Suplimentarea locurilor pentru toti candidații care promovează examenul de rezidențiat la Medicină Dentară

 77974258-9C5E-407C-9C41-104FBF29947E.jpegStimate Domnule Ministru,

 În perioada pandemiei au existat limitări în ceea ce privește desfășurarea manoperelor practice cu pacient în  cadrul facultăților de medicină dentară. Prin urmare, nevoia de formare continuă și de însușire cât mai bună a abilităților practice este mai stringentă. În România doar începând cu anul 2019  s-a alocat un număr mai mare de locuri la rezidențiat pentru medicină dentară. Astfel, numărul medicilor specialiști este mic raportat la nevoile pacienților. Din această cauză există deseori situații în care medicii stomatologi sunt nevoiți să abordeze manopere care le depășesc competențele. Se face simțit și fenomenul deplasărilor costisitoare a puținilor medici specialiști în alte localități mai îndepărtate, tocmai pentru a suplini acest deficit.

Chiar dacă la absolvire beneficiem de aviz de liberă practică nevoia de integrare în sistem este dificilă. Procentul celor care aleg să își deschidă un cabinet pe cont propriu este redus, statul neimplicându-se în sprijinirea activă prin programe coerente a tinerilor medici stomatologi.

În acest context, cadrele universitare sunt singurele care se preocupă efectiv și sprijină proaspeții absolvenți, iar asta în cadrul programelor de rezidențiat. Participarea la diferite cursuri, workshopuri, specializări din fonduri proprii este una extrem de costisitoare pentru un tânăr, în acest moment niciun program de susținere sau de alocare de fonduri pentru acest tip de programe nu este implementat. De aceea este atât de necesar urmarea unui rezidențiat.

Având în vedere argumentele enunțate, vă solicităm să analizați cererea noastră, respectiv să suplimentați locurile la proxima sesiune de rezidențiat pentru toți candidații cu punctaj de promovabilitate.

 În speranța rezolvării pozitive, vă mulțumim!

 

  Domnului Prof. Dr. Alexandru Rafila,

  Ministrul Sănătății

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Ciprian Maxim să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...