STOP!! Cresterea sau triplarea taxei de salubrizare!!

     Catre Primaria Municipiului Sibiu si a primariilor localităților invecinate ( Cisnadie, Selimbar, Sura Mica) care au contractat  serviciul  de salubrizare cu firma  SOMA prin intermediul A.D.I Eco

     Nu suntem de acord cu noile tarife (abonamente) sau majorarea taxei pe persoane existente. Aceste majorari nu au la baza o justificare intemeiata si nu sunt respectate principiile din Legea 211/2011 privind regimul deseului, art 17, pct.e). Tarifele au fost de la inceput mai mari fata de alte judete si nu indeplinesc multe cerinte. Conform Legii serviciului de salubrizare a localităților nr. 101 din 25 aprilie 2006 Cap.1 art.3

    Serviciul de salubrizare se organizează și funcționează pe baza următoarelor principii:a) protecția sănătății populației;b) autonomia locală și descentralizarea serviciilor;c) responsabilitatea față de cetățeni;d) conservarea și protecția mediului înconjurător;e) asigurarea calității și continuității serviciului;f) tarifarea echitabilă, corelată cu calitatea și cantitatea serviciului prestat;g) nediscriminarea și egalitatea de tratament al utilizatorilor;h) transparența, consultarea și antrenarea în decizii a cetățenilor;i) administrarea corectă și eficientă a bunurilor din proprietatea publică sau privată a unităților administrativ-teritoriale și a banilor publici;j) securitatea serviciului;k) dezvoltarea durabilă.

     Serviciul public de salubrizare a localităților face parte din sfera serviciilor comunitare de utilități publice și se desfășoară sub controlul, conducerea sau coordonarea autorităților administrației publice locale (Sibiu) ori ale asociațiilor de dezvoltare intercomunitară, în scopul salubrizării localităților. 

    Cerem exclusiv  tratarea cu egalitate a fiecarui cetatean in parte si respectarea drepturilor omului, dorim lansarea unei noi licitații pentru dizolvarea monopului creat de firma de salubrizare si eliminarea organizatiilor, firmelor intermediare. 

  De asemenea proprietatile care nu au fost locuite si firmele care au fost  inchise pe perioada pandemie sa le fie restituite sumele cuvenite (taxele care au fost platite la salubritate) sunt ilegale!!

    

 


Stop triplarea taxei de salubrizare!!    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Stop triplarea taxei de salubrizare!! va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...