spunem "NU" obligativitatii purtarii mastilor de protectie,spunem "NU" termoscanarii

CATRE AVOCATUL POPORULUI

In calitate de cetatean al acestei tari,va rog respectuos sa sesizati catre institutiile competente urmatoarele aspecte:

-In art.13  lit.a,din legea 55/2020 este prevazuta obligativitatatea purtarii mastilor in spatiile inchise- va rog sa reveniti asupra acestui articol  si sa luati in considerare faptul ca avem foarte multi oameni cu probleme respiratorii si purtarea acestor masti le poate agrava starea de sanatate. Va rog sa luati in calcul recomandarile si studiile facute de medici in acest sens(purtarea mastii chiar si pentru cateva minute poate duce la hipoxie).
In acest sens,propun ca purtarea mastii sa ramana optionala  in spatiile inchise,fiecare om putand sa decida asupra starii lui de sanatate.

Un al doilea aspect pe care doresc sa vi-l sesizez este cu privire la art 13,lit. b din legea 55/2020.

Avand in vedere legea nr. 46/2003 (legea pacientului):
Masurarea temperaturii este un act medical ce trebui facut de catre persoane cu competenta in acest domeniu ,cu respectarea datelor cu caracter personal si bineinteles cu acordul pacientului. Legea ne da posibilitatea ca si pacienti sa refuzam o interventie medicala.
Pentru agentii comerciali care au luat aceasta masura ilegala de utilizare a termometrelor cu infrarosu,cetatenii sunt clienti si nu pacienti.
De asemenea , va aduc la cunostiinta ca in manualele de utilizare emise de producatori pentru termometrele cu infrarosu ,exista specificatia "de a nu se utiliza in domeniul medical pentru stabilire diagnostic" si de asemenea exista riscuri ce pun in pericol sanatatea celor expusi acestei masurari
(emisiile laser pot fi periculoase dacă fasciculul laser sau reflexia razelor laser ajung la nivelul ochiului neprotejat).

Avand in vedere functia importanta pe care o detineti ,va rog sa veniti in sprijinul Poporului Roman prin sesizarea institutiilor competente pentru luarea masurilor ce se impun.

Cu respect

Prin semnare, autorizez pe roxana să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.