Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#28651 Centrul de Transfuzii Rm. Valcea face un apel umanitar catre populatia valceana pentru a dona sange

2014-11-05 08:05

VALCENII INVITATI SA DONEZE SANGE

        VALCENII INVITATI SA DONEZE SANGE2014-11-04T17:48:26+00:00 

Centrul de Transfuzii Rm. Valcea face un apel umanitar catre populatia valceana pentru a dona sange. Cele mai solicitate grupe de sange sunt: AB4 negativ, O pozitiv si O negativ.

 

http://www.youtube.com/watch?v=JJnChFIH1JI

 


Musafir

#28652 Eurostat: Romania s-a PRABUSIT

2014-11-05 08:11

Eurostat: Romania s-a PRABUSIT

 on 2 NOIEMBRIE 2014 •

Comunistii au ras tot inainte de alegeri!

Datele Eurostat sunt exact pe dos decat laudele Institutului National de Statistica din Romania (care a ramas aceeasi gasca de javre comuniste mincinoase, cum era si pe vremea lui Ceausescu):

  • Romania e pe locul 1 in Europa la scaderea economica. Tara e oficial in recesiune (2 trimestre consecutive de scadere economica): http://capitalismpepaine.com/2014/08/15
  • Romania e pe locul 1 in Europa la scaderea locurilor de munca. Adica somaj in masa! Pentru ca firmele romanesti si straine pleaca din Romania in masa; iar de venit, nu mai vine nimeni. Ca nimeni nu e tampit sa se lase furat si taxat de niste smenari de doi bani de pe Dambovita. Voi, astia de stanga, sper ca sunteti multumiti: acum nu mai sunteti “exploatati”. Dar nici angajati, hahahaha…
  • Romania a ajuns pe locul 1 in Europa la scaderea comertului cu amanuntul. Deci romanii nu mai cumpara: ca nu mai au bani). Motivul: politicile de supra-impozitare ale guvernului romanesc.http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/
  • Restantele romanilor la banci au crescut cu aproape 150 de milioane de euro, intr-un singur an. Au inceput evacuarile din case.
  • Romanii au saracit mai mult ca toata Uniunea Europeana: preturile au crescut cu 15% in 2014, in timp ce averea populatiei a scazut cu 36%, conform raportului Credit Suisse http://capitalismpepaine.com/2014/08/13

In mod normal, asta se cheama subminarea economiei nationale. Si in cazul lui Ceausescu, s-a pedepsit cu moartea.

Economic vorbind, nici nu mai conteaza cine iese presedinte.

Astea sunt rezultatele a doi ani de guvernare PSD.

Nu ca aia din PDL sau PNL or fi mai capabili. Noi, aici la CPP, nu uitam nimic; nu iertam nimic. NU EXISTA partid romanesc capabil de altceva, decat de furat. Sa fie clar: deja au guvernat cu totii, impreuna, in toate combinatiile posibile. Iar rezultatul – il vedem cu totii.

Si nu dati vina doar pe politruci, ca un popor normal i-ar fi spanzurat de mult. Asta e Romania voastra.

 

Traiti in ea, daca mai puteti.


Musafir

#28653 Azi in Timisoara, maine in toata tara!

2014-11-05 08:49

 

MOBILIZARE generală! 

Timișorenii și zeci de mii de români IES ÎN STRADĂ

să protesteze împotriva lui Ponta, ”ca la Revoluție!”

Octavian Pintean • Publicat: 4 Noi 2014

Un protest pus la cale de tinerii din România prinde ”contur” pe Facebook, rețeaua de socializare care a ”unit” ieri românii de pretutindeni. Organizatorii propun un protest la nivel național împotriva clasei politice, dar mai ales împotriva candidatului PSD la Președinție, Victor Ponta.

Unul dintre cele mai importante momente care au dus la mobilizarea românilor din toate colțurile lumii s-a petrecut ieri, când mii de români din afara țării nu și-au putut exprima dreptul constituțional de a vota. Fie că au încercat să își exprime opțiunea electorală la Paris sau la Munchen, fie că se aflau în Spania, Irlanda sau Anglia, poate zeci de mii de români au fost lăsați ”pe dinafară” de Ministerul Afacerilor Externe – organizatorul turului de scrutin.

Închiderea ușilor secțiilor de votare în nasul participanților la vot în Diaspora, a dat peste cap oamenii cu spirit civic din țară, mii de oameni ieșind în stradă, spontan, pentru a cere prelungirea programului de vot în secțiile din afara țării, acolo unde nu se poate fura, așa cum vor unii sau alții dintre politicienii români. La Timisoara au ieșit doar câteva zeci, la Cluj - Napoca la fel, însă la Bucuresti s-au strâns mii de oameni în fața sediului Ministerului Afacerilor Externe – principalul artizan al haosului creat peste hotare.

Scânteia care a aprins spiritele

Acest fapt i-a făcut pe români să se mobilizeze și au creat un eveniment national, un protest impotriva politicienilor, in special al candidatului PDS Victor Ponta.  
”Tu ăla ce citești! Tu, da… Am o întrebare? Îți place să fi oaia lui Ponta, Hrebenciuc, Voiculescu, Vîntu, Mazăre, Ghiță, etc? Mai trebuie și din ăștia nu? Să muncești pe 7 milioane? Eu unu nu vreau… vreau să ies în stradă și să mă c*c pe toți politicienii ăștia jegoșsi, în special PONTA. Vă așteptăm în număr mare, în toată țara, pentru a dovedi că merităm mai mult decât să fim niște sclavi în țara noastră. 15 noiembrie să fie o zi în care vom schimba naibii clasa asta politică jegoasă!” sună mesajul, deloc ortodox al organizatorilor protestului.

