Stop informării trunchiate și folosirii termenilor incorecți de către sursele media!

Nu uitați să verificați email pentru înregistrarea semnăturii!

Unul ar fi, folosirea incorectă, totodată înfricoșătoare a cuvântului "îmbolnăvire".

Dacă ne luăm după definiția din DEX, ca să ai o boală trebuie să fii afectat de (in cazul de față) virusul Sars-Cov2! Adică să ai simptome! Doar simplu fapt că virusul este prezent în organism, nu înseamnă că ne afectează, implicit nu avem simptome, deci nu dezvoltă boala! Dacă nu ai boala nu ești bolnav! Nu știu dacă are sens ceea ce spun...
Majoritatea oamenilor de rând se panichează la auzul/cititul cuvântului "bolnav" (mai ales rural)
Vreau să cred că nu este folosit în mod intenționat, doar ca să căutăm senzaționalul, vreau să cred că e doar o greșeală!

Alta ar fi, test de Covid! Greșit! Testul nu detectează boala Covid-19, ci prezența unui Coronavirus, să zicem Sars-Cov2! Semnele bolii fiind de fapt simptomele! Termen corect ar fi, testări pozitive, număr de infectări.

Alta ar fi, prezentarea întregului cadru, nu focusarea doar pe o anumită cifră și anume, numărul de cazuri! Din nou, asta produce panică! Cu toții suntem conștienți că în momentul de față sunt de 10 ori mai mulți, o zic și specialiștii (eu mă iau după legea mediilor și cifre exacte, worldometers.info) și dacă ne luăm după statistici, vechi de 7 luni deja, 75-80 % din cei infectați, nu dezvoltă boala Covid-19, pentru că nu au simptome, de asta nici nu știm de ei! Nu au simptome, nu merg la spital, nu-i testează nimeni! Are sens ce spun? Nu e nevoie de confirmări zilnice!

O informare completă ar da posibilitatea fiecăruia dintre noi să ne facem o opinie!

Încă un aspect, "decedat de Covid-19", dacă cineva care decedează(94% au cel puțin o altă afecțiune preexistentă, dacă nu a avut simptome, implicit nu a avut Covid-19, dar a fost testat pozitiv Sars-Cov2, corect ar fi să fie declarat decedat din cauza afecțiunii preexistente și cu Sars-Cov2!

O separare a acestor cifre, ne-ar da o imagine mai exactă a gravitatii acestui virus! Am avea decedați de Covid-19 și decedați cu Sars-Cov2 în organism.

Vrem informare exactă, cu toate datele, inclusiv retrospectivă și rezultatele cazurilor încheiate cu un rezultat,precum și trendul infectării la zi!

Toate aceste cifre sunt la îndemâna oricui pe worldometers.info.

Multumesc!

Prin semnătura mea, autorizez Adi DS să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.