Solicitam infiintarea departamentului Politia Animalelor in Sighetu Marmatiei!

Tinand seama de situatia cu care se confrunta minicipalitatea, existenta si
prezenta necontrolata a animalelor abandonate pe domeniul public, haitele tot mai mari de caini de pe raza orasului, (majoritatea cainilor cu stapan), femele in calduri lasate libere pe domeniul public, femele ce aduna dupa ele caini formand acele haite, refuzul sterilizarii obligatorie, abandonarea puilor pe domeniul public, este imperativ nevoie de o noua abordare strategica unitara, coerenta, coordonata impreuna cu
unitatile teritorial-administrative si ale autoritatilor publice locale .

Abandonul animalelor este generat de mai multi factori, fiecare necesitand o abordare specifica:

-Inmultirea de pui(caine/pisica) pe care cetatenii nu-i doresc motiv pentru care ii abandoneaza pe domeniul public. Acest comportament trebuie in primul rand sanctionat prin aplicarea legislatiei in vigoare impotriva abandonului de animale, dar si masuri de preventie a abandonului prin programe educationale si de informare in privinta sterilizarii animalelor existente.

-Animalele pe care cetatenii nu mai reusesc sa le gestioneze din diverse motive si aleg sa le abandoneze.Acest comportament poate fi prevenit prin oferirea prijinului de catre autoritatea competenta a Primariei Sighetului Marmatiei fie prin asistenta specializata prin educatie, fie prin preluarea animalului de catre municipalitate in programe de gestiune, evitand astfel ca animalul sa mai fie abandonat sau sa mai existe pe strada, mai ales in cazul in care acesta este instabil d. p. d. v. etologic.

Inmultirea necontrolata a animalelor abandonate nu poate fi gestionata decat prin sterilizarea generala a acestora.In cadrul acestei axe , prioritara este infiintarea ‚’Politiei Animalelor’’ la nivelul Municipiului Sighetu Marmatiei. Politia Locala conform legii 155/2010 are in atributii la art. 6 pct. E sa constate contraventii si sa aplice sanctiuni pentru nerespectarea legislatiei privind animalele. Prin urmare, se cere infiintarea unui serviciu specializat in domeniul animalelor in cadrul Politiei Locale sub numele de Politia Animalelor.Specializarea in aceasta zona este un element esential, astfel incat un instructaj specific va fi necesar pentru intreg personalul.

Politia Animalelor este un serviciu solicitat de mult in Romania si Sighetu Marmatiei, alaturi de celelalte 2 orase Bucuresti si Baia Mare, va deveni un exemplu national de implementare a acestui servicu.


Asociatia Suntem Vocea Lor    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Asociatia Suntem Vocea Lor să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook