❌NU ALEGEȚI CONDAMNAREA CAINILOR LA MOARTE❌

OPRIȚI INTENȚIA PRIMARIEI NĂVODARI DE A VOTA ADERAREA ORASULUI NAVODARI LA ASPA IVETS

BANII CHELTUIȚI CU EUTANASIEREA NU REZOLVA CAUZA ANIMALELOR ABANDONATE ! STERILIZAREA ESTE SOLUȚIA !

După ce ani de zile la rând Primăria Năvodari a refuzat rezolvarea problemei câinilor fără stăpân MARȚI 07 Martie 2023 aceștia doresc desființarea propiului Serviciu de gestionare a câinilor fără stăpân și aderarea Orașului Năvodari la ASPA IVETS.

Solicităm Primăriei Năvodari și consiliului local sa aiba in vedere legea OUG 155/2001 care prevede obligativitatea consiliilor locale de a avea servicii specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan.
Consiliile locale au obligația de a amenaja din fonduri propii , adaposturi pentru câinii fara stapan.

Totodata solicitam Primarie Năvodari gestionarea acestei probleme prin metode eficiente cu rezultate pe termen lung si aplicarea legii în vigoare.
“ Legea 258/2013 pentru modificarea si completarea OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan “

Articolul 13 , Alineatul 2

Este obligatorie sterilizarea cainilor cu sau fara stapan apartinand rasei comune, metisii acestora. Prin metisi legea intelege toti cainii fara valoare chinologica, fara certificat de provenienta/pedigree. Asta implica faptul ca orice caine aparent de rasa care nu poseda documentul eliberat de Asociatia Chinologica Romana este de fapt metiș si este OBLIGATORIE CASTRAREA lui. 

Aceasta lege a fost publicata in Monitorul Oficial in data de 26 septembrie 2013.
De atunci au trecut 10 ani de zile ‼️ 

Primaria are obligatia legala sa organizeze campanii de castrari in masa pentru prevenirea nasterii unor noi generatii de caini nedoriti de nimeni , obligatia legala de a face controale la toti posesorii de câini , sa le aduca la cunostinta legea si obligatiile lor si aplicarea sancțiunilor daca aceștia nu respecta legea sterilizarii si microciparii câinilor.

O catea sterilizata nu mai fata 2 generatii de pui pe an care sa tina hingherii "ocupati" si sa continue scurgerea banilor de la bugetul local in conturile hingherilor ! 

Castrarea generalizata asa cum este prevazuta de lege ar lasa hingherii fara obiectul activitatii, cetatenii fara ‘spaima' cainilor și primaria fara un "motiv" de a face pierdute niste miliarde anual !
944A8151-4626-47F1-AE4F-1A692AC5FAD9.jpegD251437D-4575-4C1A-ABAD-6FB1ECBCB232.jpegA69597FF-4471-4926-B5BC-D651C8914CF5.jpeg71E7B105-7CC0-48DB-A9BE-DA1E9EBE37A0.jpeg 

 

 

 


Adriana Ionica    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Adriana Ionica va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face numărul dvs. de telefon public pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...