Lipsa Timbrelor pentru psihologi=Prostitutie Intelectuala!

robert

#576 ?

2012-05-08 18:37

dupa primul pas timid facut in reglementarea pietei avizelor psihologice, sa inteleg ca gasca condusa de dobitocul de Duvac & co. respectiv, Bebe "sexologul pitipoancelor", Zivari si alte nulitati in cardasie cu clinicile de medicina muncii au castigat?
nu de alta, dar am un cabinet "pe" transporturi si munca, evident ca pe munca n-am reusit in 3ani sa eliberez vreun aviz(reusind sa mai scot un ban, care abia acoperea/acopera cheltuielile cabinetului, cu ajutorul avizelor in domeniul transporturilor si alea numai pentru dobandirea permiselor auto), in schimb am un prieten ce lucreaza la o firma de stat in domeniul energiei (aprox. 1100 de angajati) care in 3ani a schimbat 3 clinici de medicina muncii(deh,cine sare cu banul...) pentru verificarile anuale de sanatate si, ghici, la toate cele 3 clinici aparea un singur psiholog (d`ala greu, veteran(a)carevasazica, prieten(a)la catarama cu cei de prin comisiile pe transporturi si munca din COPSI,lucru constatat la un curs pentru credite unde aparuse si madama sa-si salute colegii) care probabil facea cu greu fata la stampilarea carnetelor de sanatate angajand si o tanara speranta intr-ale psihologiei care sa o ajute. extrapoland acest fapt la toate firmele cu care acele clinici aveau contracte, se poate inchipui dimensiunea monopolului in care acesti impostori in cardasie cu unii membrii din comisiile de la COPSI au acaparat piata avizelor psihologice. daca nu revin timbrele sau ceva asemanator, adio bani pentru cotizatie/credite si alte "jecmaniri" d`astea.

Musafir

#577 Re: ?

2012-05-08 19:14

#576: robert - ? 

 Timbrele nu rezolva situatia atata vreme cat examenul de psihologie este parte integranta a ex.de medicina muncii.Dosarele med. sunt confidentiale,deci e imposibil de avut o  evidenta a celor ce semneaza in acele dosare.

Daca este parte integranta din MM ex.psiho poate face parte din pachetul de servicii ofertat la licitatii de clinici. Daca ar exista imposibilitatea ofertarii ex.psihologic de castre nespecialisti atunci firmele ar fi obligate sa incheie contracte doar cu cabinete individuale.

ABIA ATUNCI,in acest stadiu se pot introduce restrictii gen nr maxim examene/luna si un pret minim al dif.categorii de examinari. Nu este nevoie de timbre atata vreme cat facturile eliberate catre firme arata numarul real de examinari.

Contabilitatea unui cabinet nu poate fi falsificata (nu de un psiholog)si ea poate reflecta corectitudinea raportarilor.Dar, repet, trebuie sa ne separam de intermediarii ex.psihologic.


Musafir

#578 Re: Re: ?

2012-05-08 19:33

#577: - Re: ? 

Este extrem de greu sa ne impunem pe piata fortei de munca. Greu, dar nu imposibil.

Putem fi aliatii CPR si ii putem sustine sau putem fi un cuib de termite furioase.Totul depinde de ei.


Musafir

#579

2012-05-09 12:38

VA PLACE CUM ESTE PRIVITA ACUM PSIHOLOGIA?
va place situatia in care nu indrazniti sa dati un inapt unui sofer care stiti ca-i pericol pentru sosele? sau inapt unui sofer psihopat?
ATATA VREAU SA VA INTREB, STIMATI COLEGI:Va place dispretul cu care va priveste instructorul cand isi incaseaza "cotizatia"? Va place dispretul din ochii soferului-psihopat care stie ca-i psihopat dar stie si ca poate cumpara un aviz de apt mai ieftin decat cumpara "avizele"de pe centura?
Nu vreau sa invinovatesc pe nimeni dar cat mai putem tolera inaptii? CAT?
Loretta

#580

2012-05-09 16:22

Viitorii şoferi, şcoliţi de instructori auto ilegali
de Ziua de Cluj, 04 martie 2008, 23:27
citiri:578, comentarii:0
"Asociaţia Şcolilor de Şoferi Transilvania (ASST) reclamă faptul că primăriile din judeţ eliberează în mod nelegal autorizaţii pentru instructori auto independenţi, care nu întrunesc condiţia minimă de a avea doi ani de experienţă. Poliţia confirmă că actul de învăţământ auto lasă mult de dorit şi că promovabilitatea examenelor a scăzut până la 35% într-o serie.

