Salvati Parcul Izvor!

    Domnule Primar General,

    Este binecunoscut că suprafața mult prea mică a spațiilor verzi și poluarea din oraș afectează serios calitatea vieții bucureștenilor. Cu toate acestea, am fost consternați să aflăm că PMB a autorizat desfășurarea în Parcul Izvor a evenimentului Nostalgia (24-26 iunie 2022) și închiderea în acest scop a unei mari părți din parc, pentru mai bine de două săptămâni (din 13 iunie până când organizatorii își vor ridica utilajele și construcțiile). Evenimentul presupune amplasarea unui "orășel" cu 5 "cartiere", iar parcul a devenit un șantier în care mașini, camioane și tractorașe circulă liber pe alei și pe spațiul verde. Zona închisă include un loc de joacă, un teren de sport, un spațiu pentru câini și partea de tip pădure din parc.
Această autorizație este un abuz grav, atât prin privarea locuitorilor orașului de un parc important cât și prin distrugerile provocate parcului, care este nu doar un loc cu iarba și copaci, ci un întreg biosistem, cu plante, păsări, gâze, ...

    Din aceste motive vă solicităm:
1. Demiterea persoanelor de la departamentele de mediu și de parcuri din PMB care au avizat desfășurarea evenimentului în parc, acesta nefiind primul abuz: în vara 2021, timp de două luni (iulie - august) Circul Globus a poluat parcul cu zgomot, miros de petrol de la generatoarele electrice și trafic intens.
2. PMB să nu mai autorizeze evenimente care închid sau deteriorează parcuri.

    Parcurile ar trebui să rămână spații în care oamenii se pot bucura de vegetație și liniște, iar natura să fie protejată, nu agresată dramatic cum o fac astfel de evenimente.
    Domnule Primar, vreme de 30 de ani natura și locuitorii Bucureștiului au suferit din cauza nepăsării PMB. În particular, Parcul Izvor a trebuit să îndure concerte, adunături de mici și bere și multe alte agresiuni. Sperăm sincer că dumneavoastră veți reuși să schimbați această situație.


Crina și Sorin Dăscălescu    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Crina și Sorin Dăscălescu să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...