Mai mult de atât, același eveniment a fost creat și la Timișoara. Dacă la cel de pe plan național au confirmat deja participarea, pe Facebook, zeci de mii de romani, la Timisoara, la cateva ore dupa ce fusese creat s-au alaturat deja sute de participanti.
 Mesajul organizatorilor protestului de la Timișoara face parte din aceeași notă: ”Banatul are voce! După cum s-a hotărât pe event-ul “Daca nu îl vrei pe Ponta președinte, ieși în stradă”, se va organiza un protest la scara națională pe data de 15.11.2014, la ora 20:00. Primele strigăte împotriva Comunismului s-au făcut auzite în 1989 aici, la TIMIȘOARA. Atunci, Timișorenii au dat posibilitatea săvârșirii unei reacții în lanț în toată România care ne-a eliberat pe toți de Comunism. Haide să arătăm din nou, ce înseamnă Timișoara! Dacă atunci l-am dat jos pe Ceaușescu, sigur îl putem rezolva și pe pămpălăul ăsta!” spune ”motto-ul” viitorului miting timișorean.

Timișorenii sunt așteptați în Piata Victoriei pe aceeași dată ca și la nivel național, 15 noiembrie 2014, de la ora 18:00, adică exact în ziua precedentă organizării celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerile prezidențiale, programat pe 16 noiembrie. În turul II al alegerilor vor participa Klaus Iohannis din partea Alianței Creștin Liberale și Victor Ponta de la PSD.

 

Sursa text si foto: voceatimisului.ro


Musafir

#28654 În sfârşit, hoţii de la Poştă intră în închisoare. Pe când cei de la Oltchim şi Loterie?

2014-11-05 12:59

În sfârşit, hoţii de la Poştă intră în închisoare. Pe când cei de la Oltchim şi Loterie?

Opt inculpaţi, foşti directori ai Poştei Române şi oameni de afaceri, au primit sentinţe de închisoare cu executare între trei şi patru ani şi au fost obligaţi să restituie Poştei Române suma de 14,3 mil. lei, plus dobândă.

Condamnările vin într-un context în care, de-a lungul timpului, conducătorii companiilor de stat nu au fost trimişi în judecată, chiar dacă pe mâna lor companiile au ajuns să aibă pierderi uriaşe.

Companiile de stat au fost ciuruite de furturi în ultimii 25 de ani, ajungând să fie lichidate sau să marcheze pierderi majore, însă până acum sunt foarte puţine condamnări legate de aceste furturi. În cazul Poştei Române, dosarul unei fraude de 4 milioane de euro a ajuns la final după cinci ani, cu sentinţe de închisoare cu executare.  Un astfel de caz este Oltchim, companie aflată în insolvenţă de la începutul anului trecut, care a raportat o pierdere netă de peste 200 mil. euro în 2013. Administratorii judiciari ai companiei vor încerca în decembrie, pentru a treia oară anul acesta, să vândă activele companiei, însă intenţia vine pe un fundal în care nimeni nu e interesat să cumpere.

De cele mai multe ori, pierderile respectivelor companii nu au fost generate de climatul economic, ci de vânzarea produselor şi a activelor la preţuri prea mici.

Condamnări nu au fost nici pentru liderii companiilor care nu marchează rezultatele pe care le-ar putea avea, cum e cazul Loteriei Române, sau care au fost lichidate, cum au fost cazurile ARO Câmpulung sau Tractorul Braşov.

Cu afaceri de 240 mil. euro anul trecut şi profit de 24 mil. euro, Loteria este vizată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) într-un dosar legat de achiziţii publice prin contracte încheiate cu compania greacă Intralot. Legat ce acelaşi contract, companiile implicate au fost amendate anul trecut de Consiliul Concurenţei cu suma totală de circa 3,8 mil. euro.

Tot pentru o colaborare cu Loteria a fost condamnat şi omul de afaceri George Copos, în dosarul Loteria I, unde fusese acuzat de evaziune fiscală de peste un milion de euro.

În perioada 2009-2012, profitul Loteriei a scăzut de la 35 mil. euro la 8 mil. euro, timp în care au fost semnalate mai multe contracte dezavantajoase semnate de compania de stat, menite să le aducă bani clienţilor politici.

Un alt dosar cu pagube de zeci de milioane de euro este cel al CFR, unde fostul director Mihai Necolaiciuc ar fi prejudiciat compania cu aproape 57 mil. euro. El a fost condamnat definitiv la patru ani şi şase luni de închisoare şi mai este vizat de trei dosare care se află de peste cinci ani în faza primei instanţe.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.11.2014


Musafir

#28655 Cine vrea să ia cu japca Oltchim-ul şi minele din zona Berbeşti?

2014-11-05 13:01

Cine vrea să ia cu japca Oltchim-ul şi minele din zona Berbeşti?