ASST acuză că primăriile din judeţ nesocotesc o lege care cere ca instructorii care pregătesc noii şoferi să aibă vechimea, dovedită cu carte de muncă sau cu contract de muncă în domeniu, de minim 24 de luni, şi că autorizează drept Persoană Fizică Autorizată (PFA) pe oricine depune o cerere în acest sens. “în mod normal, instructorii auto sunt autorizaţi conform Legii nr. 300/2004, articolul 7, litera c.

Dar e vorba de un paradox, pentru că pe de o parte, Ministerul Transporturilor nu mai recunoaşte instructorii independenţi, or tot ministerul îi autorizează pe cei care şcolarizează, cu un curs de specializare de trei săptămâni, aşa-zişii instructori”, spune Emil Rusu, patronul şcolii de şoferi Alfa, membru în ASST şi unul dintre cei care au depus reclamaţiile la Primăria Cluj-Napoca şi la Prefectura Cluj.

“Eu vă întreb: dacă eu am calificare de mecanic şi vreau să mă specializez stomatolog, pot să fac asta într-o lună? Sunt instructori care sunt preoţi sau felceri, înainte castrau porci”, mai completează Rusu, care recunoaşte că la propria şcoală sunt 49 de astfel de instructori, pe care, spune el, “a fost nevoit” să-i angajeze din lipsă de personal care să asigure pregătirea în teoria rutieră.



“Pregătire extrem de slabă a şoferilor”



Primăria Cluj-Napoca a autorizat pe parcursul anului trecut 81 de instructori independenţi, însă solicitarea ASST se referă la sistarea acestei practici, mai ales că numărul autorizaţiilor este mult mai mare, fiecare primărie de comună în parte eliberând, la rândul ei, aceste acte.

“Alte primării, precum cele din Târgu Mureş sau Brăila, nu mai autorizează, pentru că meseria de instructor nu există practic în nomenclator, există doar ca activitate. Şi nu poţi să dai un cod CAEN unei persoane fizice”, mai explică Rusu. Cei responsabili cu eliberarea carnetelor de conducere confirmă lacunele de expertiză ale instructorilor auto.

“în ultimii ani, se vede o pregătire extrem de slabă a şoferilor. Nu ştiu dacă oamenii sunt atât de proşti, încât să nu poată să asimileze informaţia. îmi vine mai degrabă să cred că nu există experienţa didactică necesară”, a declarat subinspectorul Dan Florian, şeful Serviciului Evidenţa Populaţiei din cadrul Prefecturii Cluj. El spune că în ultima perioadă procentul celor care reuşesc să fie declaraţi admişi la examenul pentru obţinerea permisului de conducere a scăzut drastic, ajungând în jurul a 30-35%.

“îl pui în autobuz şi nu ştie manevrele, freacă autobuzul sau mai ştiu eu ce. Se întâmplă să fie instructor auto unul care a terminat Artele Plastice sau şcoala de belle arte”, mai spune, cu sarcasm, subinspectorul Florian "

Musafir

#581 Re:

2012-05-09 16:28

#580: Loretta -  

 PROCENTUL CELOR CARE PROMOVEAZA EX.LA POLITIE ESTE DE 30-35%,in schimb promovabilitatea la examenul psihologic este de100%.Se tampesc oamenii undeva, pe drumul de la psiholog la politie?


Musafir

#582 Re: Re:

2012-05-09 23:20

#581: - Re:

Dar ce, se face testarea inteligentei la obtinerea permisului? Care sunt criteriile psiho relevante pt ca o persoana sa fie un sofer bun, corect etc? S-a facut vreun studiu, vreo cercetare psiho in Romania? Cum sa dai un om inapt cand e dreptul lui sa faca scoala de soferi? Doar va conduce o masina nu un avion cu reactie... 99% dintre oameni au cel putin capacitati medii si n-au dificultati in a trece testele. Credeti ca e o intamplare ca in tarile civilizate NU EXISTA examen psihologic la obtinerea permisului?

Care sunt cauzele accidentelor rutiere? De acolo trebuie pornit. Viteza excesiva e pe primul loc? Atunci testele psiho de la scoala de soferi n-au nici o relevanta. Mentalitatea oamenilor duce la accidente si prea rar aptitudinile!

