VREM PARCUL HERASTRAU INAPOI!

   Mai nou,dat fiind recentul deces al Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei,Primaria Capitalei a luat decizia de a schimba denumirea parcului Herastrau in parcul Mihai I,o decizie ce pare,intr-o oarecare masura,patriotica.

  Multi dintre dumneavoastra ati crede ca nu avem de ce sa fim deranjati pentru ca Majestate Sa merita din plin acest lucru,dar,pentru noi,tinerimea,sper ca nu numai noi,este deranjant,mai ales pentru cei care traiesc in zona si/sau au copilarit in apropierea parcului.

  Probabil ca va asteptati sa nu avem nici macar un argument pentru a ne sustine cauza.Ei bine, avem mult mai multe decat va asteptati:

1.Numele de "Herastrau" dateaza din jurul anului 1932.Acesta a fost schimbat in parcul "Stalin" in timpul perioadei comunistei caci numele initial avea legatura cu Romania de dinainte de aparitia bolsevismului.Din ce stiu,tara in care traim nu se afla sub un regim comunist,mai mult,parcul, a devenit un simbol al libertatii.

2.In Bucuresti exista  alte monumente si moduri de a il aminti pe Rege,precum Piateta Regelui(de pe bulevardul Kisseleff) si colegiul ce ii poarta numele.De asemenea,din ce scriu ziarele,primaria va redenumi si o strada sau un bulevard,devenind arhisuficient.

3.Intreband colegi si prieteni,acestia,in marea majoriatate,au declarat ca pentru ei parcul Herastrau este un simbol al copilariei si si-ar dori ca peste ani sa poata spune si copiii acestora acelasi lucru.

4.Parcul Herăstrău a fost declarat monument istoric în clasa de importanță A.Este o absurditate sa schimbi numele unui MONUMENT ISTORIC.

5.Numele lacului va ramane acelasi,fiind o irationalitate.Cu toate acestea,o alee din parc ar putea primi numele Regelui,asa cum s-a intamplat in trecut cu Michael Jackson.

6.Avand in vedere faptul ca in incinta parcului se afla palatul Elisabeta,primaria poate lua in considerare transformarea acestuia in casa memoriala/muzeu.help_Fotor.png

 

!ATENTIE!

ACEASTA NU ESTE O PETITIE CONTRA MONARHIEI CI CONTRA DECIZIILOR LUATE DE CATRE PRIMARIE.A NU SE CONSIDERA CA NOI NU IL RESPECTAM PE MAJESTATEA SA,DIN CONTRA,NOI IL CONSIDERAM UN MODEL IN VIATA,UN ROMAN ADEVARAT.

 


Enache Tudor-Matei,Olteanu Petru,Marin-Ion Vlad    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook