Spune NU defrișării!

Defrișarea. Una dintre cele mai mari probleme cu care țara noastră se confruntă dar pentru care nu s-a găsit o rezolvare. De ani întregi autoritațile promit schimbări însă totul este așa cum a fost și până acum. Promisiuni, vorbe care se uită, însă nici măcar o faptă care să arate că lucrurile chiar se schimbă. 

În România se află ultimele fâșii de păduri virgine, păduri în care omul nu a intervenit și care adăpostesc în jur de 13.000 de specii diferite. Dacă în secolul XIX 30% din pădurile Romăniei erau virgine, la finalul secolului XX procentul a scăzut la doar 6%. Dacă 6% pare puțin, azi procentul e și mai mic și anume 3%. Din acest procent extrem de mic, prea puține sunt protejate.

De ce să le protejăm? Pentru că vedem în fiecare an știri despre inundații care provoacă pagube însemnate. Pentru că alunecările de teren pun în pericol multe vieți omenești. Pentru că în acest fel condamnăm o mulțime de viețuitoare la o moarte lentă și chinuitoare.

Pentru că măcar atât putem face pentru România furată. Să încercăm să salvăm puținul care ne-a mai rămas, puținul de care mai putem avea grijă și care nu a dispărut din fața ochilor noștri.

Problema defrișărilor e serioasă. Ia inițiativă, arată că iți pasă!


Adriana Pință    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Adriana Pință să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook