Spune NU închiderii căminelor Universităţii din Bucureşti!!!

http://www.brooklynschools.org/elementary2/2011elemsite/principal/reading_tent_color.gif

 

Structura Administrativă a Universităţii din Bucureşti doreşte SĂ ÎNCHIDĂ ÎN PERIOADA VERII cămine din Complexele Studenţeşti  Grozăveşti  şi Pallady, în condiţiile în care aceste cămine SUNT rentabile economic, iar o mare parte dintre studenţi şi-au exprimat deja dorinţa de a locui în acestea  şi în lunile de vară, chiar dacă plătesc  DUBLU regia de cămin faţă de cât au plătit în ultimele luni.

 

>>> SEMNEAZĂ ACUM PETIŢIA  PENTRU A OPRI ACEASTĂ INIŢIATIVĂ ABERANTĂ !! <<<

 

Motivele invocate de Domnul Director Ing. Dragoş Florescu pentru închiderea căminelor sunt nerentabilitatea financiară, efectuarea de reparaţii şi lipsa de beneficiari. TOTAL GREŞIT! Şi iată de ce:

Financiar:

În ultimele 3 luni regia de cămin pentru căminele A-D din Grozăveşti a fost de 167 de lei.  Aşadar, dacă o asemenea regie asigură toate cheltuielile de întreţinere (intrând aici şi plata salariilor personalului necesar) şi plata utilităţilor aferente (electricitate, apă, etc), cum se poate ca la o regie de 310 lei pe lună (tariful stabilit de Consiliul de Administraţie la propunerea serviciilor aferente este de 10 lei/zi pentru lunile de vară, şi plătit în avans pe fiecare lună), care este aproape DUBLU, Universitatea să nu facă profit?


Renovări/reparaţii:

Cunoaştem foarte bine precedentul în care locatarii a 2 cămine au fost mutaţi pe durata verii şi nu s-a mişcat absolut nimic în renovarea şi reabilitarea acestora, ba mai mult, zugrăvirea holurilor şi a băilor s-a realizat  în toamnă, când deja studenţii începeau să se cazeze pentru noul an universitar. La momentul actual nu s-a organizat nici măcar licitaţia cu firmele care se presupune că vor demara lucrările (proces care ştim că durează) pentru aşa-zisele reabilitări. Nu mai punem la socoteală faptul că lucrările ce ar trebui să aibă loc ţin de reabilitarea conductelor din subsolul blocurilor, proces care se poate realiza fără să fie necesară relocarea studenţilor.


Studenţii/Beneficiarii:

Numărul studenţilor care rămân pe perioada verii este suficient de mare, având în vedere că alte cămine ale Universităţii (Mihail Kogălniceanu  - 2 cămine, căminul Panduri, căminul Fundeni, căminul Poligrafie, căminul Leu C) oricum se închid.  Să nu uitam şi de elevii care vin să dea admiterea la UB: o altă serie de locuri necesare, şi un alt profit pentru UB.

 

Pentru a semna, completează câmpurile de mai jos.