SCRISOARE DESCHISA- Biologi, biochimisti si chimisti

SCRISOAREA DESCHISA va fi de actualitate si pentru viitorii ministri!


VA RUGAM sa fiti de acord cu trimiterea acestei SCRISORI DESCHISE doamnei ministru SORINA PINTEA!

SCRISOARE DESCHISA

Va adresăm această scrisoare deschisă ca urmare a atacului inițiat și perpetuat în spațiul online de medicii de laborator la adresa celorlalți profesioniști din echipa medicală de laborator și anume biologii, biochimiștii și chimiști din sistemul sanitar.

Dezaprobăm în totalitate maniera și inexactitățile prezentate în petiția semnată de 300 de medici cu specialitatea Medicină de laborator și Microbiologie medicală. O profesie se dezvoltă și se exercită într-un context pluridisciplinar și nu într-un mediu profesional izolat, iar „concurența”, așa cum este prezentată de aceștia, deranjează și, mai mult, este văzută sau transformată artificial într-o formă de amenințare.

Principiile etice statuate în codurile de conduită profesionale din sănătate la nivel mondial promovează cooperarea și colaborarea dintre specialiști ca un ansamblu sinergic, ca un motor de evoluție profesională și NU instigă la diverse forme de ură. Biologii, biochimiștii și chimiștii din sistemul sanitar nu au nevoie de o reevaluare a poziție lor în sistemul sanitar, din simplul motiv ca aceștia sunt recunoscuți ca specialiști medicali de laborator, iar profesia se practică la un nivel complet comparabil în țările din Europa si SUA. Aceștia sunt profesioniști de înaltă calificare ce ating acest nivel după educația universitară și postuniversitară de specialitate la care se adaugă obligatoriu diferite specializări medicale conform unui curriculum european  pentru medicină de laborator (EC4 European Syllabus).

Petiția celor 300 de medici cu specialitatea Medicină de laborator și Microbiologie medicală este fundamentată pe foarte multe neadevăruri și are un caracter vădit denigrator, dorind sa scoată în evidenta doar excepțiile negative, excepții care pot fi identificate în orice profesie, inclusiv în cea de medicină de laborator.

De ce această petiție nu relevă și adevărurile?

Adevărul este ca biologii, biochimiștii și chimiștii duc greul în laboratorul clinic, că mulți medici de laborator doar parafează sau că există o distanță uriașă nejustificată între salariile biologilor și chimiștilor și medicii de laborator.

Stimată doamnă ministru Sorina Pintea, observăm, din păcate, că această petiție apărută tocmai după modificarea punctajelor CNAS pentru biologii, biochimiștii și chimiștii, reprezintă doar expresia avariției, doar o modalitate prin care banii sa fie doar ai unora. BANII sa fie oare sursa acestei revolte a lor?

În acest context, în calitatea dumneavoastră de ministru al sănătății, vă sugerăm să interveniți rapid și să vă implicați în medierea acestui conflict inter-profesional ca singura opțiune pentru concilierea pozițiilor în mod tripartit.


Biolog-Chimist-Biochimist (Petitia nu a fost initiata si sustinuta de conducerea OBBCSSR)    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Biolog-Chimist-Biochimist (Petitia nu a fost initiata si sustinuta de conducerea OBBCSSR) să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...