Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#34776 PIPEREA,ESTI UN ESCREMENT EXACT CA TALPASANU SI CERNEV,AM UITAT DE VOSGANIAN.?

2015-02-27 14:04

#34775: - MINTI TRADATORULEEEEEE,TI O SPUNE CHIAR FOTAAA,JAVRA ORDINARAAA... 

 DUTE PIPEREA SI LASANEEEEEEEEEEEEEEEEE,DUTE SI PIEI SATANA DE OLTCHIM,STIU PREA MULTEEEEE,O SA VA IA D.N.A ul,HAI PAAAAAAAAAAAAAAAA

unul din umbra

#34777

2015-02-27 15:09

Daca chiar este asa ia spune domnule avram chiar rste adevarat ati facut punte cu acesti analfabeti si hoti gen ghioca marcela radu .....va credeam mai destept sau mai smecher va rog terminati cu analfabetii doar nu vreti sa va credem mai prost decat ei.

musafir

#34778

2015-02-27 15:13

Ia intrbatio ba pe domnsoara mardare de ce ghioca pleaca cu masina acasa si mai face si turul orasului sa o duca pe directoreasa marcela nu i mai monitorizeaza.un raspuns domn avram si domnsoara mardare parca ghioca va denigra pana acum o luna acum de ce va pupa in cur dati un raspuns oamenilor.aveti grija tiganu cand sa vazut imparat intai pe taso la spanzurat.atentie ba avrame

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-27 15:33


un petrochimist

#34780 Colegi pana la capat!

2015-02-27 16:04

Este normal ca cei de la Sindicatului Victoria sa ceara plecarea celor de la Pitesti, pentru ca asa se indeplineste pofta lui cernev si zaremba (nu merita trecuti cu litera mare!), de a ramane ce doreste PCC-ul!

Pacat ca Dumitru a crezut in alianta cu Sindicatul Victoria pentru a invinge pe Diculoiu. Daca acum s-a trezit si lupta pentru ARPECHIM sper sa o faca, cu sufletul curat si nu sa se/ sa ne mai vanda pe o suma efemera!

Colegul care a publicat tabelul cu investitiile nu este corect.Sa intrebe colegii din Valcea care au primit propilena pe conducta de la Pitesti in 2011 si care nu pot nega acest lucru. Asa au fost conditiile dpdv al banilor si al asigurarii cu materie prima! In rest toti cei care vorbesc se baga in seama singuri.

Este pacat ca se jignesc oamenii intre ei facand pe plac unora care doresc invrajbirea noastra.Noi trebuie sa lutam pentru functionarea la capacitate a Oltchim si Arpechim pentru a ne pastra lucurile de munca din care are de castigat si statul!

Este crunt ca am ajuns astazi in ROMANIA SI UE sa ne rugam sa muncim pentru noi si pentru ROMANIA!

Fiti uniti si nu va ai jigniti!

 


Musafir

#34781 De la mine citire

2015-02-27 16:25

INAINTE DE A SEMNA PLANUL DE REORGANIZARE LA OLTCHIM , MA GANDEAM LA VORBELE DE DUH ALE  PARINTELUI ARSENIE BOCA : IARATA-MA DOAMNE- PENTRU TOT CE PUTEAM SA VAD SI NU AM VAZUT ! PENTRU TOT CE PUTEAMSA AUD SI NU AM AUZIT ! PENTRU TOT CE PUTEAM SA SIMT SI NU AM SIMTIT !PENTRU TOT CE AS FI PUTUT SA INTELEG SI NU AM INTELES !PENTRU TOT CE PUTEAM SA CONSTIENTIZEZ SI NU AM CONSTIENTIZAT !MA UIT CU GROAZA , CUM INDUSTRIA ROMANEASCA , A FOST PUSA LA PAMANT, NU MAI SUNTEM UNITI ,NU STIM SA NE APARAM DREPTURILE, SUNTEM SPERIATI, PAZITI CA IN EPOCA DE PIATRA. JANDARMI, POLITIE,ECHIPATI CA PENTRU RAZBOI -IN TOATA ACEASTA ECUATIE, SINDICATELE, JOACA UN ROL DUBLU. GHIOAGA A FOST INLOCUITA DE BASTOANE,SCUTURI,PISTOALE,.NIMIC NU POATE INLOCUI NAPASTA DATA PESTE NISTE OAMENI CARE TRAIESC DE PE O ZI PE ALTA,-DISPONIBILIZATII-, CARE ISI INGROAPA PARINTII,FRATII, CU BANI DE IMPRUMUT.

 
 
 

Musafir

#34782

2015-02-27 16:39

unitate la oltchim  sa va intelegeti sa respectam echipa stanescu avram talpasanu 

SA NE TRAITI DOMNILOR DIRECTORI ,SALARIILE INTRARA PE CARDURI AZI SI FIECARE ANGAJAT DE LA OLTCHIM POATE CUMPARA UN MARTISOR PERSOANEI IUBITE SI ARE CE PUNE PE MASA.

SINDICATUL VICTORIA OLTCHIM VA DORESTE ATIT CONDUCERI OLTCHIM SI TUTUROR ANGAJATILOR UN MARTIE CU UN MARTISOR CU MAI MULT NOROC SI SANATATE

GOGAIE DIN PESTICIDE

#34783

2015-02-27 16:51

VREM SA NE INSCRIM LA SINDICATUL LBER LA SORIN MARCU ....MAI E ????? SAU I S-A TRAS IN CUR CU ARCU ???????


Musafir

#34784

2015-02-27 16:54

fota bidinu te salveaza ,nebunule ,catama ca te iubesc ,trateazama cu spatele ca nu ma supar si donez si un organ pentru tine


Musafir

#34785 de la mine citire

2015-02-27 17:14

TE INGROZESTI CU CATA SENINATATE SPUNEM CA VOR URMA NOI DISPONIBILIZARI. EU TAC, TU TACI,TOTI SUNTEM COMPLICI LA DEZASTRUL ECONOMIC CARE S-A ABATUT ASUPRA JUDETULUI VALCEA. UNDE SE VOR DUCE ACESTI OAMENI-TRECUTI DE 45-50 DE ANI ? OAMENII NU CER ALTCEVA DECAT DREPTUL LA VIATA CA DE LUX NU POATE FI VORBA ! ASA ESTE, PRIMIM BANII LA TIMP ! IN SCHIMB, EU NU MAI VREAU SA AUD PUPATURI IN FUND DIN PARTEA SINDICATELOR. BANUIESC-CA NICI ACTUALA CONDUCERE NU MAI ACCEPTA ACESTE LINGUSELI .PENTRU MINE ESTE CLAR: LIDERII DE SINDICAT, NISTE PUSLAMALE, S-AU ASIGURAT CA NU VOR FI DISPONIBILIZATI-PRIN CCM. SUNT DE ACORD CA NU SE MAI POATE LUCRA IN CONDITIILE ACESTEA . UNII STAU DEGEABA ! CU CE SUNT EI DE VINA ? DE CE NU-I PUNEM LA TREABA ? MAINE POT FI -EU-DAT AFARA ! POIMAINE TU ! VOM PRODUCE DRAME ! FAMILII DISTRUSE ! EU CA ANGAJAT SIMPLU, NU ZIC SARUT"MANA CONDUCERII, EU ZIC-GASITI SOLUTII-SA NU LASAM OAMENII PE DRUMURI. NIMENI NU MAI ZAMBESTE IN COMBINAT. IN SCHIMB, VEDEM LIBIDINOSII DIN TOATE SINDICATELE CARE DAU SOLUTII. LASATI OAMENII IN PACE , O SA AVETI MULTI OAMENI PE CONSTIINTA ! TOATE SINDICATELE, AU AVUT IN RANDURILE LOR SI LEPRE. NU LE MAI ENUMAR . OAMENI FARA CARTE, PUPINCURISTI, CARE SE SCHIMBA DUPA VREME. APARATI OAMENII ! NU-I MAI DESCURAJATI ! TOATE SINDICATELE AU PROMIS LOCURI DE MUNCA. ACUM - AVETI ATATA TUPEU SA SPUNETI-TREBUIE SA PLECE 500 DIN VOI . CUM VA MAI RABDA MAI -DUMNEZEU ? AT FACUT FALCILE CA HIPOPOTAMII . DACA AR FI DUPA MINE, ATI FI PRIMII CARE V-AS DA AFARA ! NU PE OAMENII SIMPLI CARE ISI DUC TRAIUL DE PE O ZI PE ALTA !

 
 
 

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-27 17:15


CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

#34787 Re: de la mine citire

2015-02-27 17:30

#34785: - de la mine citire 

 SUSTIN TOT CE AI SCRIS. SUNTEM ALATURI DE COLEGII NOSTRI SI I-AM AJUTAT PRIN PLECAREA NOASTRA FIIND PRIMII PENTRU A SALVA ALTE  LOCURI DE MUNCA  CARE AU FOST PANA DE CURAND IN OLTCHIM.... SI UNELE VOR RAMANE PANA LA FINAL LASATE LIBERE DE NOI POSTURI PE CARE NU MAI MUNCESTE NIMENI ACUM CA SA NU FIE DATI ALTII AFARA, ACESTIA BENEFICIIND DE SALARII DIN BANII NOSTRIII... TOT COMBINATUL OLTCHIM 2015 FIIND ACHITAT DIN EI..., A CELOR DISPONIBILIZATI IN 2013 SI IATA CA SE PIERD ALTE LOCURI DE MUNCA IN 2015  CU ALTE DRAME SI NENOROCIRI...,IAR NOI NICI PANA AZI N-AM PRIMIT RESTANTELE SALARIALE CREANTE SI SALARIILE COMPENSATORII 2013 CONFORM LEGILOR SI FORTARE SI INCALCARE DE LEGI,  IMPOZITE SI TAXE SI TOATE... AU FOST OPRITE DIN BANII PE CARE NU I-AM PRIMIT,IMPUTATE  NOUA ...INSA NU S-A DORIT SA FIE REDRESATA SITUATIA OLTCHIM, IAR SINDICATELE SI CONDUCEREA OLTCHIM SI-AU BATUT JOC  LA PESTE DOI ANI DE ZILE SI DE CEI ANGAJATI 2200 SI DE NOI CEI PLECATI ~1000. UNII DINTRE NOI DECEDAND INTRE TIMP DIN NECAZUL PRICINUIT LOR SI FAMILIILOR LOR...

AM VENIT CU O SOLUTIE SI OBSERV NIMENI  NU O BAGA IN SEAMA, NU ESTE TARZIU NICI ACUM SA FACA ORICE ESTE POSIBIL SA FIM TOTI CU CREANTELE SALARII LA ZI, SI SA SE EVITE ALTE DRAME.........

RE:RE: REPET PENTRU OCHII CARE VAD SI URECHILE CARE AUD SA-SI PUNA DRACU IN ULTIMA CLIPA EFORTUL SA REZOLVE SPRE BINE SITUATIILE CREATE:

ALTFEL SE CONSIDERA TAINUIRE SI VETI FI TRASI TOTI LA RASPUNDERE PE LIMBA SI LITERA LEGILOR.


In loc  sa stati pe la autoritati si cu hara intre VOI/NOI...etc...., si alte fapte..., ar fi fost util sa stea sindicatele toate la aceeasi masa si sa faca dialog-social ei cu ei,  sa stea inchisi intr-o incapere pana ieseau cu temele facute si sa se prezentau la judecatorul-sindic unde se judeca procesul insolventei OLTCHIM RAMNICU VALCEA.

