, să girezi un astfel de plan.”, spunea liderul sindical Mihai Diculoiu.

RCS, primul la recuperarea datoriilor… disponibilizaţii, la coada listei
În fapt, în prima fază, planul prevede plata datoriei de 1,5 milioane de euro către RCS-RDS şi a celorlalte datorii către stat. Plata celor 17 milioane de euro prevăzută pentru salariile actualilor şi viitorilor disponibilizaţi ai combinatului nu are prevăzută sursa, mai mult chiar se specifică că sumele se pot modifica dacă apar surse de finanţare sau se pot diminua procentual dacă sursa de finanţare nu apare. Drept urmare, 130 de disponibilizaţi au cerut administratorului judiciar toată suma acum, nu la calendele greceşti, în caz contrar vor intra in greva foamei. Surse din combinat au afirmat că în combinat se taie la greu din instalaţii, unii spun că se taie conductele vechi, alţii că se taie şi instalaţii noi. Deci… se taie, şi se taie pentru acoperirea unor cheltuieli, poate chiar a salariilor restante.


Drumul spre Haga trece prin faţa Guvernului
După doi ani de aşteptare, disponibilizaţii de la Oltchim au ajuns la capătul răbdării, unii au murit de cancer, alţii au ajuns să fie executaţi silit de bănci, alţii au decis să bată la poarta Tribunalului de la Haga, dacă statul român le va încălca în continuare drepturile prevăzute de legislaţia şi Constituţia României.
,,Poate să ne spună cineva dacă există o lege care să ne  apere interesele de cetăţeni ai acestei ţări? Eu nu am văzut un leu în buzunarul meu din banii promişi ca drepturi salariale compensatorii, şi nu cred că voi vedea.  Ce vreţi, să ajungem să ne apărăm drepturile la Haga, să facem ţara de râs? Facem chetă şi mergem şi acolo, dar mai întâi vom face greva foamei în faţa Guvernului, pentru că de doi ani de zile mă simt umilit în ţara mea, de doi ani ne-am întâlnit degeaba.”, a declarat unul dintre disponibilizaţi prezenţi.
În doi ani de zile, cei o sută şi ceva de disponibilizaţi au învestit peste 600 milioane de lei vechi în procesele cu administratorul combinatului. Avocata, Prisăcaru Adina, le-a luat banii pentru nimic, a greşit cazuistica, plus că la şedinţe şi-a trimis adjuncta, dacă a trimis-o. Disponibilizaţii au pierdut procesele, iar acum se pregătesc de încă unul, de o ,,vizită” la Guvern şi, dacă va fi cazul, de una la CEDO.
Sub presiunea grupului, prefectul Dumitru Cornoiu a promis că va aduce din nou în atenţia premierului Victor Ponta problema salariilor compensatorii, dar trebuie să mai aibă şi ei puţină răbdare. Un sfat neinspirat, ţinând cont de faptul că administratorii combinatului vin săptămânal cu o altă ofertă de plată a datoriei salariale.
D.N.

 


Musafir

#34856 ASTIA CARE TACETI,DE CE VA E FRICA NU SCAPATI....IA SUNA TI LA 3482.

2015-03-01 17:54

#34854: - Acum, ca acum doi ani de zile!!! 

 PAI DACA OMUL E FRICOS SI LASI CE PUTEM SA I FACEM?      IA SA PUNA MINA SI SA GINDEASCA UN PIC, PT.CA OLTCHIMUL NU I AL LOR[E DE STAT]SI CA TOTI VREM SA MINCAM O PAINE MUNCITA,NU CA TRINTORI SI LINGAI DE LA VICTORIA[ASA I GAOAZA?]. CINE SE SIMTE SAU E AMENINTAT DE CE NU VORBESTE SI NU SE DUCE LA CONDUCEREA SOCIETATI?            SI DACA TOTUSI NU SE IAU MASURI,ATUNCI NU NE RAMINE DECIT SA I VINAM,CA ASTA CRED CA SE DORESTE DE FAPT.


Musafir

#34857 Acum, ca acum doi ani de zile!!! Nimic nu s-a schimbat.

2015-03-01 17:58

 

 curieruldevalcea.ro/asa-vad-solutionarea-problemei

Așa văd soluționarea problemei… Sindicaliștii „Victoria” Oltchim vor să se renunțe la Arpechim Pitești

  • 27/02/2015
  • Written by Anamaria Constantinescu

Chimiștii din cadrul Sindicatului „Victoria” Oltchim au venit, în fața prefectului de Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu, cu propunerea de a se renunța la piroliza de la Arpechim Pitești care consumă 700.000 euro/lună, dar de cinci ani nu funcționează. În urma discuțiilor cu sindicaliștii, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Dumitru Nicu Cornoiu, le-a promis că va dezbate problema și cu prefectul de Argeș, dar și cu miniștrii de resort. Rămâne de văzut dacă omologul lui Cornoiu din Argeș își va da și acordul, având în vedere că, la rândul său, susține salariații Arpechim Pitești.


Musafir

#34858 Re: Acum, ca acum doi ani de zile!!! Nimic nu s-a schimbat.

2015-03-01 18:02

#34857: - Acum, ca acum doi ani de zile!!! Nimic nu s-a schimbat. 

 PAI CINE ALTI DECIT JAVRELE SI TRADATORII DE GHIOCA,CORNESCU,RADU,MARCELA,BIDIN,ETC,ASTIA CARE SE PARE CA I TINE N BRATE PIPEREA,DA MULT NU MAI DUREAZA.


Musafir

#34859 Re: Re: Acum, ca acum doi ani de zile!!! Nimic nu s-a schimbat.

2015-03-01 18:04

#34858: - Re: Acum, ca acum doi ani de zile!!! Nimic nu s-a schimbat. 

 IAR DACA PUNE M BOTUL LA CORNOIU,MAI BINE NE DUCEM DRACU LA OLT,CA SI ASTA I UN NEMERNIC.


Musafir

#34860 ABSOLUT ŞOCANT ! Iată STAREA DE SPIRIT (sprit) a liderului sindical EMIL GHIOCA de la OLTCHIM!!!

2015-03-01 18:07

#34857: - Acum, ca acum doi ani de zile!!! Nimic nu s-a schimbat. 

ABSOLUT ŞOCANT ! Iată STAREA DE SPIRIT a liderului sindical EMIL GHIOCA de la OLTCHIM (*)

 

Detalii Publicat Monday, 12 August 2013 07:48 Autor Elena Popa

http://www.criterii.ro/plugins/content/


Combinatul vâlcean Oltchim pare a se îndrepta cu paşi repezi spre faliment şi dezafectare.

Această crimă economică şi socială comisă de Guvern are complici chiar în lumea sindicală.

Iată cât de “deprimat” https://www.facebook.com/video.php?v=651926888267499 se prezintă, pe pagina sa de Facebook,  Emil Ghioca, vicepreşedintele sindicatului colaboraţionist “Victoria”, al cărui preşedinte (este) a fost Corneliu Cernev.

 

*Nota - poza a disparut dar au aparut filmulete in care porcul canta, danseaza si trage la masea.


Musafir

#34861 Re: ABSOLUT ŞOCANT ! Iată STAREA DE SPIRIT (sprit) a liderului sindical EMIL GHIOCA de la OLTCHIM!!!

2015-03-01 18:16

#34860: - ABSOLUT ŞOCANT ! Iată STAREA DE SPIRIT (sprit) a liderului sindical EMIL GHIOCA de la OLTCHIM!!! 

