Redeschiderea Oficiului Consular al Ambasadei din Abu Dhabi

De aproximativ 4 ani, Ambasada Romaniei a suspendat serviciile consulare, in prezent, avand domeniul de activitate dedicat strict misiunilor diplomatice.

Comunitatea de cetateni romani, de pe teritoriul Abu Dhabi-ului, este nevoita sa parcurga o distanta de aproximativ 300 km, pentru a beneficia de serviciile consulare ale Consulatului din Dubai.

De asemenea, in Ruwais locuieste o mare comunitate de romani, majoritatea familii cu copii minori, care este nevoita sa parcurga o distanta de aproximativ 700 km pentru a beneficia de servicii consulare, la care se adauga posibilitatea repetarii drumului si costul testelor PCR.

In plus, de multe ori suntem nevoiti sa parcurgem drumul catre Consulat de mai multe ori, sacrificand zile de concediu, invoiri pentru copiii din sistemul de invatamant si suprasolicitarea sugarilor, din cauza unui sistem invechit, conexiune proasta, supraaglomerare, pentru acte aditionale nementionate pe site-ul econsulat.ro si multe alte situatii.

In conditiile de fata, romanii de pe teritoriul Abu Dhabi-ului dintre care 80%-85% sunt familii cu copii minori, pentru fiecare drum in Dubai, au nevoie de 3 teste PCR pentru reintoarcerea in Abu Dhabi si testele ulterioare solicitate de Guvern.

Solicitam MAE sa acorde ajutor si sustinere romanilor de pe teritoriul Abu Dhabi-ului si sa redeschida Oficiului Consular al Ambasadei din Abu Dhabi.

Prin semnătura mea, autorizez Simina să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.