Salarii egale la nivelul Uniunii Europene

Noi Cetateni din Romania ai Uniunii Europene , consideram ca suntem profund discriminati pe baza nivelului salarial pe care il incasam in Romania. 

Din acest motiv consideram ca UE ar trebui să creeze condiţii şi norme de lucru identice pentru toţi cetăţenii UE pe baza unui cod al muncii omogen, armonizând condiţiile pentru angajaţi şi drepturile şi obligaţiile pentru angajatori. Acest cod va include dreptul la salarii şi ore de lucru decente şi va trebui să cuprindă principiul egalităţii de remunerare pentru aceeaşi muncă pentru lucrătorii de sex masculin şi cei de sex feminin precum şi pentru lucrătorii din alte state membre UE. 333

Diferența între nivelul salarial din Europa de Vest și cea de Est este cauza „migrației tăcute” a tinerilor din țările estice spre Occident. Constatăm faptul că pe tineri îi interesează această inițiativă, deoarece ei sunt cei care mai repede sau mai târziu pleacă din țară pentru a obține un loc de muncă în străinătate mai bine plătit iar cei în vârstă observă faptul că nepoții pleacă de lângă ei în străinătate.

Deoarece au trecut 30 de ani de la schimbarea regimurilor, suntem membri de 10 ani ai Uniunii Europene, mai mult de 10 ani așteptăm să ne ridicăm la nivelul Occidentului sau Europei, dar să se realizeze și egalizarea din punct de vedere al veniturilor, atât între Est si Vest. Din păcate, am constatat că în loc să ne apropiem de nivelul de trai din Occident, din ce în ce mai tare suntem lăsați în urmă. 

Din aceasta cauza dorim ca Parlamentul Romaniei , Parlamentul Uniunii Europene precum si Comisia Europeana sa ia act de aceasta petitie si sa pregateasca demersurile pentru realizarea regularizarii salariilor la intregul nivel European. 

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Hajek Richard să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...