ALTFEL VETI DA DE DRACU CUI NOI SI NU VA IERTAM , SINDICATELE, IN MOD SPECIAL SEFII DE SINDICATE SI LOCOTENENTII LOR, ORI VA PREZENTATI SINGURI LA JUDECATORUL-SINDIC, ORI VA ADUCEM NOI CU FORTA, CE SPUNEATI LA PREFECT, CONSILIUL JUDETEAN, GUVERN SI ALTE INSTITUTII, PRESA SI MASS-MEDIA...S.AM.D., LE PREZENTATI LA JUDECATOR CU PROBELE DE LE AVETI, ACUM, NU DUPA CE NU MAI O SA FIM NOI CA OAMENI SI OLTCHIM PA.

 

ALTFEL SE CONSIDERA TAINUIRE SI VETI FI TRASI TOTI LA RASPUNDERE PE LIMBA SI LITERA LEGILOR.

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE, INCLUS SI VINCEA  CARTEL ALFA) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

SE OBSERVA  FOARTE  CLAR SI LA VEDERE, NOI DISPONIBILIZATII 2013 V-AM OFERIT BANII SALARII IN COMBINAT  IN PESTE DOI ANI DE ZILE...:

"Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări."

http://www.rominsolv.ro/

http://www.oltchim.ro/i

CREANTELE OLTCHIM

 

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII SI ANGAJATI)

 

DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,TRIBUNAL...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

 

SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

 

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 TOATE.


Musafir

#34788

2015-02-27 17:48

oferta de munca ajofm vilcea 

se cauta 250 de persoane cu contract de munca la sapat de vii la dragasani  (sase luni)


Musafir

#34789 Re:

2015-02-27 17:49

#34788: -  

 Sa-l "pupam" in cur pe Isarescu ca ne-a lasat fara Oltchim si viitor in judetul Valcea. Mergem maaaa, da il ia dracu cu vita lui de vie, venim cu chimicale...

CREANTELE OLTCHIM.

#34790 Re: De la mine citire

2015-02-27 18:26

#34781: - De la mine citire 

 DUMNEZEU STIE CE SPUNE ! DOAMNE AJUTA SI IARTA-I CA ASTIA NU STIU CE FAC, LE-AI EXPLICAT SI LE SPUI BINE...

unul curios

#34791

2015-02-27 18:27

Dmnsoara mardare nu  vrei sa dai un raspuns la intrebari nu mai este mult si venim peste tine ai grija pregatesteti plecarea nu te veddm bine.avrame de ce esti ma idiot si discuti cu analfabetii sa te denigreze lumea.ghioca in afara de a fura si a pupa in  cur nu stie altceva.cand umbla cu cernev erau prieteni acum spune ca este tigan.mai nigodie sa te feresti ca vei fi bagat in seama si mai mult decat acum nici  nu stii ce te asteapta.ce produci ma tu si sletha de analfabeti pentru combinat.iar maistrul de radu a invatat sa se exprime daca ar sti facea macar liceul cu bani cum altii fac facultati dar sunteti atat xe prosti ca nu faceti fata nici cu prezenta.daca aveati o facultate va faceam prosti cu studii platite.


Musafir

#34792

2015-02-27 18:31

vineri, 27 februarie 2015

SCRISOARE DESCHISĂ din partea salariaţilor SC OLTCHIM SA

CĂTRE:

Primul ministru al României, domnul Victor Viorel Ponta, şi ministrul Economiei, domnul Mihai Tudose

 


În urma cu cîteva zile, redacţia noastră a primit o scrisoare deschisă adresată premierului Vic­tor Ponta, ministrului Economiei, Mihai Tudose, şi mass-mediei româneşti. Nu ştiu dacă alţi colegi o vor publica, dar noi o facem. Este o scrisoare lungă, în care simţi supărarea petro­chimiştilor care acum se văd alungaţi fără nici o remuşcare. M-a impresionat mesajul lor, este scris decent, în limitele bunului simţ, şi, totuşi, fără să fii un psiholog, îţi dai seama cîtă revoltă stă în sufletele lor gata oricînd să răbufnească. Spaţiul nostru în ziar este limitat, însă, cu toa­tea acestea, am hotărît să rezervăm o pagină redacţională acestui subiect în detrimentul altor articole, în speranţa că se va întîmpla un miracol. Sa vedem! Au fost prea multe promi­siuni din partea politicienilor şi nu s-a întîmplat nimic. Investitorul este foarte atent cu cifra profitului şi pasiv la măsurile sociale. Nu treceţi indiferenţi peste această pagină, citiţi-o, pune­ţi-vă în situaţia lor şi vedeţi ce sentimente vă încearcă!

După ce PETROM - OMV a luat decizia de a închide Petrochimia de la Piteşti, în anul 2010, ne-am bucurat cînd am fost preluaţi de către Oltchim, crezînd că exis­tă interes în revitalizarea petrochimiei româneş­ti, după ce OMV-ul a deci­mat tot ceea ce a însemnat marea companie de stat - PETROM.
Am fost, repetăm, bucuroşi de preluarea de către OLTCHIM, pen­tru că speram că petrochimia nu va muri, că, în sfîrşit, atenţia se concentra asupra industriei româneşti. Nu poate înţelege decît o persoană care şi-a investit tinereţea şi jumătate din viaţă în a­ceste instalaţii ce ar fi însemnat să vezi, din nou, „facla arzînd“, să auzi, din nou, instalaţiile funcţionînd.
După  2 ani de speranţe, la Oltchim (în care s-a mun­cit, din greu, la revizia Petrochimiei), am primit încă o lovitură de la OMV - PETROM (la care şi statul ro­mân este acţionar!), prin închiderea Ra­finăriei Arpechim, cea care trebuia să asigure baza de materii pri­me pentru Petrochimie şi implicit pentru Oltchim. De aici a început declinul şi, în anul 2013, am fost, din nou, decimaţi. S-a fă­cut restructurare, prin reducerea cu 80% a perso­nalului de la Petrochimie, personal care, în prezent, a ieşit din şomaj şi nu este încadrat în muncă (nici 5% din cei disponibilizaţi nu au reuşit să se angajeze).

