Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#28576 Balan avertizeaza:"Daca oprim Oltchimul, distrugem toata Platforma Chimica"

2014-11-03 07:46

• directorul general de la CET Govora a explicat si de ce este necesara preluarea minelor de la Berbesti si Alunu si formarea Complexului Energetic Vâlcea

 

 


Mihai Balan, directorul general al societatii CET Govora, a fost prezent la sedinta ordinara a Consiliului Judetean de joi si a avut o interventie apreciata chiar la inceputul ei, când s-au dezbatut problemele de la Oltchim si CET. Domnia sa a explicat si de ce este necesara preluarea minelor de la Berbesti si Alunu si formarea Complexului Energetic Vâlcea: "Am intreprins demersurile pentru preluarea minelor de carbune. De ce este necesara si de ce este obligatorie aceasta preluare. Pentru ca avem de incasat de la Oltchim o suma, avem de dat catre Complexul Energetic Oltenia o suma care este purtatoare de penalitati. Aceste penalitati ne pot baga in situatia de insolventa. Si atunci, prin preluare, avem doua avantaje. Vom incerca sa negociem o valoare cât mai mica - valoare de preluare. Astazi, dupa ce se termina sedinta, voi pleca la Târgu Jiu pentru ca are loc sedinta Comitetului de Supraveghere a CO Oltenia, in care se aproba acest transfer, si voi reveni, probabil, intr-o sedinta extraordinara a Consiliului Judetean, sa prezint care este valoarea cu care preluam si care sunt conditiile in care preluam. Ceea ce pot sa va spun in momentul de fata, pentru ca am avut cu cei de la Complexul Oltenia o negociere prealabila, vom avea aproximativ 3 ani de gratie, in care vom plati din pret decât o suma modica de 2 milioane lei si 7 ani in care vom plati aceasta suma de transfer. Acesta este avantajul pe care il avem. De asta vreau sa spun ca nu trebuie sa luam niste decizii radicale in momentele in care lucrurile sunt in dinamica.". Balan le-a mai explicat consilierilor judeteni, dar si asistentei numeroase, de ce oprirea societatii Oltchim ar fi o decizie catastrofala pentru toata Platforma Chimica: "Dupa parerea mea, este o greseala majora si vom distruge toata Platforma Chimica daca vom lua decizia de oprire a Oltchimului. Trebuie sa dam o sansa Oltchimului, trebuie sa preluam minele de carbune. Nu spun ca este un lucru usor, trebuie sa ne reorganizam toti, toata platforma, dar trebuie sa existam. Pentru ca numai asa va exista in continuare economia acestui judet.”.

 http://www.monitoruldevalcea.ro/economic/46390/

 


Musafir

#28577 Chinezi si turci la combinatul Oltchim

2014-11-03 07:51

Săptămâna aceasta vin posibili investitori pe Platforma Chimică
 
Avocatul Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al combinatului din Râmnicu Vâlcea, susţine că reprezentanţii unui concern turc sunt aşteptaţi în această săptămână în România, pentru discuţii pe tema privatizării Oltchim. După întâlnirea cu potenţialii investitori, administratorii Oltchim vor prezenta tabelul definitiv al creanţelor şi planul de reorganizare.
Combinatul chimic din Râmnicu Vâlcea va fi scos din nou la privatizare, la data de 15 decembrie 2014. Până în prezent, nu există nici o ofertă de cumpărare. Administratorul judiciar al societăţii speră însă ca situaţia să se schimbe, în curând. „Deocamdată, nu a fost găsit un cumpărător, dar s-ar putea să apară, până la 15 decembrie. Reprezentanţii unei companii din China vor veni în România în zilele de luni şi marţi. Din câte am înţeles de la domnul Bogdan Stănescu (administratorul special – n.r.), vin şi ceilalţi ofertanţi care sunt, de data aceasta, un concern din Turcia.”, a declarat Gheorghe Piperea.

Oltchim nu va mai înregistra pierderi

Potrivit administratorului judiciar Gheorghe Piperea, combinatul Oltchim nu va mai înregistra pierderi dacă „nimic spectaculos nu se va mai întâmpla, în luna noiembrie“. În luna septembrie, societatea înregistra pierderi de 177.000 de euro, în contextul în care, la începutul insolvenţei, acestea se ridicau la 4,5 milioane de euro. „Dacă nu se întâmplă nimic rău, nimic spectaculos, luna aceasta vom ajunge, la începutul anului, cu pierderi zero.”, a precizat administratorul judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea. „Avem un an să o aducem pe plus!”, scenariu care poate fi realizabil, conform administratorilor, chiar şi în contextul în care nu se realizează privatizarea în luna decembrie.

Mor toate firmele de pe platformă, dacă se închide Oltchim

Conducerea CET Govora recunoaşte că falimentul Oltchim ar duce la închiderea furnizorului de agent termic din Râmnicu Vâlcea. În primă fază, acesta nu-şi va mai putea plăti angajaţii. „Dacă  Oltchim se opreşte, CET Govora are o diminuare de venituri pe care nu o poate asigura, care depăşeşte valoarea fondului de salarii.”, a precizat directorul general al CET Govora, Mihai Bălan. În plus, directorul CET este convins că, în această situaţie, unităţile bancare vor sista de îndată liniile de finanţare, solicitând rambursarea imediată a tuturor creditelor.
Situaţia economică a CET depinde în acelaşi timp de încasarea creanţelor de la Oltchim, plata datoriilor către Complexul Energetic Oltenia şi preluarea minelor de cărbune de la Berbeşti şi Alunu. „Să nu credeţi că preluarea minelor înseamnă o fericire, avem de muncă. Trebuie să ridicăm capacitatea de producţie de la 1,75 milioane tone la cel puţin 2,2 milioane de tone, ca să ajungem la pragul de rentabilitate. Trebuie să dăm o şansă Oltchim, să preluăm minele de cărbune. Nu spun că este un lucru uşor, trebuie să reorganizăm toată platforma.”, mai spune Bălan. Societatea Oltchim are de achitat 200 de milioane de lei pentru aburul tehnologic şi energia electrică primită de la CET. Din această sumă, 137 de milioane reprezintă datoria anterioară intrării în insolvenţă. Potrivit administratorului judiciar Gheorghe Piperea, dacă Oltchim se va privatiza pentru suma de 300 milioane de euro, CET Govora are şanse
să recupereze între 30 şi 35% din valoarea creanţei. Mihai Bălan a precizat că nu acuză membrii Consiliului de Administraţie ai CET „necunoscând profunzimea situaţiei şi efectul opririi aburului”, concluzionând că aceştia „sunt speriaţi”. Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, a ţinut să precizeze că „s-au deblocat conturile bancare, prin dispoziţia premierului. Garantez pentru rezultatul acestei situaţii. Sigur, nu sunt Dumnezeu. Cât timp voi fi eu preşedintele judeţului, garantez că CET şi Oltchim nu se vor prăbuşi. Fac asta pentru oamenii acestui judeţ şi pentru binele lor.”, a mai spus emfatic şeful administraţiei judeţene.

