SEMNEAZĂ PETIȚIA #susținem echipa managerială a Colegiului Național “Petru Rareș”

Asupra echipei manageriale a Colegiului Național “Petru Rareș” a fost dispusă cercetarea disciplinară de către Inspectoratul Școlar Județean Neamț (ISJ).

Conducerea ISJ Neamț reușește să facă acest lucru legându-se de organizarea Conferinței Model United Nations (MUN) la Piatra Neamț, precedată de decesul tinerei de 16 ani din Bucureşti, eveniment neplăcut și neașteptat ce a avut loc cu o seară înainte de deschiderea oficială a conferinței, care nu a ținut de organizatori.

Conferința a fost organizată exclusiv de elevi din țară și de la Colegiul Național “Petru Rareș”, evident SUSTINUȚI de conducerea colegiului, care a oferit tot sprijinul în această acțiune a elevilor, nefiind implicată direct în organizarea evenimentului. Conferințele MUN se desfășoară anual, neavând cadru oficial, fiind oportunități de dezbateri la care participanții participă pe propria răspundere, în diferite orașe din țară. Elevii se pot înscrie la aceasta numai dacă trimit acorduri de participare (pentru majori/minori, fără acestea elevii nu sunt acceptați la conferință), după care se cazează după propria voință și participă la eveniment.

Conducerea ISJ Neamț susține faptul că au fost aduse “atingeri imaginii publice a învățământului nemțean” prin organizarea evenimentului mai sus menționat și îi implică direct pe directorii colegiului, care au încercat să îi susțină pe elevii de la liceul lor să facă un eveniment care să îi ajute să se dezvolte pe mai multe planuri.

Astfel, susținem faptul că nu pot fi acuzați directorii liceului pentru un lucru ce nu ținea de ei (organizarea evenimentului) și nu credem că această cercetare disciplinară este una întemeiată, având în vedere că echipa manageriala a colegiului și corpul profesoral s-au îngrijit de fiecare dată de elevi, au reușit să organizeze evenimente de excepție și cu impact asupra comunității, chiar și cu ISJ Neamț ca partener, instituție care acum îi atacă, în condițiile în care se cunoaște că ce se face la Colegiul Național “Petru Rareș” e foarte bine făcut și poate nu se mai face în alte instituții de învățământ din Neamț și de ce nu, din țară.

În concluzie, ne declarăm împotriva demarării acestei proceduri nefondate de cercetare disciplinară declanșate împotriva direcțiunii Colegiului Național “Petru Rares” din motivele sus arătate.

Vă rugăm să semnați această petiție dacă știți ce se face cu adevărat in “Rareș”, pentru a observa și cei din conducerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț că echipa manageriala a Colegiului Național “Petru Rareș“, corpul profesoral și evenimentele de succes organizate de colegiu și de elevii acestuia sunt susținute de comunitatea din care facem parte și au un impact pozitiv asupra acesteia.

#LaRareșChiarSeÎntâmplăLucruriBune


Robert Băltog, Ilinca Leșovschi    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Robert Băltog, Ilinca Leșovschi să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...