În ultimele zile, cu jumătate de gură, Ion Cîlea a continuat să spună că sunt oameni din Consiliul de Administraţie de la CET Govora care doresc distrugerea Oltchim-ului, însă s-a ferit ca dracu de tămâie să dea nume.
Ion Cîlea a sugerat că serviciile secrete ar fi deja pe urmele grupurilor de interese care vor să acapareze prin metode ilegale Oltchim-ul şi minele. Legând informaţiile aruncate pe piaţă de preşedintele CJV cu ceea ce am mai auzit de prin alte părţi, am ajuns la următoarea ipoteză: că este foarte posibil ca cineva să fi început să împartă şpăgi în toate direcţiile pentru a închide combinatul, în ideea ca apoi să-l ia cu o sumă derizorie sau chiar pe degeaba. Acel cineva este din Vâlcea, Ion Cîlea îl cunoaşte, dar liderului PSD îi tremură şi chiloţii când îi aude numele. O situaţie similară pare să fie şi cu exploatările miniere din zona Berbeşti. Există grupuri de interese care ar vrea să le ia cu japca, însă atât în PSD, cât şi în PNL, încă mai există oameni care se opun. De la PSD, bănuim că unul care se opune, atât cât poate, este Ion Cîlea. Altfel, e limpede, nu spunea nimic. De la PNL, pesemne că este vorba o dată de Cristian Buican, de Eftimie Ghermac şi încă vreo doi.

ianuarie 2016

#28656 Disponibilizati- 2016

2014-11-05 14:11

Disponibilizaţii Oltchim nu primesc sprijin din fonduri europene

Ieri, 13:48

de Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

Directorul AJOFM a precizat că plăţile compensatorii vor intra în discuţie abia după ieşirea din insolvenţa Oltchim. Încercările de privatizare ar urma să fie reluate în decembrie.

Disponibilizaţii de la Combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea nu vor beneficia de sprijin din fonduri europene, după cum se aşteptau foştii angajaţi.

Ei sperau să primească ajutorul finaniciar acordat în cazul altor firme mari din România care s-au închis.

Clarificarea a venit azi din partea conducerii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, după ce, în repetate rânduri, cei concediaţi au solicitat acordarea plăţilor compensatorii, conform contractului colectiv de muncă.  

"Ajutorul de la Comisia Europeană nu poate veni pentru că este vorba despre acel fond economic de ajustare la globalizare. Din acel fond se finanţează reintegrarea pe piaţa muncii a persoanelor disponibilizate de la firme care au suferit în urma globalizării sau în urma crizei economico-financiare prelungite.

Noi în ţară am avut două astfel de cazuri, este vorba de "Nokia", la Cluj, care şi-a relocat producţia şi activitatea în altă ţară şi, atunci, cei disponibilizaţi de acolo au trebuit să intre pe acest fond economic; de asemenea, "Mechel", din industria metalurgică, din cauza scăderii comenzilor, a trebuit să se închidă acea fabrică şi, atunci, oamenii au intrat în această zonă", a explicat Gabriel Albinaru, directorul AJOFM.

Încercările de privatizare a combinatului ar urma să fie reluate în luna decembrie

Potrivit acestuia, la "Oltchim" situaţia este complet diferită.

"Oltchim face parte dintr-un program de restructurare guvernamental, face parte din acordurile internaţionale şi pur şi simplu disponibilizările au venit ca urmare a restructurării activităţii şi nu ca urmare a cauzelor pe care le-am menţionat anterior", a afirmat Gabriel Albinaru.

El a mai precizat că plăţile compensatorii vor intra în discuţie abia după ieşirea din insolvenţa Oltchim, plăţile reprezentând o relaţie contractuală între societate şi persoanele disponibilizate. 

Oltchim este în insolvenţă de la începutul lui 2013, situaţie care a dus la disponibilizarea a aproximativ 1.000 de angajaţi.

Încercările de privatizare a combinatului, soldate până acum cu eşecuri, ar urma să fie reluate în luna decembrie.

 

 


Musafir

#28657

2014-11-05 17:57

Atunci sa votam cu Ponta...