 

Însă nu s-a interesat nimeni de Petrochimie. S-au năpustit că ulii asupra acestor instalaţii, au tăiat şi au vîndut tot ce s-a putut, iar noi priveam neputincioşi.
Rînduri-rînduri de guver­ne şi partide politice ne-au promis „redresarea“. Trăim, de 5 ani, cu spe­ranţe. Am crezut că va avea nevoie cineva de NOI. Sîntem educaţi, sîntem profesionişti, sîntem buni de muncă, sîntem învăţaţi să lucrăm în condiţii de stres, sîntem capabili, nu sîntem superficiali. Avem teancuri de diplome, care ne-au îmbo­gă­ţit cunoştinţele pe care le-am fi putut pune în sluj­ba Oltchim şi a noii petrochimii. Nimeni nu ne-a re­­marcat, nimeni nu ne-a recunoscut ca PROFESIONIŞTI, nimeni nu are ne­voie de aceşti specialişti pe care, cu siguran­ţă, nu-i va mai pregăti nimeni, aşa cum sîntem noi pre­gătiţi. Sîntem generaţia care mai putem oferi foarte multe. Nu v-am văzut interesaţi de latura umană şi profesională a Oltchim şi a Petrochimiei.
Cu pregătirea pe care o avem, în ţară noastră nu ne mai putem găsi de lucru. Femeile, în cel mai fericit caz, vor avea grijă de bătrînii străinilor, iar bărbaţii se vor du­ce, dacă au noroc, să lucreze pes­te mări şi ţări, pentru că în România nu mai există industrie chimică şi petrochimică a statului român (este un moment prielnic pentru ca, în al 12-lea ceas, guvernanţii să considere că ne-ar trebui şi nouă, românilor, o rafinărie a noastră, mai ales că OMV-ul revine asupra deciziei şi îşi arată diponibilitatea de a vinde Rafinăria către Oltchim).
Din păcate, aşa cum şi-au manifestat atît guvernele, cît şi toţi cei capabili să decidă interesul faţă de Piteşti şi Vîlcea, se pare că viitorul petrochimiei noastre va fi la coşul de gunoi al istoriei (ca şi RAFO Oneş­ti), după ce se vor vin­de „fiarele“ (pentru noi, aces­te „fiare“ au fost viaţa noas­tră, sursă de hrană a copiilor noştri), care vor mai aduce nişte bani în buzunarele cîtorva.
A fost elaborat „Planul de reorganizare“. CIFRE. Atît sîntem noi… cifre. Nu am citit despre o strategie: de unde se aduce materia prima, ce investiţii se vor face pentru a putea porni instalaţiile Oxo-Alcooli şi, ulterior, AF-DOF. Planul de reorganizare este o prezentare (istoric + bilanţ contabil), iar reorganizarea este bazată pe ipoteze şi scenarii.
Nu s-a luat în calcul posibilitatea repornirii Petrochimiei, care poate asi­gu­ra materia prima pentru instalaţiile Propenoxid şi OXO, de pe platforma de la Vîlcea, la un preţ scăzut! Din păcate, conductele spe­cial prevăzute, pe o lungi­me de 82 km, pentru a a­provi­ziona Oltchimul cu etilenă şi propilenă vor a­junge tot la fier vechi sau vor fi mîncate de rugină, în pămîntul în care sînt îngropate (atît la propriu, cît şi la figurat).

 

Într-adevăr, este nevoie de investiţii pentru repornire, dar, a­poi, situaţia contabilă va arata pe PLUS la categoria „Profit/Pierdere din exploatare“. Şi nu numai că s-ar pune pe picioare 2 industrii din 2 judeţe care depind de ele, dar v-aţi putea mîndri cu creştere economică, cu angajări, cu creare de noi şi noi locuri de muncă.
Concluzia planului este una singură: „reducerea costurilor fixe, […], cu scopul obţinerii unei eficiente operaţionale suplimentare de cel puţin 450 mii euro lunar“. Am înţeles, cu toţii, că este vorba despre disponibilizări, cu toate că managementul costurilor fixe presupune multe alte modalităţi de reducere a acestora. (Vă putem ajuta: înainte de a disponibiliza, OMV-ul a eficientizat activitatea din Rafinărie şi Petro­chimie, prin externalizarea activităţilor care nu a­veau legătură cu domeniul de activitate al OMV - PETROM).
De asemenea, printr-un calcul simplu, se poate vedea că reducerea de personal nici nu va ajuta foarte mult. Se vede clar, din ambele scenarii de funcţionare, că diferenţa dintre venituri şi cheltuie­lile de producţie conduce la o pierdere din exploatare de ~ 20 mil. euro/an. (450 mii euro/luna x 12 luni = 5,4 mil euro). Ce s-a obţinut? Tot pe pierdere se va mer­ge. Trebuie intervenit la costuri de materii prime, la costuri de utilităţi, la consumuri specifice - nu cere nimeni unor jurişti să ştie acest lucru, dar sînt persoane abilitate, care ar fi putut fi consultate.  
Am înţeles şi noi, studiind Pla­nul de reorganizare şi ni s-a transmis şi direct, în data de 17.02.2015, la întîlnirea cu reprezentanţii administratorilor judiciari, că se doreşte reducere de per-sonal. Este cea mai sim­plă cale pentru obţinerea de „fals profit“.
Ce obţine Guvernul României din acest Plan de reorganizare? Încă 1.200 - 1.300 de şomeri (600 lei x 15 luni), alte costuri sociale şi altceva?... NIMIC!
Mesajul reprezentanţilor administratorilor judiciari a fost următorul:
„Se fac disponibilizări, dar nu pe care naturală, pentru că nu este „echitabil“ să fie trimis acasă un om care a muncit 30 de ani“ (???!!!).
Criteriile de disponibilizare trebuie să fie cele prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă, în vi­goare, valabil pînă la 31.12.2016, criterii prezentate la art. 43, alin. 2.: „La aplicarea reducerii de personal, după ocuparea posturilor vacanţe, se va avea în vedere competenţa profesională şi va afecta în ordine:
- Persoanele care au firme private;
- Salariaţii care au cel puţin 2 abateri (sancţiuni) disciplinare în ultimele 12 luni;
- Salariaţii care cumulează pensia cu salariul;
- Salariaţii care cumulează două sau mai multe funcţii în societăţi comerciale diferite;
- Persoana care îndeplineşte condiţiile de pensionare la cerere, conform reglementărilor legale privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale;
- Dacă măsură afectează doi soţi care lucrează în societate, se desface contractul soţului care are venitul cel mai mic;
- Măsură să afecteze, mai întîi, persoanele care nu au copii sau alte persoane în întreţinere;
- Măsura să afecteze, în ultimul rînd, salariaţii care au în îngrijire copii sau alte persoane în întreţinere şi sînt unici întretinatori de familie“.
De ce nu este echitabil să ple­ce pensionarii acasă? Pentru că sînt în cea mai fericită situaţie în care poate fi cineva în România de astăzi, aceea de a-şi dori să aibă vîrsta de pensionare, pentru a avea un venit sigur, lunar? De ce vi se pare că ar fi echitabil ca ei să lucreze, în continuare, iar noi, care mai avem 10 - 15 - 20 de ani pînă la pensie, într-o ţară în care ştiţi foarte bine care este situaţia locurilor de muncă, nu vom mai avea unde să ne angajăm şi cu ce să ne creştem copiii?
Un calcul simplu arată că la un număr de cca 500 de pensionabili, la un salariu mediu brut (inclusiv cheltuielile societăţii), de cca 4.000 RON/lună, ar fi o economie la fondul de salarii de cca 500.000 EUR/LUNĂ.
O altă economie ar fi la plata salariilor compensatorii. Celor 500 de pensionabili li s-ar da doar trei salarii conform CCM. Deci, cca 1.000.000 EUR. Restul de 8 milioane de EUR prevăzuţi pentru plata noilor disponibilizaţi ar putea fi folosiţi în creşterea producţiei.
De ce să nu-şi vadă, sănătoşi, de pensie, cei care o merită, iar tinerii, care mai au mulţi-mulţi ani pînă la pensie, să nu aibă unde să se angajeze, pentru că unii se cred de neînlocuit?
Este echitabil că nimănui, în ţara asta, să nu-i mai pese de oamenii săi? Este echitabil să nu mai aibă nimeni nevoie de oameni pregătiţi!!!
Este echitabil să le spunem copiilor noştri, peste cîteva luni, că nu mai avem loc de muncă şi că nici nu ne mai angajează nimeni?
Nu este echitabil să lăsaţi oamenii pe drumuri! Nu este echitabil să nu găseşti, în 2 ani, nici o soluţie viabilă, de redresare.
Părerea noastră este că nu se vrea. Ar fi dureros să ajungem la concluzia că nu se ştie.
Este păcat de personalul de 40 - 50 de ani, pe care îl aveţi, gata pregătit.
Este cel mai uşor să dai oamenii afară, să tai, să vinzi 3 instalaţii de la Oltchim (dorinţa din­tot­deauna a PCC) şi să bifezi acţiunea „insolvenţă Oltchim“ - finalizată. Succesul va fi doar finan­ciar, pentru un grup restrîns de persoane. Dar ce veţi lasa în urmă?
Poate vă mai gîndiţi! Poate vă implicaţi, în ceasul al 12-lea! Soluţii există! Mai este nevoie de dorinţă! Dorinţa de a face ceva pen­­tru oamenii acestei ţări, pentru industria acestei ţări (ce a mai rămas din ea)! Ne-am pus speranţa în guverne, în oamenii politici, în miniştri! Am crezut că su­feră cineva, aşa cum sufeream noi cînd OMV-ul tăia instalaţiile, dar se pare că, aşa cum spuneam, nu poate înţelege decît o persoană care şi-a investit tinereţea şi jumătate din viaţă în aceste instalaţii ce ar însemna să vezi, din nou, „facla arzînd“, să auzi, din nou, instalaţiile funcţionînd.

Salariaţii Direcţiei Petrochimice Bradu a SC OLTCHIM SA

Constantin Neguţ

 

 

OLTCHIM si ARPECHIM!

#34793 Primul ministru al României, domnul Victor Viorel Ponta, şi ministrul Economiei, domnul Mihai Tudose

2015-02-27 18:38

Primul ministru al României, domnul Victor Viorel Ponta, şi ministrul Economiei, domnul Mihai Tudose

În urma cu cîteva zile, redacţia noastră a primit o scrisoare deschisă adresată premierului Vic­tor Ponta, ministrului Economiei, Mihai Tudose, şi mass-mediei româneşti. Nu ştiu dacă alţi colegi o vor publica, dar noi o facem. Este o scrisoare lungă, în care simţi supărarea petro­chimiştilor care acum se văd alungaţi fără nici o remuşcare. M-a impresionat mesajul lor, este scris decent, în limitele bunului simţ, şi, totuşi, fără să fii un psiholog, îţi dai seama cîtă revoltă stă în sufletele lor gata oricînd să răbufnească. Spaţiul nostru în ziar este limitat, însă, cu toa­tea acestea, am hotărît să rezervăm o pagină redacţională acestui subiect în detrimentul altor articole, în speranţa că se va întîmpla un miracol. Sa vedem! Au fost prea multe promi­siuni din partea politicienilor şi nu s-a întîmplat nimic. Investitorul este foarte atent cu cifra profitului şi pasiv la măsurile sociale. Nu treceţi indiferenţi peste această pagină, citiţi-o, pune­ţi-vă în situaţia lor şi vedeţi ce sentimente vă încearcă!

După ce PETROM - OMV a luat decizia de a închide Petrochimia de la Piteşti, în anul 2010, ne-am bucurat cînd am fost preluaţi de către Oltchim, crezînd că exis­tă interes în revitalizarea petrochimiei româneş­ti, după ce OMV-ul a deci­mat tot ceea ce a însemnat marea companie de stat - PETROM.
Am fost, repetăm, bucuroşi de preluarea de către OLTCHIM, pen­tru că speram că petrochimia nu va muri, că, în sfîrşit, atenţia se concentra asupra industriei româneşti. Nu poate înţelege decît o persoană care şi-a investit tinereţea şi jumătate din viaţă în a­ceste instalaţii ce ar fi însemnat să vezi, din nou, „facla arzînd“, să auzi, din nou, instalaţiile funcţionînd.
După  2 ani de speranţe, la Oltchim (în care s-a mun­cit, din greu, la revizia Petrochimiei), am primit încă o lovitură de la OMV - PETROM (la care şi statul ro­mân este acţionar!), prin închiderea Ra­finăriei Arpechim, cea care trebuia să asigure baza de materii pri­me pentru Petrochimie şi implicit pentru Oltchim. De aici a început declinul şi, în anul 2013, am fost, din nou, decimaţi. S-a fă­cut restructurare, prin reducerea cu 80% a perso­nalului de la Petrochimie, personal care, în prezent, a ieşit din şomaj şi nu este încadrat în muncă (nici 5% din cei disponibilizaţi nu au reuşit să se angajeze).

Însă nu s-a interesat nimeni de Petrochimie. S-au năpustit că ulii asupra acestor instalaţii, au tăiat şi au vîndut tot ce s-a putut, iar noi priveam neputincioşi.
Rînduri-rînduri de guver­ne şi partide politice ne-au promis „redresarea“. Trăim, de 5 ani, cu spe­ranţe. Am crezut că va avea nevoie cineva de NOI. Sîntem educaţi, sîntem profesionişti, sîntem buni de muncă, sîntem învăţaţi să lucrăm în condiţii de stres, sîntem capabili, nu sîntem superficiali. Avem teancuri de diplome, care ne-au îmbo­gă­ţit cunoştinţele pe care le-am fi putut pune în sluj­ba Oltchim şi a noii petrochimii. Nimeni nu ne-a re­­marcat, nimeni nu ne-a recunoscut ca PROFESIONIŞTI, nimeni nu are ne­voie de aceşti specialişti pe care, cu siguran­ţă, nu-i va mai pregăti nimeni, aşa cum sîntem noi pre­gătiţi. Sîntem generaţia care mai putem oferi foarte multe. Nu v-am văzut interesaţi de latura umană şi profesională a Oltchim şi a Petrochimiei.
Cu pregătirea pe care o avem, în ţară noastră nu ne mai putem găsi de lucru. Femeile, în cel mai fericit caz, vor avea grijă de bătrînii străinilor, iar bărbaţii se vor du­ce, dacă au noroc, să lucreze pes­te mări şi ţări, pentru că în România nu mai există industrie chimică şi petrochimică a statului român (este un moment prielnic pentru ca, în al 12-lea ceas, guvernanţii să considere că ne-ar trebui şi nouă, românilor, o rafinărie a noastră, mai ales că OMV-ul revine asupra deciziei şi îşi arată diponibilitatea de a vinde Rafinăria către Oltchim).
Din păcate, aşa cum şi-au manifestat atît guvernele, cît şi toţi cei capabili să decidă interesul faţă de Piteşti şi Vîlcea, se pare că viitorul petrochimiei noastre va fi la coşul de gunoi al istoriei (ca şi RAFO Oneş­ti), după ce se vor vin­de „fiarele“ (pentru noi, aces­te „fiare“ au fost viaţa noas­tră, sursă de hrană a copiilor noştri), care vor mai aduce nişte bani în buzunarele cîtorva.
A fost elaborat „Planul de reorganizare“. CIFRE. Atît sîntem noi… cifre. Nu am citit despre o strategie: de unde se aduce materia prima, ce investiţii se vor face pentru a putea porni instalaţiile Oxo-Alcooli şi, ulterior, AF-DOF. Planul de reorganizare este o prezentare (istoric + bilanţ contabil), iar reorganizarea este bazată pe ipoteze şi scenarii.
Nu s-a luat în calcul posibilitatea repornirii Petrochimiei, care poate asi­gu­ra materia prima pentru instalaţiile Propenoxid şi OXO, de pe platforma de la Vîlcea, la un preţ scăzut! Din păcate, conductele spe­cial prevăzute, pe o lungi­me de 82 km, pentru a a­provi­ziona Oltchimul cu etilenă şi propilenă vor a­junge tot la fier vechi sau vor fi mîncate de rugină, în pămîntul în care sînt îngropate (atît la propriu, cît şi la figurat).

continuare....

 


Musafir

#34794 de la mine citire

2015-02-27 18:38

LA TERMINAREA PROGRAMULUI, ANGAJATII DIN OLTCHIM SE UITA CU COADA OCHIULUI CATRE DISPONIBILIZATI, CE MAI VOR SI ASTIA ? BAI-OAMENII SUNT DISPERATI ! NU MAI AU CU CE SA SE INTRETINA . TE PUI IN SITUATIA LOR, COPIII II TRAG DE MANECA SA LE PUNA CEVA PE MASA. DACA S-AR CONFISCA AVERILE POLITICIENILOR ARESTATI, S-AR PLATI ACESTE SALARII COMPENSATORII. EU CA ANGAJAT LA OLTCHIM, SA NU MA GANDESC LA EI ? CU CE AU GRESIT ACESTI DISPONIBILIZATI ? INTREB SI EU CA FRAIERUL ! URMATORII DISPONIBILIZATI-MAI POT SA IA O ASEMENEA LEAPSA ? PARDON ! LICHIDAREA SE FACE CU DREPTURILE LA ZI. FEREASCA DUMNEZEU DE O REVOLTA : DISPONIBILIZATI 2013-IMPREUNA CU 2015 ! LUMEA S-A SATURAT DE HOTII. SE POATE NASTE ORICAND UN LIDER ADEVARAT CARE SA LE APERE DREPTURILE ACESTOR OAMENI PACALITI. SINDICATELE AU REUSIT SA DISPERSEZE UNITATEA OAMENILOR. DAR, SA VA FEREASCA DUMNEZEU DE FURIA OAMENILOR , CAND NU MAI AU CE SA LE PUNA PE MASA COPIILOR. NU SUNT DE ACORD CU VIOLENTA, DAR PANA UNDE VRETI SA AJUNGETI CU ACESTE DISPONIBILIZARI ? PLANGE SUFLETUL IN NOI CAND CAND VEDEM ATATA URA INTRE COLEGI.