 FRATEEE,NU E POPONARUL DE GHIOCA LIDER,ACUM E MIZERIA DE CORNESCU,ALT GREVIST PE ZLOTI LUI ZAREMBA DATI DE CERNEV.


Musafir

#34862 Re: ABSOLUT ŞOCANT ! Iată STAREA DE SPIRIT (sprit) a liderului sindical EMIL GHIOCA de la OLTCHIM!!!

2015-03-01 19:40

#34860: - ABSOLUT ŞOCANT ! Iată STAREA DE SPIRIT (sprit) a liderului sindical EMIL GHIOCA de la OLTCHIM!!! 

 asta si cu familia Spiru si toata conducerea Oltchim, mor oameni si ei...


Musafir

#34863 Re: Re: ABSOLUT ŞOCANT ! Iată STAREA DE SPIRIT (sprit) a liderului sindical EMIL GHIOCA de la OLTCHI

2015-03-01 19:43

musafir

#34864

2015-03-01 20:12

Oameni buni nu vati convins nici acum de analfabetul parfumat ghioca si de marcela muista chiar credeti ca sunt la conducere.o fi avram prost cred ca este sigur daca a ajuns sa apere aceste jigodii asa se lauda ei dar nu uitati ca temele sunt date de oameni destepti cu multa carte si aia sunt la bucuresti.dar acum trebuie sa ne tina un pic in ceata pana isi fac ei jocurile si lasa acesti analfabeti sa se laude.stati un pic si ganditi.acesti analfabeti trrbuiesc pusi in fruntea listelor ca oricum nu fac nimic singurul efort este acels ca se trezesc la ora sase.dar ca tot sunt la putere mai ghioca nu ai aranjat cu mardare sa ai program de la zece.ma gandeam sati dau o idee macar pentru o saptamana ca mai mult nu mai merge.cornoiu daca este priceput la acte dai ideea.dar nu uita trece toti analfabetii care sunteti ls butoane.jigodiile dracu.

 


Musafir

#34865 mai gaoaza,mai tugurine,ba cernevisti jegosi,voi ati auzit de cuvintul LOIALITATE?

2015-03-02 03:06

#34864: musafir -  

 NU MA VOI ATI AUZIT DE LA TAMBALAGIU[MONSTRU CU CHIP DE OM] DE CUVINTELE;MINCIUNA,DENIGRARE,SANTAJ,MITA SI TRADARE,TRADAREA O SA VA COSTE, VA SPUNE FOTA.


Musafir

#34866 Re: mai gaoaza,mai tugurine,ba cernevisti jegosi,voi ati auzit de cuvintul LOIALITATE?

2015-03-02 04:03

#34865: - mai gaoaza,mai tugurine,ba cernevisti jegosi,voi ati auzit de cuvintul LOIALITATE? 

 Mai beietii,nu va mai vaitati de acesti maidanezi cernevistii,mergem sau mergeti la D NUL AVRAM SAU D NUL  STANESCU si le explicati ce fac acesti vagabonzi de maidanezii,ca umbla mai rau decit caini liberi prin OLTCHIM cu masina 24 CCH,DE CE SI PE BANI CUI? Si daca nu se ia masuri cu aceste jigodii,ne intilnim la ora 15 00 si ai luam noi cu bolovanii,pt. ca jigodia care incearca sa muste, omul are tendinta de a se apara si da cu bolovanul in capul ala de caine imputit si tradator cernevist.

CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

#34867 Re: CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

2015-03-02 10:04

#34767: CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013: - CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013: 

 

 

ACHITARE!!!!!!!!!!CREANTELE TOATE DISPONIBILIZATILOR 2013 (FARA MASA CREDALA pana-n  ultima zi din an 2012, care o sa fie din  DIN VANZAREA SPV...) LA TOTI SI PENTRU TOTI...,TOTI SI MORTI SI VI OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

 

COMUNICAT: Consortiul de administratori judiciari ai Oltchim SA

 

 

c.       Prin intermediul unei cesiuni / subrogatii, act la care guvernul lucreaza. Este necesar acest demers tocmai pentru a diminua efectele sociale provocate de dezavantajele prezentate la punctele a si b. Pe scurt, acest mecanism presupune plata creantelor salariatilor disponibilizati de catre o entitate bugetara, direct in contul salariatilor disponibilizati, urmand ca respectiva entitate bugetara sa preia drepturile si obligatiile aferenta acestor creante. Evident, conditia punerii in aplicare a acestei masuri va fi ca fiecare persoana disponibilizata sa faca dovada ca are o creanta curenta, de natura salariilor compensatorii, impotriva unui debitor care detine un plan de reorganizare confirmat de catre judecatorul sindic, plan care sa prevada expres plata integral a creantelor curente. 

 

         SUSTINEM PUNCTUL C: Dovada este facuta si evidentiata de catre planul de reorganizare si inscrisurile si demersurile create deja de catre administratorul judiciar si Oltchim peste tot cat si de DISPONIBILIZATII 2013, fiind suma inscrisa si toti cei disponibilizati colectiv in 2013 avand drept de achitare pe sumele din acte pe care le detin.

ACHITARE!!!!!!!!!!CREANTELE TOATE DISPONIBILIZATILOR 2013

 


"Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări."

http://www.rominsolv.ro/2013

http://www.oltchim.ro/2013

CREANTELE OLTCHIM.

"5.1 Situatia datoriilor generate de functionarea societatii debitoare dupa deschiderea procedurii insolventei si neachitate pana la data de 30 noiembrie 2014


La data de 30 noiembrie 2014, Oltchim S.A. inregistra datorii curente si restante in valoare de aproximativ 50 milioane Euro, defalcate dupa cum urmeaza:

Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro:

Participatie RCS-RDS 1,509

Dobanzi Credite Banci 5,850 Furnizori interni si externi 21,574

Clienti in avans interni si externi 478

Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699

Bugetul de stat 7,334

Bugetul local 1,542

TOTAL DATORII 50,340

Sursa: Informatii furnizate de catre socie

tatea debitoare

pag 81 din 315"

ESTE PUBLIC SI PE SITE-UL BDO DIN LINK-UL PUBLICAT MAI JOS : Plan_Reorganizare_Oltchim

link directional => Bursa de Valori Bucuresti, in data de 20 ianuarie:

 5 februarie 2015 - propunerea planului de reorganizare si depunerea acestuia;

9 februarie 2015- publicarea in Buletinul Procedurilor de Insolventa a anuntului referitor la planul de reorganizare;

2 - 10 martie 2015- votarea planului in cadrul adunarii creditorilor;

in termen de 15 zile de la depunerea la tribunal a procesului-verbal al adunarii creditorilor, prin care planul a fost aprobat, judecatorul sindic trebuie sa se pronunte asupra confirmarii acestuia.

 

Societate in insolventa,

in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII 2013 SI ANGAJATI)

 

DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,TRIBUNAL...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

 

SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

 

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 TOATE.