Musafir

#28658 Investitori turci asteptati, in aceasta saptamâna, la Oltchim

2014-11-05 18:57

Investitori turci asteptati, in aceasta saptamâna, la Oltchim

Avocatul Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al SC Oltchim, sustine ca reprezentantii unui concern turc sunt asteptati saptamâna aceasta in România, pentru discutii pe tema privatizarii combinatului chimic. Oltchim va fi scos, din nou, la privatizare in data de 15 decembrie 2014. Desi, pâna in prezent, nu exista nici o oferta de cumparare, administratorul judiciar al societatii Oltchim sustine insa ca situatia s-ar putea schimba in scurt timp. „Deocamdata, nu a fost gasit un cumparator, dar s-ar putea sa apara pâna pe 15 decembrie. Reprezentantii unei companii din China vor veni, zilele urmatoare, in România. Din câte am inteles de la domnul Bogdan Stanescu, vin si ceilalti ofertanti care sunt, de data asta, un concern din Turcia.”, a anuntat saptamâna trecuta Gheorghe Piperea. Administratorul judiciar a tinut sa precizeze, in ultima sedinta a CJ, ca tabelul definitiv al creantelor Oltchim va fi depus in data de 19 noiembrie: "Pe data de 19 noiembrie, vom depune la judecatorul sindic asa-numitul tabel definitiv al creditorilor. Este un act de procedura care depinde de multe elemente, inclusiv de evaluarea bunurilor si a garantiilor, iar din momentul in care acest tabel definitiv se afiseaza, conform legii, pentru cei care nu stiu, sunt 30 de zile, termen in care trebuie sa depui planul de reorganizare. Noi ne-am anuntat aceasta intentie cu mult inainte. Acest plan de reorganizare este gata de destul de multa vreme. Nu vom astepta cele 30 de zile pentru a depune proiectul planului. Un rezumat al acestui proiect al planului il vom depune chiar pe 19 noiembrie. Sigur, la momentul acela mai sunt si alte discutii de facut, mai mult tehnice decât economice.". Potrivit lui Gheorghe Piperea, Oltchim nu va mai inregistra pierderi daca „nimic spectaculos nu se va mai intâmpla in luna noiembrie“. In primul semestru al acestui an, societatea a inregistrat pierderi de 114 milioane de lei.


Musafir

#28659 Anunt De Ultima Ora- Pe Surse

2014-11-05 19:32

Anunt Piperea=1000 de oameni se vor da afara de la oltchim in urmatoarele 30 de zile ce l mult. Sa stati sa dormiti ca nu mai aveti decat foarte putin.Va veni ziua cand nu veti mai dormi si nu stiti ce sa mai faceti pt. ca veti da din colt in colt.Sincer imi pare rau de aceasta stire .

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-11-05 19:36



Musafir

#28661 Re: Anunt De Ultima Ora- Pe Surse

2014-11-05 19:44

#28659: - Anunt De Ultima Ora- Pe Surse 

 Srai linistit ca ii apara Fonta cu Diculoiu.

Diculoiule, tu la ce dracu mai stai bai javra ordinara. Da-ti ba daca esti om demisia de onoare. Trebuia sa faci asta demult. Poate nu se ajungea aici. Te-ai multumit sa iei cotizatiile la niste parliti

Ghioca nrmernicule , nu ii aperi tu care esti mare revolutionae , tu care ai dorit debarcarea celui care mai putea face ceva pentru ombinat si pentru oameni?

Oricum de trans asta cred ca nu mai scapi.

Nemernicii dracului


Musafir

#28662 În sfârșit! Se va consolida malul Argeșului, la Prundu Mic: banii sunt, cu timpul stăm mai prost!

2014-11-05 19:49

În sfârșit! Se va consolida malul Argeșului, la Prundu Mic: banii sunt, cu timpul stăm mai prost!

Printr-o recentă hotărâre de guvern (nr. 932, din 29 octombrie) s-au alocat 2 900 000 lei - bani proveniți din Fondul de rezervă bugetară pus la dispoziția Guvernului - Administrației Naționale Apele Române/ Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea, pentru consolidarea a 465 m din malul drept al râului Argeș, în zona cartierului Prundu Mic. Lucrările, care trebuie să înlăture efectele calamităților naturale, trebuie realizate în regim de urgență. 

O singură problemă ar mai fi: timpul foarte scurt în care să se desfășoare și respectiv să se și încheie lucrările, deoarece banii trebuie consumați până la sfârșitul acestui an. 

L-am contactat pe directorul ABA Argeș Vedea, Marius Pîrvu, pentru a ne spune care sunt șansele de reușită ale proiectului, dealtfel atât de îndelung așteptat de cei 25 de proprietari, care au stat ani de zile cu teama de a nu le ajunge apa la ușă, la fiecare ploaie mai sănătoasă.

Dl. Pîrvu ne-a declarat: ”Vom face tot ce se poate pentru a reuși! Trebuie să găsim rapid o firmă puternică, ce să poată dizloca echipamente și oameni pentru a rezolva problema. Apoi, să discutăm cu o firmă de proiectare, să vedem ce modificări trebuie aduse studiului de fezabilitate. Pentru că, de când a fost el făcut, s-a mai mărit și eroziunea și au mai avut loc modificări de morfologie în zonă. În mod firesc, mi se poate adresa întrebarea dacă banii ne vor ajunge. Vă spun că trebuie să găsim constructorul care să se încadreze în banii aceștia, și să rezolve și problema. Oricum, se pot face  simultan toate: partea de studiu, cu cea de proiectare și cu cea de situații de urgență”. 

L-am mai rugat pe directorul ABAAV să ne dea un termen de start al lucrărilor. Ne-a dat două variante: cea mai optimistă, săptămâna viitoare și cea mai pesimistă, peste două săptămâni. N-avem decât să ținem pumnii bine strânși. Că e nevoie!

 


Musafir

#28663 Primarii au primit de la Guvern încă 132 milioane lei, din Fondul de rezervă

2014-11-05 19:52

Primarii au primit de la Guvern încă 132 milioane lei, din Fondul de rezervă

Bugetul Ministerului Administraţiei Publice a fost suplimentat din nou de Guvern, tot din Fondul de rezervă, cu încă 132,2 milioane lei, bani care vor fi repartizaţi autorităţilor locale, prin ordin al ministrului de resort, Liviu Dragnea.

Noua suplimentare bugetară a fost decisă în ultima şedinţă de guvern.