USG montează un nou calcinator

În această perioadă, Uzinele Sodice Govora montează un nou calcinator. La întrebarea unor consilieri, Piperea a ţinut să precizeze că nu se încalcă Legea Insolvenţei prin neplata cărbunelui la timp. Întrebarea consilierei Iuliana Moise, legată de garantarea plăţii creanţelor, nu şi-a găsit un răspuns concret. „Este important că ni se acceptă o plată eşalonată fără garanţii.”, s-a spus, făcându-se referire la preluarea minelor.
Daciana Stoica

http://www.impactreal.ro/


Musafir

#28578 CET Covora negociază cu CE Oltenia preluarea minelor Berbeşti şi Alunu

2014-11-03 07:56

CET Govora va stabili joi la Târgu Jiu, cu conducerea Complexului Energetic Oltenia, modul de transfer al celor două cariere miniere - Berbeşti şi Alunu, a declarat într-o şedinţă a Consiliului Judeţean Vâlcea, directorul general al CET, Mihai Bălan.

 

 "Vom avea o discuţie privind acordul de transfer şi la suma la care sunt evaluate cele două cariere miniere, vreau să spun că trei ani vom plăti o sumă modică urmând ca după eşalonat pe câţiva ani să achităm valoarea celor două cariere. Aceste două active vor face parte din viitorul Complex Energetic Vâlcea, o entitate care va permite să dea curent electric direct Oltchim şi altor consumatori, fără să mai treacă prin reţelele de distribuţie. Preluarea celor două mine va asigura astfel unul dintre cele mai importante itemuri industriale din judeţ", a precizat Mihai Bălan.

 

Acesta a mai spus că pentru CET Govora funcţionarea Oltchim este vitală deoarece închiderea acestui agent economic ar cauza mari probleme societăţii furnizoare de energie electrică şi agent termic.

 

"Există trei scenarii, fie să nu furnizăm abur industrial şi nici energie electrică Oltchim şi atunci pierderile CET ar fi atât de mari încât nu ne-am acoperi salariile, să furnizăm la cote de avarie energie şi abur industrial ceea ce ar duce la falimentul combinatului şi tot acolo am ajunge. Mai este şi varianta din prezent să furnizăm energie electrică şi abur industrial ajutând la redresarea combinatului. Un Oltchim redresat înseamnă revenirea economică a judeţului. Trebuie să se ştie că platforma industrială Râureni funcţionează integrat, oricare dintre societăţi dacă are probleme, se resimte automat la celelalte", a mai spus directorul general al CET Govora.

 

 

 

Cu acest prilej, Mihai Bălan, directorul general al SC CET Govora a explicat de ce este necesar ca societatea să preia minele de la Berbeşti-Alunu.

 

„În paralel cu această acţiune, am întreprins demersurile pentru preluarea minelor de cărbune. De ce este necesară şi de ce este obligatorie această preluare. Pentru că avem de încasat de la Oltchim o sumă, avem de dat către Complexul Energetic Oltenia o sumă care este purtătoare de penalităţi. Aceste penalităţi ne pot băga în situaţia de insolvenţă. şi atunci, prin preluare, avem două avantaje. Vom încerca să negociem o valoare cât mai mică, ca valoare de preluare – astăzi, după ce se termină şedinţa, voi pleca la Tg. Jiu, pentru că are loc şedinţa Comitetului de Supraveghere a CO Oltenia, în care se aprobă acest transfer şi voi reveni, probabil, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean, să prezint care este valoarea cu care preluăm şi care sunt condiţiile în care preluăm. Ceea ce pot să vă spun în momentul de faţă, pentru că am avut cu cei de la Complexul Oltenia o negociere prealabilă, vom avea aproximativ 3 ani de graţie, în care vom plăti din preţ o sumă modică de 2 milioane lei şi 7 ani în care vom plăti această sumă de transfer. Acesta este avantajul pe care îl avem. De asta vreau să spun că nu trebuie să luăm nişte decizii radicale în momentele în care lucrurile sunt în dinamică. După părerea mea este o greşeală majoră şi vom distruge toată Platforma Chimică, dacă vom lua decizia de oprire a Oltchimului. După părerea mea trebuie să dăm o şansă Oltchimului, trebuie să preluăm minele de cărbune. Nu spun este un lucru uşor, trebuie să ne reorganizăm toţi, toată platforma, dar trebuie să existăm. Pentru că numai aşa va exista în continuare economia acestui judeţ”, a concluzionat directorul general Mihai Bălan.

 

 

La această şedinţă privind strategia economică a judeţului au fost prezenţi directorii de la Uzinele Sodice Govora şi administratorii judiciari ai Oltchim, combinat aflat în insolvenţă. De altfel, CET Govora, Oltchim şi Uzinele Sodice Govora sunt primele trei companii raportat la cifrele de afaceri, forţa de muncă şi producţie din judeţul Vâlcea, care activează în platforma industrială Râureni.

http://www.ramnic.ro/


Musafir

#28579 VIDEO: Trei variante pentru OLTCHIM

2014-11-03 07:57

http://www.voceavalcii.ro/

Managerul general la societăţii CET Govora, Mihai Bălan, spune că oprirea combinatului este echivalentă cu distrugerea întregii Platforme Chimice.

Managerul general al societăţii CET Govora, Mihai Bălan, a fost prezent la scandaloasa şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea. Bălan a prezentat o analiză completă şi pertinentă a situaţiei reale în care se află societatea pe care o gestionează, dar şi una cu privire la relaţiile comerciale cu celălalt agent economic cheie pentru judeţul Vâlcea, SC Oltchim. Iată ce a spus boss-ul de la CET, Mihai Bălan:

... Despre preluarea minelor de la Berbeşti şi Alunu

„Am întreprins demersuri pentru preluarea minelor de cărbune. Această preluare este necesară şi obligatorie! Avem de încasat de la Oltchim o sumă, dar şi noi avem de dat către Complexul Energetic Oltenia o altă sumă care este purtătoare de penalităţi. Aceste penalităţi ne pot băga în situaţia de insolvenţă. Şi atunci, prin preluare, avem două avantaje. Vom încerca să negociem o valoare cât mai mică, ca valoare de preluare. După această şedinţă, voi pleca la Tg. Jiu pentru că are loc şedinţa Comitetului de Supraveghere a CO Oltenia, în care se aprobă acest transfer şi voi reveni, probabil într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean, să prezint care este valoarea cu care preluăm şi care sunt condiţiile. Ceea ce pot să vă spun în momentul de faţă este că vom avea aproximativ 3 ani de graţie, în care vom plăti din preţ decât o sumă modică de 2 milioane lei şi 7 ani în care vom plăti această sumă de transfer. Acesta este avantajul pe care îl avem. De asta vreau să spun că nu trebuie să luăm nişte decizii radicale în momentele în care lucrurile sunt în dinamică".

...Despre ce ar însemna închiderea Oltchim-ului

„După părerea mea ar fi o greşeală majoră şi vom distruge toată Platforma Chimică, dacă vom lua decizia de oprire a Oltchim-ului. Trebuie să dăm o şansă Oltchim-ului şi trebuie să preluăm minele de cărbune. Nu spun că este un lucru uşor, trebuie să ne reorganizăm toţi, toată platforma, dar trebuie să existăm. Pentru că numai aşa va exista în continuare economia acestui judeţ. În situaţia în care Oltchim-ul se opreşte, CET-ul are o diminuare de venituri de 64 milioane lei, pe care nu o poate suporta. O spun cu toată responsabilitatea. Depăşeşte valoarea fondului de salarii".

...Despre variantele pentru combinatul Chimic

„Am avut un conflict cu membrii Consiliului de Administraţie de la CET. Din fericire l-am avut ca şi aliat pe domnul preşedinte Ion Cîlea, căruia îi mulţumesc pentru faptul că a fost alături de mine şi a înţeles exact problematica. Am avut acest conflict pentru că s-a dorit oprirea Oltchim-ului. În acest moment sunt trei scenarii. Unu: Oltchim-ul se opreşte. Într-o variantă intermediară, adică se mai livrează încă 5 MW şi 10 tone pe oră, care nu înseamnă funcţionarea Oltchim-ului, dar pentru CET înseamnă un cost, aproximativ un milion pe lună, deci tot o pierdere. Bineînţeles că Oltchim-ul nu mai are nici o şansă să se mai privatizeze, după părerea mea, cred că ar urma falimentul (n.r.: fapt întărit de administratorii judiciari de la Oltchim). Varianta a doua: Nu mai dăm nimic Oltchim-ului, nici energie electrică, nici abur. În momentul respectiv suntem toţi în pericol. Am asistat la această variantă în septembrie 2012, dacă vă amintiţi, când combinatul s-a oprit. În situaţia în care Oltchim-ul se opreşte, CET-ul are o diminuare de venituri de 64 de milioane de lei, pe care nu o poate suporta. V-o spun cu toată responsabilitatea. Depăşeşte valoarea fondului de salarii. Acum, haideţi să vedem toată conjunctura, pentru că lucrurile sunt într-o dinamică. Nu putem să luăm nişte decizii radicale în momente în care lucrurile sunt într-o evoluţie şi către o evoluţie favorabilă şi pozitivă. Aşa o consider eu. Acum vorbesc de varianta actuală, ce se întâmplă şi care este dinamica lucrurilor. În luna iunie, Oltchim-ul plătea din factura de energie electrică şi energie termică, 7,6 milioane lei. În luna septembrie, Oltchim a plătit 11,5 milioane lei, pentru că tot în luna septembrie, Oltchim-ul a reuşit să pornească încă o secţia, Oxoalcooli şi are în vedere ca în luna noiembrie să pornească o nouă secţie. Săptămâna trecută am fost împreună cu domnul preşedinte Ion Cîlea la ministrul Niţă şi ne-a asigurat că aceste două secţii pornesc. Acest lucru înseamnă şi pornirea celei de-a doua secţii şi Oltchim-ul poate să plătească factura curentă şi ceva din restanţă, indiferent ce se întâmplă, în sensul că poate să aibă loc privatizarea în data de 15 decembrie sau poate să nu aibă loc privatizarea în decembrie, iar domnii administratori să aibă un plan care duce către redresarea Oltchim-ului".

https://www.youtube.com/watch?v=3-0dA_19DKc VIDEO

 


Musafir

#28580 Mihai Balan: Daca moare Oltchim, mor toate firmele de pe platforma!

2014-11-03 07:58

http://www.impactreal.ro/

Voci ridicate, dezbateri aprinse, acuze şi jigniri de ambele părţi, ameninţări cu judecata, nervi întinşi la maximum, cam aşa s-a derulat şedinţa de Consiliu Judeţean, de săptămâna trecută. Unul dintre punctele care a tulburat apele a fost le¬gat de analiza economică a situaţiei societăţilor de pe platforma chi¬mică din sudul Râmnicului. Directorul general al CET Govora, Mihai Bălan, administratorul judiciar şi cel special ai Oltchi¬mu¬lui, Gheorghe Piperea şi Bogdan Stănescu, au pre¬zentat situaţia şi riscurile închiderii combinatului chimic. Într-o sală plină până la refuz, de la şedinţă n-au lipsit nici liderii de sindicat şi conducerile executive ale firmelor importante de pe platformă, inclusiv USG şi CET, dar nici politicieni de marcă, care au dorit să audă cu urechile lor care mai este situaţia pe platformă. Deşi la final au existat strângeri de mâini, felicitări, pupături şi îmbrăţişări, ca după hopul peste trecerea de o mare problemă, nu toată lumea s-a arătat entuziasmată de pozitivismul afişat.
La finele lunii august creanţele Oltchim către CET depăşeau 209 milioane de lei. Combinatul trebuia să achite rate lunare, începând cu iunie 2014, de 6.000 de lei, dar obligaţia nu a fost respectată, astfel că firma a fost notificată în două rânduri, în decursul lunilor septembrie şi octombrie, privind sistarea furnizării aburului tehnologic sau de reducerea presiunii şi a debitului acestuia, pentru că „nu a prezentat soluţii concrete”, privind garantarea plăţii şi a restanţelor.
În aceste condiţii, directorul CET Govora, Mihai Bălan a prezentat problemele în sinteză şi măsurile luate, precum şi un plan pe care-l are în vedere pentru redresarea economico – financiară. În calitatea sa de director general, funcţie deţinută de 15 ani, din cei 30 petrecuţi numai pe platforma chimică, la care se mai adaugă şi cele 6 luni de experienţă în fruntea Oltchim, Bălan a explicat cum a fost creată platforma integrată şi interdependentă de la Râmnicu Vâlcea, şi cum orice sincopă în activitatea unei firme duce la probleme grave în cadrul celorlalte. S-a amintit inclusiv de perioada în care fraţii Cristescu au preluat USG şi eforturile de preluare în forţă ulterioare şi de reprivatizare a societăţii amintite.

Trei scenarii posibile la Oltchim

Au fost amintite discuţiile cu Consiliul de Administraţie al CET în urma conflictului pornit de la dorinţa de oprire a combinatului, fiind prezentate cele 3 scenarii posibile pentru platforma vâlceană.
Primul este legat de oprirea parţială a Oltchim. În această variantă, potrivit directorului Bălan, CET pierde pe lună 1 milion, fapt care ar conduce la falimentul combinatului. Un alt scenariu are în vedere sistarea furnizării energiei electrice şi a aburului. În acest caz „toţi suntem în pericol”, a mai spus Bălan amintind de o situaţie similară de acum doi ani, când USG s-a văzut nevoit să ceară ajutorul ambasadei. „În condiţiile în care nu se externalizează Priza Olt, şi în cazul în care creşte preţul sării de la Salrom”, patronatul USG a ameninţat că se retrage. „Situaţia este complicată şi trebuie să găsim soluţii pentru deblocarea ei. În primul dintre acestea, Oltchim se opreşte pur şi simplu, lucru deloc de dorit. În cea de-a doua variantă, CET nu mai plăteşte nimic Olt¬chimului pentru ceea ce primim de acolo, în contul datoriilor. Ar fi şi mai rău pentru toată lumea. Mai există şi o a
treia variantă. Oricum, Oltchimul nu poate func¬¬ţiona de unul singur. Combi¬na¬tul funcţionează în sistem integrat cu CET, USG şi Salrom. Dacă va pica una, mor toate”, a declarat Mihai Bălan, directorul general al CET Govora. Oprirea Oltchimului ar determina scăderea veniturilor CET cu 64 de milioane de lei, sumă care nu poate fi suportată, ea depăşind chiar şi valoarea fondului de salarii.

„Lucrurile sunt într-o dinamică pozitivă”


„Nu putem lua decizii radicale când lucrurile sunt în dinamică pozitivă”, a ţinut să sublinieze directorul general al CET Govora, precizând că Oltchim a început să-şi plătească o parte din facturi, în contextul în care s-a pornit Secţia Oxo (care între timp s-a şi oprit din cauza lipsei de materii prime – n.r.), iar în această lună este preconizată pornirea a încă unei secţii. „Ministrul Niţă ne-a asigurat, în discuţia de acum o săptămână, că cele două secţii pornesc”, fapt care ar determina Oltchimul să-şi plătească facturile curente şi o parte din restanţe. La toate acestea se mai adaugă şi preconizata privatizare, de luna viitoare, plus planurile de redresare a Oltchim, în paralel cu demersul de preluare a minelor de cărbuni şi crearea Complexului Energetic.
„Com¬plexul Energetic Vâlcea se creează pentru a eficientiza toată activitatea platformei chi¬mice. Şi CET-ul are unele datorii către Oltchim, însă datoriile pe care Oltchimul le are către CET sunt mult mai însemnate.”
Bălan a explicat şi de ce se ţine cu tot dinadinsul la preluarea minelor de la CEO – penalităţile percepute pentru neplata livrării cărbunelui „ne pot băga în insolvenţă”. Motiv pentru care se urmăreşte preluarea minelor la o valoare cât mai mică, prin negociere.  În aceeaşi zi, Mihai Bălan urma să participe şi la o şedinţă a Comitetului de Supraveghere al CEO în care urma să se aprobe transferul minelor.

Şedinţă extraordinară pentru prezentarea preţului de preluare a minelor şi condiţii de transfer

Acesta este motivul pentru care în această săptămână, pe data de 6 noiembrie, urmează să aibă loc o nouă şedinţă extraordinară la Consiliul Judeţean, în care se va prezenta valoarea de preluare a minelor, precum şi condiţiile în care se va realiza acest transfer. În discuţiile preliminare s-a vorbit despre o perioadă de graţie de 3 ani, în care se va plăti o sumă modică de 2 milioane lei, urmând ca în ceilalţi 7 ani să se facă o plată eşalonată. „Este o greşeală majoră şi vom distruge toată platforma, dacă vom lua decizia de oprire a Oltchim. Trebuie să existăm pentru că numai aşa va exista în continuare economia acestui judeţ”, a ţinut să adauge directorul CET. Consilierii judeţeni au solicitat şi părerea preşedintelui Consiliului de Administraţie, precizând că trebuie găsită o soluţie „în legalitate”. Soluţia prezentată de preşedintele CJ, Ion Câlea, a fost legată de producerea
aburului în strânsă legătură cu cea a energiei electrice, prin cogenerare, pe care noi am prezentat-o într-o ediţie trecută, aşa că nu ne mai oprim asupra ei.

„Speriaţii” din CA CET vor fi demişi

Mihai Bălan a precizat că nu acuză membrii Consiliului de Administraţie ai CET „necunoscând profunzimea situaţiei şi efectul opririi aburului”, concluzionând că aceştia „sunt speriaţi”. Nici nu-i de mirare de ce, ulterior, noul preşedinte al AGA, în locul proaspăt demisionatei Carmen Alexandrescu, Petre Grigore, s-a grăbit să ceară demiterea unora dintre membri CA, când nici nu se semnase încă mandatul său.
Destul de timid, Bălan a cerut din nou sprijinul parlamentarilor, reprezentaţi în sală în număr de Adrănel Cotescu şi Cristi Buican.
S-a vorbit, de asemenea şi despre rezerva de stat de cărbune, un subiect pe care l-am dezbătut într-o altă ediţie. Câlea a ţinut să precizeze că „s-au deblocat conturile bancare, prin dispoziţia premierului. Garantez pentru rezultatul acestei situaţii. Sigur, nu sunt Dumnezeu. Cât timp voi fi eu preşedintele jude¬ţu¬lui, garantez că CET-ul şi Olt¬chi¬mul nu se vor prăbuşi. Fac asta pentru oamenii acestui judeţ şi pentru binele lor”, a mai spus emfatic şeful administraţiei judeţene.
S-a amintit, de asemenea, şi de montarea Calcinatorului din cadrul Uzinelor Sodice Govora societate care ar avea de suferit de pe urma închiderii CET.
La întrebarea vicepreşedintelui CJ, Bogdan Pistol legată de posibila dată când se vor achita datoriile către CET, Mihai Bălan a menţionat depunerea tabelului creanţelor la judecătorul sindic, proces ce va avea loc în cursul acestei luni, oferind detalii şi despre creanţa chirografică de 137 de milioane lei.

