Susținem păstrarea numărului de clase la Colegiul Național "Dragoș Vodă"

SCRISOARE DESCHISĂ

Către,
Ministerul Educației și Cercetării
ISJ Maramureș

Noi, profesori, părinți ai elevilor și elevi din cadrul Colegiului Național „Dragoș-Vodă” din Sighetu Marmației, având în vedere Legea nr. 185 din 20 august 2020 și Ordinul nr. 5.599 din 21 septembrie 2020, vă înaintăm prezenta Scrisoare deschisă prin care dorim să vă învederăm următoarele:

🔹 NU SUNTEM DE ACORD sub nici o formă cu măsura impusă de către Dvs., și anume de a tăia începând cu 1 septembrie 2021 o clasă de a IX-a, din cele șapte clase pe care le avem / nivel în prezent. Măsura impusă de Dvs ni se pare neproductivă, chiar abuzivă, atrăgând numeroase probleme în ceea ce privește accesul elevilor la o educație de calitate, stabilirea normelor didactice la nivel de unitate de învățământ, respectiv numeroase nemulțumiri din partea elevilor și părinților.
🔹 Vă solicităm să identificați soluții alternative la tăierea de clase, cum ar fi: reducerea numărului de elevi / clasă - astfel regulile de distanțare fizică impuse de pandemia de SARS CoV-2 să poată fi respectate cu mai mare ușurință; totodată, un număr mai mic de elevi / clasă (23-24 elevi) ar asigura pentru aceștia un învățământ net superior din punct de vedere al calitatii.

În speranța că veți da curs solicitării noastre, vă mulțumim anticipat!

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Nicolae Iuga să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...