Semnează și tu scrisoarea deschisă - Pentru o Românie Sănătoasă!

Scrisoare deschisă - Pentru o Românie Sănătoasă!

15 decembrie 2021 

 

În calitate de membri ai comunității de afaceri românești care contribuie la funcționarea în condiții decente a țării, credem cu tărie și convingere că toți cetățenii trebuie să știe și să acționeze împotriva obtuzității și comportamentului abuziv al unor funcționari publici, pentru o Românie Sănătoasă. E momentul să cerem autorităților responsabile să acționeze hotărât și fără întârziere în interesul public. Nodul gordian a fost rezolvat prin tăierea lui directă. De asta e nevoie acum.

Astfel, informăm și solicităm autorităților statului prin această scrisoare deschisă, respectarea și luarea măsurilor care se cuvin, în regim de urgență, în condițiile în care DSU - IGSU nu a luat în seamă Avizul privind existența cazului de forță majoră emis de Camera de Comerț și Industrie a României pentru compania noastră, conform legii, pentru livrarea testelor în școli.

În calitatea noastră de companie care contribuie de aproape 20 de ani la bugetul de stat și la bunul mers al societății românești, ne considerăm îndreptățiți să cerem autorităților să trateze acest aspect cu asumare și responsabilitate, având ca bază următoarele 

FAPTE:

  1. Mii de elevi au intrat luni la ore fără a fi testați, după zilele de vineri, sâmbătă și duminică, zile în care este posibil ca unii elevi să se fi infectat deja și să fi transmis virusul apoi în școli sau în familie.
  2. Compania noastră de cercetare-dezvoltare și producție a câștigat licitația pe primul loc pentru lotul din achiziția de teste Covid pentru școli, cu un preț bun pentru stat. A fost semnat un contract cu DSU-IGSU.
  3. DSU-IGSU refuză recepționarea acestora, invocând o întârziere a livrării. Întârzierea invocată de DSU-IGSU, de mai puțin de o zi și jumătate (30 ore), a fost explicată imediat, printr-un Aviz privind existența cazului de forță majoră emis de Camera de Comerț și Industrie a României, conform legii și contractului de livrare. Mai mult decât atât, în media s-a comunicat faptul că, în procesul de achiziție al testelor aferente lotului 1, o companie a livrat testele cu o zi întârziere și au fost acceptate!
  4. Avizul privind existența cazului de forță majoră nu a fost luat în considerare de DSU - IGSU. A fost dincolo de puterile noastre să controlăm situații de criză din aeroporturi de tranzit, lipsa combustibilului în anumite aeroporturi sau neeliberarea autorizațiilor de zbor de către diverse țări, toate acestea datorate crizei OMICRON, apărută cu câteva zile înainte de livrare. Am avut alături de noi unul dintre cei mai mari și mai buni operatori de cargo și logistică din România și una dintre cele mai mari companii aviatice.
  5. 2,4 milioane de teste comandate de Guvern pentru elevi sunt acum în depozite, de peste 11 zile, gata de livrare la orice oră și gata de a fi distribuite către elevi, cei mai afectați de situație.
  6. Putem livra testele oricând la cererea IGSU, evitându-se astfel pierderi majore create la bugetul statului, care se află acum în situația absurdă de a achiziționa de la alți furnizori, la prețuri mai mari decât al nostru și la termene imprecise, așa cum deja a anunțat DSU.
  7. De ce alege Statul să alerge după altă soluție, când are deja una la îndemână? Este rea-voință sau acțiune vădită contra interesul public?
  8. Statul român are nevoie de teste, dar alege să pedepsească absolut nejustificat o întârziere de 30 de ore, justificată de Forța majoră? Asta în condițiile în care decizia IGSU a generat o întârziere a campaniei de testare din școli cu peste 30 de ore și a bulversat fără sens o țară întreagă: copii, părinți, profesori, responsabili locali.
  9. Prin acțiunea disproporționată a funcționarilor IGSU se creează prejudicii mai mari decât valoarea contractului, se blochează proiecte de cercetare esențiale, punerea în producție a noi produse, punerea în pericol a brevetelor și prototipurilor, se afectează locuri de muncă și se zădărnicește combaterea pandemiei. 
  10. Acțiunea IGSU a fost făcută fără să conștientizeze urmările dezastruoase ale faptelor sale, cu impact economic și în sistemul de educație și sănătate.

Un om simplu care nu poartă mască poate fi acuzat de zădărnicirea combaterii pandemiei. Dar un funcționar, care oprește distribuirea a 2.400.000 de teste, de ce poate fi acuzat? 

Astfel, facem un apel pentru intrarea în normalitate a autorităților statului, în speță a Inspectoratului pentru Situații de Urgență - IGSU și, anume, să analizeze cu celeritate situația și să identifice o soluție corectă în acest caz, în spiritul legii și al bunei-credințe. 

