Acuzăm modul de organizare al examenului de primariat și lipsa de transparență a Ministerului Sănătății

60339663_451837538724294_3640653179055505408_n.png

Acesta este un apel către medicii doresc să tragă un semnal de alarmă Ministerului Sănătății, unitatea care a schimbat structura examenului de primariat.  Reprezentanții MS au venit cu modificări în organizarea acestui examen important, care asigură o treaptă profesională însemnată pentru mulți medici din țară. Luăm atitudine și cerem explicații, în mod public, pentru că nu merităm să fim umiliți și blocați. Legile nu pot să fie schimbate după bunul plac. Situația este sufocantă!  

De ce este important să fim uniți  

Medicii care ar urma să susțină examenul de primariat sunt puși într-o situație absurdă cauzată de o serie de decizii, pentru care nu există nici o explicație sau justificare publică. Subliniem că sunt reguli aburde care blochează medicii și atrag un val de frustrări, nedreptăți, dezamăgiri, confuzii. Acuzăm modul de organizare al examenului de primariat! Solicităm o explicație imediată cu privire la schimbările apărute!

Vrem să mergem în fața celor care iau aceste decizii, să cerem explicații și readucerea situației la normal. Cu cât suntem mai mulți cu atât suntem mai puternici și de luat în seamă.

USMR-Alianța Medicilor și Sindicatul Promedica își doresc să tragă un puternic semnal de alarmă cu privire la nedreptățile făcute de Ministerul Sănătății (MS) în privința organizării examenului de primariat. Nu tolerăm nedreptatea! De aceea, avem nevoie de semnăturile voastre!

Context petiție:

Luni, 13 mai 2019, a apărut publicația de examen pentru obținerea gradului de primar și odată cu aceasta și o serie de nedreptăți. Dacă până acum la examen se puteau prezenta specialiştii cu o vechime de minimum 5 ani până la data de 31 decembrie anul în curs la acel moment în specialitatea pe care o practica, de această dată în anunț este specificat faptul că se pot înscrie pentru susținerea examenului medicii care care fac vechimea de 5 ani până la data de 30 septembrie 2019.

MS nu face altceva decât să blocheze medicii  

Practic, prin această decizie, MS nu face altceva decât să blocheze medicii, care au intrat în specialitate în 2014, să susțină examenul de primariat. Reprezentanții MS nu au justificat, în nici un fel, această decizie care afectează un număr mare de medici și care taie posibilitatea de a avansa în specialitate, de a avea un venit mai mare, celor care sunt capabili să treacă de toate probele pe care le presupune un astfel de examen. O altă problemă și nedreptate este legată de faptul că informațiile au fost transmise în termen foarte scurt. „Nu este posibil să anunți cu doar două zile înainte. Pe 13 apare publicația de examen și înscrierile încep pe 15”, spune dr. Cătălin Dudu, reprezentant USMR-Alianța Medicilor.

Considerăm că Ministerul Sănătății ar trebui să fie partenerul medicilor, nu dușmanul lor, ori MS vine în acest moment să cu reguli care blochează medici. Dacă nu se găsesc bani să fie plătiți medicii primari, ar trebui să fie recunoscut și asumat, în mod public, acest lucru. Legile nu pot să fie schimbate după bunul plac al unora și altora. Situația este sufocantă!

Prin urmare, reprezentanții USMR-Alianța Medicilor și Sindicatul Promedica acuză nedreptatea făcută și solicită o explicație MS! Avem nevoie de voi ca să putem fi mai puternici. Avem nevoie de voi să putem schimba ceva!


Sindicatul Promedica    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Sindicatul Promedica să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook