Soluționarea problemei gunoiului și a deșeurilor abandonate în satul Buciumeni, oraș Budești, jud. Călărași.

CĂTRE : PRIMĂRIA ORAȘULUI BUDESTI

Budesti, str. Gării, nr. 12, jud. Călărași

 

In atenția:  -dl. Primar al orașului Budești

                  -Consiliului Local al orașului Budești

 

            Având în  vedere protecția mediului înconjurător dar și a sănătății locuitorilor satului  Buciumeni, în mai multe rânduri, am solicitat ajutorul dvs. cu privire la găsirea unor soluții pentru rezolvarea problemei gunoiului și a depozitării necontrolate a deșeurilor pe teritoriul din imediată apropiere a satului Buciumeni, pe drumul comunal ce face legătura între satele Gruiu si Buciumeni, DC65, dar și din interiorul satului Buciumeni. 

           Poate considerați că voluntariatul de o zi (propus inițial către o parte din locuitori) nu rezolvă problema curățeniei ci trebuie mai degrabă o acțiune din partea dvs., a autorităților, aflați în slujba cetățenilor.

           Abandonarea deșeurilor este interzisă și pedepsită potrivit Legii nr. 211 din 15 noiembrie 2011 cu privire la regimul deșeurilor, cu modificările și completările ulterioare. 

           Pentru un sat mai curat, pentru a deveni civilizați, pentru a preveni dezastre ecologice, pentru a face economie refolosind materiale valoroase și pentru o calitate a vieții mai bună pe care toți ne-o dorim, domnilor edili vă solicităm :

- amplasarea unor containere, pubele, coșuri de gunoi sau orice alte recipiente de colectare pe care le considerați necesare, in punctele sensibile ce pot fi identificate în satul Buciumeni, cum ar fi: scoală, cimitir, magazin, etc.;

- implementarea colectării selective, in acord cu prevederile europene pentru protecția mediului, incepand din curtea oamenilor din sat;

- punerea la dispoziția cetățenilor de mijloace și informații necesare pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

          În speranța că veți arăta interesul pentru drepturile și interesele cetățenilor din satul Buciumeni, vă asigurăm de întreaga noastră considerație!


Mioara Cristache    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Mioara Cristache să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...