Întreaga creanţă a Oltchim, plătită până la finele lui 2015, asigură administratorul Piperea

A doua creanţă, cea curentă se plăteşte pe măsură ce devine scadentă. „Vom plăti întreaga factură la energia electrică, în aşa fel încât întreaga creanţă să fie achitată până la finele lui 2015.”, a precizat Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim.
În cadrul creanţei de 64 milioane este inclusă şi cea de 13 milioane aferentă lui ianuarie 2013. „Din august 2013, Oltchim îşi achită lunar energia electrică, chiar şi când aceasta era mai scumpă decât pe piaţă. Încercăm din octombrie să ajungem cu facturile la zi şi să mai achităm şi din restanţe”, a mai adăugat Piperea.

„Mai ieftin în viaţă decât în faliment”


„Este mai ieftin să fim în viaţă decât în faliment”, a precizat şi administratorul special al Oltchim, Bogdan Stănescu. „Șansele să înflorim cu CET sunt mari. Avem, de asemenea, şansa, din ianuarie, să plătim tot ce consumăm”.
La întrebarea unor consilieri, Piperea a ţinut să precizeze că nu se încalcă Legea Insolvenţei prin neplata cărbunelui la timp.
Întrebarea consilierei Iuliana Moise legată de garantarea plăţii creanţelor nu şi-a găsit un răspuns concret. „Este important că ni se acceptă o plată eşalonată fără garanţii”, s-a spus făcându-se referire la preluarea minelor.
Să sperăm că optimismul vorbitorilor se va concretiza în scurt timp şi nu va fi doar praf în ochii potenţialilor cumpărători şi a locuitorilor din Râmnicu Vâlcea.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-11-03 08:29



Musafir

#28582 Piperea: „Din luna noiembrie, vom ajunge să nu mai avem pierderi la Oltchim!”

2014-11-03 08:36

Piperea: „Din luna noiembrie, vom ajunge să nu mai avem pierderi la Oltchim!”

• Concerne din China şi Turcia, interesate de privatizarea combinatului vâlcean

Prezent la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Vâlcea, Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al societăţii Oltchim, a dat asigurări că, începând din această lună, societatea nu va mai avea pierderi. Afirmaţiile acestuia au fost întărite şi de administratorul special, Bogdan Stănescu, care a punctat faptul că situaţia de la Oltchim este una favorabilă, cu tendinţe pozitive. Potrivit declaraţiilor acestuia, două concerne din China şi Turcia sunt interesate să participe la privatizarea care va avea loc pe 15 decembrie. 

Planul de reorganizare, prezentat în această lună

Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al societăţii Oltchim, a declarat că la jumătatea acestei luni va fi depus planul de reorganizare a combinatului chimic vâlcean. „Pe data de 19 noiembrie, vom depune la judecătorul sindic aşa-numitul tabel definitiv al creditorilor. Este un act de procedură care depinde de multe elemente, inclusiv de evaluarea bunurilor şi a garanţiilor, iar din momentul în care acest tabel definitiv se afişează, conform legii, pentru cei care nu ştiu, sunt 30 de zile, termen în care trebuie să depui planul de reorganizare. Noi ne-am anunţat această intenţie cu mult înainte. Acest plan de reorganizare este gata de destul de multă vreme. Nu vom aştepta cele 30 de zile pentru a depune proiectul planului. Un rezumat al acestui proiect al planului îl vom depune chiar pe 19 noiembrie. Sigur, la momentul acela mai sunt şi alte discuţii de făcut, mai mult tehnice decât economice. Spre exemplu, este şi o acţiune în răspundere împotriva fostei administraţii, pentru cauzarea insolvenţei. Dar aceasta este chestiune mai mult tehnică decât economică.”, a declarat Piperea. 

Achitarea creanţei către CET Govora

Referindu-se la creanţa pe care societatea Oltchim o are către CET Govora, Gheorghe Piperea a dat asigurări că aceasta va fi achitată: „În legătură cu creanţa pe care CET o are contra societăţii Oltchim, ea se compune din două mari categorii, care au un regim juridic extrem de diferit. Mai întâi, este vorba de 137 milioane de lei, care reprezintă creanţa anterioară deschiderii procedurii de insolvenţă şi care figurează în tabelul creanţelor. Deşi în mod normal este o creanţă chirografară şi ar trebui să aibă soarta tuturor celorlalte creanţe chirografare, pe care vă anunţ încă de pe acum că sunt în proporţie de 99 la sută zero, creanţa Oltchim faţă de CET Govora va fi tratată într-o categorie specială, se numeşte creditări esenţiale. Creanţa va primi, în momentul în care se va realiza planul, un procent pe care noi îl estimăm în momentul de faţă la 30 – 35 la sută. În legătură cu creanţa cealaltă, de 63 milioane de lei, aceasta a fost în totalitate considerată de noi ca fiind o creanţă curentă. Conform legii, aceasta se plăteşte pe măsură ce devine scadentă. Din păcate, până în momentul de faţă, numai o foarte mică parte din această sumă s-a plătit. Este vorba de o plată făcută în septembrie şi care pentru energie electrică este undeva în jur de 10 milioane lei, iar plata este aşa cum a spus domnul Bălan, de 11,5 milioane lei. Din factura curentă s-a achitat această sumă. Important este că, pe luna octombrie, conform cu previziunile noastre, se va efectua o plată de 13 milioane lei, ceea ce înseamnă că, începând din luna octombrie, ne plătim toată factura, atât cea de energie, cât şi cea de abur tehnologic. De asemenea, fără să aşteptăm planul de reorganizare, pentru că este vorba de o creanţă curentă, noi o să începem să plătim, după un plan agreat cu CET Govora, cu medierea foarte importantă şi foarte eficientă a domnului Cîlea, sunt plăţi care urmează să se facă în aşa fel încât toată această creanţă să fie achitată până la sfârşitul anului 2015. Bineînţeles, în condiţiile în care se efectuează plăţile curente, care sunt, repet, în momentul de faţă de 13 milioane de lei, fără să afecteze plăţile care trebuie făcute în fiecare lună… În această sumă care, în momentul de faţă, este de 63 de milioane de lei se include şi o sumă de 16 milioane de lei care este aferentă lunii ianuarie 2013. Pentru cei care cunosc procedurile de insolvenţă trebuie să se extragă nişte consecinţe. Am fi putut să trecem această creanţă în tabel alături de cele 137 de milioane, nu am făcut-o întrucât CET Govora este mult prea importantă pentru Oltchim ca să ne antagonizăm de la început. De altfel, noi nu am fost antagonizaţi niciodată, nici măcar după aceste notificări care s-au făcut de la Consiliul de Administraţie, pentru bunul motiv că, atunci când a fost de făcut o plată şi banii au existat în contul Oltchim, s-a făcut la centimă. Trebuie spus că, încă din luna august 2013, Oltchimul îşi achită lunar, fără nici un fel de centimă în minus, energia electrică. Şi au fost momente în care energia electrică era mult mai scumpă decât pe piaţă. Asta până în iunie 2014, când împreună cu domnul Bălan am reuşit să convingem ANRE să ne permită să ne alimentăm direct de la borne, fără să mai introducem prin sistemul naţional de transport această energie şi să plătim o taxă care cred că era de 68 sau 90 de lei, ceva de genul acesta. În anul anterior, această sumă a fost mult mai mare şi cu toate acestea am plătit-o. Acum, suma este mai mică, avantajele sunt de ambele părţi, dar atunci când am avut bani, de aceea spun că relaţia este foarte bună, am plătit aceste sume la timp. Încercăm acum şi într-o oarecare măsură observ că reuşim, deja încă din luna octombrie, să plătim la zi factura curentă şi să începem să dăm din cele care sunt deja restante.”, a spus Gheorghe Piperea. 

