UNIȚI SALVĂM PARCUL TĂBĂCARIE

O suprafață de 2 hectare din putinul spațiu verde rămas din Parcului Tăbăcărie va fi transformată în expoziție de miniaturi. Această expoziție va fi îngrădită și se va limita accesul după un anume program. 

În data de 12 octombrie 2017, Consiliul Local Municipal Constanța s-a întrunit în ședință EXTRAORDINARĂ cu doar 4 zile înainte de termenul limită pentru depunerea proiectelor. Pe ordinea de zi s-a regăsit și proiectul “Joint Romanian-Bulgarian Cultural and Historical Heritage – Miniature Park” - având ca aplasament propus o suprafață foarte mare din parcul Tăbăcarie.
În această împrejurare, deputatul USR Constanța, Stelian-Cristian Ion a argumentat consilierilor care sunt riscurile și dezavantajele aprobării acestui amplasament și a cerut respingerea sa, dar cu toate acestea proiectul a fost acceptat in ședință.

USR Constanța nu cere blocarea de astfel de proiecte, cere ca acest proiect să nu fie realizat în Parcul Tăbăcărie deoarece:

- A fost realizat fără o consultare publică prealabilă în privința alegerii amplasamentului;

- Nu face parte din Strategia de Dezvoltare Urbană Integrată așa cum ar fi normal. Aceasta prin lege trebuie supusă dezbaterii publice;

-Puținul rămas din Parcul Tăbăcărie nu e tratat ca un tot unitar, ci se crează frânturi, prin urmare iși pierde din potențial;

-Va fi îngrădit;

-Se limitează accesul într-un anumit interval orar și este nevoie de achiziționarea unor bilete GRATUITE;

- Spațiul verde pe cap de locuitor în oraș este și așa sub limita legală admisă. Acest proiect va diminua suprafața de spațiu verde, chiar dacă se va încadra în procentul de ocupare al terenului impus;

-Se va construi la intrare o clădire ce va conține o sală de așteptare, birouri și o casă de bilete GRATUITE;

-Se vor amplasa 40 de miniaturi pe dale de beton de 3x3m fiecare;

-Va fi realizată și macheta Cazinoului în timp ce adevăratul monument e într-o stare critică;

- Se va realiza un iaz în apropierea lacului;

- Conține cheltuieli fară sens. 1600ml de gard deși accesul e GRATUIT, casă de bilete deși biletele sunt GRATUITE, imprimante pentru bilete GRATUITE, etc.

Amplasarea proiectului pe un alt teren ar putea fi o soluție căreia USR Constanța să îi acorde sprijinul. 

Vă aducem la cunostiință ca în data de 20.10.2017  începând cu ora 17:00 se organizează un protest la fața locului, în zona Restaurantului Zodiac. Vă așteptăm și pe dumneavoastră!

 Până atunci vă învităm să semnați și să distribuiți această petiție deoarece numai uniți putem salva puținul rămas din Parcul Tăbăcărie.

Vă mulțumim!

Echipa USR Filiala Constanța.

 

 

 


Cristiana Popescu    Contactați autorul petiției