STOP ABORDĂRII DEZASTROASE A PANDEMIEI

Abordarea crizei pandemice de către autorități a fost și rămâne groaznică,  fără nici un fel de program coerent în ceea ce privește prevenirea crizei sanitare în care se găsește România. De asemenea, măsurile preconizate pe viitor nu vor duce la protejarea persoanelor incluse în grupele de risc și nici nu vor respecta libertatea cetățeanului de a-și alege tratamentul medical. Autoritățile trebuiesc determinate să ia următoarele măsuri:                                                                                                                                                                            1)Testare gratuită pentru toată populația. Astfel se identifică din timp persoanele pozitive, pot fi carantinate din timp și poate fi început tratament încă din fazele incipiente ale bolii, acest lucru fiind valabil atât pentru persoanele vaccinate cât și pentru cele nevaccinate.                                                                                                                                                          2)Respectarea perioadei de carantină pentru toate persoanele pozitive.Multe persoane vaccinate și nevaccinate pozitive  nu au respectat în nici un fel perioada de carantină,  multiplicând în acest fel răspândirea virusului. Nu au fost verificate în nici un fel de autoritățile statului în timpul perioadei de carantinare.                                                                                                                                                                                        3)Achiziția de antivirale , Mulnopiravir și Paxlovid , distribuția acestora în spitale de farmacii. În condițiile în care am avea testare gratuită,  cu aceste antivirale se poate începe tratament fără spitalizare, cel puțin rezultatele preliminare pentru Paxlovid sunt foarte bune, 89% din persoanele din grupul de test nu au necesitat spitalizare,înregistrându-se zero decese.Astfel s-ar reduce drastic presiunea pe sistemul sanitar.                                                                                                                                                                                                              4) Identificarea corectă a persoanelor cu grad ridicat de risc și protejarea acestora. Cifrele oficiale confirmă faptul că 99% dintre decese sunt înregistrate în rândul persoanelor cu comorbidități și al celor trecute de 70 de ani, fie ele vaccinate sau nevaccinate.Cu testare gratuită efectuată periodic, se poate începe tratament din timp.                                                                                                                                                                      5)Tratamentul medical trebuie să fie liber consimțit dar testarea periodică să fie obligatorie pentru persoanele incluse în grupele de risc pomenite anterior pentru a scădea numărul internarilor și deceselor.                                                                                                                                                            6)Tratamenul oferit de către autorități trebuie să cuprindă toată gama de medicamente existente până acum pe piață (vaccin,  Mulnopiravir, Paxlovid, anticorpi monoclonali, etc)precum și cele ce vor fi autorizate ulterior.Pacientul trebuie să aibă libertatea de a alege unul din aceste tratamente, nu să  fie forțat.                                                                                                                                                                        Prin toate cele menționate sunt protejate persoanele cu grad ridicat de spitalizare și  deces și  aeste respectată libertatea cetățeanului de a-și alege tratamentul.

Rusnacenco Vlad    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Rusnacenco Vlad să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.