Stop the Bullying

Această formă de umilire a fost denumită de specialiști “bullying”. Bullyingul începe la  școală, continuă pe stradă, acasă, în vacanță prin intermediul rețelelor de socializare.

Copiii, astăzi, nu se mai simt în siguranță la școală. În fiecare zi, zeci de mii dintre aceștia se tem să meargă la școală din cauza umilirilor, jignirilor, intimidărilor, amenințărilor, lovirilor la care sunt supuși de alți copii. În vacanță, aceiași copii trăiesc cu teama că se vor întoarce la școală, în același mediu unde diverși colegi îi tratează abuziv și continuă să îi hărțuiască și în afara ei, 24 de ore din 24, în spațiul public și / sau online.

Bullying-ul scolar este considerat, la nivel international, unul dintre factorii de risc fundamental pentru sanatatea mintala a copiilor si adolecentilor. Bullying-ul scolar este o problema reala.

Consecintele pe termen lung asupra victimelor bullying-ului sunt extrem de severe: victimei ii va fi afectata stima de sine, increderea in propriile forte, increderea in cei din jur si poate manifesta timiditate si introversiune.

Copiii ce sunt victime ale bullying-ului scolar, intampina dificultati de concentrare si de atentie, insa pot inregistra si o scadere a rezultatelor scolare. De asemenea, pot aparea: atacuri de panica, episoade de anxietate, dezvoltarea unor fobii, depresii, diverse somatizari, comportamente autopunitive si, in cele mai grave situatii, tentative de suicid.

Solicitām organelor abilitate sā intervinā prompt atunci când sunt sesizate, cadrelor didactice sā nu tolereze nicio formā de agresivitate între copii sau manifestatā de colegii lor asupra copiilor si, nu în ultimul rând pārintilor sā fie mult mai atenti la comportamentul copiilor lor si sā nu ignore nicio tulburare, oricât de banalā ar pārea. E timpul sā recunoastem cā avem o problema care, pe termen lung ne afecteaza pe toti!

Semnează această petiție pentru siguranța copilului tău la școală!  

 

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Mota Andrea va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...