STOP INDIFERENTEI! Fii tu schimbarea!

campanie_bun.png

Petiţie

– conform OG Nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, aprobată, cu modificări şi completări, prin Legea nr.233/2002

Către Parlamentul României,

În România, în fiecare zi, SUTE de animale nevinovate sunt lovite, jupuite, schinguite, batjocorite, înfometate şi lăsate să moară.

Pe fondul dezumanizării tot mai evidente a generaţiilor actuale, necuvântătoarele sunt tratate din ce în ce mai rău. Fie că vorbim de câini, de pisici sau de urşi ori maimuţe, Romania devine, pe zi ce trece, ţară în care animalele sunt "vânate" de oameni mai ceva ca-n junglă. Exemplele sunt nenumărate - de la câini maltrataţi în fel şi chip (tăiaţi cu sabia, cu toporul, cărora li se dau cuie să mănânce sau sunt jupuiţi de vii) până la urşi împuşcaţi mortal, deşi nu atacaseră pe nimeni, sau cai schinguiţi de stăpâni. Grav este că, în prezent, legislaţia din ţara noastră prevede măsuri coercitive şi punitive mult prea blânde pentru cei responsabili, dar şi o autoritate în domeniu care nu face nimic. În lumina acestor întâmplări care ne întristează peste măsură şi ne îngrijorează în acelaşi timp, credem că e momentul să luăm atitudine.

Este timpul ca legea 205/2014 să fie modificată, iar pedepsele pentru abuzul faţă de animale să fie înăsprite. Trebuie ca membrii Camerei Deputaţilor să adopte modificarea pedepselor la 2 până la 7 ani de închisoare pentru cei care schingiuiesc animalele.

De asemenea, este timpul ca Poliţia Animalelor să nu mai existe doar pe hârtie! Trebuie ca şi România să aibă o instituţie la fel ca în ţările civilizate, care să protejeze animalele şi oamenii deopotrivă. O autoritate care să-i pedepsească pe cei care comit abuzuri, care să salveze şi să protejeze animalele aflate în pericol, dar şi oamenii care sunt în pericol din cauza animalelor.

Propunem trecerea Poliţiei Animalelor din subordinea ANSVSA în cea a autorităţilor locale, ţinând cont de logistică, buget, numărul de angajaţi şi de acoperirea la nivel naţional. Înfiinţarea la nivel de compartiment a unei astfel de autorităţi ar putea conduce la reducerea numărului de cazuri de maltratare, precum şi la gestionarea unor situaţii extreme (precum cazul ursului împuşcat de la Braşov) mult mai bine. Poliţia Animalelor, aşa cum este percepută şi constituită şi în alte ţări membre ale Uniunii Europene va gestiona şi problema câinilor fără stăpân, a cazurilor de abandon, precum şi situaţiile de orice fel care privesc aceste aspecte.

Spune STOP INDIFERENŢEI! Fii tu schimbarea! O campanie a Ştirilor Focus Prima TV.

Later edit: Potrivit OUG 27/2002 cu modificarile ulterioare, aticolul 7, "petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare ale petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează". De aceea, este necesar, ca la semnarea prezentei petiţii, semnatarul să treacă, după caz, CNP sau adresa din actul de identitate. Menţionăm că datele dumneavoastră de identificare nu vor fi făcute publice, ele sunt vizibile numai autorului petiţiei şi vor fi prezentate în Parlament, la momentul predării prezentei petiţii, împreună cu semnăturile dumneavoatră.

FOCUS PRIMA TV    Contactați autorul petiției