Bugetul Ministerului Administraţiei Publice a mai fost suplimentat recent de Guvern, tot din Fondul de rezervă, cu 152 milioane lei, pentru plata arieratelor spitalelor şi primăriilor, precum şi pentru asigurarea încălzirii în sezonul rece, şi cu 85 milioane lei, pentru "asigurarea activităţilor pentru sezonul rece", banii fiind repartizaţi tot prin ordin al ministrului Liviu Dragnea.


Musafir

#28664 ANALIZĂ Ce ascunde Guvernul prin amânarea bugetului

2014-11-05 19:55

ANALIZĂ Ce ascunde Guvernul prin amânarea bugetului

Prezentarea în Parlament a bugetului pentru 2015, până la termenul legal de 15 noiembrie, ar pune Guvernul în situaţia de a arăta, în plină campanie electorală, măsurile prin care vor compensa „pomenile“ din ultima perioadă, dar şi noua metodă, de calcul a accizelor.

Guvernul trebuie să prezinte Parlamentului proiectul de buget pe anul 2015 până la 15 noiembrie, potrivit legii finanţelor publice, însă nu va face acest lucru deoarece va trebui să arate care sunt resursele prin care va acoperi cel puţin 10 miliarde de lei, atât cât este impactul măsurilor luate sau promise de Executiv până acum. Fie că este vorba de reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, fie de creşterea pensiilor, reducerea taxei pe stâlp sau majorarea salariilor în domeniul sanitar, toate aceste măsuri trebuie corelate cu reducerea deficitului bugetar până la 1,4% din PIB, aşa cum şi-a asumat România în faţa Uniunii Europene. Petrescu spune că bugetul vine după alegeri Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor, a declarat la Realitatea TV că bugetul pe anul 2015 nu va fi prezentat preşedintelui Traian Băsescu, ci va fi însuşit de noul premier şi promulgat de noul preşedinte. „Mi se pare normal ca un nou premier să îşi însuşească acest buget, pentru că va fi cel care îl va administra. Acest buget va fi însuşit de noul premier şi promulgat de alt preşedinte. S-a întâmplat şi când au fost alte alegeri“, a argumentat ea. Mai mult, referindu-se la întâlnirea din luna iulie a acestui an de la Palatul Cotroceni, când preşedintele Traian Băsescu a cerut premierului Victor Ponta şi ministrului Finanţelor să îi fie prezentat bugetul pe 2015 până în luna noiembrie, Ioana Petrescu a explicat că, la acel moment, Victor Ponta nu îşi anunţase candidatura la Preşedinţie. „Dacă domnia sa nu ar fi candidat pentru Preşedinţie, normal, ca orice prim-ministru, ar fi prezentat acest buget în noiembrie“, a spus ministrul, care a completat că şi în alţi ani electorali s-a întâmplat la fel. Pe de altă parte, Darius Vâlcov, ministrul Bugetului, a afirmat că bugetul pentru 2015 va fi prezentat pentru dezbatere la finele lunii noiembrie şi ar putea fi votat până la 31 decembrie. Parlamentul nu se schimbă Miniştrii sunt contrazişi, însă, de către oamenii de afaceri. „E adevărat că Guvernul trebuie să prezinte bugetul, dar acesta este aprobat de Parlament, iar Parlamentul nu se schimbă după alegeri“, a declarat, pentru „Adevărul“, Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR). Guvernul trebuie să acopere cele aproape 5 miliarde de lei din reducerea CAS, măsura declanşând un imens scandal politic în vară între preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta şi Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor. Nici Fondul Monetar Internaţional (FMI) nu a fost convins atunci să accepte măsura, delegaţia plecând din România fără să ajungă la un consens cu autorităţile. La aceasta se adaugă indexarea pensiilor cu 5% şi creşterea pensiei minime la 400 de lei, despre care ministrul Vâlcov spune că va avea un impact de 2,7 miliarde de lei. Teoretic, conform legii pensiilor, acestea ar fi trebuit majorate cu 4,41%, potrivit lui Vâlcov, iar diferenţa de 0,59% ar fi practic singura creştere suplimentară. Vâlcov a afirmat că aceasta survine după ce guvernele PDL nu au aplicat prevederile legii pensiilor, care ar fi necesitat o majorare de 6,09% în 2011 şi de 6,3% în 2012. Concomitent, reducerea taxei pe stâlp de la 1,5% din valoarea activelor la 1% va crea un minus de 500 de milioane de lei în buget, în vreme ce majorarea salariilor în domeniul sanitar va avea un impact de 270 de milioane de lei, potrivit Ioanei Petrescu. Darius Vâlcov a anunţat că Executivul ia în calcul şi o reducere a TVA la legume şi fructe de la 24% la 9%, pe modelul aplicat la pâine, în vreme ce Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a declarat la Adevărul Live, că examinează scăderea TVA la carnea de porc, deoarece sectorul este afectat de sancţiunile impuse de Rusia, iar supraproducţia din Europa se revarsă înspre România, generând pierderi producătorilor locali. Cum se acoperă gaura Comisia Europeană avertiza în urmă cu două zile că măsurile Guvernului vor crea un necesar suplimentar de 10 miliarde de lei, iar deficitul României va urca de la ţinta de 1,4% din Produsul Intern Brut (PIB) la 2,8%, dacă nu vor fi majorate taxele sau nu vor fi reduse cheltuielile. „Tot ce s-a dat în acest an are la bază două presupuneri: că economia va performa mai bine şi că încasările vor fi mai mari, colectarea va creşte“, a mai afirmat Cristian Pârvan, secretarul general al AOAR. Ionuţ Dumitru, şeful Consiliului Fiscal, afirma recent că, dacă se adună impactul tuturor măsurilor aflate acum în discuţie în spaţiul public, atunci suma ar putea ajunge chiar la 17 miliarde de lei. El crede că această sumă nu poate fi acoperită decât printr-o combinaţie de majorare a taxelor cu reducerea cheltuielilor. Ponta promite că taxele nu vor creşte Atât premierul Victor Ponta, cât şi Darius Vâlcov, ministrul delegat pentru Buget, au anunţat în mai multe rânduri că taxele şi impozitele nu vor fi majorate în anul 2015. Totuşi, proiectul Codului Fiscal, prezentat în vară, prevedea impozite mai mari pe terenurile agricole, pe clădirile nerezidenţiale deţinute de persoanele fizice, dar şi pentru autoturismele cu o capacitate cilindrică de până la 1.600 de centimetri cubi. Ulterior, Ministerul Finanţelor a retras din dezbatere proiectul. Concomitent, ministerul Finanţelor analizează acum stabilirea unui alt mod de calcul al accizelor, după ce cursul oficial de la 1 octombrie de anul acesta a fost mai mic decât cel de anul trecut, ceea ce ar genera încasări mai mici la buget din accizele pe carburanţi, ţigări sau băuturi alcoolice. Guvernul Ponta a apelat pentru 2014 la o metodă de a creşte veniturile, calculând accizele la un curs artificial, compus din cursul din 2012, indexat cu rata medie anuală a inflaţiei.


