Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #28662 În sfârșit! Se va consolida malul Argeșului, la Prundu Mic: banii sunt, cu timpul stăm mai prost!

2014-11-05 19:49

În sfârșit! Se va consolida malul Argeșului, la Prundu Mic: banii sunt, cu timpul stăm mai prost!

Printr-o recentă hotărâre de guvern (nr. 932, din 29 octombrie) s-au alocat 2 900 000 lei - bani proveniți din Fondul de rezervă bugetară pus la dispoziția Guvernului - Administrației Naționale Apele Române/ Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea, pentru consolidarea a 465 m din malul drept al râului Argeș, în zona cartierului Prundu Mic. Lucrările, care trebuie să înlăture efectele calamităților naturale, trebuie realizate în regim de urgență. 

O singură problemă ar mai fi: timpul foarte scurt în care să se desfășoare și respectiv să se și încheie lucrările, deoarece banii trebuie consumați până la sfârșitul acestui an. 

L-am contactat pe directorul ABA Argeș Vedea, Marius Pîrvu, pentru a ne spune care sunt șansele de reușită ale proiectului, dealtfel atât de îndelung așteptat de cei 25 de proprietari, care au stat ani de zile cu teama de a nu le ajunge apa la ușă, la fiecare ploaie mai sănătoasă.

Dl. Pîrvu ne-a declarat: ”Vom face tot ce se poate pentru a reuși! Trebuie să găsim rapid o firmă puternică, ce să poată dizloca echipamente și oameni pentru a rezolva problema. Apoi, să discutăm cu o firmă de proiectare, să vedem ce modificări trebuie aduse studiului de fezabilitate. Pentru că, de când a fost el făcut, s-a mai mărit și eroziunea și au mai avut loc modificări de morfologie în zonă. În mod firesc, mi se poate adresa întrebarea dacă banii ne vor ajunge. Vă spun că trebuie să găsim constructorul care să se încadreze în banii aceștia, și să rezolve și problema. Oricum, se pot face  simultan toate: partea de studiu, cu cea de proiectare și cu cea de situații de urgență”. 

L-am mai rugat pe directorul ABAAV să ne dea un termen de start al lucrărilor. Ne-a dat două variante: cea mai optimistă, săptămâna viitoare și cea mai pesimistă, peste două săptămâni. N-avem decât să ținem pumnii bine strânși. Că e nevoie!