Posibili investitori, în vizită la Oltchim

Administratorul judiciar al Oltchim a punctat faptul că, din această lună, combinatul Oltchim nu va mai înregistra pierderi: „În luna septembrie 2014, societatea Oltchim, despre care toată lumea se aşteaptă să intre în faliment, cu excepţia noastră, noi toţi cei care susţinem această societate, a ajuns la un debit la negativ de doar 177.000 de euro. Debit la negativ înseamnă practic, ca să se înţeleagă pierderi. La începutul insolvenţei era de 4,5 milioane de euro pe lună. Dacă nimic neplăcut nu se întâmplă în noiembrie, aşa cum s-a întâmplat spre exemplu în povestea de la Lukoil şi care ne-a creat o mică sincopă, vom ajunge să nu mai avem pierderi. Din luna noiembrie 2014.”, a subliniat Piperea. Administratorul judiciar al societăţii Oltchim a mai punctat faptul că există două concerne interesate de privatizarea combinatului chimic vâlcean: „Acest cumpărător s-a putea să apară în data de 15 decembrie, întrucât şi aceasta este o informaţie oficială de la minister, concernul acela chinezesc despre care s-a vorbit va veni în vizită în România pentru Oltchim în ziua de luni, respectiv, marţi. Din câte am înţeles astăzi de la domnul Bogdan Stănescu vin şi ceilalţi ofertanţi care sunt un concern din Turcia.”, a afirmat Gheorghe Piperea.

Bogdan Stănescu: „Situaţia de la Oltchim este una favorabilă, cu tendinţe pozitive!”

Bogdan Stănescu, administratorul special al societăţii Oltchim, a declarat că situaţia combinatului este una favorabilă, cu tendinţe pozitive. „Ca o concluzie, vreau să vă spun doar că este mai ieftin să fim în viaţă decât să fim în faliment. Şi asta cred că o ştim cu toţii. Şansele pe termen mediu şi lung de a înflori împreună cu CET-ul şi cu toată platforma sunt mari, indiferent că vom avea sau nu investitor la Oltchim. Sunt reprezentanţii chinezilor care vin la Oltchim, sunt reprezentanţii turcilor care sunt în România şi vor veni la Oltchim… Avem şanse ca undeva, din ianuarie, să plătim tot ceea ce consumăm, bineînţeles cu recuperarea acelor sume făcute de Oltchim în procedura de insolvenţă.”, a conchis Bogdan Stănescu, administratorul special al societăţii Oltchim. (Nicoleta CHERA)

http://jurnalvalcean.ro/piperea-din-luna-noiembrie

 

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2014-11-03 09:34



Musafir

#28584 Gheorghe Piperea este optimist "Creanta catre CET o sa fie achitata pâna la sfârsitul anului 2015"

2014-11-03 11:05

#28582: - Piperea: „Din luna noiembrie, vom ajunge să nu mai avem pierderi la Oltchim!” 

Gheorghe Piperea este optimist

http://www.monitoruldevalcea.ro/economic/46389/

 

Administratorul judiciar al Oltchimului, Gheorghe Piperea, prezent la sedinta ordinara a Consiliului Judetean, a avut rabdarea de a raspunde intrebarilor venite de la alesii din Vâlcea. Acesta a explicat care este, in opinia sa, situatia dintre Oltchim si CET Govora. Piperea este optimist a anuntat ca datoriile vor fi stinse pâna la finalul anului 2015. De la plan la realizare e cale lunga, insa. Ramâne de vazut daca noile promisiuni se vor onora. „Pe data de 19 noiembrie, vom depune la judecatorul sindic asa-numitul tabel definitiv al creditorilor. Este un act de procedura care depinde de multe elemente, inclusiv de evaluarea bunurilor si a garantiilor, iar din momentul in care acest tabel definitiv se afiseaza, conform legii, pentru cei care nu stiu, sunt 30 de zile, termen in care trebuie sa depui planul de reorganizare. Noi ne-am anuntat aceasta intentie cu mult inainte. Acest plan de reorganizare este gata de destul de multa vreme. Nu vom astepta cele 30 de zile pentru a depune proiectul planului. Un rezumat al acestui proiect al planului il vom depune chiar pe 19 noiembrie. Sigur, la momentul acela mai sunt si alte discutii de facut, mai mult tehnice decât economice.

In legatura cu creanta pe care CET o are contra Oltchim, ea se compune din doua mari categorii, care au un regim juridic extrem de diferit. Mai intâi este vorba de 137 milioane de lei, care reprezinta creanta anterioara deschiderii procedurii de insolventa si care figureaza in tabelul creantelor. Desi, in mod normal, este o creanta chirografara si ar trebui sa aiba soarta tuturor celorlalte creante chirografare, pe care va anunt inca de pe acum ca sunt in proportie de 99 la suta zero, creanta Oltchim fata de CET Govora va fi tratata intr-o categorie speciala, creditari esentiale. Creanta va primi, in momentul in care se va realiza planul, un procent pe care il estimam in momentul de fata la 30 – 35 la suta.
In legatura cu creanta cealalta, de 63 milioane de lei, este una curenta. Conform legii, aceasta se plateste pe masura ce devine scadenta. Din pacate, pâna in momentul de fata, numai o foarte mica parte din aceasta suma s-a platit. Este vorba de o plata facuta in septembrie, in jur de 10 milioane lei.

