Salvați mocănița din Moldovița , votează pentru mocăniță !

Mocănița dintre Moldovița și Argel este o minunăție și bucură multă lume din zonă și turiștii . Dar există unele persoane care îi doresc răul mocăniței din diverse interese personale . 

Iată ce declără administratorul mocăniței de la Moldovița :

" Noutate de ultima ora!

Fortele negative din localitate Moldovita, cu Alin B. in frunte, fac o noua incercare de a distruge simbolul Moldovitei, Mocanita Hutulca.

Alin B. umbla de la casa la casa, de la om la om sa stranga 500 de semnaturi impotriva Mocanitei, invocand ca locomotivele ar polua cu particole fine.

La sedinta CL care are loc vineri, 24.9.2021, la punct diverse, doreste sa inceapa demersurile pentru a cere incetarea activitatii Mocanitei.

Motivele dumnealui sunt cunoscute, in primul rand se simte deranjat ca existenta Mocanitei imparte terenurile pe care dezfasoara activitatea in 2, dar mai mult, din cauza existentei linilor IF1 si IF2 terenurile care la licitatie de luni 20.9.2021 era "destinate" sa fie licitate de dumnealui, pe baza contestatiilor facute de detinatorul infrastructurii, a fost anulata...

In afara de asta cunoastem cum functioneaza caracterul, adica daca cineva are taxi, magazin de constructii, carmangerie, discoteca etc, si el trebuie sa aibe.

Exista zvonuri ca, mai din nou, impreuna cu un alt proprietar de gater, si dumnealui doreste sa aibe Mocanita lui...

Administratia Mocanitei este pregatita cu studii de specialitate pentru a contra demersurile pe care dumnealui doreste sa initieze, dar, fara dar si daca, va fi nevoie de sprijinul tuturor sustinatorilor Mocanitei Hutulca pentru a trece si peste aceasta noua incercare de a distruge Mocanita.

Din acest motiv, va rugam sa participati vineri la sedinta CL.
UN VOT PENTRU CONTINUITATEA MOCANITEI!

Va multumesc!" , iată declarația acestuia pe facebook în care multă lume îl susține (postarea o puteți vedea aici : https://www.facebook.com/groups/248950972525217/permalink/1041347659952207/  , în caz de nu se deschide link-ul , îl puteți copia și lipiți în secțiunea de căutări pe facebook sau google și când dați search se va deschide automat postarea ) 

Eu sunt un elev simplu pasionat de mocănițe , chiar acum câteva zile am învățat că noi oamenii suntem compuși din carbon și apă (H20 , adică doi atomi de hidrogeni și unul de oxigen) . Fumul mocăniței conține apă în stare gazoasă și carbon în foarte mici cantități care nu dăunează omului . Acum , logic fiind spus , această cale ferată a are peste 100 ani , vreme în care nu a deranjat locaninicii , ba chiar localnicii trăiau mulți veseli și sănătoși . Mocănița își vede de drumul ei liniștită și veselă fără a face pagube . Erau anumiți localnici care se opreau 1 minut din munca lor prețioasă pentru a saluta bucuroși mocănița . O filmare aici : https://www.facebook.com/groups/697883354106179/permalink/1005192870041891/

Deci , consider că această mocăniță nu aduce nici o pagubă de regulă ce fumul nu este toxic (tocmai am zis motivul mai sus ) Pentru mine a fost o experiență unică când m-am plimbat cu ea și toți turiștii erau bucuroși de această plimbare . Mocănița , pe vremuri , când transporta lemne , nu a deranjat sau creat probleme nimănui . Să va zic câteva chestii legate de acel abur pe care le poți deduce logic : Aburul acela conține apa trecută în stare gazoasă (adică H2O , doi atomi de hidrogen și unul de oxigen ) și mai există acel abur carbon în cantități mici . Am învățat la chimie că hidrogenul și carbonul stau la baza creației omului (Dumnezeu le-a folosit în creația noastră) Bunicii noștrii de la țară care aveau sobe în curte puneau apă la fiert (la un moment dat apa trecea în stare gazoasă ) și soba elimina și ea carbon în cantități mici în procesul de ardere a lemnelor . Și toți erau sănătoși și nimeni nu pățea nimic ( și da , am și eu bunici la țară ) Cât despre locomotive , au o cutie specială în care se țin cărbunii , bine închisă ! Vă las o fotografie la finalul petiției . Locomotivele cu aburi nu poluează deloc , este și logic să nu polueze . Cărbunii sunt resturi animale și vegetale care au fost acoperite în timp diverse sendimente iar în timp s-au transformat în cărbune care conține carbon . De exemplu , pe timpuri , la CFR existau locomotive pe aburi mari cât o casă și aveau nevoie de multă apă și cărbune și nimeni nu comenta de ele , nu deranjau pe nimeni cu acel abur mult . Cum funcționează locomotiva ? Simplu : locomotiva are în cabină o mică sobă unde se ard lemne sau cărbune (de acolo mica degajare de carbon) Focul încălzește apa din cazan și așa se exercită o presiune pe pistoanele care acționează mecanismul , așa pornește la drum locomotiva . Locomoțivele pentru cale ferată îngustă de tip "Reșița" sunt dotate cu un coș pentru aburi de tip pâlnie care au în interior un dispozitiv care face fumul să meargă drept în sus și să facă acele "rotocoale" (poate ați observat forma aburului) și acel dispozitiv se centrează cu un cap de emisie , așa mi-au povestit mulți mecanici care au lucrat pe mocănițe (i-am întrebat pentru ca îmi plac mult mocănițele)  

În concluzie , eu cred că mocănița nu reprezintă nici un fel de amenințare pentru locuitori . Vă rugăm frumos , dacă sunteți de acord cu noi , să semnați această petiție ! Vă mulțumim din suflet 😀 !!! Această bijuterie cu valoare istorică și sentimentală ar merita să circule . Bucovina are peisaje superbe . 

P.S , fotografia cutiei pentru cărbuni 

20210923_153313.jpg


Pietreanu Rareș Andrei    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Pietreanu Rareș Andrei să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...