Voucher pentru subvenționarea lecturii

Voucher pentru subvenționarea lecturii

Prin prezenta Petiție solicităm Președintelui României - domnul Klaus Werner Iohannis, inițiatorul Programului „România Educată” acordarea unui voucher de 100 lei/an pentru elevii și studenții activi din România în vederea achiziționării de carte

Petitia_Voucher_pentru_lectura.jpg

„Conform Eurostat, doar 6,2% din români citesc cărți. Suntem pe ultimul loc în Europa. Deci 94% dintre români nu citesc cărți.” 

Ce putem face pentru a crește numărul celor care citesc? Un pas important este acela de a încuraja elevii și studenții să citească, oferindu-le anual un voucher de 100 lei pentru a achiziționa carte. 

32% din populația inactivă a țării o reprezintă elevii și studenții. (INS), ceea ce înseamnă puțin peste 3.200.000 persoane.

Voucher - 100 lei/an/elev sau student pentru achiziționarea de carte = 1.600.000 euro/an subvenționare brută din partea Statului Român. 

Ca referința, 1 Km de autostradă costă între 5-6 milioane de euro. Cu o sumă mult mai mică am putea brăzda România cu kilometrii de „autostradă intelectuală” pentru o Românie educată. 

Vă rog să semnați această Petiție pentru o Românie educată prin lectură, pe care o vom adresa domnului Președinte.

Cosmisian și prietenii

 

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Cosmisian să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...