Reintroducerea repetenției la clasa I

Numele meu este Mara Luana Rauca și sunt profesor pentru învățământul primar, gradul II, cu o vechime în sistem de 22 de ani. Inițiez această petiție din cauză că în ultimii ani a crescut foarte mult numărul persoanelor care nu știu să se exprime corect în limba română. Acest lucru este extrem de grav și conduce la declinul nostru ca popor. Un popor care nu-și cunoaște limba este un popor slab și ușor de manipulat.
De aceea, consider că bazele limbii române se pun în clasele primare. Un elev, care nu a reușit în clasele pregătitoare și I să învețe să citească și să scrie, nu va avea timp în anii următori să recupereze. Repetenția (repetarea) în clasa I devine o necesitate pentru a-i acorda acestui elev șansa de a-și remedia lipsurile.
Repetenția nu mai trebuie privită cu rușine. Trebuie reinventată, regândită și reintrodusă pentru ca la sfârșitul clasei a IV-a elevii să fie capabili să citească și să scrie corect.

Rauca Mara Luana    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Rauca Mara Luana să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.