Musafir

#34868 Oltchim va plăti salarii compensatorii doar pentru cazuri medicale şi persoane fără alte venituri

2015-03-02 11:11

Oltchim va plăti salarii compensatorii doar pentru cazuri medicale şi persoane fără alte venituri 

Zilele trecute, conducerea SC Oltchim SA, la solicitarea de clarificare venită din partea unor salariaţi disponibilizaţi, a ţinut să aducă câteva precizări referitoare la plata salariilor compensatorii. Concret, potrivit unui comunicat de presă, planul de reorganizare al SC Oltchim SA prevede plata tuturor creanţelor curente (născute dupa data deschiderii procedurii – 30 ianuarie 2013), deci si a salariilor compensatorii. Sursele de plată a salariilor compensatorii datorate de SC Oltchim SA în urma disponibilizării colective din iunie 2013 sunt: surplus de numerar din activitatea curentă, cu avantajul că suma disponibilă lunar poate fi cuantificată şi asumată de către managementul SC Oltchim SA (dezavantajul acestei surse este că, pe termen scurt, nu este suficientă la nivelul întregului grup de salariaţi disponibilizaţi – de aceea, surplusul de numerar ce provine din activitatea curentă recomandăm a fi directionat către cazurile sociale şi medicale grave, către familiile fără nici un alt venit după ieşirea din stagiul de şomaj şi venit de completare); preţul obţinut din vânzarea SPV este sursa principală, din punct de vedere al procedurii de reorganizare, şi prezintă avantajul că se achită integral datoria SC Oltchim SA către disponibilizaţi, inclusiv sumele de la masa credală (dezavantajul acestei surse este orizontul lung de timp necesar îndeplinirii condiţiilor procedurale şi de expunere pe piaţă a noului SC Oltchim SA, de evaluare economico-tehnică din partea potenţialilor cumpărători – acest demers nu poate fi finalizat mai devreme de un an de la data confirmării planului de reorganizare, dar nici mai târziu de luna a 34-a planului de reorganizare); prin intermediul unei cesiuni sau subrogaţii, act normativ la care Guvernul lucrează. Este necesar acest demers tocmai pentru a diminua efectele sociale provocate de dezavantajele prezentate mai sus. Pe scurt, acest mecanism presupune plata creanţelor salariaţilor disponibilizaţi de la SC Oltchim SA de către o entitate bugetară, direct în contul salariaţilor disponibilizaţi, urmând ca respectiva entitate bugetară să preia drepturile şi obligaţiile aferente acestor creanţe. Evident, condiţia punerii în aplicare a acestei măsuri va fi că fiecare persoană disponibilizată să facă dovada că are o creanţă curentă, de natura salariilor compensatorii, împotriva unui debitor care deţine un plan de reorganizare confirmat de către judecătorul sindic, plan care să prevadă expres plata integrală a creanţelor curente. Din punct de vedere legal, în planul de reorganizare este obligatorie o comparaţie între scenariul falimentului şi scenariul reorganizării. Efectul unui vot negativ asupra planului de reorganizare este falimentul SC Oltchim SA. În caz de faliment, legea insolvenţei prevede refacerea tabelului definitiv al creanţelor prin consolidarea creanţelor născute în timpul procedurii. Aşadar, creanţa provenită din salarii compensatorii va fi înscrisă în tabelul definitiv consolidat al creanţelor pe poziţia creanţelor salariale. Costurile aferente operaţiunilor de mediu obligatoriu de efectuat la dezafectarea sau vinderea instalaţiilor nu sunt acoperite de sumele de bani previzionate a fi încasate. În consecinţă, nici una din categoriile de creanţe înscrise în tabelul definitiv consolidat la data deschiderii falimentului nu va încasa sume de bani din lichidarea judiciară a SC Oltchim SA. În concluzie, eforturile managementului SC Oltchim SA sunt canalizate spre funcţionarea eficientă a combinatului, în paralel cu demersurile de publicitate internaţională atât pentru obţinerea de finanţări cât şi pentru identificarea unui investitor de talie. Estimăm că plata tuturor datoriilor curente către disponibilizaţi şi salariaţi să fie efectuată în maxim 36 de luni de la data confirmării planului de reorganizare. Până atunci, din surplusul de numerar generat de activitatea curentă, vom plăti lunar, începând cu luna aprilie 2015, sume de bani care să permită rezolvarea unor cazuri sociale sau medicale urgente, ori să fie împărţite în mod egal către toţi disponibilizaţii. De asemenea, cu amendamentul că SC Oltchim SA va continua să funcţioneze sub un plan de reorganizare, Ministerul Economiei, împreună cu ministerele de resort, se află la acest moment în identificarea unei soluţii care să permită salariaţilor disponibilizaţi să poată încasa plăţile compensatorii restante.

(Petre Coman)

 


Musafir

#34869 ULTIMUL SCENARIU LA OLTCHIM: 500 DE ANGAJATI DATI AFARA SI PRIVATIZAREA PANA LA FINELE ANULUI.

2015-03-02 11:15

ULTIMUL SCENARIU LA OLTCHIM: 500 DE ANGAJATI DATI AFARA SI PRIVATIZAREA PANA LA FINELE ANULUI

http://www.impactreal.ro/2015030118737

Data publicarii: 01-03-15

Administratorul judiciar al Oltchim, av. Gheorghe Piperea (RomInsolv), a declarat recent că vânzarea societăţii nu mai stă sub presiunea timpului. „Combinatul vâlcean nu mai este un pacient în comă, ci s-a stabilizat şi se află în convalescenţă. Din acest motiv, reorganizarea a devenit posibilitatea valorificării unei oportunităţi, şi nu o metodă de salvare de la faliment. Excludem în continuare posibilitatea falimentului.”. Declaraţiile lui Piperea au la bază evoluţiile bune din ultimele luni, înregistrate de Oltchim, care pare să-şi fi recâştigat credibilitatea, ca partener de afaceri. „Varianta vânzării am mai încercat-o, şi a fost un eşec. Am preferat să nu mă duc cu mârţoaga la iarmaroc şi să o vând pe trei gâşte, am decis să continuăm restructurarea şi eficientizarea, pentru a face societatea mult mai atractivă. Acum putem vinde Oltchim prin planul de reorganizare, cu alte premise, pornind de la îmbunătăţirea situaţiei financiare.”. Un eventual faliment al Oltchim ar fi un genocid economic pentru judeţul Vâlcea, în condiţiile în care aproximativ 5.300 de oameni produc, datorită combinatului, sume la bugetele locale şi virează contribuţii la asigurările de sănătate şi la pensii, a mai afirmat Piperea. „Este infantil şi periculos să vorbeşti de falimentul Oltchim. Ar fi un genocid economic pentru judeţul Vâlcea. Chiar şi reprezentanţii FMI se numără printre cei care dau ca soluţie pentru Oltchim falimentul. Aproximativ 5.300 de oameni produc, datorită Oltchim, sume la bugetele locale, dau contribuţii la asigurările de sănătate şi la pensii.”, a spus Piperea.

Planul de reorganizare a Oltchim este susţinut de Ministerul Economiei

Potrivit administratorilor judiciari, planul de reorganizare a societăţii presupune vânzarea către un investitor privat, soluţie pe care au mai încercat-o, fără succes. Avocatul Gheorghe Piperea, partener în cadrul Rominsolv, a declarat, într-o conferinţă de presă: „Acum, vânzarea SC Oltchim SA nu mai stă sub presiunea timpului. În plus, combinatul chimic vâlcean nu mai este un pacient în comă, ci s-a stabilizat şi se află în convalescenţă. Din acest motiv, putem spune că reorganizarea a devenit posibilitatea valorificării unei oportunităţi, şi nu o metodă de salvare de la faliment. Excludem, în continuare, posibilitatea falimentului. SC Oltchim SA a înregistrat o evoluţie bună în ultimele luni şi şi-a recâştigat credibilitatea, ca partener de afaceri. Varianta vânzării am mai încercat-o şi a fost un eşec. Am preferat să nu mă duc cu mârţoaga la iarmaroc şi să o vând pe trei gâşte şi am decis să continuăm restructurarea şi eficientizarea, pentru a face societatea mult mai atractivă. Acum putem vinde SC Oltchim SA prin planul de reorganizare, cu alte premise, pornind de la îmbunătăţirea situaţiei financiare.”. În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Bogdan Stănescu, administratorul special al SC Oltchim SA, a spus că evoluţia pozitivă a combinatului chimic vâlcean din ultimele luni a atras mai mulţi investitori, dar şi fonduri de investiţii dispuse să finanţeze SC Oltchim SA. „Dacă vom avea o ofertă concretă, o vom prezenta creditorilor. Reorganizarea durează trei ani, cu posibilitatea prelungirii cu încă un an, dacă va fi nevoie. Teoretic, putem vinde SC Oltchim SA şi în anul al treilea al reorganizării. Noi sperăm să se întâmple în acest an sau anul viitor. Planul de reorganizare are ca scop obţinerea celui mai bun preţ pentru vânzarea SC Oltchim SPV SRL, o societate viabilă, restructurată profund, capabilă de a se autofinanţa şi de a face performanţă pe piaţă produselor petrochimice.”, a spus Stănescu. Administratorii SC Oltchim SA au încredere că vor obţine acordul creditorilor şi susţin că s-au consultat cu principalii creditori, înainte de întocmirea planului. Gheorghe Piperea a mai spus că planul este susţinut şi de Ministerul Economiei. Conform proiectului de reorganizare, începând cu luna octombrie 2014, EBITDA (profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare), SC Oltchim SA a crescut de la o medie lunară de 300.000 de euro în trimestrul al IV-lea 2014, la 700.000 de euro în luna ianuarie 2015. Administratorii afirmă: „SC Oltchim SA este exportator net. La nivel anual, unul dintre indicatorii care au contat în decizia reorganizării a fost balanţa comercială netă, de 88 de milioane de euro în favoarea SC Oltchim SA. Altfel spus, din cifra de afaceri, de 141 de milioane de euro, 100 de milioane de euro au reprezentat exporturi, pentru care am utilizat importuri de numai 12 milioane de euro. Societatea a ajuns la un punct de echilibru.”. Ei susţin că rezultatele bune au fost realizate în principal prin managementul resurselor proprii, SC Oltchim SA necontractând credite pentru a finanţa capitalul de lucru. Recâştigarea pieţelor externe a fost dificilă, în opinia administratorilor: „În primele trei luni după intrarea în procedura insolvenţei, SC Oltchim SA livra lunar doar 2.300 tone polioli-polieteri (principalul produs fabricat de societate, cu o pondere de 71% în cifra de afaceri). Treptat, la acest produs s-a ajuns la o medie de 4.000 de tone livrări lunare, în semestrul I 2014 şi, începând cu luna octombrie 2014, se livrează, în medie, 6.000 de tone lunar.”. SC Oltchim SA şi-a recâştigat, anul trecut, vechii parteneri şi a reuşit să contracteze pe termen lung (un an) 80% din producţia acestui an. În prezent, SC Oltchim SA funcţionează la 30% din capacitate, iar administratorii propun şi redeschiderea altor secţii pe măsură ce fac rost de fonduri.


Musafir

#34870 ULTIMUL SCENARIU LA OLTCHIM: 500 DE ANGAJATI DATI AFARA SI PRIVATIZAREA PANA LA FINELE ANULUI.

2015-03-02 11:16

#34869: - ULTIMUL SCENARIU LA OLTCHIM: 500 DE ANGAJATI DATI AFARA SI PRIVATIZAREA PANA LA FINELE ANULUI. 

continuare:

 Oltchim va intra în faliment dacă reorganizarea nu este aprobată de creditori la 9 martie


Zilele trecute, consorţiul de administratori judiciari ai societăţii Oltchim SA Râmnicu Vâlcea, respectiv Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL a semnat convocarea şedinţei Adunării creditorilor pentru luni, 9 martie 2015, în vederea aprobării planului de reorganizare a combinatului chimic vâlcean, care a fost depus la Tribunalul Vâlcea în urmă cu o lună. Din punct de vedere legal, în planul de reorganizare este obligatorie o comparaţie între scenariul falimentului şi cel al reorganizării. Efectul unui vot negativ asupra planului de reorganizare este falimentul SC Oltchim SA. În caz de faliment, legea insolvenţei prevede refacerea tabelului definitiv al creanţelor, prin consolidarea creanţelor apărute în timpul procedurii. Administratorii SC Oltchim SA au încredere că vor obţine acordul creditorilor şi susţin că s-au consultat cu principalii creditori, înainte de întocmirea planului. Gheorghe Piperea a spus că planul este susţinut şi de Ministerul Economiei. La rândul său, Bogdan Stănescu, administratorul special al SC Oltchim SA, a precizat că evoluţia pozitivă a combinatului chimic vâlcean din ultimele luni a atras mai mulţi investitori, dar şi fonduri de investiţii, dispuse să finanţeze societatea. Bogdan Stănescu a precizat: „Dacă vom avea o ofertă concretă, o vom prezenta creditorilor. Reorganizarea durează trei ani, cu posibilitatea prelungirii cu încă un an, dacă va fi nevoie. Planul de reorganizare are ca scop obţinerea celui mai bun preţ pentru vânzarea SC Oltchim SPV SRL, o societate viabilă, restructurată profund, capabilă de a se autofinanţa şi de a face performanţă, pe piaţa produselor petrochimice.”.

Salariile compensatorii pot fi încasate şi de la stat

Săptămâna trecută, consorţiul de administratori judiciari SC Oltchim SA, împreună cu administratorul special, Bogdan Stănescu, la solicitarea de clarificare venită din partea unor salariaţi disponibilizaţi, au afirmat, referitor la plata salariilor compensatorii, că „planul de reorganizare a SC Oltchim SA prevede plata tuturor creanţelor curente (născute după data deschiderii procedurii - 30 ianuarie 2013), deci şi a salariilor compensatorii. Sursele de plată a salariilor compensatorii datorate de SC Oltchim SA în urma disponibilizării colective din iunie 2013 sunt: surplus de numerar din activitatea curentă, cu avantajul că suma disponibilă lunar poate fi cuantificată şi asumată de managementul SC Oltchim SA (dezavantajul acestei surse este că, pe termen scurt, nu este suficientă la nivelul întregului grup de salariaţi disponibilizaţi - de aceea, surplusul de numerar provenit din activitatea curentă poate fi direcţionat către cazurile sociale şi medicale grave, către familiile fără nici un alt venit, după ieşirea din stagiul de şomaj şi pentru asigurarea unui venit de completare). Preţul obţinut din vânzarea SPV este sursa principală, din punct de vedere al procedurii de reorganizare, şi prezintă avantajul că se achită integral datoria SC Oltchim SA către disponibilizaţi, inclusiv sumele de la masa credală (dezavantajul acestei surse este orizontul lung de timp, necesar îndeplinirii condiţiilor procedurale şi de expunere pe piaţă a noului SC Oltchim SA, de evaluare economico-tehnică din partea potenţialilor cumpărători - acest demers nu poate fi terminat mai devreme de un an de la data confirmării planului de reorganizare, dar nici mai târziu de luna a 34-a a planului de reorganizare); prin intermediul unei cesiuni sau subrogaţii, act normativ la care Guvernul lucrează. Este necesar acest demers tocmai pentru a diminua efectele sociale provocate de dezavantajele prezentate mai sus. Acest mecanism presupune plata creanţelor salariaţilor disponibilizaţi de la SC Oltchim SA de o entitate bugetară, direct în contul salariaţilor disponibilizaţi, urmând ca respectiva entitate bugetară să preia drepturile şi obligaţiile aferente acestor creanţe. Evident, condiţia punerii în aplicare a acestei măsuri va fi ca fiecare persoană disponibilizată să facă dovada că are o creanţă curentă, de natura salariilor compensatorii, împotriva unui debitor care deţine un plan de reorganizare confirmat de judecătorul sindic, plan care să prevadă expres plata integrală a creanţelor curente. Din punct de vedere legal, în planul de reorganizare este obligatorie o comparaţie între scenariul falimentului şi cel al reorganizării.

