Lipsa Timbrelor pentru psihologi=Prostitutie Intelectuala!

psiholog123456

/ #557

2012-04-30 19:17

Pare prea frumos
- PROIECT –



COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMANIA





DISPOZITIE

pentru aprobarea unor facilitati acordate psihologilor cu drept de libera practica



In temeiul dispozitiilor art. 51 alin. (1) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 213/2004, aprobate prin HG nr. 788/2005,

In baza mandatului acordat de catre Consiliul Colegiului Psihologilor din Romania, in data de 6 mai 2011,

Avand in vedere contextul socio-economic actual, precum si dificultatile intampinate de catre psihologi in perioada efectuarii stagiului de supervizare profesionala,

In vederea asigurarii accesului la formarea profesionala continua pentru psihologii cu drept de libera practica,



Presedintele Comitetului director al Colegiului Psihologilor din Romania d i s p u n e:



Art. 1. – (1) Taxa de examinare a cererii de infiintare si inregistrare a formei independente de exercitare a profesiei in Registrul unic al psihologilor cu drept de libera practica din Romania, Partea a II-a, formulate de catre unul sau mai multi psihologi,care isi exercita profesia in conditii de supervizare, se reduce cu un procent de 50%, incepand cu data emiterii prezentei dispozitii.

(2) Reducerea prevazuta la alin. (1) nu opereaza cu privire la celelalte obligatii scadente, existente la data intrarii in vigoare a prezentei dispozitii.

Art. 2. – (1) De la data intrarii in vigoare a prezentei dispozitii, la cererea expresa a solicitantilor, actele prin care se adevereste, se atesta sau se certifica anumite drepturi profesionale, emise de catre Colegiul Psihologilor din Romania, pot fi expediate printr-un serviciu de curierat/mesagerie, cu confirmare de primire.

(2) In cazul in care solicitantul actului emis de catre Colegiul Psihologilor din Romania nu opteaza in mod expres pentru expedierea acestuia printr-un serviciu de curierat/mesagerie, la data inregistrarii cererii, actul emis nu va putea fi ridicat decat personal de catre solicitant.

Art. 3. – (1) Pretul/onorariul lunar pentru activitatea de supervizare profesionala nu poate fi mai mare decat contravaloarea unui procent de 25% din salariul lunar minim la nivel national.

(2) Reglementarea prevazuta la alin. (1) nu opereaza cu privire la celelalte obligatii scadente, existente la data intrarii in vigoare a prezentei dispozitii.

Art. 4. - (1) Furnizorii de formare profesionala avizati de catre Colegiul Psihologilor din Romania au obligatia facilitarii accesului la programele de formare profesionala continua pentru toti psihologii.

(2) Pentru aplicarea prevederilor alin. (1), furnizorii de formare profesionala avizati de catre Colegiul Psihologilor din Romania au obligatia asigurarii unui procent de minim 25% din locurile disponibile pentru participarea la conferintele si workshop-urile organizate de catre acestia, pentru psihologiicare isi exercita profesia in conditii de supervizare.

(3) Pentru aplicarea prevederilor alin. (1), furnizorii de formare profesionala avizati de catre Colegiul Psihologilor din Romania au obligatia de a prevedea scutiri sau/si reduceri ale taxelor de participare la conferintele si workshop-urile organizate de catre acestia, pentru psihologii care realizeaza venituri lunare inferioare nivelului salariului minim la nivel national.

Art. 5. – (1) In vederea punerii in aplicare a prezentei dispozitii, formularele utilizate pentru obtinerea drepturilor profesionale se modifica si se completeaza, dupa caz.

(2) Prezenta dispozitie intra in vigoare de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.



Presedinte

Mihai ANITEI