SALVATI SCOALA ROMANEASCA. SALVATI O GENERATIE.

Antet_FNAP-IP.png

SALVAȚI ȘCOALA ROMÂNEASCĂ!
SALVAȚI O GENERAȚIE!

Generația actuala a copiilor de clasa a VIII-a este generația fără manuale, fără evaluare transdisciplinară, cu 7 luni de învățat online. Acum acestor copii li se impune o Evaluare Națională, în luna iulie, la +35˚Celsius, un examen care presupune 3 ore cu masca pe figură.
La aceleași temperaturi și în aceleași condițiii lucrările ar trebui evaluate de profesori care vor sta 12 ore cu masca pe figură. Deciziile de schimbare a structurii anului școlar sunt întemeiate pe o criză medicală care nu se compară nici cu al doilea Război Mondial și nici cu ocupația din perioada 1917-1918 sau cu gripă spaniolă din 1918-1919.

Este momentul să spunem STOP! Așa nu se mai poate! Această țară are nevoie de stabilitate și seriozitate în ceea ce privește ducerea la bun sfârșit a unor termene și a unor calendare!

Copiii din clasa a VIII-a au dreptul la o educație serioasă, care respectă un calendar stabil! Un calendar care să le permită o Evaluare serioasă, în condițiile fizice și psihice care să le ofere o șansă de a obține un loc la colegiul sau liceul pe care fiecare dintre ei îl vizează. Evaluarea în luna lui Cuptor înseamnă riscul de leșin și afectare medicală gravă a unui copil, de pierdere a examenului și, deci, de distrugere a unei cariere și vieți.

Vă solicităm, Domnule Ministru al Educației, să reveniți asupra deciziei de modificare a structurii anului școlar și a calendarului susținerii Evaluării Naționale și să respectați OMEC 5455/31.08.2020. În cazul în care nu veți da curs solicitării noastre, FNAP își rezervă dreptul de a întreprinde toate demersurile legale în vederea apărării și susținerii drepturilor educabililor, în virtutea interesului superior al copiilor.

Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti - Invatamant Preuniversitar    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti - Invatamant Preuniversitar să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.