Important este de spus ca, pe luna octombrie, conform cu previziunilor noastre, se va efectua o plata de 13 milioane lei, ceea ce inseamna ca, incepând din luna octombrie, ne platim toata factura, atât cea de energie, cât si cea de abur tehnologic.

De asemenea, fara sa asteptam planul de reorganizare, vom incepe sa platim, dupa un plan agreat cu CET Govora, astfel incât toata aceasta creanta sa fie achitata pâna la sfârsitul anului 2015.”, a spus administratorul judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea.

 

Gabi Cirjaliu


Musafir

#28585 Re: Gheorghe Piperea este optimist "Creanta catre CET o sa fie achitata pâna la sfârsitul anului 201

2014-11-03 11:29

#28584: - Gheorghe Piperea este optimist "Creanta catre CET o sa fie achitata pâna la sfârsitul anului 2015" 

 Atentie! Schema de plata prezentata de Piperea este valabila si pentru restantele salariale:
- salariile restante inainte de intrarea combinatului in insolventa (transport decembrie 2012 si avans ianuarie 2013) - "ar trebui sa aiba soarta tuturor celorlalte creante chirografare, pe care "va anunt inca de pe acum ca sunt in proportie de 99 la suta zero" spune Piperea;
salariile si salariile compensatorii restante dupa intrarea combinatului in insolventa - reprezinta o datorie curenta si "conform legii, aceasta se plateste pe masura ce devine scadenta" spune Piperea, pentru ca in realitate - ceea ce trebuie facut conform legii - el nu face, incalcand legea.


Musafir

#28586 Pensie usoara

2014-11-03 11:41

Domnule Vancea va dorim sa mancati pensia sanatos alaturi de cumularea salariului de 25 Milioane lei de la Sistem Plast.


Musafir

#28587 Gheorghe Piperea: „Ne vom plăti datoriile către CET până în 2016"

2014-11-03 12:00

Gheorghe Piperea: „Ne vom plăti datoriile către CET până în 2016"

Fără doar şi poate, administratorul judiciar al SC Oltchim, Gheorghe Piperea, nu este o persoană simpatizată în Vâlcea, nici sindicaliştii, nici muncitorii, dar nici oficialităţile locale nu prea îl au la inimă. Piperea a fost prezent la şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea şi a încercat să dea explicaţiile în ceea ce priveşte situaţia combinatului chimic, deşi de la intrarea în procedura de insolvenţă este o perioadă destul de mare. Piperea spune că la mijlocul aceste luni se va depune tabelul definitiv al creditorilor: „Pe data de 19 noiembrie vom depune, la judecătorul sindic, aşa numitul tabel definitiv al creditorilor. După 30 de zile vom depune planul de reorganizare care este gata de mult timp. Un rezumat al lui îl vom depune chiar pe 19 noiembrie, nu vom aştepta 30 de zile. Sigur, la momentul acela mai sunt şi alte discuţii de făcut, mai mult tehnice decât economice".

Creanţa către Oltchim, trecută în categorie nouă

Administratorul judiciar le-a spus celor prezenţi şi care este situaţia relaţiei contractuale dintre Oltchim şi CET Govora: „Creanţa pe care CET o are faţă de Oltchim se compune din două mari categorii, care au un regim juridic extrem de diferit. Mai întâi este vorba de 137 milioane de lei, care reprezintă creanţa anterioară deschiderii procedurii de insolvenţă şi care figurează în tabelul creanţelor. Deşi, în mod normal, este o creanţă chirografară şi ar trebui să aibă soarta tuturor celorlalte creanţe chirografare, va fi tratată într-o categorie specială, creditări esenţiale. Creanţa, va primi, în momentul în care se va realiza planul, un procent pe care îl estimăm în momentul de faţă la 30 – 35%. În legătură cu creanţa cealaltă, de 63 milioane de lei, este una curentă. Conform legii, aceasta se plăteşte pe măsură ce devine scadentă. Din păcate, până în momentul de faţă, numai o foarte mică parte din această sumă s-a plătit. Este vorba de o plată făcută în septembrie, în jur de 10 milioane lei. Important este de spus că pe luna octombrie, conform cu previziunile noastre, se va efectua o plată de 13 milioane lei, ceea ce înseamnă că, începând din luna octombrie, ne plătim toată factura, atât cea de energie, cât şi cea de abur tehnologic. De asemenea, fără să aşteptăm planul de reorganizare, vom începe să plătim, după un plan agreat cu CET Govora, astfel încât toată această creanţă să fie achitată până la sfârşitul anului 2015".

„Le mulţumesc tuturor miniştrilor"

Piperea a ţinut să le mulţumească tuturor miniştrilor Ministerului Economie cu care a lucrat în perioada trecută, de la declanşarea insolvenţei, deşi nu au făcut lucruri concrete pentru salvarea Oltchim-ului: „Vă rog să nu mă băgaţi în probleme politice pentru că nu mă interesează. Eu ţin să le mulţumesc celor trei miniştri care au avut un rol de mediator, aşa cum l-a avut şi domnul Cîlea. Cu toţi trei am colaborat foarte bine. Oricum, spun din nou că protocoalele sunt semnate de trei părţi, CET, Oltchim şi administratorii judiciari. Acţionarii sunt într-o suspensie a drepturilor sale în procesul de insolvenţă, creditorii controlează procedura, ei controlează activitatea, cu ei trebuie să negociem".


Musafir

#28588 Atentie oltchimisti! "Adio, dar ce ne aşteaptă Oh, Doamne, în Anul cel Nou?"

2014-11-03 12:25

LUNA NEAGRĂ

 

Cum intră rugina în frunze
Cu foşnet de bronz vegetal
Aşa intră boala în oameni
Discret, sau de-a dreptul brutal.

 

Şi frunza rezistă o vreme
Pe creanga pe care-a crescut
Apoi, duhul toamnei o rupe
Se leagănă-n vînt şi-a căzut.

 

Tot astfel şi omul se schimbă
La faţă-n reflex arămiu
Se clatină singur, o vreme
Şi cade, şi nu mai e viu.

 

Dar frunza renaşte la viaţă
Pe ramul aceluiaşi pom
E Paşte-n întreg Universul -
De ce n-ar renaşte şi-un om?

