Susține reabilitarea Drumului Hoților din Iași!

Numele meu este Etienne Ignat și locuiesc pe Drumul Hoților, în Iași. În calitate de cetățean activ și implicat al Iașului, am inițiat un demers civic de reabilitare a acestui drum, iar această petiție este un pas important în ducerea lui la îndeplinire.

Strada Trei Fântâni din Iași, cunoscută popular drept Drumul Hoților, a fost creată pentru a fluidiza traficul din zonă și pentru a uni orașul de drumul spre Vama Albița. Sunt 5 km de stradă care leagă baza Buciumului de Calea Chișinăului, adică drumul spre Tomești – Albița.

Marea problemă a acestui drum este că nu a fost niciodată reabilitat, iar ”cârpelile” din fiecare primăvară mai mult rău i-au făcut. Drumul Hoților este într-o stare deplorabilă, toți conducătorii auto plângându-se de situația neplăcută prin care sunt nevoiți să treacă. Autoritățile l-au lăsat în paragină, iar unii cetățeni fără bun simț au impresia că aici e groapa de gunoi a orașului, unde se fac deversări ilegale și necontrolate ale vidanjelor și ale gunoaielor de tot felul.

Ce se întâmplă bun pe Strada Trei Fântâni? În zonă sunt foarte multe case și chiar anul acesta a fost lansat încă un cartier întreg, tot aici își au sediul numeroase firme de top din Iași, pe Drumul Hoților există Halta Socola, punctul de destinație și de plecare a unui tren internațional pe ruta România-Republica Moldova, fabrica de cărămidă Brikston, una dintre cele mai importante resurse ale Iașului, își are sediul aici, și tot pe Drumul Hoților există și unul dintre obiectivele turistice ale Iașului, Mănăstirea Vlădiceni, unde vin zilnic mașini și autocare din toată țara.

Strada Trei Fântâni este o zonă verde cu enorm de mult potențial de creștere și un drum strategic de legătură, fiind propusă drept variantă de centură ușoară a Municipiului Iași. În schimb, autoritățile ignoră nevoile cetățenilor, ale oamenilor de afaceri și ale turiștilor, lăsând această stradă să primească apelative dintre cele mai înfiorătoare: ”Zona Crepusculară a Iașului”, ”drum de groază”, ”una dintre cele mai periculoase zone din Iași” sau ”singura stradă fără asfalt din Iași”.

Pe 6 martie 2016, am inițiat un demers de strângere de semnături care susțin reabilitarea Străzii Trei Fântâni din Municipiul Iași. Într-o singură dimineață de duminică am strâns peste 400 de semnături fizice de la oamenii care au venit în acea zi pe Drumul Hoților, la Mănăstirea Vlădiceni.

Acum, e timpul să strângem semnături și online, pentru a ușura procedura de semnare a tuturor celor care vor să ne susțină. Credem în simțul civic și într-un Iași normal, care merită să fie tratat ca un oraș decent. Noi, cetățenii Iașului, ne dorim să fim tratați corect și să circulăm pe drumuri bune, reabilitate și amenajate.

Petiția oficială către autoritățile locale, care conține și litera legii, poate fi consultată aici.

Vă mulțumim pentru semnarea petiției de susținere a proiectului de reabilitare a Străzii Trei Fântâni din Iași! Vă așteptăm cu drag în zonă, să vedeți cum arată strada acum și cum v
a arăta după reabilitare, datorită semnăturilor voastre.