Geta

#583 Pentru ei reduceri70%

2012-05-10 12:09

CENTRUL APTMS DE PSIHOLOGIE APLICATA BRASOV

ASOCIATIA PSIHOLOGILOR DIN TRANSPORTURI, MUNCA SI SERVICII

COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMANIA

ORGANIZEAZA IN DATA DE 19.05.2012 INCEPAND CU ORELE 09.00

INTALNIREA DE LUCRU (TRAINING) A SUPERVIZORILOR SI MEMBRILOR COMISIEI DE MUNCĂ, TRANSPORTURI ȘI SERVICII DIN CADRUL COLEGIULUI PSIHOLOGILOR DIN ROMANIA CU URMATOAREA ORDINE DE ZI:

Cadrul legislativ pentru Normele de supervizare. Conditile necesare si exigente pentru a deveni supervizor.
Cunoasterea modificarilor din cadrul legislatiei interne si luarea din timp a masurilor ce se impun. Propuneri de proiecte pentru armonizarea legislatiei existente si raportarea lor reala la specificul activitatii de psihologia muncii și organizationala, psihologia transporturilor si psihologia aplicata in servicii (L.213, H.G.788, L.219, H.G.355, 1425, etc.)
Intocmirea documentatiei aferente activitătii de supervizare.
Despre o programa unitara de pregătire a supervizatilor.
Competentele psihologilor pe diferite trepte de specializare din psihologia muncii si organizationala, psihologia transporturilor si psihologia aplicata in sfera serviciilor.
Creditele acordate pentru diferite activitati de formare ( formare continua, formarea complementara: master, cursuri de formare complementara acreditate de COPSI, conferinte, training-uri, worksop-uri).
Alte aspecte privind activitatea practica in cadrul formelor legale de exercitare a profesiei de psiholog, prezentarea art.33, litera l din L.213/2006.

LOCAȚIA: BRASOV, STR.TURNULUI, NR.5, INCUBATORULUI DE AFACERI, ETAJ IV.

TAXA PARTICIPARE: 150 LEI

TIMP: 10 ORE

CREDITE COPSI: 10

 

Pentru ei obtinerea a 10 credite costa 150 lei. Pentru noi, prostimea psihologilor din toata tara, obtinerea a 10 credite costa intre 350-500 lei.
,,Curat murdar" ar spune Caragiale.


Musafir

#584 Re: Pentru ei reduceri70%

2012-05-10 13:37

#583: Geta - Pentru ei reduceri70%

Normal, doar cei din asociatie sunt supervizori la randul lor ;)

Eu ma intreb pe ei cine-i supervizeaza.......?

Fratele Alexandru

#585 Un dialog intre cei "de jos" si cei "de sus"". Fara comentarii !

2012-05-11 10:22

Jeni
7 martie 2012 la 8:46 pm | #7

Logica copsi fata de psihologi: pe aici nu se trece – doar daca:
- imi dai(cotizezi, platesti supervizare la ai nostri, participi la conferinte-cursuri de formare continua, continuate, fara de sfarsit, ce costa scump si unde primesti foarte putine informatii practice, tocmai pentru a participa si la altele, tot cu atatea informatii, si cercul nu se inchide niciodata, cumperi de la ai nostri testele scumpe, faci masterele care le vrem noi, poti sa vii cu masterul(ele) facut(e) = zero) iti mai punem o piatra in spinare, sau mai multe(ca sa stii)
- nu ne dai, iti punem piedica(i), te blocam, nu mai existi, poti sa ai facultate de 4-5 ani, poti sa ai facute 1-2 mastere, nu ne intereseaza, pentru noi nu existi, deci ia-ti gandul de la libera practica .

danieldavidubb
7 martie 2012 la 10:02 pm | #8
Da, Colegiu a facut unele erori pe care trebuie sa le corecteze; dar si unii psihologi trebuie sa inteleaga ca profesia de psiholog este una de elita (ex. ce ar fi daca am face ca in SUA unde trebuie sa ai doctoratul pebntru a fi psiholog clinician?) care nu se obtine usor.


http://danieldavidubb.wordpress.com/2012/02/21/universitatea-babes-bolyai-trebuie-sa-tinda-spre-excelenta-un-interviu-pentru-www-ziare-com/

Musafir

#586 Re: Un dialog intre cei "de jos" si cei "de sus"". Fara comentarii !

2012-05-11 13:16

Meseria de instructor auto este o meserie de elita,ne-am putea reprofila.

