Vrem parc pe Platforma Rulmentul Brașov

Platforma_Rulmentul__Google_Earth_2.jpg

În ultimii 30 de ani la Brașov nu s-a construit nici un parc, deși avem mare nevoie de parcuri. În municipiul Brașov avem doar 5 mp de spații verzi pe cap de locuitor, în condițiile în care, conform normelor europene, ar trebui să avem cel puțin 26 de mp de spații verzi pe cap de locuitor.

Municipiul Brașov este în top trei cele mai poluate orașe din Romania. Comisia Europeană a activat  procedura de infringement pentru România datorită poluării excesive din București, Brașov și Iași. 

De ce avem nevoie de parc în Tractorul?

Cele mai importante dezvoltari imobiliare din Brașov au loc în zonele Tractorul VI și Tractorul VII în jurul mallului Coresi. Urmează și Tractorul VIII.

Suprafață totală a cartierului Tractorul de aproximativ 480 de hectare este practic lipsită de spații verzi. Dezvoltatorii imobiliari construiesc noi ansambluri rezidențiale fără sau cu foarte puține spații verzi. Locurile de joacă pentru copii sunt insuficiente.

Situația actuală

Banca Mondială a angajat o firma de consultanță imobiliară ca să realizeze câteva scenarii de regenerarea urbană a Platformei Rulmentul. Suprafață de 31,3 hectare se află în administrarea municipiului Brașov. Aici găsiți cele trei scenarii propuse.

Opțiunea noastră

Considerăm că Brașovul are nevoie de un parc mare. Vrem ca întreaga suprafață a Platformei Rulmentul de 31.3 ha să fie transformată în parc: Parcul Rulmentul.

Platforma_Rulmentul__Google_Earth_11.jpg

Considerăm că lucrurile se mișcă foarte încet și vrem să dăm un semnal administrației locale că Parcul Rulmentul este foarte important pentru cartierul Tractorul și pentru municipiul Brașov.

Nu dorim ca acest teren să fie vândut de municipalitate sau să se construiască acolo blocuri rezidențiale ori clădiri de birouri.

Parcul Rulmentul este necesar pentru a putea vorbi despre un oarecare nivel de calitate a vieții în zona Tractorul și în municipiul Brașov.


Asociația Comunitară pentru Dezvoltarea Cartierului Tractorul    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Asociația Comunitară pentru Dezvoltarea Cartierului Tractorul să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...