 
 
 
OLTCHIM si ARPECHIM!

#34795 Re: Primul ministru al României, domnul Victor Viorel Ponta, şi ministrul Economiei, domnul Mihai Tu

2015-02-27 18:39

#34793: OLTCHIM si ARPECHIM! - Primul ministru al României, domnul Victor Viorel Ponta, şi ministrul Economiei, domnul Mihai Tudose 

 

Într-adevăr, este nevoie de investiţii pentru repornire, dar, a­poi, situaţia contabilă va arata pe PLUS la categoria „Profit/Pierdere din exploatare“. Şi nu numai că s-ar pune pe picioare 2 industrii din 2 judeţe care depind de ele, dar v-aţi putea mîndri cu creştere economică, cu angajări, cu creare de noi şi noi locuri de muncă.
Concluzia planului este una singură: „reducerea costurilor fixe, […], cu scopul obţinerii unei eficiente operaţionale suplimentare de cel puţin 450 mii euro lunar“. Am înţeles, cu toţii, că este vorba despre disponibilizări, cu toate că managementul costurilor fixe presupune multe alte modalităţi de reducere a acestora. (Vă putem ajuta: înainte de a disponibiliza, OMV-ul a eficientizat activitatea din Rafinărie şi Petro­chimie, prin externalizarea activităţilor care nu a­veau legătură cu domeniul de activitate al OMV - PETROM).
De asemenea, printr-un calcul simplu, se poate vedea că reducerea de personal nici nu va ajuta foarte mult. Se vede clar, din ambele scenarii de funcţionare, că diferenţa dintre venituri şi cheltuie­lile de producţie conduce la o pierdere din exploatare de ~ 20 mil. euro/an. (450 mii euro/luna x 12 luni = 5,4 mil euro). Ce s-a obţinut? Tot pe pierdere se va mer­ge. Trebuie intervenit la costuri de materii prime, la costuri de utilităţi, la consumuri specifice - nu cere nimeni unor jurişti să ştie acest lucru, dar sînt persoane abilitate, care ar fi putut fi consultate. 
Am înţeles şi noi, studiind Pla­nul de reorganizare şi ni s-a transmis şi direct, în data de 17.02.2015, la întîlnirea cu reprezentanţii administratorilor judiciari, că se doreşte reducere de per-sonal. Este cea mai sim­plă cale pentru obţinerea de „fals profit“.
Ce obţine Guvernul României din acest Plan de reorganizare? Încă 1.200 - 1.300 de şomeri (600 lei x 15 luni), alte costuri sociale şi altceva?... NIMIC!
Mesajul reprezentanţilor administratorilor judiciari a fost următorul:
„Se fac disponibilizări, dar nu pe care naturală, pentru că nu este „echitabil“ să fie trimis acasă un om care a muncit 30 de ani“ (???!!!).
Criteriile de disponibilizare trebuie să fie cele prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă, în vi­goare, valabil pînă la 31.12.2016, criterii prezentate la art. 43, alin. 2.: „La aplicarea reducerii de personal, după ocuparea posturilor vacanţe, se va avea în vedere competenţa profesională şi va afecta în ordine:
- Persoanele care au firme private;
- Salariaţii care au cel puţin 2 abateri (sancţiuni) disciplinare în ultimele 12 luni;
- Salariaţii care cumulează pensia cu salariul;
- Salariaţii care cumulează două sau mai multe funcţii în societăţi comerciale diferite;
- Persoana care îndeplineşte condiţiile de pensionare la cerere, conform reglementărilor legale privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale;
- Dacă măsură afectează doi soţi care lucrează în societate, se desface contractul soţului care are venitul cel mai mic;
- Măsură să afecteze, mai întîi, persoanele care nu au copii sau alte persoane în întreţinere;
- Măsura să afecteze, în ultimul rînd, salariaţii care au în îngrijire copii sau alte persoane în întreţinere şi sînt unici întretinatori de familie“.
De ce nu este echitabil să ple­ce pensionarii acasă? Pentru că sînt în cea mai fericită situaţie în care poate fi cineva în România de astăzi, aceea de a-şi dori să aibă vîrsta de pensionare, pentru a avea un venit sigur, lunar? De ce vi se pare că ar fi echitabil ca ei să lucreze, în continuare, iar noi, care mai avem 10 - 15 - 20 de ani pînă la pensie, într-o ţară în care ştiţi foarte bine care este situaţia locurilor de muncă, nu vom mai avea unde să ne angajăm şi cu ce să ne creştem copiii?
Un calcul simplu arată că la un număr de cca 500 de pensionabili, la un salariu mediu brut (inclusiv cheltuielile societăţii), de cca 4.000 RON/lună, ar fi o economie la fondul de salarii de cca 500.000 EUR/LUNĂ.
O altă economie ar fi la plata salariilor compensatorii. Celor 500 de pensionabili li s-ar da doar trei salarii conform CCM. Deci, cca 1.000.000 EUR. Restul de 8 milioane de EUR prevăzuţi pentru plata noilor disponibilizaţi ar putea fi folosiţi în creşterea producţiei.
De ce să nu-şi vadă, sănătoşi, de pensie, cei care o merită, iar tinerii, care mai au mulţi-mulţi ani pînă la pensie, să nu aibă unde să se angajeze, pentru că unii se cred de neînlocuit?
Este echitabil că nimănui, în ţara asta, să nu-i mai pese de oamenii săi? Este echitabil să nu mai aibă nimeni nevoie de oameni pregătiţi!!!
Este echitabil să le spunem copiilor noştri, peste cîteva luni, că nu mai avem loc de muncă şi că nici nu ne mai angajează nimeni?
Nu este echitabil să lăsaţi oamenii pe drumuri! Nu este echitabil să nu găseşti, în 2 ani, nici o soluţie viabilă, de redresare.
Părerea noastră este că nu se vrea. Ar fi dureros să ajungem la concluzia că nu se ştie.
Este păcat de personalul de 40 - 50 de ani, pe care îl aveţi, gata pregătit.
Este cel mai uşor să dai oamenii afară, să tai, să vinzi 3 instalaţii de la Oltchim (dorinţa din­tot­deauna a PCC) şi să bifezi acţiunea „insolvenţă Oltchim“ - finalizată. Succesul va fi doar finan­ciar, pentru un grup restrîns de persoane. Dar ce veţi lasa în urmă?
Poate vă mai gîndiţi! Poate vă implicaţi, în ceasul al 12-lea! Soluţii există! Mai este nevoie de dorinţă! Dorinţa de a face ceva pen­­tru oamenii acestei ţări, pentru industria acestei ţări (ce a mai rămas din ea)! Ne-am pus speranţa în guverne, în oamenii politici, în miniştri! Am crezut că su­feră cineva, aşa cum sufeream noi cînd OMV-ul tăia instalaţiile, dar se pare că, aşa cum spuneam, nu poate înţelege decît o persoană care şi-a investit tinereţea şi jumătate din viaţă în aceste instalaţii ce ar însemna să vezi, din nou, „facla arzînd“, să auzi, din nou, instalaţiile funcţionînd.

