Susținem femeile însărcinate și familiile lor! Cerem permiterea accesului taților în maternitate, la nașterea copilului lor, în condiții de siguranță bine stabilite, inclusiv pe timp de pandemie!

În martie 2020 pandemia COVID-19 a lovit România, iar măsurile severe de distanțare adoptate atunci au părut eficiente și au fost acceptate ca atare de populație. Între aceste măsuri se numără și interzicerea accesului aparținătorilor în spitale, cu puține excepții. Situația actuală este diferită față de acum un an.

Nașterea unui copil este un moment unic, un eveniment de importanță cardinală în viaţa unei familii. Separarea membrilor familiei în aceste momente este o mare povară pentru gravidele care trebuie să treacă prin stresul fizic şi psihic al nașterii, fiind lipsite în aceste momente cruciale de principalul lor sprijin, din partea partenerului. De cealaltă parte, tatăl pierde ora magică și este împiedicat zile întregi să-și vadă copilul nou-născut, cu consecinţe negative asupra legăturii cu copilul, şi în detrimentul vieții familiale. Considerăm că măsura interzicerii accesului taților la naștere nu ia în considerare aceste aspecte, ale căror implicații nu sunt cunoscute şi apreciate corespunzător.

Prin prezenta petiție dorim să atragem atenția legiuitorului asupra nevoii majorităţii femeilor şi familiilor de a fi împreună în momentul nașterii. Dorim să încurajăm adaptarea legislaţiei şi dispoziţiilor speciale astfel, încât să permită accesul taților în maternitate, la nașterea copilului lor, în condiții de siguranță epidemiologică, de exemplu dacă aceștia sunt vaccinați, dacă au trecut recent prin boală sau dacă sunt testați negativ pentru COVID-19.

Susține cauza noastră de a adapta cadrul legislativ actual în vederea satisfacerii unei nevoi umane fundamentale, acceptată şi reclamată de societatea noastră.

Semnează și distribuie această petiţie!

 

Mom_Dad_Baby1.jpg

 


Zsigmond István - Spitalul GYNIA Cluj    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Zsigmond István - Spitalul GYNIA Cluj să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...