Salvati lacurile Uzlina si Isac. Semneaza petitia!

Inca din anii 90’ Delta Dunarii a demonstrat ca este cea mai buna pista naturala de competitie, pescarii sportivi de atunci organizand cateva concursuri de pescuit la rapitori in anii 1996 si 1999. In anul 2013, Egreta Hidroturism organizeaza din nou o competitie sportiva pe lacul Isac, unde rezultatele depasesc asteptarile concurentilor, apele naturale ale Deltei oferind stiuci mult mai multe si mai mari decat incintele private.

delta-dunarii-peste.jpg

Anul urmator, in 2014, lacurile Isac si Uzlina devin piste oficiale in desfasurarea campionatului national de pescuit la rapitori din barca al LRS. Practic de doua ori pe an, cateva sute de pescari membrii ai cluburilor de pescuit din Liga  Romana de Spinning participa la cele doua etape al Campionatului ALRS. Pe langa acestia, alte cateva sute de pescari recreativi-sportivi participa anual la cel putin 6 competitii de pescuit la speciile biban si stiuca pe lacurile Isac, Uzlina si imprejurimi. Credem cu tarie ca in toti acesti ani prezenta noastra, a pescarilor recreativ-sportivi, a adus un mare plus turismului din zona Murighiol – Uzlina, si nu numai.

In speranta prezervarii resursei piscicole, Liga Romana de Spinning doreste declararea acestor lacuri: Isac si Uzlina ca zone de protectie destinate exclusiv pescuitului sportiv in maniera catch&release (prinde si elibereaza) pentru stiuca si biban si interzicerea pescuitului comercial/industrial. Stiucile si bibanii din aceste lacuri au, o valoare mult mai mare decat cea comerciala. Instaurarea acestei masuri poate fi punctul de plecare in demersul de a incerca organizarea in Romania a Campionatul Mondial de Pescuit la Rapiori din barca, sub egida FIPSed.

O alta latura pozitivia a acestei masuri (pe langa cea turistica) este aceea ca pescuitul comercial din zona nu va fi afectat, pescarii comerciali  sau localnici putand sa isi desfasoarea activitatile de recoltare in lacurile din imprejurimea Uzlinei si Isacului. In plus, aceasta zona de crutare a pestelui va deveni in scurt timp cea mai importanta pepiniera piscicola din Delta Dunarii.

Liga Romana de Spinning face apel la toate asociatiile de pescuit din tara pentru a participa la aceasta actiune prin semnarea petitiei “Salvati lacurile Uzlina si Isac". Daca vrem sa mai avem pesti pentru generatiile tinere care vin din urma, noi trebuie sa avem grija de ei!

Scan0061.jpg

Scan00612.jpg