Musafir

#28665 Ceaușescu n-a murit, istoria ne-a păcălit!

2014-11-05 20:08

Ceaușescu n-a murit, istoria ne-a păcălit!

Jurnalistul basarabean Alexandru Vakulovski face o paralelă despre situația din România și Republica Moldova, ambele state românești fiind în campanie electorală. Situația tragică în care se află cele două state românești, ne duce cu gândul la faptul că am rămas în urmă cu 25 de ani față de Europa, iar istoria țărilor noastre tinde să se repete. 

”Imediat după aflarea primelor rezultate ale alegerilor din România, Steinar Lone, singurul traducător literar din română în norvegiană, a scris pe o reţea de socializare: „Încă o dată…” şi a postat piesa Adei Milea Ceauşescu n-a murit. Nu, n-a murit nici Ceauşescu, nici Lenin, nici Stalin. „Ei sunt vii în inimile noastre” – cum recitam când eram octombrei sau pionieri. Şi nu doar în inimile noastre, sunt vii prin urmaşii lor fideli – cum sunt Iliescu şi Ponta în România, cum e Voronin, Dodon, Lupu, Usatâi şi alţi Garbuji la noi.

Steinar Lone a folosit o ironie amară, dar alţii vor fi probabil răutăcioşi. Că România după atâta vreme nu mai scapă de roşu din faţa ochilor, de parcă ar fi un taur de la corida. Urmaşii comuniştilor şi securiştilor conduc într-o veselie România, chiar dacă în ultima vreme o bună parte a PSD-ştilor s-a mutat la puşcărie, pentru că sunt şi hoţi, şi tâlhari, nu ratează nimic când „le pică”.

 

Ada Milea - Ceausescu n-a murit

https://www.youtube.com/watch?v=iT5jfb-KH4s

 

Am stat în jur de trei ore ca să votez. Şi am fost norocos, pentru că am reuşit. Mulţi au stat la coadă fără să apuce să voteze. Puterea, prin Ponta, şi-a bătut joc de alegătorii din Moldova, de alegătorii din diaspora. Era destul de previzibil. Păi nu spunea tovarăşul Ponta că „diaspora vrea să se răzbune pe ţară” şi că vrea ca România să rămână în aceeaşi mizerie în care a lăsat-o?

M-am enervat când am văzut o postare idioată pe Fb în care se spunea că basarabenii ar fi votat în proporţie de 68,5 % pentru Ponta, motiv pentru care toţi se apucaseră să ne înjure. Nu, în R. Moldova Ponta a luat mai puţin ca în România – 37, 40. Iohannis – 31,85%.Udrea – 16,71%. Macovei – 10,53%. Sper şi cred că în turul doi Ponta nu va trece.

Procentele lui Ponta din Moldova sunt murdare şi au costat mult. S-a jucat murdar: România făcea cadouri Moldovei, iar el vorbea de parcă ar fi scos din buzunarul lui banii, gazoductul, microbuzele. Nu, nu sunt de la Ponta, sunt din partea României, fiecare cetăţean român a contribuit, iar proiectele (majoritatea) au fost demarate pe când Victor Viorel Ponta nu era premier. Pentru a face o minciună plauzibilă, a fost ajutat de Leancă. Habar n-am de ce, că premierul nostru pare mai deştept. Oricum, Leancă va pierde din voturile lui, doar pentru că l-a ajutat pe pesedist.”