Respect și bunăvoință, asumare și responsabilitate, asta cerem Statului. 

Elevii au simțit că lucrurile nu merg și au ieșit primii în stradă. Chiar nu putem rezolva situația rapid? Tinerii au înțeles! Consiliul Național al Elevilor se declară „consternat de o astfel de situație care denotă o totală lipsă de mobilizare din partea autorităților și solicită remedierea problemei în regim de urgență”.

Reamintim că DDS Diagnostic este implicată în numeroase proiecte de cercetare avansată din domeniul medical, a pus în piață primele teste românești pentru combaterea pandemiei, a ajutat școli, teatre, universități și evenimente, inclusiv prin sponsorizări și acțiuni benevole. DDS Diagnostic este o companie inovativă cu capital integral românesc din domeniul biotehnologiilor cu aplicații medicale și a demonstrat de-a lungul anilor reziliență și determinare în promovarea valorilor autentice ale antreprenoriatului și cercetării.

DDS Diagnostic este o companie românească aflată pe lista UE de furnizori de teste COVID-19  și singura companie privată din România care produce autohton teste de diagnostic molecular (RT-PCR), inclusiv pentru SARS-CoV-2. DDS Diagnostic a dezvoltat și a acreditat în România, conform tuturor normelor legale în vigoare, în decursul celor aproximativ 20 de ani de activitate, un număr de peste 50 de dispozitive medicale cu ajutorul unei echipe de cercetare-dezvoltare formată din doctori în chimie și biochimie.

Cerem comunității de afaceri și tuturor oamenilor buni solidaritate prin semnarea acestei scrisori deschise, care să rezolve situația măcar în ceasul al 12-lea. 

Prin această scrisoare dorim să vă spunem tuturor că iubim România, credem în România și nu vom părăsi lupta pentru români și pentru interesul lor, pentru o Românie Sănătoasă. Nu e vorba numai despre noi, este vorba despre România și despre situațiile în care iresponsabilitatea afectează dezvoltarea pe baze corecte. Avem nădejdea că oamenii buni se vor mobiliza oriunde ar fi!DDS Diagnostic poate fi oricare dintre noi.

DDS Diagnostic este unul dintre noi. Vă cerem să ne sustineti, cu respect și bunăvoință și, mai ales, în spiritul legii și al bunei-credințe. 

Nerezolvarea problemei în regim de urgență are efect asupra combaterii pandemiei, duce la daune însemnate pentru bugetul statului și la blocarea companiei noastre, pierderea rezultatelor cercetărilor – brevete, prototipuri, produse, punerea în șomaj a cercetătorilor și experților noștri.

Noi facem! DDS Diagnostic este implicată în numeroase proiecte de cercetare avansată din domeniul medical, a pus în piață primele teste românești pentru combaterea pandemiei, de exemplu kitul RT-PCR, singurul astfel de test dezvoltat în țara noastră. 

Un alt exemplu de proiect de cercetare este „Creşterea diversităţii şi calităţii produselor de diagnostic imunocromatografice, prin introducerea iradierii gamma tehnologice şi adăugarea de controale pozitive externe”, care are ca obiectiv realizarea unei scheme flux tehnologic pentru producerea de kituri de control pentru trusele IVD şi întocmirea dosarului cu documentaţia tehnică conform legislaţiei în vigoare privind punerea pe piaţă a dispozitivelor medicale in vitro (IVD).

Un alt proiect de cercetare aplicativă la care lucrăm este “Obținerea și testarea acțiunii biologice a unui bionanocompozit cu activitate regeneratoare dermoepidermică”, care urmărește obținerea unor preparate medicale sub formă de gel, cu efect antimicrobian, pentru tratamentul inovativ și eficient al rănilor și arsurilor. Proiectul este dezvoltat sub coordonarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Domeniul Patologiei şi Ştiinţelor Biomedicale "Victor Babeş".

Avem și un proiect de cercetare fundamentală, în colaborare cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie, “Platforme de metasuprafețe plasmonice și dielectrice pentru îmbunătățirea fluorescentei”. Aici vorbim despre metode și tehnologii noi, în dezvoltare la nivel mondial, ce vor fi realizate, probabil, abia în următorii 4-5 ani. 

Cerem comunității de afaceri și tuturor oamenilor buni solidaritate prin semnarea acestei scrisori deschise, pentru o Românie Sănătoasă!

 

Cu deosebită considerație,

În numele cercetătorilor și întregii echipe DDS Diagnostic,

Dr. Dana Stan, CEO și Fondator


DDS Diagnostic, media@ddsdiagnostic.com    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că DDS Diagnostic, media@ddsdiagnostic.com va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face numărul dvs. de telefon public pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...