Save Hana! Salvați-o pe Hana!

biletpetitie.jpg

 

Către  

 

Administrația Prezidențială, Domnului Președinte al României Klaus Iohannis

Guvernul României, Doamnei Prim-Ministru Viorica Dăncilă

Ministerul Afacerilor Externe, Domnului Teodor Meleșcanu

Avocatul Poporului, Domnului Victor Ciorbea,  

 

În atenția UNICEF România,  

 

Noi, semnatarii acestei petiții, solicităm intervenția de urgență a instituțiilor și organizațiilor pe care le reprezentați pentru salvarea vieții minorei Hana Al Otaiby, cetățean român, prin repatrierea sa imediată în România din Riyadh, Regatul Arabiei Saudite.

 

Rezultat exclusiv al unei căsătorii civile încheiate în România, Hana se află din anul 2013 în grija tatălui doar în urma arestării și încarcerării abuzive timp de 51 de zile într-un penitenciar din Riyadh a mamei sale, Adriana Al Otaiby, de asemenea cetățean român. Supusă pe perioada detenției unui regim de teroare, sub amenințarea morții sale, Doamna Al Otaiby a fost constrânsă să semneze cedarea custodiei fiicei sale către soțul saudit, prin și cu complicitatea consulului României în Regatul Arabiei Saudite, domnul Sorin Marius Miclea.  

Conform propriilor mărturii înregistrate pe suport audio și video, și făcute publice în România, Hana este în prezent într-o situație umanitară excepțională, în măsură a periclita integritatea sa fizică, psihică și emoțională și chiar viața sa, fiind privată de o locuință și alimentație corespunzătoare, interzicându-i-se cele mai elementare drepturi și fiind abuzată verbal și fizic chiar pentru simpla dorință de a comunica cu mama sa.  

Gravitatea situației sale, în raport cu normele de protecție a copilului - așa cum sunt ele prevăzute în legislația românească, în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, în Convenția ONU cu privire la drepturile copilului, și inclusiv în Convenția asupra Drepturilor Copilului, ratificată de către Regatul Arabiei Saudite la Sana'a, Yemen, în anul 2005 - reclamă instituirea imediată a unui regim de protecție asupra Hanei, având în vedere starea precară și în continuă degradare a acesteia, teroarea permanentă la care este supusa de către tată și familia saudită, precum și faptul că există riscul de a fi forțată de către familia paternă la un mariaj prematur.

 

De asemenea, ne solidarizăm cu doamna Adriana Al Otaiby, aflată în GREVA FOAMEI și având în vedere atribuțiile și îndatoririle pe care le aveți față de cetățenii acestei țări, în calitate de garanți și protectori ai cetățeanului și cetățeniei, ai Constituției României și drepturilor omului și ale copilului, solicităm să dispuneți inițierea de urgență a măsurilor solicitate, astfel încât această mamă să nu își mai pună viața în pericol pentru a-și vedea respectat, în virtutea legăturii de sânge care unește orice mamă cu copilul său, dreptul natural de a fi cu fiica sa, drept care nu poate fi anulat, contestat sau denaturat de nicio instanță și nicio autoritate!   

 

Salvați-o pe Hana!

Save Hana!

 

 

4 iunie 2018, București, România  

 

https://www.facebook.com/savehana.ro/

http://www.savehana.ro/

 

Hana întreabă de ce Ambasada României nu o aduce înapoi acasă în România 

Bătută pentru că a vorbit cu mama sa la telefon

Malnutrită, terorizată de familia saudită și lovită frecvent de către tată

Mami, ești cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat în viață!

 

Sărbătorită în secret la aniversarea vârstei de 11 ani de către prieteni saudiți, Hana dorește să fie alături de mama sa, în România.

 

---

Legea 272/2004 privind protecția si promovarea drepturilor copilului

Carta Drepturile Fundamentale a U.E.

Convenția ONU cu privire la drepturile copilului

Convenția cu privire la drepturile copilului in Islam, Yemen, 2005

 

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Save Hana să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...