Sursa: Deschide.md


Musafir

#28666 Nicolescu: Am propus KazMunaiGaz să construiască un combinat chimic în Dobrogea sau depozite de gaze

2014-11-05 20:32

Guvernul a propus companiei KazMunayGas, care deţine Rompetrol, să construiască în Dobrogea un combinat chimic cu bani din miliardul de dolari promis de compania kazahă, a declarat miercuri ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu„

Una din sugestiile statului român făcute celor de la Rompetrol pentru o posibilă investiţie, utilizînd acel miliard de dolari, vizează construirea unui combinat chimic nou în zona Dobrogea. Nu este o decizie luată încă. Pe lângă combinat, am mai propus investirea unor sume din acest fond în depozite de gaze. Ei ne-au propus achiziţionarea de benzinării deja construite, dar nu am acceptat şi nu vom accepta niciodată aşa ceva. Putem vorbi eventual de noi benzinării“, a afirmat Nicolescu, la un forum financiar. Potrivit unui memorandum încheiat între Guvern şi KazMunayGas, cele două părţi vor înfiinţa un fond deţinut în proporţie de 80% de companie şi 20% de statul român prin care vor fi efectuate investiţii de circa 1 miliard de dolari, pe o perioadă de şapte ani.

Citeste mai mult: adev.ro/nek7yr

http://www.bursa.ro

SOVA

#28667 Re: Centrul de Transfuzii Rm. Valcea face un apel umanitar catre populatia valceana pentru a dona sa

2014-11-05 20:36

#28651: - Centrul de Transfuzii Rm. Valcea face un apel umanitar catre populatia valceana pentru a dona sange 

  SA SE DUCA PONTA SI CU SLETA LUI SA DONEZE SANGE CA NOI NU AVEM DUPA CE BEA APA DAR SA MAI DONAM SANGE.PONTA SI CU SLETA LUI AU TOATE GRUPELE DE SANGE DE CARE AU NEVOIE AMARATI DE RAMNICENI.VOTATIL PE PONTA CA VEDETI VOI CE SE VA ALEGE DE JUD VALCEA


Musafir

#28668 Re: Anunt De Ultima Ora- Pe Surse

2014-11-05 20:39

#28659: - Anunt De Ultima Ora- Pe Surse 

Anunt Piperea=1000 de oameni se vor da afara de la oltchim in urmatoarele 30 de zile "

Da si mie mi s-a confirmat aceasta informatie astazi (sa dea Dumnezeu sa nu fie asa).

Intrebarea este ce face sindicatul? Ce face Diculoiu cu Prisacaru si toti cei ce v-au mancat degeaba banii?

Ce face marele revolutionar Ghioca? Ce face marele sindicalist Bica? Ce fac cei care au destabilizat sau cel putin au pus umarul la destabilizarea OLTCHIM-ului? 

Ghioca ai remuscari? La cat de prost si de nesimtit eu cred ca nu. Oricum esti mandru, ai fost si tu pentru o perioada chiar daca scurta in centrul atentiei. 

Bica tu marele sindicalist ce ai facut sau ce vei face pentru cei care ti-au cotizat? Le vei spune ca asta a fost si ca nu se mai poate face nimic ,fiindu-ti de ajuns ca le-ai luat catva banuti si caindu-te in acelasi timp ca ai fost fraier si nu ai facut chestia asta mai demult, ai fi avut mai mult de castigat (traiasca Todoran care ti-a facut sindicat) 

Dintre toti acestia Ghioca tu esti cea mai mare mizerie pentru ca esti cel mai prost dintre ei si pentru ca ai participat activ la destabilizare si la debarcarea celui care mai putea face ceva (prosti, prosti dar multi si cu prostii nu te pui).

Diculoiule , tu nu esti decat un profitor si atat. Ai profitat de naivitatea unora pentru ati face tu jocurile tale. Sa-ti fie rusine escrocule


Musafir

#28669

2014-11-05 20:45

KazMunaiGaz a anuntat, construieste un combinat chimic in Dobrogea???? Oltchim de ce nu e interesat de ei??? Oltchim de ce doarme si nu cere el sa fie preluat pentru a fi pus la munca???? Sindicatele de ce TAC????....???? Va convine ca plecati acasa????....


Musafir

#28670 Re: Re: Centrul de Transfuzii Rm. Valcea face un apel umanitar catre populatia valceana pentru a don

2014-11-05 20:45

#28667: SOVA - Re: Centrul de Transfuzii Rm. Valcea face un apel umanitar catre populatia valceana pentru a dona sa 

  "SA SE DUCA PONTA SI CU SLETA LUI SA DONEZE SANGE CA NOI NU AVEM DUPA CE BEA APA"

sa inteleg ca asti sunt vampirii Romaniei? 

Dar oare noi cei multi dar prosti nu avem leac pentru ei?(nu ma referea doar la vot)


Musafir

#28671 Re: Re: Centrul de Transfuzii Rm. Valcea face un apel umanitar catre populatia valceana pentru a don

2014-11-05 20:49

#28667: SOVA - Re: Centrul de Transfuzii Rm. Valcea face un apel umanitar catre populatia valceana pentru a dona sa 

 N-ai inteles nimic, vei trai de pe o zi pe alta si vei merge sa donezi sange pentru a duce familiei tale bonuri acasa. Asta e soarta valcenilor si argesenilor.

Vi s-a spus si v-am transmis mereu pe aceata petitie si pe alte cai, ati preferat sa injurati si sa spurcati, e uite ca acum soarta voastra este GATA.

 

KazMunaiGaz a anuntat, construieste un combinat chimic in Dobrogea???? Oltchim de ce nu e interesat de ei??? Oltchim de ce doarme si nu cere el sa fie preluat pentru a fi pus la munca???? Sindicatele de ce TAC????....???? Va convine ca plecati acasa????....


Musafir

#28672

2014-11-05 20:56

Fota , ce vei mai avea de zis daca te vei pomenii cap de lista la disponibilizari? Iti vei mai injura colegii sau fostii colegi care aveau opinii diferite fata de tine vis a vis de miscarea sindicala, chiar daca nu erau cernevisti? sau vei incepe ca atunci cand nu reuseai sa-ti angajezi sotia?

Cred ca ar trebuii sa-ti revizuiesti comportamentul si sa revii cu picioarele pe pamant pentru ca dupa cate se vede acesta a inceput sa se miste sub picioarele tale si alemultor colegi de ai tai. 

Nu cred ca vei mai avea tupeul cand si tu vei fi pus in fata unui fap implinit sa spui pe post "isi merita soarta"

Oricum, chiar daca ne-am mai contrat uneori pe aceasta mizerie de petitie , eu unul nu iti doresc sa ajungi ca noi in civilie pentru ca viata este foarte grea


Musafir

#28673

2014-11-05 21:07

N-ai inteles nimic, vei trai de pe o zi pe alta si vei merge sa donezi sange pentru a duce familiei tale bonuri acasa. Asta e soarta valcenilor si argesenilor.

Vi s-a spus si v-am transmis mereu pe aceata petitie si pe alte cai, ati preferat sa injurati si sa spurcati, e uite ca acum soarta voastra este GATA.

I-am transmis cu multe luni in urma si e scris pe petitie pentru ca o sa ne intalnim pe culoarele de la ajofm si o sa isi ceara singur scuze, tare-mi este ca o sa ramana somer definitiv, viata pentru valceni o sa fie un dezastru si curand urmeaza si argesenii, care nici autostrada nu o sa aibe si dacia pleaca definitiv din tara asta...

 Multi din colegii tai care si-au pierdut locurile de munca Fota, sunt alcoolici si umbla aiurea prin oras..., dorm pe unde apuca si bodegile din Ostroveni sau Nord sunt viata lor,.... Oameni care in viata noastra nu credeam ca pot sa se degradeze asa repede.

DICULOIU ESTE CEL MAI VINOVAT, URMEAZA RESTUL SINDICATELOR CU MACANITORII LOR  SI COMPLETAT DE  BOTUL INFECT SI IMPUTIT  A CUTIEI CRANIENE GOALE PE NUME VINCEA.

KazMunaiGaz a anuntat, construieste un combinat chimic in Dobrogea???? Oltchim de ce nu e interesat de ei??? Oltchim de ce doarme si nu cere el sa fie preluat pentru a fi pus la munca???? Sindicatele de ce TAC????....???? Va convine ca plecati acasa????....


Musafir

#28674

2014-11-05 21:48

Preselecţie pentru culegători de mazăre în Danemarca. Vâlcenii au o lună la dispoziţie pentru a-şi depune CV-ul

Vâlcenii care doresc să plece la muncă în străinătate pot opta pentru Danemarca. Un angajator danez care are nevoie de 100 de culegători de mazăre organizează luna viitoare o preselcţie. Salariul: 0.6 euro/kilogram.

Potrivit directorului Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea, Gabriel Albinaru, compania GREENPEAS va organiza în a doua jumătate a lunii decembrie 2014, în Slobozia, o bursă locurilor de muncă sezoniere în sectorul agricol. Se oferă 100 de locuri de muncă pentru culegători de mazăre, pe perioadă determinată (20 mai-10 septembrie 2015). Lucrătorii vor fi plătiţi cu 0.6 euro pentru fiecare kilogram de mazăre cules, plus 12.5 % bani de concediu. Persoanele care vor fi selectate vor fi cazate în rulote sau propriile corturi şi vor plăti o taxă de cazare între cinci şi opt euro, în funcţie de tipul cazării, angajatorul suportând doar cheltuielile cu transportul. Persoanele interesate pot obţine informaţii suplimentare la sediul AJOFM din Râmnicu Vâlcea.

Citeste mai mult: adev.ro/neisit

SVR

#28675 Re: Jocuri de putere

2014-11-06 07:19

#26893: - Jocuri de putere 

  

 “De o suta de ani de când am intrat in viata moderna a Europei, de când s-au pus la contributie bunavointi, jertfe, entuziasmuri, am ramas ca alcatuire de stat, sub ascutisul zicalei: nu ne lipsesc Legile, nu ne lipsesc bogatiile, nu ne lipsesc competentele; ne lipseste acea educatie cetateneasca absolut necesara pentru a valorifica ce avem. Legile se calca, bunul plac, hatârul si interesul personal sunt motorul secret al vietii de toate zilele. Ne trebuiesc oameni! Acesta e elementul cel mai pretios in viata unei natiuni. Nu bani, nu legi, ci oameni in adevaratul inteles al cuvântului.”

 

Mihail Sadoveanu  - Interviu