Susține «TVA-ul Verde» în agricultură şi alimentaţie!

Dorim ca România să preia iniţiativa implementării proiectului «TVA Verde» în domeniul agriculturii şi alimentaţiei şi să se constituie într-un model european de succes în acest domeniu. Vrem ca alimentele de bază certificate bio să aibă TVA zero, cele aflate în conversie TVA 3%, iar cele naturale, respectiv produsele care folosesc materie primă convenţională, însă procesarea se face fără chimicale, să aibă o cotă de 9%, deşi în România nu există o reglementare legislativă privind produsele naturale.

Pentru alimentele actuale care sunt fabricate din produse agricole convenţionale, iar în procesarea lor se folosesc aditivi chimici, T.V.A –ul să rămână 24 %. Unele alimente extrem de periculoase pentru sănătate să fie suprataxate cu o cotă mai mare de 24%, de ex: alimentele care conţin mai mult de 3 E-uri, care pot favoriza apariţia unor boli de nutriţie grave.

Astfel prin noua grilă de T.V.A verde 99% din alimentele actuale vor rămâne cu T.V.A  de 24 %. La produsele ecologice româneşti colectarea T.V.A este extrem de mică deoarece mare parte sunt exportate ca materii prime, iar la export T.V.A –ul este de 0%.

Ţinând cont de argumentele prezentate, precum şi de faptul că dorim să consumăm alimente de calitate ,,Bune pentru Natură şi bune pentru Sănătate”, susţinem această petiţie ONLINE a Asociaţiei Bio România.


Asociatia Bio Romania    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook