Reinstalarea barierei CFR la Gageni-Canton

Solicitam ca Regionala de Cai Ferate Bucuresti si SC Transferoviar Calatori SRL sa reinstaleze bariera de la trecerea la nivel cu calea ferata de pe DJ 102, dintre statiile CFR Plopeni si Gageni la Canton, bariera desfiintata acum cativa ani.

     In fiecare vineri se creaza o coloana de masini de peste 3 km, pe sensul de mers Ploiesti-Slanic, iar in fiecere dimineata intre orele 07:30-8:30 si in fiecare dupa-amiaza intre orele 16:30- 18:30 se formeaza coloana de masini de aproape un km, pe ambele sensuri. Conform codului rutier, fiecare sofer are obligatia de a opri si de a se asigura la trecerea la nivel cu calea ferata, fara bariere. Daca fieceare sofer opreste pentru a se asigura, rezulta de aici coloana de masini si, insumate, ore de stationare a masinilor in trafic.  Aceasta trecere la nivel cu calea ferata este utilizata nu doar de autovehicole ce se deplaseaza din/spre Slanic, dar si din/spre Baicoi, fiind la intersectia  dintre DJ 102 cu DJ 100F, inca un motiv care explica valorile mari de trafic in aceasta zona. In plus, foarte multi soferi aleg DJ 102 ca ruta ocolitoare pentru DN 1A, foarte aglomerat si el, mai ales catre sfarsitul saptamanii. Printre motivele desfiintarii acestei bariere sunt si cele economice, insa trebuie avut in vedere si respectul pentru conducatorii auto care traverseaza calea ferata in acest punct, disconfortul locuitorilor din comuna Paulesti afectati de congestionarea soselei si de cresterea nivelului de noxe provenite de la motoarele auto care mai mult stationeaza. Alt argument pentru reinstalarea bariereiei este si faptul ca autospecialele ISU- MAI pierd timp pretios in misiunile lor din cauza coloanelor auto, iar timpul de interventie creste, fiind puse in pericol vietile oamenilor ce au nevoie de ambulanta, pompieri, politie.

    In afara de motive financiare legate de costurile cu achizitionarea, montarea si operarea barierei, nu sunt alte argumente impotriva reinstalarii acestei bariere.  Aceasta bariera poate fi o semibariera automata sau mecanica. Reinstalarea acestei bariere se impune, mai ales ca de la desfiintarea ei a crescut numarul de auto. inmatriculate, iar pe perioada verii, perioada de concedii si vacanta scolara, se asteapta cresterea valorilor de trafic rutier.

Cojocaru Adrian Stefan    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Cojocaru Adrian Stefan să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...