 

Alege-ţi o stea, sau o frunză
Tu, om care speri în minuni
Nimic nu se stinge cu totul
Noi sîntem la moarte imuni.

 

E ultimul clopot al toamnei
Noiembrie - vreau să mă-mbăt
Precum o actriţă-n cabină
Azi, ploaia se schimbă-n omăt.

 

Ce an blestemat se termină!
A fost Luna Neagră, sau ce?
Hai, pleacă odată, e timpul
Ce milă de tine îmi e!

 

Nimic nu a mers, dimpotrivă
Eşecuri, depresii, necaz
Iar cîinele rău încă muşcă
Şi încă ne scuipă-n obraz.

 

Cad frunzele toamnei de ghiaţă
Pe-al patriei noastre cavou
Adio, dar ce ne aşteaptă
Oh, Doamne, în Anul cel Nou?

 

CORNELIU VADIM TUDOR
Noaptea de 1 spre 2 noiembrie 2014
(Sîmbătă spre duminică)

- See more at: http://www.dcnews.ro/corneliu-vadim-tudor

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-11-03 13:46



Musafir

#28591 Re: Mihai Balan: Daca moare Oltchim, mor toate firmele de pe platforma!

2014-11-03 14:51


Musafir

#28592 ALEGERILE, LA CALD ! EMISIUNE LA VL1 TV

2014-11-03 15:10

gigi matei spune numai minciuni si tampenii pe vl 1 acum despre oltchim, huuuuuuuuuuuu

02507320456=telf

in studio:

 adrian busu - psd

bogdan popescu - pnl


Musafir

#28593 Re: Re: Re:

2014-11-03 15:23


Musafir

#28594 Atentie oltchimisti! "Adio, dar ce ne aşteaptă Oh, Doamne, în Anul cel Nou?"

2014-11-03 15:49

#28588:

ADMINISTRATORILOR OLTCHIM ... DE TOATE FELURILE, DE TOATE CULORILE (manageri, speciali, judiciari):

Nenorocitilor, se rupe snurul,
"La munca, la batut tarusi cu curul !"

 Adrian Paunescu - MARS DE ADIO

La munca, derbedei, ca trece anul
Si vin ailalti si-o sa va ia ciolanul.
Faceati pe democratii cei cucernici,
Cristosul mamii voastre de nemernici.
Scuipati-va-ntre voi cum se cuvine
Si-apoi convingeti-va ca e bine.

C-ati luat o tara de mai mare dragul
Si i-ati distrus averile si steagul.
S-ajungem colonia de ocara
Care-si va cere scuze în maghiara.
Si, prin complicitati cu demoni aprigi,
Ati desfiintat uzine , câmpuri , fabrici.

Si, prin vânzari de tara infernale,
Ati omorât cu voia animale.
La greul greu care mereu ne-ncearca,
Raspundeti cu un greu de moarte, parca.
Si i-ati gasit si bolii un remediu
Intoarceti România - n Evul Mediu.

Ce cazaturi, ce târfe, ce mizerii,
V-as desena cu acul, sa va sperii.
Dar voi nici sânge nu aveti în vine,
Ci credite din calimari straine.
Le stiti lui Hitler si lui Stalin taina
Si-mpingeti Bucovina în Ucraina.
Asa cum ceilalti, limpezeasca-i valul
S-au compromis negustorind Ardealul.

De unde sunteti, ma, din ce gaoace ,
Cum v-au putut parintii vostri face ?
Ce condimente le-au picat în sperma
De e tradarea voastra-atât de ferma ?
Ati pus nenorocita voastra laba
Pe-aceasta trista tara basaraba.

Si vreti cu-amenintare si cu biciul
S-o faceti curva voastra de serviciu.
Mimati respectul pentru cele sfinte,
Dar vindeti si pamânturi si morminte.
Ati inventat examene severe,
Supunere poporului spre-a-i cere.

Si toata zbaterea a fost degeaba
Ca-n nas mai marii v-au închis taraba.
Minciuna voastra v-a adus pe scena,
Actori într-o politica obscena.
Si-acum, ca-i un prapad întreaga tara ,
Ia cereti-va, putintel, afara.

Decât sa va trimita tara noastra,
Mai bine mergeti voi în mama voastra.
Plecati de-aici, cu-o graba funerara,
Si nu albanizati aceasta tara .
Bagati viteza, ca va trece anul
Si s-a scurtat si s-a-nvechit ciolanul.
Si ce va pot eu spune la plecare
Decât lozinca lui Fanus cel mare :

Nenorocitilor, se rupe snurul,
"La munca, la batut tarusi cu curul !"


Musafir

#28595 28589

2014-11-03 18:06

Acest specimen badeacu de la garajul  auto nu merita sa stea printre voi nici ca sofer la cat de ordinar poate fi ;auzi sa duci baietii la munca la tine acasa ,sa le vinzi piesele in loc sa le repari masinile de parca ar fi pe tarlaua lui tasu s au masa, nu are ce caua acest nemernic printre voi categoric NU.DATIL AFARA DIN INCINTA GARAJULUI CA ISI BATE JOC DE VOI SI NU UITATI CA ISI PRIMESTE SALARIUL DATORITA VOUA .


Musafir

#28596 Re: 28589

2014-11-03 20:22

#28595: - 28589 

Mai baieti prostuti, voi puteti face usor un singur lucru. Puteti sa-mi tregeti un tuc (un sarut) prin gaura aia de care vorbiti voi . de la chilotii aia rupti. 

Intrebarea este, oare ce veti saruta? 

Pip perea

#28597

2014-11-03 20:39

                                                 14 IUNIE 2013

                            Atunci i-am condamnat pe toti la moarte

 

Dic ul oiu

#28598 Re:

2014-11-03 20:50

#28597: Pip perea -  

                                              14 IUNIE 2013

                            Atunci i-am condamnat pe toti la moarte

 

 

Fraierii mi-au cotizat degeaba


Musafir

#28599 Re: Re:

2014-11-03 21:18

#28598: Dic ul oiu - Re:  

 MARS MAI FRAIERE CERNEVIST,MARS DUPA CERNEV AL VOSTRU.SI SA L PUPI UNDEVA PE DIC UL OIU.


Musafir

#28600

2014-11-04 03:41

Afara in strainatate PSD-ul a demonstrat ca se teme,ce tara din CE si-a mai umilit in asa hal cetateni,nu si in tara,deci concluzia ,am ramas o tara de prosti daca mai punem botul la minciunile PSD-lui.