Sepsiszentgyörgyi uszoda megnyitása / Redeschiderea bazei de Inot din Sfântu Gheorghe

Kérés

A SEPSISZENTGYÖRGYI HELYI TANÁCS

SEPSISZENTGYÖRGY POLGÁRMESTERI HIVATALA

SEPSI REKREATÍV figyelmébe

 

Jelen kéréssel, a Rekreatív részvénytársaság által működtetett városi uszoda mielőbbi megnyitását kérjük.

Megjegyezzük , hogy az uszoda március- június időszakban zárva volt. Júniustól 2020 októberig az uszoda újra nyitott a gyerekek és leigazolt sportolók számára, semmiféle fertőzés vszélyt nem jelentve, amit az is tanusít, hogy egyetlen megbetegedést sem regisztráltak a létesítményen belül.

2020 októberétől a mai napig a fertőzöttségi hányados jelentősen csökkent, jelenleg 0,85/1000.

A 2020 október és 2021 január időszakban nagyon sok ígéretet kaptunk, különböző helyekről, hogy amint a fertőzöttség 3 /1000 alá esik, ismét kinyitják.

Szerencsére a COVID 19 fertőzöttségi hányados több mint egy hónapja 1 ezrelék alatt van, időközben kinyitottak a vendéglők és kávézók de az uszoda és a városi sporttermek továbbra is zárva maradtak.

Ez idő alatt, mindamellett, hogy a fertőzöttségi hányados 3/1000 határt átlépte, más megyékben a helyi és megyei hivatalok nem tiltották be a sporttevékenységeket az uszodákban.

Lásd , többek közt, Brassót és Csíkszeredát.

Megkérjük tudatosítsák annak a hatalmas szükségét, hogy biztosítva legyen a gyerekek és nemcsak számára a sportlétesítmények használatához való hozzáférés, kivált ebben a periódusban amikor a mozgási lehetőségeik, az online iskola és a téli viszonyok miatt méginkább korlátozottak.

Révén, hogy kevesebb mint 30 km-re, Brassóban, az uszoda múködik, az úszók arra irányultak edzéseikkel . Ez a valós tény legalább 2 szempontból ártalmas. Először is megsokszorozza a személyek közlekedését a helységek közt, ami a virus terjedését elősegíti, másodjára pedig pénzt von el a helyi költségvetésből, ami amúgy is szenved.

Az elmúlt évek során az uszodát egy nagyon nagy számú gyerek és felnőtt vette igénybe, sokan közülük leigazolt sportolók, akiknek jelenleg lehetetlené vált az edzés a bezárt uszoda miatt, mindamellett, hogy a megnyitást a törvény , a korlátozások betartásával, lehetővé tenné.

Emlékeztetjük, hogy ezek a sportlétesítmények az adófizetők pénzéből vannak fenntartva és céljuk, hogy a lakosság igénybe vehesse őket.

Felhívjuk a figyelmüket továbbá, hogy az uszoda sok oktatónak és sporttanárnak a munkahelye, akik teljes jogú tagjai közösségünknek és akik évek óta tevékenykednek az uszodában, egyesek sérült gyerekekkel is foglalkoznak és akik jelenleg nagyon nehéz anyagi helyzetben vannak.

Örvendetesnek találjuk a kezdeményezést miszerint az iskolák kinyitanak február 8-án, amikorra megkérjük, az uszodát is kinyitani.

Mellékeljük azon személyek aláírásait akik jelen kérést benyújtjuk és várjuk az Önök hivatalos, beiktatott

válaszát.

 

Sepsiszentgyörgy 2021 január 22

 

Cerere

In atentia,

CONSILIULUI LOCAL ,

A PRIMARIEI SFANTU GHEORGHE

SEPSI REKREATIV

 

Prin prezenta, dorim redeschiderea in cel mai scurt timp posibil a bazei de inot si recreere (piscina municipala), aflata in administrarea Rekreativ SA.

Precizam ca piscina a fost inchisa in perioada martie-iunie. Din iunie pana in octombrie 2020, piscina a fost redeschisa copiilor si sportivilor de performanta , neprezentand niciun factor de risc, neinregistrand niciun caz de imbolnavire. Din octombrie pana in prezent rata de infectare a scazut considerabil si azi inregistrandu-se 0,85 la 1000.

In perioada octombrie-ianuarie am primit foarte multe promisiuni din diferite parti ca baza de inot se va redeschide imediat ce rata va scadea sub 3 la 1000 in oras.

Din fericire de mai mult de o luna rata infectarii cu COVID 19 este sub 1 la mie, intre timp s-au deschis restaurantele si cafenelele dar piscina si salile de sport din oras au ramas in continuare inchise.

Totodata, desi in mai multe localitati din alte judete rata infectarii a depasit pragul de 3 la 1000, autoritatile locale si judetene nu au interzis desfasurarea activitatilor sportive in bazele de inot.

Dovada stau, printre multe altele, municipiul Brasov, municipiul Miercurea Ciuc.

Va rugam sa constientizati enorma necesitate de a asigura accesul copiilor si nu numai, in facilitatile sportive, mai ales in aceasta perioada cand posibilitatile lor la miscare si sport sunt mai limitate ca oricand prin scoala online si conditiile de iarna.

Avand in vedere ca la mai putin de 30 km distanta, in municipiul Brasov, bazinul de inot functioneaza, practicantii acestui tip de activitate s-au reorientat si frecventeaza bazinul de inot din Brasov. Aceasta realitate este nociva din cel putin 2 puncte de vedere. Pe de o parte accentueaza deplasarea persoanelor intre comunitati cea ce duce clar la o mai mare raspandire a virusului, pe de cealalta parte banii care s-ar putea investi in economia locala, care oricum are de suferit.

Piscina a fost folosita in anii precedenti de un numar foarte mare de copii si adulti, dintre care un numar considerabil de sportivi legitimati care au ajuns in imposibilitatea de a-si continua antrenamentele din cauza ca piscina este in continuare inchisa, chiar daca redeschiderea acesteia este permisa de lege, cu respectarea restrictiilor in vigoare.

Va reamintim ca aceste facilitati sportive sunt intretinute din banii contribuabililor si sunt menite sa asigure accesul si folosirea lor de catre acestia.

Va precizam deasemenea ca piscina este locul de munca a multor instructori, profesori de sport, membri cu drepturi egale a acestei comunitati, care de ani de zile isi desfasoara activitatea la piscina, unii cu copii cu incapacitati fizice si mentale, si care actualmente sunt intr-o situatie financiara deosebit de delicata.

Ne bucara enorm initiativa de a redeschide scolile incepand cu data de 8 februarie, data la care speram ca veti asigura si redeschiderea piscinei.

Anexam in cele ce urmeaza tabelul cu semnaturile celor care am inaintat aceasta cerere si asteptam un raspuns concret si inregistrat din partea Dvs.

 

Sfantu Gheorghe 22 ianuarie 2021

 

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Toth Barna să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...