Oltchim, sub spectrul falimentului

Efectul unui vot negativ asupra planului de reorganizare este falimentul SC Oltchim SA. În caz de faliment, legea insolvenţei prevede refacerea tabelului definitiv al creanţelor prin consolidarea creanţelor născute în timpul procedurii. Astfel, creanţa provenită din salarii compensatorii va fi înscrisă în tabelul definitiv consolidat al creanţelor, pe poziţia creanţelor salariale. Costurile aferente operaţiunilor de mediu obligatorii la dezafectarea sau vinderea instalaţiilor nu sunt acoperite de sumele de bani previzionate pentru a fi încasate. În consecinţă, nici una dintre categoriile de creditori înscrişi în tabelul definitiv, consolidat la data deschiderii falimentului, nu va încasa sume de bani din lichidarea judiciară a SC Oltchim SA. Eforturile managementului SC Oltchim SA sunt canalizate spre funcţionarea eficientă a combinatului, în paralel cu demersurile de publicitate internaţională, atât pentru obţinerea de finanţări, cât şi pentru identificarea unui investitor important. Estimăm că plata tuturor datoriilor curente către disponibilizaţi şi salariaţi va fi efectuată în maxim 36 de luni de la data confirmării planului de reorganizare. Până atunci, din surplusul de numerar generat de activitatea curentă, vom plăti lunar, începând cu luna aprilie 2015, sume de bani care să permită rezolvarea unor cazuri sociale sau medicale urgente ori să fie împărţite în mod egal către toţi disponibilizaţii. De asemenea, cu amendamentul că SC Oltchim SA va continua să funcţioneze sub un plan de reorganizare, Ministerul Economiei împreună cu ministerele de resort se află la acest moment în curs de identificare a unei soluţii care să permită salariaţilor disponibilizaţi să poată încasa plăţile compensatorii restante, soluţie care se va reflecta într-un act normativ.”, se arată în comunicatul de presă al conducerii SC Oltchim SA. Cel mai greu examen pentru Oltchim a fost recâştigarea vechilor parteneri.


Musafir

#34871 ULTIMUL SCENARIU LA OLTCHIM: 500 DE ANGAJATI DATI AFARA SI PRIVATIZAREA PANA LA FINELE ANULUI.

2015-03-02 11:17

#34870: - ULTIMUL SCENARIU LA OLTCHIM: 500 DE ANGAJATI DATI AFARA SI PRIVATIZAREA PANA LA FINELE ANULUI. 

continuare 2:

 În opt luni, Oltchim a realizat investiţii de 2,45 milioane de euro


În perioada iunie 2014 - februarie 2015, SC Oltchim SA a investit suma de 2,45 milioane de euro în lucrări majore de revizii şi reparaţii. Astfel, a fost schimbat integral un electrolizor în cadrul principalei instalaţii de producţie, respectiv instalaţia de electroliză cu membrană. Valoarea totală a reabilitării a fost de circa 800.000 de euro. În prezent, este în derulare efectuarea reviziei capitale la o linie de fabricaţie la instalaţia de var industrial. Contravaloarea lucrărilor care vor fi efectuate este de 450.000 de euro, iar lucrarea care a fost demarată în noiembrie 2014 va fi finalizată în martie 2015. Administratorii SC Oltchim SA au demarat şi procedura pentru schimbarea a încă unui electrolizor, în cadrul instalaţiei de electroliză cu membrane, echipamentele în valoare de circa 800.000 de euro fiind deja contractate (achitarea acestora va fi efectuată până la finele lunii martie 2015). De asemenea, parcul propriu de vagoane al SC Oltchim SA specializate, prin intermediul cărora se comercializează produsele finite (sodă caustică lichidă) şi se aprovizionează materiile prime (propilenă, clor), a fost parţial reparat. În planul de reorganizare sunt prevăzute, pentru primele cinci trimestre, noi investiţii în sumă totală de peste 4,2 milioane de euro, toate având efect de levier în rezultatele economico-financiare ale SC Oltchim SA, prin creşterea randamentului instalaţiilor, scăderea consumurilor unitare şi creşterea productivităţii, după cum previzionează Rominsolv şi BDO Business Restructuring. Totul va conduce la creşterea calităţii produselor finite, respectiv consolidarea şi creşterea potenţialului, prin acest rezultat, a relaţiilor comerciale. Alte măsuri de eficientizare invocate de administratorii SC Oltchim SA se referă la optimizarea suplimentară a structurii organizatorice şi diminuarea cheltuielilor fixe cu
450.000 de euro lunar, prin creşterea productivităţii totale a muncii. „În plan ne referim la măsuri cantitative de reducere a organigramei SC Oltchim SA cu circa 500 de locuri de muncă neproductive (din locaţii şi instalaţii fără perspectivă de activitate, personal din pavilionul central) şi măsuri calitative de evaluare corectă a activităţii desfăşurate de fiecare salariat şi de aplicare corectă a prevederilor contractului colectiv de muncă. Salariaţii disponibilizaţi în urma confirmării planului de reorganizare vor beneficia de plata salariilor restante şi salariilor compensatorii, prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă.”, spune conducerea SC Oltchim SA. Astfel, în funcţie de rezultatele economice ale societăţii debitoare, există premisele ca aceştia să primească lunar o sumă egală cu salariul net pe care îl aveau la data disponibilizării, până la epuizarea totală a datoriei curente a SC Oltchim SA către fiecare în parte (respectiv cele trei salarii restante, precum şi salariile compensatorii, sumele înscrise la masă credală urmând să fie plătite conform programului de plăţi inclus în planul de reorganizare). Pentru salariaţii disponibilizaţi din iunie 2013, salariile compensatorii vor începe să fie eşalonate începând cu luna aprilie 2015. Astfel, pentru luna aprilie şi mai, prognozele permit alocarea unor fonduri în acest sens de 460.000 de lei pentru fiecare lună, urmând ca, pentru luna iunie, în funcţie de evoluţia economică, administratorii SC Oltchim SA să redimensioneze acest fond.

Datorii de circa 50 de milioane de euro, cumulate în perioada insolvenţei

În cei doi ani de insolvenţă, SC Oltchim SA a cumulat datorii de circa 50 de milioane de euro, potrivit planului de reorganizare propus creditorilor. Niculae Bălan, reprezentantul BDO Business Restructuring SPRL, a explicat: „Estimăm că aceste datorii pot fi achitate în circa doi ani. Circa 9-10 milioane de euro sunt creanţele salariaţilor, respectiv plăţile compensatorii către disponibilizaţi şi cele două salarii şi jumătate per salariat, rămase restante din perioada în care SC Oltchim SA nu a funcţionat deloc, înainte de intrarea în insolvenţă. Compania mai are datorii către furnizori interni şi externi şi o sumă importantă - 62 de milioane de lei către CET Govora pentru furnizarea de abur tehnologic.”. La rândul său, Gheorghe Piperea a subliniat că SC Oltchim SA a agreat cu CET Govora un plan de plată eşalonată a datoriei, care a început deja şi a subliniat că societatea vâlceană a plătit mereu factura pentru electricitatea livrată de CET Govora. Anul trecut, SC Oltchim SA a continuat să înregistreze o pierdere netă, în scădere faţă de cea raportată în 2013. Administratorii SC Oltchim SA speră ca 2015 să vină cu un profit net pentru societate.


Musafir

#34872 ULTIMUL SCENARIU LA OLTCHIM: 500 DE ANGAJATI DATI AFARA SI PRIVATIZAREA PANA LA FINELE ANULUI.

2015-03-02 11:18

#34871: - ULTIMUL SCENARIU LA OLTCHIM: 500 DE ANGAJATI DATI AFARA SI PRIVATIZAREA PANA LA FINELE ANULUI. 

continuare 3:

 Planul B este cincinal


Rominsolv şi BDO Business Restructuring au şi un plan B pentru SC Oltchim SA, în cazul în care investitorul întârzie să apară: societatea îşi continuă activitatea aşa cum este acum, cu identificarea de soluţii de finanţare pentru majorarea producţiei. Administratorii SC Oltchim SA susţin: „Presupunând că SC Oltchim SA rămâne cu condiţiile actuale, de 30% utilizare a capacităţii de producţie, din simularea noastră reiese că, pentru următorii cinci ani, există posibilitatea realizării unei cifre de afaceri cumulate de 1,5 miliarde de euro, din care exporturi de 1,1 miliarde de euro şi numai 200 de milioane de euro importuri. În următorii cinci ani, putem face plăţi către bugetul consolidat al statului, provenite din TVA, impozite, taxe aferente salariilor de circa 390 de milioane de euro, la care se adaugă plăţi către bugetul local pentru următorii 5 ani de peste 4,1 milioane de euro. Aprobarea planului de reorganizare propus mai înseamnă păstrarea unui număr de circa 5.500 de locuri de muncă din SC Oltchim SA din industria orizontală, direct dependentă de societate.”.

Conductele de aprovizionare cu etilenă şi propilenă ajung la fier vechi


Salariaţii Direcţiei Petrochimice Bradu a SC Oltchim SA au trimis o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta şi ministrului Economiei, Mihai Tudose, în care protestează împotriva transformării Rafinăriei Arpechim, deţinută de OMV Petrom în depozit şi împotriva planului de reorganizare a SC Oltchim SA. „A fost elaborat planul de reorganizare. Nu am citit despre o strategie: de unde se aduce materia primă, ce investiţii se vor face pentru a putea porni instalaţiile Oxo-Alcooli şi, ulterior, AF-DOF. Planul de reorganizare este o prezentare (istoric, plus bilanţ contabil), iar reorganizarea este bazată pe ipoteze şi scenarii.”, se arată în scrisoarea muncitorilor de la Bradu. Salariaţii SC Oltchim SA le reproşează administratorilor companiei că nu au luat în calcul posibilitatea repornirii Petrochimiei, care poate asigura materia primă pentru instalaţiile Propenoxid şi Oxo-alcooli, de pe platforma de la Vâlcea, la un preţ scăzut. „Din păcate, conductele special prevăzute, pe o lungime de 82 de kilometri, pentru a aproviziona SC Oltchim SA cu etilenă şi propilenă vor ajunge tot la fier vechi sau vor fi mâncate de rugină. Este nevoie de investiţii pentru repornire, dar, apoi, situaţia contabilă va arăta pe plus.”, se arată în documentul prin care angajaţii de la Bradu-Argeş fac apel la autorităţi pentru salvarea petrochimiei.

Se vor converti creanţele creditorilor garantaţi şi bugetari în acţiuni

Planul de reorganizare a SC Oltchim SA are ca punct central tot identificarea unui investitor care să preia (total sau parţial) societatea, precum şi conversia parţială a datoriilor companiei în acţiuni. SC Oltchim SA a intrat în insolvenţă la finele lunii ianuarie a anului 2013, după o tentativă eşuată de privatizare, în septembrie 2012. În timpul insolvenţei, administratorii SC Oltchim SA au organizat licitaţii pentru vânzarea combinatului, care au suferit repetate amânări (la cererea investitorilor, după cum au spus aceştia) până în decembrie 2014, când procedura a fost anulată, din lipsă de cumpărători. „În primul rând, nu mai suntem sub presiunea timpului. Avem trei ani la dispoziţie pentru reorganizare. În al doilea rând, compania cunoaşte o evoluţie mult mai bună decât în urmă cu un an. SC Oltchim SA are un profit operaţional EBITDA (înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) de circa 750.000 de euro, la nivelul lunii ianuarie a acestui an. Tot în ianuarie, SC Oltchim SA avea depozite de 5 milioane de lei. Vânzarea se poate face în alte condiţii şi ne va permite, estimăm noi, să obţinem şi finanţare pentru majorarea producţiei.”, a mai spus Gheorghe Piperea. Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC SE în România (acţionar minoritar semnificativ al SC Oltchim SA), a declarat recent: „Acest plan de reorganizare nu aduce nimic nou pentru SC Oltchim SA, reiterând ideea de vânzare printr-un SPV (vehicul special investiţional). Tentativele de vânzare au eşuat până acum şi eu cred că administratorii merg într-o direcţie greşită. Se continuă situaţia actuală, iar planul nu arată clar care sunt noile idei de business, ce activităţi vor fi continuate, la ce se renunţă, cum vor finanţa investiţiile de care combinatul are nevoie şi câţi muncitori mai rămân. Administratorii nu specifică în plan ce alternative au dacă nu vor reuşi să vândă SC Oltchim SA. Suma de 307 milioane de euro propusă, până acum, ca preţ de pornire pentru vânzarea combinatului curăţat de datorii este prea mare, mai ales că societatea a continuat să cumuleze datorii în perioada insolvenţei şi nu are o direcţie de eficientizare şi dezvoltare.”. Planul de reorganizare stipulează că valorificarea patrimoniului societăţii debitoare către un investitor, interesat de continuarea activităţii SC Oltchim SA, se va putea realiza prin transferul afacerii şi patrimoniului SC Oltchim SA către o persoană juridică română (SC Oltchim SPV SRL) cu asociat unic SC Oltchim SA; conversia creanţelor creditorilor garantaţi şi bugetari în acţiuni ale SC Oltchim SA, parţial sau integral, cu respectarea proporţiilor şi valorilor incluse în programul de plăţi; darea în plată a bunurilor imobile terenuri şi clădiri către creditorii bugetari, în contul creanţelor pe care aceştia le au faţă de averea debitorului. Darea în plată a bunurilor debitorului către creditori va putea fi efectuată doar cu condiţia prealabilă a acordului scris al acestora, cu privire la această modalitate de stingere a creanţei lor şi cu condiţia aprobării de către adunarea creditorilor. Gheorghe Piperea a spus că darea în plată nu vizează active productive de la SC Oltchim SA şi că reorganizarea va apela la acest instrument şi la conversia creanţelor, dacă va fi cerere din partea creditorilor.

