Romania tacuta catre CE: Respectati-ne votul din Decembrie 2016

Scrisoare deschisă  către președintele Comisiei Europene 

Suntem România tăcuta și nu ne vedeți sau auziți zilele acestea pentru că noi nu am ieșit (încă) în stradă. În ciuda faptului că nu ne vedeți sau auziți, suntem mulți și ne simțim din ce în ce mai nedreptățiți ca urmare a încercărilor susținute de a ni se fura votul pe care l-am exercitat, în mod democratic, în Decembrie 2016. Vedeți, noi cei care am votat pentru PSD-ALDE și implicit pentru actuala guvernare nu ne-am evaporat între timp. Suntem aici și cerem, în mod pașnic, ca votul nostru din Decembrie 2016 să fie respectat.  De prea multe ori ne-a fost furat.

Am observat propaganda locală și internațională pe marginea acestui subiect și vă rugăm să nu tratați superficial criza din România. Pentru a separa adevărul de propagandă vă rugăm să faceți o analiză obiectivă, detaliată si nepărtinitoare a tuturor informațiilor pe care le aveți și pe care le veți obține. Pentru a lua o decizie informată vă rugăm să acordați ceva mai multă atenție mărului discordiei (OUG13/2017) - cât este realitate, cât este dezinformare voită, cât este înclestare de orgolii? Vă rugăm de asemenea să vă aplecați și asupra modului în care justiția funcționează în România, acest lucru ar putea să aducă putină lumină asupra mizei jocului din România. Ca o scurtă introducere, găsiți aici un articol publicat de ‘The Guardian’ pe această temă: https://www.theguardian.com/world/2017/jan/10/romanias-corruption-fight-is-a-smokescreen-to-weaken-its-democracy

Am simțit nevoia să scriem aceste rânduri deoarece de aici pare că Europa citește doar titluri de ziare și sloganuri, fară a aprofunda catuși de puțin informațiile primite. Cum altfel să nu realizati manipularea politică și mediatică și chiar de altă natură care se desfașoară zilele acestea în  România?  Așa-zisul ‘război anticorupție’ pe care în mod normal l-am aprecia, în acest caz este un pretext, servind în fapt unui cu totul și cu totul alt scop, acela de a dezbina o nație și de a deturna votul democratic al unei majorități.   

Folosiți-vă experienta care v-a recomandat pentru funcția importanta pe care o dețineți și căutați răspunsul la cateva întrebări. Este acesta un simplu protest al românilor liberi sau este ceva mai mult?  Cine sunt beneficiarii reali ai crizei din România? Cine încearcă sa traga foloasele de pe urma acestor proteste? Cine pune paie pe foc?

Legat de manipulare și agende ascunse, cel mai mare semn de întrebare ar trebui să vi-l ridice conduita președintelui României, conduită care ne-a dezamăgit profund. Faptul ca are o agendă personală nu mai poate fi un secret, având în  vedere reacțiile domniei sale din ultima perioadă. În loc sa fie un mediator al crizei și un reprezentant al tuturor românilor (așa cum îi cere Constituția și datoria morală), președintele României a ales să ne sfideze votul și să joace un joc politic prin care dezbină și instigă la ura intre români și români.  Domnia sa nu doar că nu mediază, dar a ales să participle la proteste și să scandeze impotriva unui guvern legitim, numindu-l “o gașcă de penali”. A ales să se declare indignat.  

De fapt, noi suntem cei indignați. Ce fel de președinte se comportă în acest mod? Suntem indignați vazând un președinte care “aruncă cu pietre” în condițiile în care moralitatea domniei sale este sub semnul întrebarii. Sunt foarte multe întrebări rămase fără răspuns în privința conduitei și averii domniei sale, întrebări cu răspunsuri incomode dar foarte bine ascunse sub mantia imunității prezidențiale. Și dacă tot vorbim despre imunitate prezidențială, una dintre promisiunile electorale ale domniei sale a fost renunțarea la imunitate, dar nu și-a respectat-o. Oare de ce?    

În concluzie, în conformitate cu rezultatele alegerilor democratice din Decembrie 2016, există o majoritate de votanți nereprezentată în tot acest război propagandistic. Președintele s-a lepadat de noi spunând ca românii lui sunt cei din stradă. Europa, de asemenea, pare ca ne-a uitat. Asa ca vă întrebăm. Cu noi cum ramâne? Noi ai cui suntem?

Ne vedem în situatia în care trebuie să ieșim în stradă pentru a ne apăra votul din Decembrie 2016. Români impotriva românilor, în stradă, este aceasta o optiune?  Responsabilitatea pentru această situație atarnă greu și pe umerii Europei, asa că vă rugăm sa analizați întreaga situație cu responsabilitate si să luați o poziție corectă, până nu este prea tarziu.