Fratele Alexandru

#587 Re: Re: Un dialog intre cei "de jos" si cei "de sus"". Fara comentarii !

2012-05-11 13:57

#586: - Re: Un dialog intre cei "de jos" si cei "de sus"". Fara comentarii !

Nu-i mai bine sa-i reprofilam noi odata pe imbuibatii, ipocritii si mediocrii dracului care ne iau si banii si ne  lasa la mana "meseriasilor" de scoala profesionala ?! Chiar nu se gaseste nimeni sa-i reclame la Jurnalul  European de Psihologie si la direct Consiliul Europei  pe "meseriasii de elita" care ne calarasc de 7 ani ?! Aferim !

Fratele Alexandru

#588 Ave ...musafiri si anonimi !

2012-05-11 17:15

Nu se gaseste...! Pa, flacai !
Adenante !
Ne revedem peste cel putin 20 de ani in ...Matrix ! ( reloaded ).
Hai Sancho, ca uite-asa chierdem timpu`pacilea !
Sa fiti iubiti ! Auguri ! :) ; :) ; :) ;
L

#589 Vand timbre

2012-05-15 14:56

Vand timbre emise de colegiul psihologilor in perioada martie-aprilie 2012.
Editie limitata. Timbrele au fost cumparate legal, cu factura si chitanta in baza hotararii colegiului nr.1/2012.

Musafir

#590 Re: Vand timbre

2012-05-15 16:15

#589: L - Vand timbre 

Pastreaza-le sunt un simbol, vor raman mereu un simbol al discrepantei dintre nevoile noastre reale si ceea ce se vede de acolo, de sus , din turnul de fildes al atotputernicilor.

Aleph

#591 Re: Re: Re:

2012-05-16 09:09

#582: - Re: Re:

Bravo, aceasta inseamna o gandire independenta ! Cu 5 propozitii ai facut praf domeniul pastorit de Steluta Trascaian, Tanacli ,etc. si ...Politia Rutiera (  condusa de alti semidocti ) domeniu,  ghidat de stravechea axioma bolsevica  : " Functia creeaza organul , organul indeplineste functia, iar celulele stau in pozitie de drepti ! ".

Dramele psihologilor dateaza de cel putin 20 de ani dar au si eu o vina majora pentru ca in mod pasiv s-au lasat cotropiti de militarii, securistii si semidoctii pe care tot ei i-au votat cu sarg, si nu au sprijinit in nici un fel singura initiativa de reformare a domeniului si de conectare la psihologia din Occident.

Pana la reformarea domeniului si scoaterea parazitilor din sistem vor mai trece cel putin 20 de ani asa ca psihologii batrani nu pot decat sa spere ca vor mai apuca pensia,  iar tinerii pot sa-si faca linistiti bagajul pentru tarile calde. Peste 50 de ani de aici incolo , poate va fi bine si pentru psihologi !

 

L

#592 Vand timbre

2012-05-16 10:23

Vand timbre emise de colegiul psihologilor in perioada martie-aprilie 2012.
Editie limitata. Timbrele au fost cumparate legal, cu factura si chitanta in baza hotararii colegiului nr.1/2012.

Musafir

#593

2012-05-16 10:52

Doua treimi din pacientii cabinetelor de med.familiei sunt ipohondrii dar serviciile de consiliere psihologica nu sunt decontate. De ce?

Musafir

#594

2012-05-16 11:08

La preschimbarea permisului de conducere se face ex.psihiatric.Ex.dureaza doua minute,timp in care psihiatrul se edifica asupra sanatatii mentale a conducatorului auto.Examenul psihologic este cu desavarsire exclus. De ce?

Musafir

#595 Re: Naivitate sau ignoranta?

2012-05-16 14:18

#594: -

Ma faci sa zambesc.

De ce? Evident: pentru ca nu este relevant!!!!!!!

Pt ca nu exista nici macar un studiu stiintific care sa demostreze necesitatea lui sau validitatea lui daca vrei un termen des utilizat. Demonstrati-mi dvs ca evaluarea aptitudinala poate scadea nr. enorm de accidente din RO.

Eu inteleg f. bine de ce tot insistati sa se introduca inapoi evaluarile psiho din domeniul muncii si cele de la preschimbarea permisului ca altadata. Avem nevoie de bani! Ce conteaza ca nu e necesar pt omul de rand.... banul sa iasa ;)

Ati avut vreodata curiozitatea sa cititi in legea sanatatii care sunt contraindicatiile la diverse meserii? Poate veti vedea ca n-au treaba cu psihologia decat poate cu cea clinica....