PCC, veşnicul Gică - Contra

La rândul său, Wojciech Zaremba a precizat că este puţin probabil ca administratorii să obţină finanţare pentru creşterea producţiei cu acest plan, din care nu reiese o direcţie clară de dezvoltare. Reprezentantul PCC în România, acţionar minoritar semnificativ al Oltchim, a declarat că tentativele de vânzare au eşuat până acum, şi crede că administratorii merg într-o direcţie greşită. „Se continuă situaţia actuală, iar planul nu arată clar care sunt noile idei de business, ce activităţi vor fi continuate, la ce se renunţă, cum vor finanţa investiţiile de care combinatul are nevoie şi câţi muncitori mai rămân. Administratorii nu specifică în plan ce alternative au, dacă nu vor reuşi să vândă Oltchim.”. Polonezul consideră că suma propusă ca preţ de pornire pentru vânzare, 307 milioane de euro, ar fi mult prea mare. Piperea susţine că darea în plată nu vizează active productive şi că reorganizarea va apela la acest instrument şi la conversia creanţelor, dacă va fi cerere din partea creditorilor. Zaremba, în schimb, nu crede că administratorii vor reuşi să obţină finanţare pentru creşterea producţiei.
„Am acordat un grad de recuperare de 70% creditorilor garantaţi, 100% pentru creanţele salariale, cu 30% m-am dus la creditorii esenţiali, indispensabili, iar pentru bugetari este o diferenţă care se calculează luând în calcul toate aceste valori. Creditorii chirografari nu primesc nimic în această ipoteză, pentru că toate celelalte creanţe sunt semnificative.”, a arătat Niculae Bălan, partener coordonator în cadrul BDO Business Restructuring SPRL, celălalt administrator judiciar al SC Oltchim SA. Tabelul creanţelor totalizează 800 de milioane de euro, primii trei creditori fiind AAAS, Electrica şi BCR. SC Oltchim SA a anunţat, în ianuarie, că planul de reorganizare a companiei va prevede vânzarea către un cumpărător eligibil.

CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

#34873 CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

2015-03-02 11:46

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

*Art. 96.

(2) Planul va stabili acelasi tratament pentru fiecare creanta din cadrul unei categorii distincte, cu exceptia
cazului în care detinatorul unei creante din categoria respectiva consimte un tratament mai putin favorabil
pentru creanta sa.

*Art. 101.

(2) Tratament corect si echitabil exista atunci când sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

b) nici o categorie sau nici o creanta apartinând unei categorii nu primeste mai mult decât valoarea totala a creantei sale;

SECTIUNEA a 6-a
Reorganizarea
Art. 103. - (1) În urma confirmarii unui plan de reorganizare, debitorul îsi va conduce activitatea sub
supravegherea administratorului judiciar si în conformitate cu planul confirmat, pâna când judecatorul-sindic
va dispune, motivat, fie încheierea procedurii insolventei si luarea tuturor masurilor pentru reinsertia
debitorului în activitatea comerciala, fie încetarea reorganizarii si trecerea la faliment, în conditiile art. 107 si
urmatoarele.
(2) Pe parcursul reorganizarii, debitorul va fi condus de administratorul special, sub supravegherea
administratorului judiciar. Actionarii, asociatii si membrii cu raspundere limitata nu au dreptul de a interveni
în conducerea activitatii ori în administrarea averii debitorului, cu exceptia si în limita cazurilor expres si
limitativ prevazute de lege si în planul de reorganizare.
(3) Debitorul va fi obligat sa îndeplineasca, fara întârziere, schimbarile de structura prevazute în plan.
Art. 104. - Prin exceptie de la dispozitiile art. 38, judecatorul-sindic poate, la cererea furnizorului, sa
dispuna ca debitorul sa depuna o cautiune la o banca, drept conditie pentru îndatorirea furnizorului de a-i
presta serviciile sale în timpul desfasurarii procedurii prevazute în prezenta sectiune. O astfel de cautiune nu
va putea depasi 30% din costul serviciilor prestate debitorului si neachitate ulterior deschiderii procedurii.
Art. 105. - (1) Daca debitorul nu se conformeaza planului sau desfasurarea activitatii aduce pierderi averii
sale, administratorul judiciar, comitetul creditorilor sau oricare dintre creditori, precum si administratorul
special pot solicita oricând judecatorului-sindic sa aprobe intrarea în faliment, în conditiile art. 107 si
urmatoarele.
(2) Înregistrarea cererii mentionate la alin. (1) nu suspenda continuarea activitatii debitorului pâna când
judecatorul-sindic nu hotaraste asupra ei, prin încheiere.
Art. 106. - (1) Debitorul, prin administratorul special, sau, dupa caz, administratorul judiciar va trebui sa
prezinte trimestrial rapoarte comitetului creditorilor asupra situatiei financiare a averii debitorului. Ulterior
aprobarii de catre comitetul creditorilor, rapoartele vor fi înregistrate la grefa tribunalului, iar debitorul ori,
dupa caz, administratorul judiciar va notifica aceasta tuturor creditorilor, în vederea consultarii rapoartelor.
(2) De asemenea, administratorul judiciar va prezenta si situatia cheltuielilor efectuate pentru bunul mers
al activitatii, în vederea recuperarii acestora, potrivit art. 102 alin. (4), care va fi avizata de comitetul
creditorilor.
(3) În termen de 5 zile de la sedinta comitetului creditorilor mentionata la alin. (1), comitetul creditorilor
va putea convoca adunarea generala a creditorilor pentru a prezenta masurile luate de debitor si/sau de
administratorul judiciar, precum si efectele acestora si sa propuna motivat si alte masuri.

Studiati: http://www.unpir.ro/phoenix/pdf/revista42.pdf

Noul Cod Civil actualizat 2015 - Legea 287/2009  http://legeaz.net/noul-cod-civil/

 

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

 

CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCĂ

 

M. Drepturi si obligatii generale ale partilor

 

1. Salariatul are , in principal, urmatoarele drepturi:

 

    a) dreptul la salarizare pentru munca depusa;

 

    n) alte drepturi prevăzute de lege sau de contractele colective de muncă aplicabile

 

 4. Angajatorului ii revin, in principal, urmatoarele obligatii:

 

  a) sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca, anterior inceperii activitatii;

 

    a¹) sa acorde salariatului toate drepturile ce decurg din contractele individuale de munca, din contractul colectiv de munca aplicabil si din lege;

 

   c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;

 

    d) sa elibereze, la cerere, un document care sa ateste calitatea de salariat a solicitantului, respectiv activitatea de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si specialitate;

 

   g) sa infiinteze registrul general de evidenta a salariatilor si sa opereze inregistrarile prevazute de lege;

 

       i) sa asigure confidentialitatea datelor cu caracter personal ale salariatilor.

 

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

P.S.: FOSTII SALARIATI SE CONSIDERA SALARIATI  PANA LA INCHEIEREA CONFLICTULUI DE MUNCA PRIN ACORDAREA TUTUROR SI INTEGRAL A  DREPTURILOR LEGALE LA ZI SI CU PENALIZARILE DE INTARZIERE, CONFORM LEGILOR SE ACHITA TOT SI PENTRU TOTI FARA ALTE ABATERI PE LEGI, ALTFEL SE CONSIDERA INCALCAREA ACESTORA SI VOR FI SUPUSI INSTANTELOR JUDECATORESTI PENTRU TRAGEREA LA RASPUNDERE A CELOR VINOVATI.

