Spuneti NU construirii unui nou bloc pe strada Jepilor nr. 14 A si a modificarii PUZ !

Stimaţi cetăţeni ai cartierului Racadau  si ai orasului Braşov!

Prin intermediul acestei petiţii dorim să vă aducem la cunoştinţă un proiect pe cale de a fi demarat; un nou atac la linistea si aerul curat din cartierul Racadau, proiect care presupune construirea unui nou bloc de locuinte. 

Conform anexei la Certificatul de Urbanism nr.1082/18.04.2023, emis de  Primaria Municipiului Brasov, teritoriul care urmeaza  a fi moficificat din punct de  vedere urbanistic are suprafata de 3.05 ha si este delimitat de Str. Jepilorla S-E, Str. Zmeurei la S-V si Str. Macesiului la N-E si N-V.

Este un nou pas inspre aparitia unor alte noi blocuri – pas care nu poate fi facut daca se  izbeste de opozitia cetatenilor!

In anul 2017 Racadaul a primit statutul de “cartierul in care se respira cel mai curat aerdin Romania”, lucru pe care Primaria Brasovului il uita prea des sau nu il ia in considerare atunci cand elibereaza un astfel de autorizatii.

https://adevarul.ro/locale/brasov/cum-arata-cartierul-respira-mai-curat-aer-romania-aglomerarea-urbana-construita-munti-1_590dc13a5ab6550cb8d910db/index.html

Primaria  Brasov , va rugam sa  tineti cont si de asigurarea gradului de însorire a locuințelor în oferirea autorizatiei de construcție.

https://www.juridice.ro/714137/asigurarea-gradului-de-insorire-a-locuintelor-conditie-de-obtinere-a-autorizatiei-de-construire.html?fbclid=IwAR0e6aoxas74MxtPdiC_41VZ4bi19N4D-DYZPhmmvm2XRUPNeLesylkJao0

 

Autorităţile  IAR par sa  uite  si  aprobă  din nou interventia asupra acestei zone? De ce se acceptă cu atâta usurinţă transformarea acestui cartier desemnat ca fiind cu aerul cel mai curat din tara într-unul gri, de betoane? De ce în loc să se protejeze natura, prin înfrumuseţarea acestui loc posibil prin amenajarea unui spatiu de joaca pentru copii, a unui dispensar in zona fostei centrale termice  de cartier,  de care poate beneficia atata lume, se alege intotdeauna varianta care aduce castiguri importante doar “investitorilor”?

Din nou S-A ACȚIONAT ÎN TĂCERE si probabil acesta va fi modul in care se va opera in continuare!

Avem rugămintea ca noi, cetăţeni ai cartierului Racadau dar si ai Braşovului, să intervenim prin semnarea acestei petitii online si daca va fi cazul prin actionarea in justitie pentru oprirea atacului concertat si repetat asupra acestei zone a Brasovului!

Haideţi să ne unim inca o data la fel ca în 2022, cand s-a incercat modificarea PUZ pe Str. Jepilor nr.4! În ritmul acesta, vom vedea investiții și în locul Parcului Ursu, sau a Parcului Trandafirilor.

NU trebuie să acceptăm distrugerea cartierului şi nu avem voie să îl lăsăm la cheremul investitorilor cărora puţin le pasă de frumusetea naturală a Braşovului.Puz_jepilor.jpgPerspective-1-scaled.jpg

 

 

 

 

 

 


Cristina Mihai    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Cristina Mihai să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...