Lipsa Timbrelor pentru psihologi=Prostitutie Intelectuala!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2012-04-28 14:19


:(

#552 Re: Re: Re: Re: Re: Re: este timpul sa ne aparam ideile, este timpul pentru ingeniozitate si calitat

2012-04-29 16:55

#539: - Re: Re: Re: Re: Re: este timpul sa ne aparam ideile, este timpul pentru ingeniozitate si calitate!

 

Este trist ca acesti sclavi, cum ii numiti dvs, nu au deontologie profesionala si demnitate asteptand ca altii sa le rezolve problemele. Omul sfinteste locul! Nimeni nu are nici o datorie fata de ei, daca dansii in primul rand nu au niscaiva respect de sine!


Musafir

#553 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: este timpul sa ne aparam ideile, este timpul pentru ingeniozitate si cal

2012-04-30 10:44

Daca nu exista legi impotriva sclaviei nimeni nu va opri un patron influent si smecher sa profite de naivitatea unui psiholog disperat sau fara abilitati pentru a se descurca in minunata noastra economie de piata.

Este trist ca dumneavoastra nu realizati asta, nu ca ei nu au respect de sine. 

Cora M.

#554 Initiativa/alternativa la CPR

2012-04-30 12:28

S-a propus infiintarea Asociatiei Psihologilor Practicieni din Romania (deja se lucreaza la site-ul oficial: http://www.aspsiro.ro/) unde pot participa si studentii si absolventii de psihopedagogie.

Musafir

#555 Re: Initiativa/alternativa la CPR

2012-04-30 17:23

#554: Cora M. - Initiativa/alternativa la CPR 

 Ati infiintat o asociatie care sa lupte cu ce? Cu legile publicate in Monitorul Oficial?

 


Musafir

#556 Re: Re: Initiativa/alternativa la CPR

2012-04-30 17:29

#555: - Re: Initiativa/alternativa la CPR 

 As vrea sa vad si eu o alternativa la CPR, de mult o caut . Dar ce alternativa-i asta? Unde scrie acolo ca este o alternativa?

Nu vad decat o noua asociatie(inca una) care ne spune vorbe frumoase. Voi inca nu ati inteles cu cine va luptati? (asta presupunand ca mai este vreun luptator printre psihologi)

psiholog123456

#557

2012-04-30 19:17

Pare prea frumos
- PROIECT –



COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMANIA





DISPOZITIE

pentru aprobarea unor facilitati acordate psihologilor cu drept de libera practica



In temeiul dispozitiilor art. 51 alin. (1) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 213/2004, aprobate prin HG nr. 788/2005,

In baza mandatului acordat de catre Consiliul Colegiului Psihologilor din Romania, in data de 6 mai 2011,

Avand in vedere contextul socio-economic actual, precum si dificultatile intampinate de catre psihologi in perioada efectuarii stagiului de supervizare profesionala,

In vederea asigurarii accesului la formarea profesionala continua pentru psihologii cu drept de libera practica,



Presedintele Comitetului director al Colegiului Psihologilor din Romania d i s p u n e:



Art. 1. – (1) Taxa de examinare a cererii de infiintare si inregistrare a formei independente de exercitare a profesiei in Registrul unic al psihologilor cu drept de libera practica din Romania, Partea a II-a, formulate de catre unul sau mai multi psihologi,care isi exercita profesia in conditii de supervizare, se reduce cu un procent de 50%, incepand cu data emiterii prezentei dispozitii.

(2) Reducerea prevazuta la alin. (1) nu opereaza cu privire la celelalte obligatii scadente, existente la data intrarii in vigoare a prezentei dispozitii.

Art. 2. – (1) De la data intrarii in vigoare a prezentei dispozitii, la cererea expresa a solicitantilor, actele prin care se adevereste, se atesta sau se certifica anumite drepturi profesionale, emise de catre Colegiul Psihologilor din Romania, pot fi expediate printr-un serviciu de curierat/mesagerie, cu confirmare de primire.

(2) In cazul in care solicitantul actului emis de catre Colegiul Psihologilor din Romania nu opteaza in mod expres pentru expedierea acestuia printr-un serviciu de curierat/mesagerie, la data inregistrarii cererii, actul emis nu va putea fi ridicat decat personal de catre solicitant.

Art. 3. – (1) Pretul/onorariul lunar pentru activitatea de supervizare profesionala nu poate fi mai mare decat contravaloarea unui procent de 25% din salariul lunar minim la nivel national.

(2) Reglementarea prevazuta la alin. (1) nu opereaza cu privire la celelalte obligatii scadente, existente la data intrarii in vigoare a prezentei dispozitii.

Art. 4. - (1) Furnizorii de formare profesionala avizati de catre Colegiul Psihologilor din Romania au obligatia facilitarii accesului la programele de formare profesionala continua pentru toti psihologii.

(2) Pentru aplicarea prevederilor alin. (1), furnizorii de formare profesionala avizati de catre Colegiul Psihologilor din Romania au obligatia asigurarii unui procent de minim 25% din locurile disponibile pentru participarea la conferintele si workshop-urile organizate de catre acestia, pentru psihologiicare isi exercita profesia in conditii de supervizare.

(3) Pentru aplicarea prevederilor alin. (1), furnizorii de formare profesionala avizati de catre Colegiul Psihologilor din Romania au obligatia de a prevedea scutiri sau/si reduceri ale taxelor de participare la conferintele si workshop-urile organizate de catre acestia, pentru psihologii care realizeaza venituri lunare inferioare nivelului salariului minim la nivel national.

Art. 5. – (1) In vederea punerii in aplicare a prezentei dispozitii, formularele utilizate pentru obtinerea drepturilor profesionale se modifica si se completeaza, dupa caz.

(2) Prezenta dispozitie intra in vigoare de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.



Presedinte

Mihai ANITEI
psiholog123456

#558

2012-04-30 19:21

Credeti ca acest proiect se va materializa intr-o dispozitie publicata in Monitorul Oficial?
Eu cred ca proiectul loveste in foarte multe din interesele pecuniare ale celor care contesta Registrele si timbrele. Ma refer strict la persoanele din conducerea COPSI.
Cora M.

#559 Re:

2012-04-30 19:44

#558: psiholog123456 -

Mi se pare un pic penibil si un gest disperat din partea dl. Anitei ca a venit cu ideea acestui proiect cu o zi inainte de sedinta comitetului director, proiect care, daca-l analizam cu atentie, cuprinde exact cererile psihologilor exprimate pe grupul din reteaua facebook. Deci la disperare e de acord sa cedeze si sa arunce un rest de ciolan si celor mai mici dar multi.

Eu cred ca toti cei cu interese in cpr (pro si contra) se simt amenintati pt ca incep sa inteleaga ca s-au intins prea mult cu obligatiile si prea putin cu beneficiile oferite.

Ma intreb care dintre noi, ajuns intr-o pozitie de putere si decizie, reuseste sa ramana neintinat de compromisuri si microbul tiraniei....


Musafir

#560 Re: Re:

2012-05-02 10:34

#559: Cora M. - Re:  

 Nimeni nu ramane imun la putere, suntem psihologi si putem intelege asta.

Dar oare de ce ei ne cer noua sa fim impecabili, SA AVEM DEMNITATE SI RESPECT DE SINE, cand de fapt...cu totii mai avem mult pana sa invatam lectia asta.

Cine este fara pacat are dreptul sa arunce cu piatra. Dar nu cred ca este cineva in masura sa faca asta.


Musafir

#561 Re:

2012-05-02 11:01

#558: psiholog123456 -  

Iar aceste persoane vor riposta,boala si pacatul celor din Copsi este orgoliul. Si punctul lor vulnerabil.

Acest articol a fost șters de către administratorul acestui website (Arata detaliile)

2012-05-02 13:55


Ramona

#563 Si ce facem cu timbrele cumparate

2012-05-02 19:04

Si ce facem cu timbrele cumparate. Am fost obligati sa cumparam timbre iar acum raman cu ele. Cine imi da banii inapoi ? Cum recuperez 1,5 mil.lei vechi, aruncati pe timbre ? Cum sa mai respect hotararile copsi care ma obliga sa arunc banii cand eu sunt in faliment ? Cum sa mai am incredere in acesti oameni care ma duc la sapa de lemn ?
:(

#564 draga Cora

2012-05-03 01:12

Disperarea voastra este mare daca sunteti dispusi sa "includeti" psihopedagogii in asociatie in loc sa ii lasati pe acestia sa isi faca propria asociatie dupa ani de discriminare. Cu putina obiectivitate, acestia pot realiza ca aveti nevoie de ei ca numar si nu neaparat ca va pasa...
Rusinica...

Musafir

#565 Re: draga Cora

2012-05-03 11:54

#564: :( - draga Cora 

 Asociatiile astea cate ar fi ele se pot eventual agata ca niste puradei de fusta pirandei Copsi.  


Musafir

#566 Re: Re: draga Cora

2012-05-03 12:18

#565: - Re: draga Cora 

 Daca am fi trait intr-o lume normala,cu oameni normali, care au curajul exprimarii opiniilor, initiativa asociatiei ar fi fost binevenita.

Daca 10000 de psihologi au tacut obedient si las in fata datoriei de onoare de a a semna petitia (pro sau contra,cum considera)...asta nu va spune nimic? Comparatia puradei -piranda nu mi se pare deplasata.

Cora M.

#567 Re: Re: Re: draga Cora

2012-05-03 15:05

#566: - Re: Re: draga Cora

Recunosc ca nu stiu daca e binevenita includerea psihopedagogilor in asociatia appr. Din cate am observat, aceste chestiuni inca sunt "in lucru" ca sa spun asa. Problema este ca unii sunt incadrati ca psihologi scolari acolo unde lucreaza...

Poate ca ar trebui sa-si faca asociatia lor si apoi sa se afilizeze cu psihologii.

Legat de cei 10000 de psihologi fara opinii exprimate... eu sunt din GL... am avut curiozitatea sa descarc registrul de pe copsi si ce surpriza: din 230 psihologi in filiala GL, numai 65 sunt cu cotizatia la zi (deci aprox un sfert) iar 39 n-au platit deloc (inteleg de aici ca au fost doar la interviu si si-au luat atestat si gata).Oare cum se prezinta situatia in celelalte filiale?

Ce concluzie sa tragem de aici? Ca nu exista nici o consideratie pt CPR? Ca legile sunt orientative in RO? Sau astfel isi exprima psihologii supararea pe organizatia care ar trebui sa-i apere si promoveze dar s-a limitat doar la incasat de taxe? De cand am inceput sa lucrez in acest domeniu, am tot auzit refrenul: fiecare face ce vrea ca oricum nu te verifica nimeni... Poate ca cei 10000 au invatat care e "mersul lucrurilor" si nu se agita. Ca sa nu mai spun ca sunt destui care au atestate dar nu profeseaza ci doar isi admira frumoasa hartie portocalie din cand in cand...

Apropo de APPR, ma bucur sa vad ca macar o parte din colegii nostri se gandesc la solutii, ca incearca sa se implice activ, ca nu se rezuma doar la vorbe. Haideti sa nu le dam in cap doar pt ca au avut curajul sa iasa din multimea anonima!

Spor la treaba!

 


Musafir

#568 precizare

2012-05-03 17:22

APPR este IN LOC LA sau pe langa COPSI??
Ca n-am gasit acolo decat vorbe frumoase si eu am alergie si ma mananca pielea cand mai aud de vorbe si intentii frumoase pentru psihologi.

Musafir

#569 Re: precizare

2012-05-04 12:25

#568: - precizare pentru Cora

 Ar avea sens o asociatie doar daca Copsi  ar fi demonstrat ca doreste sa comunice cu noi.

Daca ne-ar fi raspuns cumva atunci DA, ar fi avut sens o asociatie care sa poarte un dialog sau o negociere profesionista, civilizata, cu forul nostru conducator.

