Soluționarea problemei gunoiului și a deșeurilor abandonate în satul Buciumeni, oraș Budești, jud. Călărași.

CĂTRE : PRIMĂRIA ORAȘULUI BUDESTI

Budesti, str. Gării, nr. 12, jud. Călărași

In atenția:  -dl. Primar al orașului Budești

-Consiliului Local al orașului Budești

Având în  vedere protecția mediului înconjurător dar și a sănătății locuitorilor satului  Buciumeni, în mai multe rânduri, am solicitat ajutorul dvs. cu privire la găsirea unor soluții pentru rezolvarea problemei gunoiului și a depozitării necontrolate a deșeurilor pe teritoriul din imediată apropiere a satului Buciumeni, pe drumul comunal ce face legătura între satele Gruiu si Buciumeni, DC65, dar și din interiorul satului Buciumeni.

Poate considerați că voluntariatul de o zi (propus inițial către o parte din locuitori) nu rezolvă problema curățeniei ci trebuie mai degrabă o acțiune din partea dvs., a autorităților, aflați în slujba cetățenilor.

Abandonarea deșeurilor este interzisă și pedepsită potrivit Legii nr. 211 din 15 noiembrie 2011 cu privire la regimul deșeurilor, cu modificările și completările ulterioare.

Pentru un sat mai curat, pentru a deveni civilizați, pentru a preveni dezastre ecologice, pentru a face economie refolosind materiale valoroase și pentru o calitate a vieții mai bună pe care toți ne-o dorim, domnilor edili vă solicităm :

- amplasarea unor containere, pubele, coșuri de gunoi sau orice alte recipiente de colectare pe care le considerați necesare, in punctele sensibile ce pot fi identificate în satul Buciumeni, cum ar fi: scoală, cimitir, magazin, etc.;

- implementarea colectării selective, in acord cu prevederile europene pentru protecția mediului, incepand din curtea oamenilor din sat;

- punerea la dispoziția cetățenilor de mijloace și informații necesare pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

În speranța că veți arăta interesul pentru drepturile și interesele cetățenilor din satul Buciumeni, vă asigurăm de întreaga noastră considerație!

Mioara Cristache    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Mioara Cristache să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.