Salariaţii Direcţiei Petrochimice Bradu a SC OLTCHIM SA

musafir

#34796

2015-02-27 18:40

Credeam ca analfabetii lui avram sau apucat de scris scrisori.ei in loc sa apere locurile de munca spun sa plece pitestiul ca stau dar ghioca marcela dan cornoiu ce fac se plimba cu fordul ca doar sunt la butoane.


Musafir

#34797 Re: de la mine citire

2015-02-27 18:58

#34794: - de la mine citire 

 Sant de acord cu tine in ceea ce priveste disperarea oamenilor ,dar cati si-au cautat serviciu in cei doi ani cat au stat acasa? Nici 10% pentru ca oamenii asteapta banii de la stat .Eu cunosc un disponibilizat care lucreaza din a doua luna dupa ce a fost dat afara de la Oltchim,omul a zis ca nu sta cu manan-tinsa la mila statului, esti platit cat lucrezi cat nu !?! Nem parai.


Musafir

#34798 INCETATI !!!!

2015-02-27 19:02

SI CEI DE LA PITESTI AU FAMILII. ESTE ADEVARAT, NOI,CEI DIN OLTCHIM, AM FOST INVATATI SA LE FACEM PE TOATE: TREBUIE SA RECUNOASTETI PITESTENI-NOI AM VENIT SA VA FACEM CURATENIE PRIN CURTE, SA VA TAIEM IARBA, DAR ASTA NU NE DA DREPTUL SA VA CRITICAM, SA NE DAM CU PRESUPUSUL CA PUTEM EVOLUA SI FARA VOI. NU SUNT BOLNAV CU -INTEGRATA-DAR NICI NU POT FI DE ACORD,CA PESTE CATIVA ANI, SA CANTE CUCUVEAUA PRIN COMBINAT CU 700 DE OAMENI. CE NU POT SA INTELEAGA ALTII : PARINTII NOSTRI-CARE AU PARTICIPAT LA CONSTRUCTIA ACESTUI COMBINAT,S-AR INTOARCE DIN MORMANT SA NE ARATE OBRAZUL ! SA FIM SERIOSI ! OLTCHIMUL ESTE AL VALCENILOR, NU VREM SA AJUNGEM CA RAFO. A, DACA SUNTEM NEPASATORI, PARSIVI INTRE NOI,SE ALEGE PRAFUL !

 
 
 

Musafir

#34799 Re: Re: de la mine citire

2015-02-27 19:06

#34797: - Re: de la mine citire 

 Maaa, tu ce varsta ai???? Tu in ce tara traiesti si in ce judet???? Sti cati din disponibilizatii 2013 muncesc, vrei statistica, vrei sa sti cati sunt plecati din tara si prin ce trec pe acolo...., tu esti ori plecat cu capul...,si sigur esti plecat dili-dili diliu ..., ori ai prea mult confort in creierul tau si nu sti pe ce lume esti. Iar daca esti inca angajat Oltchim si curand vei devenii disponibilizat 2015, sa te pregatesti de acum..., vei afla.


Musafir

#34800 Re: Re: de la mine citire

2015-02-27 19:17

#34797: - Re: de la mine citire 

 SA-TI FIE NU RUSINE, SA TE INGROPI DE RUSINE SI SA-TI SAPI SINGUR GROAPA SI SA TACI. NU ASTEAPTA NIMENI MAAA NIMIC NENOROCITULE  ASTEPTAM  CE  ESTE UN DREPT PE LEGE DIN MUNCA BAAAAAAA ...MUNCAA..., ESTE MUNCA DISPONIBILIZATILOR 2013 SI SALARIILE CREANTE CU TOATE DREPTURILE  SUNT BANII NOSTRI, BANII PENTRU CARE AM MUNCIT SI APAR PESTE TOT IN ACTE MUNCITI IN FUNCTIE DE VECHIMEA IN MUNCA, IAR TU DAI DOVADA CA DACA TE INTREB CE ESTE CCM S-AR PUTEA SA  PICI DE FAZAN, NU STIU DE UNDE SCOTI  PROCENTE, IAR DACA O IEI CU OMUL A ZIS, VEZI SA NU CALCI SI TU CU ZISUL PE ACOLO UNDE NOI CEREM DREPTURILE NOASTRE.