*VALOAREA TOTALA  A CREANTEI PENTRU TOTI ACHITARE, FARA ALTA DISCRIMINARE PE ALTE PRINCIPII SAU ABATERI, PRIMESTE FIECARE DISPONIBILIZAT SUMA INTREAGA SI CONFORMA CU ACTELE PE CARE A FOST DISPONIBILIZAT COLECTIV  IN 2013, SUMA INTEGRALA/PERSOANA FIECARE IN PARTE, TOT.

CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

#34874 Re: CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

2015-03-02 12:00

#34873: CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013: - CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013: 

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

Art. 96.

(2) Planul va stabili acelasi tratament pentru fiecare creanta din cadrul unei categorii distincte, cu exceptia
cazului în care detinatorul unei creante din categoria respectiva consimte un tratament mai putin favorabil
pentru creanta sa.

Art. 101.

(2) Tratament corect si echitabil exista atunci când sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

b) nici o categorie sau nici o creanta apartinând unei categorii nu primeste mai mult decât valoarea totala a creantei sale;

 

Art. 95. - (1) Planul de reorganizare va indica perspectivele de redresare în raport cu posibilitatile si
specificul activitatii debitorului, cu mijloacele financiare disponibile si cu cererea pietei fata de oferta
debitorului, si va cuprinde masuri concordante cu ordinea publica, inclusiv în ceea ce priveste modalitatea
de selectie, desemnare si înlocuire a administratorilor si a directorilor.
27
(2) Planul de reorganizare va cuprinde în mod obligatoriu programul de plata a creantelor.

(6) Planul va specifica masurile adecvate pentru punerea sa în aplicare, cum ar fi:

E. lichidarea tuturor sau a unora dintre bunurile averii debitorului, separat ori în bloc, libere de orice
sarcini, sau darea in plată a acestora către creditorii debitorului, în contul creanțelor pe care aceștia le au față
de averea debitorului. Darea în plată a bunurilor debitorului către creditorii săi va putea fi efectuată doar cu
condiția prealabilă a acordului scris al acestora cu privire la această modalitate de stingere a creanței lor;

 CCM (Contractului Colectiv de Munca) la nivel de S.C. OLTCHIM S.A

Art. 149:
Partile contractante vor chema in fata instantei judecatoresti partea care se face vinovata de activitatea impotriva intereselor salariatilor si ale societatii prezente in prezentul Contract Colectiv de Munca

Art. 158

Al3. Conflictele ce au ca obiect exercitarea unor drepturi sau indeplinirea unor obligatii decurgand din legi sau alte acte normative, precum si din Contractul Colectiv de Munca sau Contractul Individual de Munca sunt conflicte de drepturi.

 

"Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări."

http://www.rominsolv.ro/

http://www.oltchim.ro/i

CREANTELE OLTCHIM

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:  

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

 La data de 30 noiembrie 2014, Oltchim S.A. inregistra datorii curente si restante in valoare de aproximativ 50 milioane Euro, defalcate dupa cum urmeaza:

Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro:

Participatie RCS-RDS 1,509

Dobanzi Credite Banci 5,850 Furnizori interni si externi 21,574

Clienti in avans interni si externi 478

Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699

Bugetul de stat 7,334

Bugetul local 1,542

TOTAL DATORII 50,340

Sursa: Informatii furnizate de catre socie

tatea debitoare

pag 81 din 315"

Plan_Reorganizare_Oltchim

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII SI ANGAJATI)

 

DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

 

SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

 

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 TOATE.

CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

#34875 CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

2015-03-02 12:51

#34868: - Oltchim va plăti salarii compensatorii doar pentru cazuri medicale şi persoane fără alte venituri 

  N-AU NICI O LEGATURA CU LEGILE DISPONIBILIZATILOR 2013 SI INSOLVENTA OLTCHIM, CE SUSTINE AUTORUL DIN ZIAR SI DIN OLTCHIM, ACESTEA POT FI CONSIDERATE ALTE FORME DE PROTECTIE SOCIALA ACORDATE DE  STATUL ROMAN SI OLTCHIM PRIN METODA DE ACHTARE ALTA SI PE ALTCEVA CONFORMA CU REGLEMENTARILE SI PE DECIZILE LOR SPECIFICE LOR, CAT SI CCM DE A AJUTA ACESTE PERSOANE CONFORM LEGII PE ALTE CRITERII SI CU TOTUL ALTCEVA, DORINTA LOR SI REGLEMTARILOR LOR, NU SI ALE LEGILOR PE CARE LE AVEM NOI TOTI DISPONIBILIZATII OLTCHIM 2013 SI NORMELE IN VIGOARE INTERNATIONALE CARE NU ACCEPTA ALTE ABATERI.

SALARIATII DISPONIBILIZATI 2013. LEGILE NU LASA LOC DE SPECULA, PACALEALA, HAOS, DISCRIMINARE, ALTE PRIORITATI, ALTE INTERESE ASCUNSE, ALTE FORME DE DESTABILIZARE COLECTIVA, SAU ALTE ABATERI.

LEGEA SI LEGILE SPECIFICA FOARTE CLAR SE ACHITA VALOAREA TOATA SI LA TOTI ( CEI VI SI MORTI CARE NU MAI SUNT PRINTRE NOI)  CONFORM CU ACTELE SI  DREPTURILE  PE CARE LE DETIN SI TUTUROR REGLEMENTARILOR CARE TREBUIESC ACHITATI LA TOTI SI FARA ALTE ABATERI.

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

Art. 96.

(2) Planul va stabili acelasi tratament pentru fiecare creanta din cadrul unei categorii distincte, cu exceptia
cazului în care detinatorul unei creante din categoria respectiva consimte un tratament mai putin favorabil
pentru creanta sa.

Art. 101.

(2) Tratament corect si echitabil exista atunci când sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

b) nici o categorie sau nici o creanta apartinând unei categorii nu primeste mai mult decât valoarea totala a creantei sale;

CREANTELE OLTCHIM

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:  

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

 La data de 30 noiembrie 2014, Oltchim S.A. inregistra datorii curente si restante in valoare de aproximativ 50 milioane Euro, defalcate dupa cum urmeaza:

Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro:

Participatie RCS-RDS 1,509

Dobanzi Credite Banci 5,850 Furnizori interni si externi 21,574

Clienti in avans interni si externi 478

Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699

Bugetul de stat 7,334

Bugetul local 1,542

TOTAL DATORII 50,340

Sursa: Informatii furnizate de catre socie

tatea debitoare

pag 81 din 315"

Plan_Reorganizare_Oltchim

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

Art. 96.

(2) Planul va stabili acelasi tratament pentru fiecare creanta din cadrul unei categorii distincte, cu exceptia
cazului în care detinatorul unei creante din categoria respectiva consimte un tratament mai putin favorabil
pentru creanta sa.

Art. 101.

(2) Tratament corect si echitabil exista atunci când sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

b) nici o categorie sau nici o creanta apartinând unei categorii nu primeste mai mult decât valoarea totala a creantei sale;

 

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII SI ANGAJATI)

 

DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

 

SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

 

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 TOATE.