Sigartau pentru Bacau

S-a intamplat ca Bacaului sa i se intample ceva minunat!

Anca Sigartau.

Insa, din pacate, suntem prea romani ca sa meritam un lucru bun si frumos.

Nu meritam sa avem un teatru de calitate. Nu meritam sa ne vedem tinerii venind la teatru, altfel decat dusi cu forta. Nu meritam sa simtim ca traim intr-un oras viu. Nu meritam lucrurile bune care s-au intamplat si cele care sunt pe cale sa se intample in continuare.

Ne meritam soarta! Suntem mioritici pana in maduva oaselor!

Ne-a placut sa mergem o saptamana intreaga la teatru fara sa scoatem niciun ban din buzunar. Ne-a placut foarte mult ca timp de 16 zile, sa traim la maxim, tot gratis, emotii unice, sa ne bucuram de frumos, sa ne laudam chiar cu orasul nostru frumos si viu. Ne-a placut sa ne simtim ca intr-o minunata vacanta intr-un oras european in mijlocul saptamanii. Ne-a placut sa ne putem plimba pur si simplu pe centru printre oameni care se bucurau ca si noi de tot ce era frumos atunci.

Dar apoi, din nou, romanismul din noi si-a  spus cuvantul!

Ce prostie! Ce ne trebuie noua festival de teatru? Ce ne trebuie cultura? Ce ne trebuie relaxare si buna dispozitie? Cum sa te poti distra pe strada fara manele, tiganisme, mici si hamsii? Cum e posibil ca atatia tineri sa nu mearga in cluburi sa se imbete, in loc sa se simta minunat doar cu apa plata, cola si un covrig? Cum e posibil sa se joace baschet  cu "panouri blonde" pe umerii baietilor, la miezul noptii in fata prefecturii iar lumea sa ii aplaude sincer?

E normal ca atunci cand te zbati, cand te agiti sa faci lucruri bune si frumoase (poate nu perfecte) iar unii, care se simt amenintati de pe functiile de care tin cu dintii incearca sa te traga in jos, cand stii ca bacauanii s-au bucurat sincer de lucrurile frumoase care se intampla insa altii te manjesc din cap pana-n picioare, e normal, zic sa te dai la o parte, sa zici ca, poate, aia putini si rai au dreptate.

Haideti sa nu mai fim atat de letargici, haideti sa le aratam tuturor, nu numai bacauanilor, ca ne pasa de orasul nostru, ca ne pasa de lucrurile bune si frumoase, sa le spunem tuturor ca vrem teatru, vrem festivaluri internationale, vrem distractie de calitate, vrem o viata mai frumoasa.

Putem incerca sa o convingem pe D-na Sigartau sa isi retraga demisia. Sa ii aratam ca ne pasa si ca vrem!

Sau putem incerca sa ii convingem pe cei care pot si vor, sa ii respinga demisia doamnei Sigartau.

Dumneaei vrea! Noi vrem. Haideti sa le aratam tuturor ca vrem lucruri bune si frumoase pentru Bacau si nu numai.

SIGARTAU pentru BACAU!

Meritam cu totii mai mult!