Vrem RUTE ALTERNATIVE în comuna Berceni!

Vrem RUTE ALTERNATIVE la DJ401!  

NE-AM SĂTURAT DE TRAFICUL BLOCAT DE PE DJ401, SINGURUL DRUM DE ACCES DINSPRE ȘI ÎNSPRE COMUNA BERCENI!

SOLICITĂM O AUDIENȚĂ PUBLICĂ la domnul primar, în care să discutăm despre această situație critică cu care ne confruntăm zilnic și să îi cerem ajutorul în vederea soluționării acesteia. La această audiență pot participa toți cei interesați.  

Totodată, solicităm Primăriei Comunei Berceni SĂ  PUNĂ ÎN APLICARE PROIECTUL ”STUDIU DE FEZABILITATE ȘI COFINANȚAREA CONSTRUIRII DE RUTE ALTERNATIVE LA DJ401”, ales prin bugetare participativă de locuitorii comunei Berceni și aprobat în Consiliul Local în urmă cu 1 an, mai exact, în data de 12.03.2018!

Acest proiect presupune contractarea unei firme specializate care va realiza un studiu de fezabilitate a 2 rute alternative ce pot fi utilizate la descongestionarea traficului de pe DJ401 spre Jilava și spre Popești-Leordeni.

Avantajele pe care le obținem în urma demarării acestui proiect ales de cetățeni sunt extrem de benefice pentru noi în perioada aceasta, întrucât:

-          Se vor stabili 2 rute alternative prin care vom putea ieși din localitate la momentul începerii lucrărilor de construcție la pasajul de pe Centură, lucrări care vor dura cel puțin 3 ani;

-          Va scade probabilitatea de a rămâne blocați în comuna Berceni și se va reduce considerabil timpul irosit în ambuteiaje;

-          Costurile cu combustibilul consumat pe ruta ocolitoare Vidra – Jilava vor fi mai reduse;

-          Gradul de poluare de pe DJ401 s-ar diminua;

-          Există posibilitatea unei cofinanțări; 

-          S-ar reduce numărul accidentelor.