Eu cred ca in cativa ani se va renunta la testarile psihologice pt soferi si la controlul periodic. Iar la angajare poate vor mai fi in procesul de selectie si recrutare.

V-as sugera o reorientare in domeniul psihologiei spre partea clinica...

Alt musafir

#596 Re: Re: Naivitate sau ignoranta?

2012-05-16 15:39

#595: - Re: Naivitate sau ignoranta?

Subscriu. Nici una , nici alta, si una si alta.  Psihologii ( transporturi si medicina muncii )  au cazut masiv si de la in ceput  intr-o cursa foarte abil intinsa de penalii care au confiscat legal domeniul si sistemul : dorinta normala a unor oameni sinceri de a face psihologie in mod onest( si sunt mii...)  ,  a fost transformata in mod cinic ...in bani varati direct in  buzunarele largi ale securistilor cinici care au confiscat domeniul ( ia cautati pe Internet de exemplu cam ce a facut psiho-sociologul Pieleanu si pe unde...) . Scurt : cetatenii  devin cobai,  iar psihologii devin  contribuabili "legali" pentru Colegiul devenit  stat-in-stat si care invita psihologii straini pe gratis in tara dar numai la... "conferinte de psihologie" ( ca nu cumva sa discute oficial  cu tinerii psihologi si sa afle adevarul despre problemele domeniului... ) . Si la urma , impreuna cu Miclea, Duvac, Anitei, Liiceanu,Mitrofan,etc. si toata gasca de ipocriti bolsevici gen "ni vu , ni connu",  rade cinic si in nasul tuturor. Faina treaba, nu ?!


Musafir

#597

2012-05-16 16:50

Daca de psihologie nu este nevoie in medicina muncii inseamna ca nici de celelalte examene medicale nu este nevoie.De psihologia facuta onest si curat este o nevoie crunta in toate domeniile. Nu incercati sa ne faceti sa credem ca nu-i nevoie de noi si ca nu avem dreptul la nici o pretentie din partea societatii pentru ca nu-i adevarat. De modul in care societatea are grija de noi, (nu de psihiatrii)depinde bunul mers in toate domeniile, nu numai in transporturi.

Musafir

#598

2012-05-16 17:37

Ipohondrii pe care-i trimite medicul la farmacie ar putea fi trimisi la psiholog,cu rezultate mult mai bune.
Colaborarea dintre psihologii din transporturi si politia rutiera ar putea salva multe vieti, la propriu.
Dvs.vorbiti de psihologia care se practica acum.Dar haideti sa facem un efort de imaginatie si sa presupunem ca ea s-ar face asa cum ar trebui facuta,chiar credeti ca este de aruncat? Ca este un domeniu inutil, de care ne-am debarasa usor?
Poate ca asta ar vrea medicii, poate asta ar vrea clinicile in conditiile in care iesim de sub "tutela"lor.Dar noi ,ca profesionisti,este imposibil sa credem ca suntem inutili.Nu acum, nu in vremurile astea.

Musafir

#599 Re: Re: Naivitate sau ignoranta?

2012-05-16 17:49

Naivitatea si ignoranta dumneavoastra ma fac sa zambesc.Nu au fost facute studii deci este ineficienta testarea soferilor.O colega sugereaza o solutie in cealalta petitie:

"Eu as inlocui testarea aptitudinala cu evaluarea personalitatii (dupa modelul neo-pi-r si trasaturi accentuate de personalitate) si interviu cu ceva educatie asupra consecintelor inclusa iar fiecare evaluare sa se finalizeze cu o fisa cu profilul si recomandarile pe care cursantul scolii auto s-o prezinte instructorului. Am putea face o cercetare la nivel national, prin intermediul cabinetelor si laboratoarelor de la scoli, o cercetare de-a lungul a 5-10 ani si sa corelam profilele de personalitate cu evenimentele rutiere. Poate ca asa am putea vedea daca exista utilitatea psihologiei in domeniul transporturilor rutiere."

Musafir

#600

2012-05-16 18:29

Daca scoaterea examnenelor psihologice din transporturi si muncii este o pedeapsa pentru psihologii razvratiti care nu se supun sistemului asa da, putem intelege. Dar sa anulezi valoarea ex.psihologic numai pentru ca nu exista studii...draga domnule profesor asta n-are nici o logica.