STOPAȚI POLUAREA FONICĂ ÎN TRAFIC!

ZGOMOTUL ÎN TRAFIC UCIDE LENT!

Poluarea fonică provoacă probleme grave de sănătate! Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), expunerea pe termen lung la niveluri ridicate de zgomot poate avea o serie de efecte negative asupra organismului uman, de la afecțiuni fizice până la cele de natură psihică, exercitând un efect toxic asupra organismului: tulburarea somnului, afectarea auzului, surditatea traumatică, hipertensiune, boli de inimă, perturbări ale sistemului nervos, amețeli, cefalee, migrene, scăderea productivității muncii, dificultăți în comunicare, tulburarea procesului de învățare, concentrare sau memorare, probleme sociale, agresivitate.

Conform OMS, ca să putem dormi bine în timpul nopții, zgomotul de fond nu trebuie să depășească 30 de decibeli, iar zgomotele individuale trebuie să se mențină sub 45 de decibeli. La 60 db (automobil în deplasare) apare nivelul jenant, la 80 db ( stradă cu trafic intens) e nivelul nociv, la 90 db apare pragul de pericol, la 100 db se produce enervarea puternică, iar la 120 db se instituie pragul de durere.

Pe timpul nopții, limita maximă stabilită prin lege, respectiv 45 db, este deseori depășită de către șoferii de motociclete și mașini, care profită de orele târzii, de lipsa radarelor și de numărul redus de echipaje de poliție pentru a tura la maxim motoarele, care de cele mai multe ori sunt modificate extensiv pentru a atinge viteze foarte mari și pentru a produce zgomote cât mai puternice, ajungând la peste 100 de decibeli, adică aproape cât un avion, spre disperarea locuitorilor, care sunt nevoiți să îndure zgomotul.

Tocmai de aceea, înăsprirea pedepsei pentru toți cei care depășesc limita maximă de decibeli prevăzută de lege sau emană noxe peste limita legal admisă, este în folosul sănătății tuturor cetățenilor!

Din aceste motive, susținem PROPUNEREA LEGISLATIVĂ pentru modificarea şi completarea articolului 100 din Codul Rutier, ÎNREGISTRATĂ LA SENAT CU NR. L349/2017, care propune înăsprirea pedepsei celor care nu respectă legea și conduc vehicule care poluează fonic sau emană noxe peste limita legal admisă, prin suspendarea permisului auto pentru 30 de zile și care va intra în dezbatere în această toamnă.

SEMNEAZĂ ŞI TU PETIŢIA!

 


Valeriu Andrei Steriu    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Valeriu Andrei Steriu să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...