Dar daca EI n-au crezut de cuviinta sa infiinteze, pe langa cele doua comisii si un grup de dialog sau ceva care sa ne ia in seama, asta inseamna ceva, nu-i asa? Ca s-au interesat cine scrie pe-aici, de asta sunt sigura.Dar atat.

Cam la asta s-a limitat interesul domniilor lor.DECI..nu va risipiti inutil, o asociatie care sa dialogheze cu Copsi nu-si are sensul.

Cora M.

#570 Re: Re: precizare

2012-05-04 17:09

#569: - Re: precizare 

 OK, nu ne mai risipim energia.

Si ce facem in continuare? Asteptam sa vedem ce ne rezerva viitorul? Asteptam in continuare ca altii sa ia decizii pt noi fara sa ne intrebe? Incetam sa ne platim cotizatiile si taxele si mergem inainte, fie ce-o fi? Sa tacem ca pana acum? Sa ne vedem fiecare de patratica lui, indiferenti la legi?

Daca o asociatie vi se pare inutila, cum putem "impulsiona" CPR sa faca ce ne tot promite de cativa ani dar are "retineri" (financiare? politice? personale?) in a face? 


Musafir

#571 Re: Re: Re: precizare

2012-05-07 11:16

#570: Cora M. - Re: Re: precizare 

 

Nu neaparat, draga colega. Tactica folosita de  a imparti tuturor functii si atributii a calmat spiritele "contra"din CPR, probabil ca toti s-au impacat si se iubesc acum mai mult ca niciodata.

In aceasta minunata betie a puterii vor simti nevoia impetuoasa sa taie si sa spanzure ceva capete,este privilegiul si datoria lor de onoare sa-si demonstreze "valoarea". Vor porni controale, vor retrage autorizatii, etc..

Abia atunci popandaii care hiberneaza acum se vor transforma in lei-paralei si se vor incolona marsaluind catre libertate. Atunci si numai atunci se va trezi constiinta civica din cei care dorm acum linistiti.


Musafir

#572 Re: Re: Re: Re: precizare

2012-05-07 12:46

#571: - Re: Re: Re: precizare 

 Eu cred ca actualul CPR ne serveste o trista dar autentica lectie de viata.

Nu suntem copiii nimanui, sefii de la colegiu nu s-au nascut ca sa ne faca pe noi fericiti. Daca suntem de acord sa-i platim pentru"servicii" e pb-ma noastra, nu  a lor.

Esca

#573 Pesti

2012-05-08 10:50

Sigur ca da, ei sunt pestii, noi suntem c...e. Problema mare cat casa. Ce sa vezi ! dumnealor vor numai sa ne incerce si tot noi sa platim. Totul cu acceptul nostru si dreptatea de partea lor !
Daca nu avem cum sa ne aparam drepturile atunci sa stam sa ne f...a.


Musafir

#574 Re: Pesti

2012-05-08 15:25

#573: Esca - Pesti 

 Eu sunt de acord sa platesc competenta.ORICINE POATE sa mearga in control la cabinete, oricine poate face asta.

ESTE APROAPE IMPOSIBIL sa scoti cabinetele de sub tirania clinicilor.Si aproape imposibil sa asiguri cabinetelor un rulaj suficient cat sa supravietuiasca,adica sa te lupti cu legea, sa impui mai multe examene psihologice obligatorii.

Deci eu sunt de acord sa platesc DOAR pe cei ce-si asuma aceasta lupta pentru mine si in AVANTAJUL MEU. 


Musafir

#575 Re: Re: Pesti

2012-05-08 17:22

#574: - Re: Pesti 

 
Multumim CPR pentru lectia de maturitate, am invatat ca sefii,de orice fel ar fi nu sunt taticii care se ocupa cu fericirea fetelor cuminti si constiincioase.

Reconsiderand astfel relatia cu acest furnizor de servicii pe care l-am si il platim de atatia ani cred ca avem dreptul legitim sa-i cerem sa munceasca pentru noi, asta insemnand lupta legislativa pentru a asigura mai multe ex.obligatorii si separarea psihologiei de medicina muncii adica scoaterea intermediarilor de servicii psihologice din sistem.